Rancangan Masterchef mendapat sambutan hangat bukan saja di negara luar malahan di Malaysia. Si Jelita dan Si Kacak yang pada asalnya bukan lah seorang chef kini akan berentap dalam rancangan Masterchef Selebriti Malaysia. Tidak sabar rasanya nak tengok semua peserta yang merupakan selebriti bertanding dalam rancangan Masterchef untuk pusingan kedua.

Astro kini telah membuat keputusan untuk menerbitkan program realiti MasterChef Selebriti Malaysia, yang akan disiarkan melalui rangkaian Astro Ria (saluran 104). Program ini disertai oleh 16 selebriti Malaysia dan memulakan penggambaran pada 27 Mac 2012.

Si Lelaki Kacak  Dalam Masterchef Selebriti Malaysia 

Masterchef Selebriti Malaysia

Boleh ke ? Tomok ni memasak yek ?Read More →

artis dalam fesyenista baby kiko

Saya baru ternampak iklan Fesyenista Manja Baby Kiko , tak sabar nak tengok , artis menghias budak-budak kecil , entah cam mana lah gamaknya kan ? saya dah puas dah menghias anak-anak di rumah ni , layan budak-budak best .. meriah rumah kalau ada budak-budak ni di rumah.

Akhirnya Fesyenista Manja Baby Kiko Season 2 akan mula di tayangkan setiap ahad , 6.30pm sebanyak 10 episode di Astro Ria (104) siaran ulangan pada Isnin 8:00pm.

Pertandingan ni di kira melalui cara vote. Siapa artis yang korang rasa nak sangat tengok dalam menghias budak-budak ? Kalau saya mungkin Fara Fauzana , Amy Search dan Fahrin Ahmad , ramai lagi artis yang terlibat .. Antaranya Neelofa , Sarimah Ibrahim , Altimet , Diana Danielle , Stacy , Rozita Che Wan dan Aznil Haji Nawawi.

Serius mesti gamat lah diorang …

artis dalam fesyenista baby kiko

Jadual artis yang akan berentap dalam rancangan Fesyenista Baby Kiko nanti.. Ada ke anak-anak blogger yang masuk dalam contest ni ? kalau ada meh sini nak vote n tolong kempen , ai like……

Facebook Baby Kiko : babykikomalaysia

Masterchef-Selebriti-Malaysia

Seperti yang kita semua tahu , kelmarin ada rancangan MasterChef Malaysia , sekarang ni Masterchef Selebriti pulak , MasterChef Malaysia tu pun dah jadi selebriti sebenarnya. Walau apa pun saya suka rancangan masak-masak ni , kalau sebelum ni saya selalu tengok rancangan masak-masak di Astro channel AFC (Asian Food Channel) , Atau rancangan “The next top chef ” channel DIVA (702) seronok tengok orang masak , mungkin boleh cedok sikit dan guna pakai di dapur kita.

Kini dah ada Masterchef selebriti pula , mesti kelakar kan ? pandai ke selebriti ni masak ? sama-sama nantikan , saya mesti sokong rancangan tempatan juga , tak kan tengok rancangan luar negara je kan.Masterchef selebriti Malaysia bakal memulakan pengambaran pertama pada 27 Mac 2012.

Masterchef-Selebriti-Malaysia

Senarai Artis yang masuk Masterchef selebriti adalah :

  1. Serina Redzuawan
  2. Siti Sarah
  3. Jehan Miskin
  4. Tomok
  5. Karl Shafek
  6. Datuk Fazley Yaakob
  7. Farouk Hussein
  8. Major Dr. Faiz
  9. Angah Raja Lawak
  10. Raja Azmi
  11. Soo Wincci
  12. Julizan Adzlizan
  13. Thanuja
  14. Salamiah Hassan
  15. Louisa Chong

Haishh tak dapat teka , siapa yang bakal jadi Masterchef Slebriti Malaysia ni , Serina Redzuan ke ? ye lah ayah dan abangnya pun chef kan ? hahaha .. ada beberapa peserta yang tak kenal sangat pun , cam mana ni ? kena lah tengok nanti.. Paling best .. angkasawan negara pun ada ? Mesti best ni ..Masterchef Selebriti Malaysia terbitan Astro Ria (saluran 104) akan disertai oleh 15 selebriti terkenal tanah air dan mula disiarkan berkemungkinan pada bulan 5 nanti di kaca TV.

Merlin 4

Sekarang ni malas sangat nak online , rasa masa tak cukup pulak ,asyik nak tengok cerita fantasi Merlin lah.. oh ya , tahu lah korang semua layan korea je kan ? tapi saya dah ikut Merlin ni dari siri 1 tapi siri lain tak sama dengan siri 4.. aiii susah pula nak terangkan disini , pendek cerita lah .. Merlin 4 lebih seronok di tonton , sehingga kan saya tidak jemu menonton berulang kali walaupun siri ulangan.

Dasyat ! belum pernah ada mana-mana filem , drama atau telemovie yang dapat buatkan saya tengok secara ulang-ulang..

Merlin 4

Siri Merlin 4 , ini di tayangkan di TV3 , Astro chanel DIVA (702) , waktu tu tak berapa pasti pula , sebab setiap kali buka TV ada je cerita Merlin tu , ulangan sampai tak tahu episod berapa , tapi yang peliknya semua saya layan , kalau drama lain jangan harap lah ..

Merlin 4 ni lebih ganas , mencabar , banyak aksi lucu antara Merlin dan Athur , kisah percintaan Athur dengan anak tukang besinya , Kisah Merlin asyiklah menyamar jadi Emrys dengan cara pembawakan yang kelakar dan ganas ..

Dah.. sambil taip entri sambil tengok Merlin , sudahnya Merlin habis tanpa ku tahu pengakhirannya .. tak pa lah lagi pun 2 hari ku khatam tengok merlin sampai tak update blog ni sebab cuti CNY ritu balik kampung , tak tengok Merlin kan.

Merlin Buat Ku Malas…………………………………………………………………………………..Update blog.

eori in astro ceria

Berdepek lagi lah anak-anak tengok ada kartun baru EORI ni kan , oh tak pe cuti sekolah pun dah dekat , so bagi peluang anak-anak tengok kartun , mak-mak leh join sekali (Buruk perangai maknya). Eori akan ditayangkan khas di TV astro CERIA (chanel 611).kartun EORI tersebut cuba untuk menyampaikan kisah-kisah teladan kepada kanak-kanak khasnya dan masyarakat malaysia Umumnya.

eori in astro ceria

Sinopsis Eori saya copy dari facebook , layan kan aje ok!

It all starts when (ingatkan nak tulis “once upon a time” haha lawak dulu-dulu masa sekolah rendah asal nak buat karangan BI je ayat itu lah keluar dulu)
Inky, the ink fairy brings Eori back to her home in a tree trunk full of storybooks. Whenever Eori reads a book and wears a magical hat, he is transported into the story world where he plays a role of a character in the story. The stories are based on Malaysian and Korean folk tales as well as internationally known fairy tales. At times, Eori simply acts out the story as it is but sometimes, he drives the stories using his extraordinary imagination.

Video Promo Eori (comel gak kartun dia macam best tu )

Kartun Eori ini merupakan kartun kanak-kanak yang sangat sesuai untuk kanak-kanak berumur 4 hingga 6 tahun. Dan ada 78 episod semuanya ..perghhh .. kalah boboboi ni.. Ianya merupakan usahasama syarikat di malaysia dan syarikat korea iaitu Ed-Online Technologies (Malaysia) & NHC Media (Korea)

Nak lagi info boleh ke facebook diorang FACEBOOK EORI Like je fanpage tu macam-macam info ada , tapi yang paling best pihak produksi akan buat launching komik utk kartun ni..beberapa orang blogger yang bertuah utk buat review event ni nanti. sila ke blog Juenita tetikus rusak untuk maklumat lanjut 🙂 nak.. nak..