MasterChef Selebriti Malaysia : Kenapa Mejar Dr. Faiz Tersingkir

Antara dua Azwan Azli dan Mejar Dr. Faiz nak sokong siapa ? eii kalau saya memang nak Dr. Faiz tu ada sampai akhir episod , tapi ye lah .. kalau tak ada orang nak buat drama ni tak best lak Masterchef Selebriti ni.. alahai .. dah kurang mood nak tengok rancangan ni….

Dr. Faiz

Layan je le gambar , episod pertama dah tersingkir , kecewa den , patutnya tak ada penyingkiran di awal-awal ni .. Lepas ni nak sokong sapa ? tak tahu lagi .. rasa nak sokong Angah lah pulak .. hehe .. tenggelam punca orang kata…

masterchef selebriti malaysia

Nak komen pasal masakkan pun kita tak merasa kan , haha so sokong lah sapa yang kita suka … tapi cara si Angah tu masak panggang memanggang ni suka sangat .. macam pro je .. biasa kan saya nonton rancangan memasak di Chanel Astro 703 , memang ada rancangan masak yang kas tuk Grill .. best kan .. kalau saya dapat dapur macam tu ..

Ramai yang cakap .. Mesti Azwan Azli akan lambat tersingkir sebab nak naikkan rating rancangan tersebut , betul ka ? sama-sama nantikan lah ye …

Gambar 

Si Jelita & Si Kacak Dalam Rancangan Masterchef Selebriti Malaysia

Rancangan Masterchef mendapat sambutan hangat bukan saja di negara luar malahan di Malaysia. Si Jelita dan Si Kacak yang pada asalnya bukan lah seorang chef kini akan berentap dalam rancangan Masterchef Selebriti Malaysia. Tidak sabar rasanya nak tengok semua peserta yang merupakan selebriti bertanding dalam rancangan Masterchef untuk pusingan kedua.

Astro kini telah membuat keputusan untuk menerbitkan program realiti MasterChef Selebriti Malaysia, yang akan disiarkan melalui rangkaian Astro Ria (saluran 104). Program ini disertai oleh 16 selebriti Malaysia dan memulakan penggambaran pada 27 Mac 2012.

Si Lelaki Kacak  Dalam Masterchef Selebriti Malaysia 

Masterchef Selebriti Malaysia

Boleh ke ? Tomok ni memasak yek ? Read More

artis dalam fesyenista baby kiko

Tonton Fesyenista Manja Baby Kiko (Ada anak blogger masuk tak ?)

Saya baru ternampak iklan Fesyenista Manja Baby Kiko , tak sabar nak tengok , artis menghias budak-budak kecil , entah cam mana lah gamaknya kan ? saya dah puas dah menghias anak-anak di rumah ni , layan budak-budak best .. meriah rumah kalau ada budak-budak ni di rumah.

Akhirnya Fesyenista Manja Baby Kiko Season 2 akan mula di tayangkan setiap ahad , 6.30pm sebanyak 10 episode di Astro Ria (104) siaran ulangan pada Isnin 8:00pm.

Pertandingan ni di kira melalui cara vote. Siapa artis yang korang rasa nak sangat tengok dalam menghias budak-budak ? Kalau saya mungkin Fara Fauzana , Amy Search dan Fahrin Ahmad , ramai lagi artis yang terlibat .. Antaranya Neelofa , Sarimah Ibrahim , Altimet , Diana Danielle , Stacy , Rozita Che Wan dan Aznil Haji Nawawi.

Serius mesti gamat lah diorang …

artis dalam fesyenista baby kiko

Jadual artis yang akan berentap dalam rancangan Fesyenista Baby Kiko nanti.. Ada ke anak-anak blogger yang masuk dalam contest ni ? kalau ada meh sini nak vote n tolong kempen , ai like……

Facebook Baby Kiko : babykikomalaysia

Masterchef-Selebriti-Malaysia

Artis Yang Masuk MasterChef Selebriti

Seperti yang kita semua tahu , kelmarin ada rancangan MasterChef Malaysia , sekarang ni Masterchef Selebriti pulak , MasterChef Malaysia tu pun dah jadi selebriti sebenarnya. Walau apa pun saya suka rancangan masak-masak ni , kalau sebelum ni saya selalu tengok rancangan masak-masak di Astro channel AFC (Asian Food Channel) , Atau rancangan “The next top chef ” channel DIVA (702) seronok tengok orang masak , mungkin boleh cedok sikit dan guna pakai di dapur kita.

Kini dah ada Masterchef selebriti pula , mesti kelakar kan ? pandai ke selebriti ni masak ? sama-sama nantikan , saya mesti sokong rancangan tempatan juga , tak kan tengok rancangan luar negara je kan.Masterchef selebriti Malaysia bakal memulakan pengambaran pertama pada 27 Mac 2012.

Masterchef-Selebriti-Malaysia

Senarai Artis yang masuk Masterchef selebriti adalah :

  1. Serina Redzuawan
  2. Siti Sarah
  3. Jehan Miskin
  4. Tomok
  5. Karl Shafek
  6. Datuk Fazley Yaakob
  7. Farouk Hussein
  8. Major Dr. Faiz
  9. Angah Raja Lawak
  10. Raja Azmi
  11. Soo Wincci
  12. Julizan Adzlizan
  13. Thanuja
  14. Salamiah Hassan
  15. Louisa Chong

Haishh tak dapat teka , siapa yang bakal jadi Masterchef Slebriti Malaysia ni , Serina Redzuan ke ? ye lah ayah dan abangnya pun chef kan ? hahaha .. ada beberapa peserta yang tak kenal sangat pun , cam mana ni ? kena lah tengok nanti.. Paling best .. angkasawan negara pun ada ? Mesti best ni ..Masterchef Selebriti Malaysia terbitan Astro Ria (saluran 104) akan disertai oleh 15 selebriti terkenal tanah air dan mula disiarkan berkemungkinan pada bulan 5 nanti di kaca TV.