Articles Tagged with astro

puanbee07/06/2011

Salam Bahagia 🙂

adoiiillaaa semua nk naik nih , berat badan pun naik juga ! erk ? kena mengena kah ? erm tadi jalan – jalan ke blog geng sorang ni , terjumpa artikle dia bertajuk : Pakej astro naik harga sehingga RM15 mulai 11 julai 2011 Berita ” baik ” katanya .. Hurm kalau lah rumah saya ni dapat chanel TV biasa comfirm tak pasang astro , tapi kenapakah chanel biasa tak dapat ke rumah saya ? lagi2 duk tengah kota ni ..pelik betul .. Astro = pembaziran bagi saya lah ..huhu

Jom layan petikan berita pula :

KUALA LUMPUR – Astro melakukan beberapa pelarasan kepada pakej-pakej yang ditawarkan berkuatkuasa 11 Julai 2011. Bagaimanapun, Pek Famili dikekalkan pada harga RM37.95 sebulan (atau hanya RM 1.30 sehari) untuk akses ke 38 buah saluran.

Menurut kenyataan yang dikeluarkan Astro di sini hari ini, bergantung kepada pakej pilihan pelanggan, sesetengah pelanggan mungkin akan mengalami kenaikkan harga sekitar RM1 hingga RM15.00 sebulan.

“Terdapat penjimatan dari RM4 hingga RM14.95 sebulan dalam yuran langganan mereka. Pelarasan berkenaan adalah seiring dengan komitmen Astro untuk terus menawarkan nilai, pilihan dan perkhidmatan yang berkualiti kepada para pelanggan,” jelas kenyataan tersebut.

Tambah kenyataan itu, pelanggan Astro kini boleh menikmati nilai wang yang lebih baik dengan pelancaran Super Packs yang telah direka khas bagi menawarkan pakej Astro yang terbaik termasuk perkhidmatan HD dan PVR.

“Untuk hanya RM125, para pelanggan boleh memanfaatkan perkhidmatan HD dan rakaman, 3 pilihan pek mini, sukan, movies, Mustika dan Astro Tayangan Hebat sambil membuat penjimatan yang hebat sehingga RM45.85,” katanya.

Para pelanggan boleh menikmati lebih banyak program hiburan yang menarik pada masa akan datang, seperti acara sukan ditawarkan dalam HD termasuk Rugby World Cup 2011, London Olympics 2012, Barclays Premier League, EURO 2012 dan Copa America Argentina 2011 dalam teknologi definisi tinggi.

Saluran baru melibatkan saluran HD pula adalah Discovery World HD, Sundance HD, sebuah saluran sukan sukan HD dan lebih banyak filem-filem dalam bentuk HD.

Program-program tempatan yang lain adalah Salih Yaacob….I Follow, MasterChef Malaysia, Ustazah Pilihan, Tutor TV dan banyak lagi program pembelajaran.

Para pelanggan juga akan menikmati Personal Video Recording (PVR) serta Remote Recording yang membolehkan program kegemaran pelanggan dirakam dengan hanya menggunakan telefon bimbit walau di mana sahaja anda berada. – Mynewshub.my

Dengan pelarasan harga ini juga diharap akan setimpal dengan kualiti dan pekhidmatan yang diberikan oleh pihak Astro kepada pelanggan setia Astro agar kedua-dua belah pihak saling berpuas hati. Tahniah Astro Malaysia!

adeiii botak kepala laki ai 😛

Please follow and like us:
follow subscribe - Kenaikkan Harga Pakej astro ..adoiilaaa..0

puanbee29/04/2011

salam bahagia 🙂

erm …sekarang nih banyak bebenor cerita hantu nya ,sekarang dah keluar pula cerita berunsur seram bertajuk tolong awek aku pontianak yang akan di tayangkan pada 7 julai , bee suka tapi kena tengok curi-curi sebab anak-anak kecil tak sesuai untuk tengok cerita berunsur seram , nanti diorang jadi penakut sapa nak tanggung ? ibu jugak yang susahnya hehee…kalau dulu bee agak susah nak follow filem2 nih , tapi sekarang dah senang kan ada astro first boleh je langgan lambat sikit dari orang lain tapi tak per…

Sinopsis Filem Tolong Awek Aku Pontianak

Percintaan dua dunia berbeza… Sebuah filem komedi seram yang mengisahkan Bob, berperwatakan lurus bendul dan baik hati yang bekerja di sebuah syarikat periklanan, di bawah penyeliaan Faizal. Selepas berpisah dengan teman wanitanya (Ina), Bob dan kawannya, Pian berpindah ke sebuah apartment lain. Kehidupan baru Bob bermula selepas berpindah dan bertemu dengan dua beradik iaitu Maya dan Liyana. Pada mulanya Liyana tidak menyenangi kehadiran Bob dan Pian kerana takut identiti mereka terbongkar.

Namun selepas menguji Bob, mereka mengakui bahawa Bob tidaklah seperti yang mereka sangkakan. Sejak itu, mereka berempat menjadi kawan baik. Hubungan Bob dan Maya pula bertambah rapat selepas insiden beg Maya diragut. Selepas bertemu Maya di rumah Bob, Faizal melamar Maya untuk bekerja di syarikatnya. Faizal cuba memikat Maya, namun hampa. Kemudian Faizal berpakat dengan Kamal untuk menakutkan Maya. Tetapi berlaku sebaliknya, Faizal dan Kamal pula yang ketakutan setelah dikacau oleh pontianak. Faizal mula curiga dengan kehadiran Maya dan menyuruh Kamal mencari bomoh untuk menyiasat kehadiran pontianak dipejabatnya.

Faizal menyatakan keraguannya tentang Maya kepada Pian dan mereka berpakat untuk membongkar identiti Maya dan Liyana. Di parti yang diadakan oleh Faizal, mereka melakukan pelbagai cara untuk membuktikan Maya dan Liyana adalah pontianak. Benarkah Maya dan Liyana pontianak? Dan apa pula hubungan Nadia dengan dua beradik itu? Semuanya akan terjawab dalam filem `Tolong! Awek Aku Pontianak!’.

Senarai Pelakon

Zahiril Adzim, Sazzy Falak, Liyana Jasmay, Sufian Mohamed, Rashidi Ishak, Yus Waisar, Nurul Wahab, Syanie, Ameerul, Datuk Jalaludin Hassan, Harun Salim Bachik, Afdlin Shauki, Ruminah Sidek, Jehan Miskin, Bell Ngasri. kebanyakkan pelakon nih bee suka …lagi-lagi bell ngasri dan sazzy falak

Pengarah

James Lee

Tarikh Tayangan

7 Julai 2011

Please follow and like us:
follow subscribe - Tolong Awek Aku Pontianak ! Trailer Dan Sinopsis0

puanbee11/03/2011

Salam Bahagia semua 🙂

bersyukurlah kita dilahirkan di bumi Malaysia ….

Please follow and like us:
follow subscribe - Video Tsunami Jepun0

puanbee10/03/2011

Baru dapat cara nak semak bil astro paling pantas dan cepat. Kini pelanggan astro boleh semak bil astro melalui sms , lebih mudah bukan ? semak bil dan buat pembayaran online , tak perlu terkejar-kejar untuk pergi kekaunter beratur panjang dan sebagainya.

haa bukan apa gara-gara melanggan astro first , tak tahu jumlah bil maka tak dapat bayar dan dipotong haaa..padan muka puanbee kan ?
pastu puanbee pandai lah call dan tanya astro tu ada rupanya cara cepat dan senang nih ceh !!…

cara nya senang bangat seh 🙂

cek melalui sms :

1- Astro bal ic (masukkan no ic korang ) dan send ke 33310

2- Astro bal ac (masukkan no akaun astro korang) dan send ke 33310

nanti dia reply lah balik berapa bil semasa korang…ok itu je nak bg tau ! selamat mencuba 🙂

Please follow and like us:
follow subscribe - Cara semak bil astro melalui sms0

puanbee18/01/2011

Pengalaman bersama ASTRO FIRST ..haha bestt sebab bee mang teringin nak tengok cerita-cerita yang keluar di pawagam tapi tak boleh tengok sebab …apa lagi anak-anak lah takkan nak bawak budak kecik masuk pawagam weii..nak tinggal tak sampai hati lah pulak! lagi pun memang tak pernah berenggang dengan anak-anak bee tu….sayang sangat! hikss..

Tapi yang tak best nyer…cerita tu sendiri..bee beli cerita ngankung tau! ingat kan seram tapi tak.Cerita ngankung nih mula jer dah buat bee ketawa berdeket-deket…tak seram langsungtapi bini zaidi kawan laki bee tuh bukan mai lagi tak mo tengok ..dia hadap dinding jer sepanjang 1 jam…haha kelakar!.bee suka cerita seram jer..lain tak minat ah!…nak tunggu cerita khurafat pulak nih..tak sabar..tapi tu lah cerita seram malaysia nih tak seram sangat laa~..
Damping malam tu pun mcm tak best jer..bee tak nk tengok! Aku Masih Dara tu mcm best tapi mcm dah boleh agak jalan cerita nya..tak nak jugak tengok kat astro first ..bee nak cerita khurafat jer nih..ermm eh cerita luar negara memeng tak de kat astro first eh ? siapa tau ?

astro%2Bfirst - Pengalaman Bersama Astro First

Kini Pawagam Dirumah Anda…Untung tau RM15 selama 48 jam tayangan dari tarikh pembelian..tengok lah ulang-ulang ..panggil jiran-jiran , sanak saudara , orang kampung datang tengok..haaa! tak per bayar sekali saja…dalam masa 48 janm yer.!
Please follow and like us:
follow subscribe - Pengalaman Bersama Astro First0