Sinopsis Karipap Karipap Cinta Dan Trailer

Sinopsis Filem Karipap Karipap Cinta yang mengisahkan Ali, seorang pemuda yang bersopan santun tetapi tidak memiliki cita-cita dan motivasi. Dia bekerja di sebuah syarikat akhbar politik dan majalah misteri. Tugasnya mengambil gambar kawasan yang kelihatan seram dan mengubahsuainya menjadi gambar yang kelihatan mempunyai hantu. Ali jatuh hati kepada seorang kartunis, Sarah. Dalam satu kejadian ragut, Ali cuba menjadi hero tetapi akhirnya Sarah yang menyelamatkannya kerana mempunyai kemahiran dalam ilmu persilatan.

Ali mendapat tahu Sarah pernah menuntut di Universiti Al-Azhar dan mempunyai kelayakan sebagai ustazah. Dalam usaha memikat Sarah dan keluarganya, Ali berbohong dirinya juga pernah menuntut di universiti sama, tetapi akhirnya pembohongannya terbongkar.Continue reading

Ana Raffali Sehabis Baik ( lirik lagu sehabis baik ) OST Karipap Cinta

LIRIK: Sehabis Baik Dapat Dari blog Ana Raffali
Sehabis Baik Er.. sedap juga lagu ni.. santai je ..layannn…

Ku mulakan hariku dengan segunung harapan
panjatkan pohon pada yang Maha Esa
Kelak langkah kakiku kan ketemukan aku
dengan jawapan yang lebih nyata

Entah ini harinya
ku kan berjumpa dengannya
jadi ku harus berusaha sehabis baik
Nanti dia kan lihat
semangatku makin ligat
hingga buruk jadi cantik
Continue reading

Sinopsis Bella Calamidades TV3

Yuhuu telenovela baru akan muncul di TV3 , saya suka telenovela dari Asia dan Amerika Latin seperti MARIMAR, “SHE – WOLF, The Last Sentinel” & Stairway To Heaven (Filipina), THANK YOU (Korea), STRIVING FOR A SUN (Thailand), LALOLA dan MARINA (Sepanyol). Suka .. seperti yang semua orang tahu kaum hawa suka drama berbentuk romantis dan sarat dengan emosi yang menampilkan gandingan wanita jelita dan jejaka tampan? Formula berkesan kata TV3 kan kan kan..

Selepas tamat Marimar nanti akan muncul lah telenovela Bella Calamidades di TV3 , sebanyak 140 episod pada setiap hari Isnin hingga Khamis jam 3.00petang. Wow ! 140 episod mesti masuk bulan puasa ni , tak boleh layan sgt kot batal puasa kang …

BELLA CALAMIDADES Dalam bahasa sepanyol yang membawa maksud ‘si jelita bernasib malang’

Sinopsis

“BELLA CALAMIDADES” mengisahkan perjalanan hidup seorang anak yatim piatu, Dolores Lola Carrero (Danna Garcia) yang penuh dengan pelbagai rintangan sebelum keajaiban muncul menyelamatkan nasibnya yang malang. Sejak bapanya meninggal dunia, Lola terpaksa menumpang di rumah makciknya dan membesar tanpa kasih sayang. Malah, Lola sering diperlakukan sebagai seorang hamba dan tidak pernah menerima layanan baik daripada keluarga makciknya.

Malangnya, satu hari tragedi menimpa dan Lola melarikan diri pulang ke kampung halamannya setelah menganggap dirinya sebagai penyebab kepada kemalangan yang menimpa makciknya. Lola telah menyembunyikan diri dalam pondok kecil di sebuah tanah perkuburan yang terletak jauh daripada kawasan bandar.

Memandangkan penampilan Lola yang selekeh dan tidak terurus, penduduk di sana menganggapnya sebagai orang kurang siuman dan pembawa sial. Dia juga dituduh sebagai punca terjadinya beberapa insiden yang telah bertukar menjadi tragedi. Sedih dan kecewa dengan nasib, Lola benar-benar mengharapkan perubahan positif dalam hidupnya yang akan membawa kebahagiaan kepadanya.
Continue reading

Tahajjud Cinta Tonton Online Episod 1

Akhirnya .. saya jumpa video you tube untuk drama tahajjud cinta .. ada pelbagai komen dan kritikan yang saya nampak di youtube dan juga blog personal.. maka boleh lah saya tonton tahajjud cinta secara online saja , terlepas tengok lah .. episod 2 pun terlepas juga.. entah apa yang daku bz sangat tu ..

salah satu komen tetang drama tahajjud cinta DISINI jangan harapkan saya komen , memang tak pandai komen sangat .. boleh cakap puas hati atau tidak je ,tupun kalau tengok di tv lah .. di video ni tengok ala-ala gitu je.. harap2 ada ulangan di TV3 …

Lain-lain Artikle Tahjjud cinta
Lagu tema Tahajjud Cinta dan lirik
Sinopsis tahajjud cinta

Tahajjud Cinta Tonton Online Episod 1 – Part 1

Continue reading

Dato’ Siti Nurhaliza Nyanyi ? ” falling in love ” Single TerbaruNya

Bertuah badan Dato Siti Nurhaliza ni , baru- baru ni lepas satu satu kejutan yang di buat oleh beliau , mula-mula buka bisnes simply siti , masuk wataniah , sambung belajar ..dan terbaru keluarkan single beliau yang di nyanyikan dalam bahasa inggeris .. teringat dulu2 mula2 dato siti mula bertapak di dalam bidang nyanyian , orang gossip dia kampung lah , tak pandai cakap bahasa inggeris lah , dan macam – macam lagi .. satu yang saya suka Dato siti ni dia seorang yang tenang .. senyum dan hadapi semua kritikkan itu dengan cara paling sopan ..suka tau …sekarang dah mcm2 kejayaan di kecapi , ada lagi ke gossip utk Dato siti ? saya tak kisah gossip2 semua tu yang penting tak kacau orang ..

Apa-apa je lah , moh layan single terbaru Dato siti nurhaliza yang bertajuk falling in love .. tak puas dengar dan tengok di video ni saya tunggu album keluar baru beshhhhh kata baby laila… hehe

Album belum keluar lagi tapi search2 td dah nampak link download , bior betui..

apa -apa pun moga Dato siti terus berjaya ..