AWAS! GANGGU RUMAHTANGGA ORANG MENJADI KESALAHAN JENAYAH SYARIAH

Baru baru kecoh pasal seorang artis terkenal kelahiran Singapore yang di tahan kerana di katakan mengasari sehingga mencederakan isterinya yang masih dalam pantang. Perkara tu berlaku bila si isteri dapat tangkap suami keluar dengan perempuan lain, juga seorang artis. Berlaku pergelutan antara mereka menyebabkan si isteri tercedera.

Kecoh 1 alam maya kes tu. Masing2 mengecam tindakkan artis lelaki tersebut yang di sifatkan kejam & artis wanita yang keluar bersama artis lelaki berstatus suami & bapa kepada seorang bayi pun tak kurang hebat di kecam netizen. Dia di gelar sebagai perampas & cuba meruntuhkan rumahtangga orang. Tapi khabar Artis tersebut & isteri dia sekarang dah berbaik semula. Alhamdulillah..

Bagi individu bujang tak kira wanita atau lelaki.. Korang kena tahu sekarang dah ada akta untuk mendakwa mereka yang menganggu rumahtangga orang lain. Tak kira la ganggu suami orang atau isteri orang. Kedua duanya menjadi kesalahan undang undang dah.

Mereka yang cuba merosakkan rumahtangga orang boleh di dakwa Akta Kesalahan Jenayah Syariah 1997 (Akta 559). Seksyen 36 membenarkan orang disabit bersalah didenda tidak melebihi RM5,000 atau penjara tiga tahu atau kedua-duanya atas kesalahan memujuk lari perempuan bersuami. satu lagi peruntukan membicarakan kes membabitkan peranan orang ketiga ialah Seksyen 38 iaitu menghasut suami atau isteri supaya bercerai atau mengabaikan kewajipan serta tanggungjawabnya dengan hukumannya sama seperti Seksyen 36.

Jadi mana2 yang berhasrat nak try suami atau isteri orang tu fikirkan semula. Nanti tak pepasal kena dakwa & di jatuhi hukuman. Tak berbaloi ok sebab dalam Malaysia ni masih banyak orang bujang boleh try. Kalau dengan keizinan pasangan tu sendiri ok. Tapi untuk lelaki je la.. Sebab lelaki kuota dia 4 kan? Perempuan mana boleh madukan suami ye tak?

Ingatlah hidup ni ada kifarahnya.. Hari ini kita buat pada orang tak mustahil satu masa kita menerima balasannya yang sama apa yang pernah kita buat pada orang lain. Jangan menganggu kebahagian rumahtangga orang lain.

KENALI SIAPA SEBENAR NEERA AZIZI, HEROIN DRAMA MISS KAPTEN CIKGU WAIZ

Sapa kat sini sedang follow drama Miss Kapten Cikgu Waiz.. Saya? Of course belum lagi tengok walau 1 episod.. Hahahaha.. Busy sikit sekarang ni nak layan drama tapi memang selalu dok nampak la iklan di kat TV. Tapi ada nampak jugak followers drama ni mula up pasal drama ni.. Yelah, kalau drama ni mengetengahkan pelakon yang cantik & handsome confirm la ada yang nak menonton kan?

Bila tengok pelakon yang pegang watak Heroin dalam drama ni tertanya juga sapa pelakon ni. Tak pernah nampak sangat muka dia kat mana2 drama melayu.. Rupanya pelakon baru tapi Drama Miss Kapten Cikgu Waiz ni bukan drama pertama dia berlakon. Selepas menilik dalam geluk jampi google rupanya dia dah pernah berlakon dalam drama Sayangku Kapten Mukriz & patahnya sebelah sayap. Sebab mungkin bukan watak utama maybe ada yang tak perasan kot termasuk cheq.. hehehehe

 

Alang2 dah dok skodeng sapa pelakon yang pegang watak Miss Kapten ni.. Moh ler Milah share biodata si cantik manis Neera Azizi

Nama Penuh: Nurazneera Azizi

Nama Panggilan: Neera Azizi

Umur: 19 (2017)

Kerjaya: Pelakon

Drama: Cinta Tangkap Muat, Sayangku Kapten Mukhriz, Patahku Sebelah Sayap, Ainur Mardhiyah, Miss Kapten Cikgu Waiz (2017)

Laman Sosial:

Facebook: https://m.facebook.com/neeraaziziofficial/

Twitter: https://twitter.com/ninineeraa

Instagram: https://www.instagram.com/neeraazizi/

 

Muda lagi baru 19 tahun rupanya.. Mesti ramai peminat ni. Muda, cantik & muka pun pan asia katanya. Tak tau la mix apa kan. hehehehe

Juara masterchef selebriti malaysia

Tahniah ! Dato’ Fazley Juara Masterchef Selebriti Pertama Di Malaysia

Lega dah habis rancangan Masterchef selebriti pertama di Malaysia ni. Kuss semangat … seakan memahami , kelmarin saya buat entri pasal siapa kah juara dalam rancangan masterchef selebriti akhir ni , ramai yang mengundi Angah dan Dato’ Fazley Yaakob , dan mereka berdua juga lah yang layak berentap merebut gelaran juara. Ramai juga yang mengundi Dato’ Fazley dan memang sah Dato ‘ Fazley menjadi juara.

Korang memang pandai teka-teka kan ? macam ahlil nujum dah..

Juara masterchef selebriti malaysia
Sekalung tahniah buat Dato’ Fazley Yaakob

Sumber gambar : intagram Dato’ Fazley

Memang dah ramai blogger , pengguna facebook , twitter dan isntagram mengucapkan tahniah , tetapi saya nak juga ucap tahniah.. dasyat juga dia masak.. itik yekk .. hehehe ..

Masa di umumkan Dato’ Fazley , saya sebak juga sikit , sebab terbayang-bayang satu part Dato’ Fazley berlari – lari dari dapur ke bahagian masak , lepas tu terduduk sebab penat sangat  ..punyalah sedih time tu .. aisyehh ..

Ni lah orang pompuan… semua nak sedih..

Tahniah sekali lagi di ucapkan pada Dato’Fazley .. tak di lupakan kepada semua peserta lain.. best juga tengok gelagat memasing memasak..

Contest kita apa cer ? — link

Gambar Anak Elyana Yang Dilahirkan Pada 27 Ogos

Elyana telah pun di kurniakan seorang anak perempuan yang selamat di lahirkan pada 27 Ogos 2011 lebih kurang anak sedara saya je.. anak sedara saya masuk ICU tak dapat nak ambil gambar nya …. comel sangat .. tahniah di ucapkan buat Elyana …

Gambar Anak Pertama Elyana

“Salam kepada semua rakan & ahli keluarga, saya selamat melahirkan puteri pertama saya pada 27 Ogos, jam 6:45 petang. Syukur Alhamdulillah.” – laporan laman rasmi sila ke Facebook Elyana.