Articles Tagged with anak-anak

Husna & Laila di Milo Champions Clinic 2016

milo clinics 5 - Husna & Laila di Milo Champions Clinic 2016

Assalamualaikum , Siapa yang ada pergi ke Milo Champions Clinic 2016 nih ? Tegur-tegur lah kita kalau terserempak ye. Saya daftarkan 2 orang anak iaitu husna dan laila. Kalau boleh nak daftarkan semua je , tapi si sulung dengan si bongsu umur tidak menepati syarat. So simpan sikit gambar di…

Read More

Tempahan : Nursing cover

nursing cover - Tempahan : Nursing cover

Assalamualaikum  dan hai. Ini tempahan nursing cover pertama saya. Allhamdullillah .. customer berpuas hati. Pertama kali buat nursing cover haruslah berdebar tunggu sampai ke customer dan tanya feedback. Saya terima tempahan nursing cover kalau puan puan nak size besar boleh request. Kain sendiri pun boleh kain saya belikan pun boleh.…

Read More

Macam mana la ibu tak membebel ?

ibu kuat bebel 2 - Macam mana la ibu tak membebel ?

Assalamualaikum dan hai semua .. hurmmm nak luah perasaan lagi. Semoga bila anak dah besar nanti baca lah niat murni ibu. Di harapkan anak-anak faham dan maafkan ibu. Saya ni bukan lah sejenis perempuan yang suka membebel. Saya suka duduk diam diam dan buat hal sendiri. Dulu sebelum berkahwin ,…

Read More

Menjelang peperiksaan UPSR

Menjelang UPSR yang semakin hampir ni. Rasanya tekanan tu mula terasa dari pihak sekolah. Saya ? rilek je. Anak tak berhenti sakit dan tak sihat. Saya tak bagi apa-apa tekanan pun pada anak. Pada saya UPSR je pun. Tetapi sekolah memang buat pecutan habis habisan. Kesian juga tengok anak. Demam…

Read More

Kepentingan anak bermain setiap petang setiap hari

syamim klcc 2 - Kepentingan anak bermain setiap petang setiap hari

Kanak-kanak yang sihat akan menjadi seorang yang sihat ketika dewasa. Sebagai keluarga , kita bertanggngjawab memastikan mereka sihat dengan cara hidup yang aktif. Menurut persatuan Jantung Amerika Syarikat , kanak-kanak hari ini kurang cergas di bandingkan dengan kanak-kanak 20 tahun dulu. Kurang nya aktiviti fizikal di kalangan kanak-kanak hari ini…

Read More

Happy Birthday Laila – Turn 7

laila besday 1 - Happy Birthday Laila - Turn  7

Assalamualaikum , haiiiii dah balik kampung ke untuk beraya ? Kami belum. Nak tempek sikit gambar laila masuk 7 tahun ni. Sambut kecil kecil dengan keluarga sendiri sahaja. Tu pun ayah tak dak . Makan di kfc. Tak rancang pun sebab sebenarnya ibu lupa tarikh lahir dia. Birthday laila 25.6…

Read More

Puasa oh puasa

Puasa muncul lagi , setiap tahun kita berpuasa situasi nya agak berbeza , tahun ini dan tahun lepas situasi puasa saya dan famili berbeza. Saya tak boleh tulis situasi ini , biarlah saya hadam sendiri. Bahaya uols. Sekarang ni semua cerita akan di viralkan. Seram sejuka daku. Kisah seorang blogger…

Read More