Tempahan : Nursing cover

Assalamualaikum  dan hai. Ini tempahan nursing cover pertama saya. Allhamdullillah .. customer berpuas hati. Pertama kali buat nursing cover haruslah berdebar tunggu sampai ke customer dan tanya feedback. Saya terima tempahan nursing cover kalau puan puan nak size besar boleh request. Kain sendiri pun boleh kain saya belikan pun boleh. Nak sedondon dengan sarung bantal tilam pun boleh. Semua boleh lah katakan.

nursing-cover

Saya belikan kain untuk customer ni di Spotlight Ampang Point , semua orang tahu kan kain Spotlight mahal macam mana , tapi saya cari kain yang ada sale je lah. Janji dapat kain cantik dan berkualiti. Kain jenis english cotton.  Size nuring cover 39″x 35″ memang besar dari pola asal yang saya dapat.

Saja di besarkan sikit sebab kain customer beli 1 meter , kita guna sampai habis lah.  Harganya RM35 tidak termasuk postage . Harga ni tak boleh tetap sebab kain spotlight memang mahal. Kebetulan customer ni beli semasa ada sale. Kalau saya dah jumpa kedai kain jual kain cotton yang harga berpatutan baru lah boleh ditetapkan .

=====

Ada kaum lelaki tak tahu nursing cover ni untuk apa ?

Nursing cover ni kegunaan nya tutup anak dan ibu ketika menyusukan anak di public. Jadi aurat terjaga dan nampak sopan gitu. Tak perlu la malu nak susukan anak di khalayak ramai lagi. Kalau lah tempat tu tak di sediakan bilik menyusu.

Nak tempah nursing cover  ?

Nak jahit dan branding jenama sendiri ? boleh hubungi saya.

011-32095406

 

Karipap King Kong Desa Pandan

Cerita pasal Karipap King Kong tiba – tiba. Dulu masa saya muda remaja ada seorang kakak tu jual karipap besar macam karipap king kong ni. Harga dalam RM2.50 , Itu cerita 13 tahun lepas. Tetapi nak cakap. Size nya sama . Rasa tepung di luar sama. Tapi inti di dalam lain. Masa lalu lalang di depan gerai karipap king kong desa pandan ni. Teringat lah karipap besar kakak 13 tahun lepas. Jadi teringin. Tetapi pandang harga tak jadi lah nak beli. Sebab nya kalau beli satu dua memang tak cukup.

Karipap King kong desa pandan berdekatan sekolah Desa Pandan Ampang ..
Karipap King kong desa pandan berdekatan sekolah Desa Pandan Ampang .. kalau teringin atau mengidam boleh lah singgah beli. Hari – hari ada …

Entah macam mana , hari ni terrbeli.. padahal nya ..huhuhu .. part ni biar lah rahsia. Ku ingatkan inti sama dengan kakak 13 tahun lepas. Inti karipap besar kakak 13 tahun lepas. Ada sebiji telur dengan salad kubis di campur hirisan bawang. Cicah dengan sos special buatan sendiri. Uols boleh bayangkan tak ? sedap nya perghhhh …

Isi Karipap King Kong

Read More

Tukang Urut / Bidan Kawasan Ampang

Assalamualaikum. Baru-baru ini saya keguguran , maka bermula lah sesi mencari tukang urut atau mak bidan kawasan Ampang, punya la susah nauzubillah. Tanya orang sana sini , telefon sana sini , ada yang kena booking , ada yang perlu di buat temujanji. Tapi allhamdulillah , tengah cari-cari tu jumpa seorang adik tengah menampak iklan untuk menawarkan servis tukang urut dari rumah ke rumah.

urut Read More

Murtabak sedap di Ampang

Hujan-hujan demam dan tak ada selera nak makan , tapi teringat macam-macam makanan. Sedapnya murtabak disini. Nyummm~  Port kedai mamak village di axis atrium ampang. Sedap! Tapi hujan lebat tak boleh keluar untuk beli murtabak. Saya tengok gambar saja , sama dengan kalian.

Murtabak Read More

Setelah 9 hari

Masih tiada air di kawasan saya , malahan tiada lori air atau pun statik tangki yang di sediakan di kaqasan rumah saya.

Setelah tamat sesi persekolahan awal tahun selama 3 hari , cuti hari sabtu dan ahad saya dan anak-anak kembali membungkus beg , kain baju yang di pakai dan berangkat ke kajang rumah adik . Syukur juga ada kakak dan adik-adik berhampiran rumah kalau tak memang bau ‘wangi’ manjang la ..

20130106-135846.jpg

Gambar hari sabtu , sekarang dah hari ahad saya telefon ke rumah , suami tak
ikut tinggal di rumah adik kerana dia bekerja dia mandi di tempat kerja saja. Hari ahad masih tak ada air ..

Risau esok dah mula nak bersekolah .. huuu ~

taski abim sukan

Husna Bersukan (Taski Abim Kawasan Ampang)

Husna sukan hari ahad kelmarin. Lambat update di blog , una dah tanya “gambar una tak letak dalam komputer ke ibu“. Memang lambat upload sebab penat sangat. Fuhh penat tau berada di padang , tengah panas selama 6 jam. Itu kita yang dewasa , budak-budak tak penat gamaknya rileks aja tengok una , baby dan kakak tu..

Tempat : Padang Serbaguna Jalan F Ampang
Sekolah : Taski abim seluruh ampang
Nama anak : Husna
Tarikh : 15 /7 /2012

Gambar yang telah di anak panahkan itu husna. Punya seronok nak bersukan , walaupun pada pagi ahad tu , saya kejutkan una bangun pagi nak pergi sekolah dia jawab , tak nak sebab hari ahad , nak lehatlah , nanti penat lah macam-macam alasan di beri. Sabar je lah ..

Bangun pagi paksa una sarapan , sebabnya dia memang tak suka sarapan , kakak dan baby pun sama. Semua kena paksa sarapan kecuali ayah ..

taski abim sukan Read More

gift kak NZA

Thanks Kak NZA

Alhamdulillah rezeki berblogging , besar atau kecik saya tetap akan hargainya , Terima kasih Kak Nza ,, kak Nza jalan jauh-jauh teringat jugak kat saya ye tak . Maaf lambat je nak inform barang dah sampai , mesati Kak nza risau kan. Sebenarnya masa barang ni sampai saya tak ada dirumah , dapat kad je dari Pos Laju , so lagi ler lambat nak ke pejabat pos. Masaalah utama saya tak tahu jalan hendak kesana tunggu suami lambatnyaaa.

gift kak NZA

Akhirnya tekad kan diri juga memandu abang wira dan menjelajah cari pejabat pos shamelin cheras, hampir nak sesat , banyak berenti tanya orang , dekat 3 jam juga memandu , tu dalam KL jek tu bukan jauh pun , ampang ke cheras jek ..orang yang tau mesti gelakkan saya ni..haha tapi ok le.. asalkan dah selamat sampai pergi dan balik.

Kerana barang ni saya tahu jalan jauh sikit dari kebiasaan tempat saya bergerak sehari-harian 🙂 best !

Terima kasih kak nza 🙂