alexa

Segmen Puanbee : Review Blog Firdaus kassim.com

hai hai selamat malam , selepas seharian aku tidur untuk melepaskan tensen dan dilema , ku jugak masih blurr dan berasa besalah , tapi ku teruskan aktiviti menreview seperti biasa ekeke…kali nih nak review blog firdauskassim.com haha nampaknya setelah bee menreview banyak blog kan orang yang akhir-akhir nih semakin bijak mengikuti review bee dan mereka …

Segmen Puanbee : Review Blog Firdaus kassim.comRead More »

Alexa Ranking Sebelum Dan Selepas Tukar Domain

RE-PUBLISH UNUTK YANG BERTANYA…pneumedic…menjawab pertayaan pnewmedic….jwapannya adalah yes ! semuapencapaian url sebelum ni akan jadi kosong dan perlukan masa unutk naik balik.TAPI sekejap saja..dalam sebulan dah nampak kesan nya..cuma PR blog tu memang susah sikit lah….tapi alexa sekejap jer kalau ikut cara yang betul 🙂 Ingat lagi bee pernah buat entry “apa itu alexa ranking” …

Alexa Ranking Sebelum Dan Selepas Tukar DomainRead More »

Apa itu Alexa Ranking

(Amaran ini adalah artikel lama 🙂 )Tahu tak ? apa itu alexa ? Apa itu Alexa? Alexa merupakan sebuah web informasi yang memberikan ranking bagi sebuah web, Alexa Rank tu adalah powerful satu tool untuk check kekuatan/popularity blog atau website korang. Alexa rank merupakan tool yang tepat dan berguna untuk ukur popularity blog korang. Makin …

Apa itu Alexa RankingRead More »