Pageview sebulan blog Puanbee.com

Tadi , nampak seorang blogger update status tanya pageview blog di facebooknya. Baru lah tergerak hati nak tengok pageview blog sendiri. Ok lah pageview ni sebab jarang sangat update blog sekarang. Tetapi saya menerima traffic 100% dari google. Mereka mencari info dan kebanyakkan tips yang saya tulis dari pengalaman saya sendiri. Sebenarnya saya ada masaalah theme blog. Kalau anda perasan kejap-kejap tukar. Saya tengah mencari theme yang betul betul kena dengan jiwa. Header dalam proses. Kemudian saya akan buat sesuatu untuk mendapatkan income menggunakan blog ini. Saya tak rasa ada blogger guna cara ini lagi. Saya nak cuba dahulu sendiri.…

Continue reading

Top blogger di Alexa.com 2012 (kategori peribadi )

top blogger alexa

Dah lama sangat tak nampak mana-mana blogger membuat senarai Top blogger di Alexa.com ini , dulu rajin la buat senarai ni di keluarkan setiap bulan oleh blogger INI . Perbezaan paling ketara yang saya nampak , dulu ranking alexa.com ini di monopoli oleh blogger / penulis blog amatur. Sekarang ni kemain banyak website perbankan , website kerajaan , blog/web artis , blog/web politik , web/blog surat khabar , web/blog peniagaan dan tidak ketinggalan blog/web lucah pun dah tersenarai di alexa.com untuk negara Malaysia .. dulu takde la ..  Apa yang dapat saya rumuskan ranking Alexa.com kini semakin di ambil kira dan…

Continue reading

TOP 12 Ranking Blog Malaysia 2012 ( Mengikut Alexa)

Salam dari kejauhan , dah agak lama tak tengok ranking blog malaysia mengikut carta alexa sejak rakan blogger kita sorang tu sibuk saja.. oleh kerana itu .. saya buat lah satu entri nak tengok blog mana yang masih kekal dalam carta alexa dan tidak kekal. Kali terakhir saya buat senarai ranking mengikut alexa ni pada tarikh 4/7/2011 – sekarang ni 23/7/2012 dah setahun kan ? Nak tengok entri lalu ? boleh tengok di entri bertajuk : Top Blog Melayu Mengikut Carta Alexa – Top Alexa Malaysia http://denaihati.com/ – PR4 ( Alexa 124 -20,780 ) http://www.borakkosong.com/ – PR3 ( Alexa 243…

Continue reading

Alexa Toolbar Puanbee | Top Sites Ranking In Malaysia

alexa toolbar

Saja suka-suka hati buang masa update info di alexa , kemudian smbung kerja yang dah lama tertunggak , setahun lebih buat toolbar ni tak pernah siap sebab malas nak berfikir , tapi hari ni memang rajin , terus siap. Selepas membaca pasal alexa di blog Zarul Umbrella tu , saya rasa berkobar-kobar nak update info alexa pulak.. Dah lama tak belek , rupanya tags yang di letakan dalam theme ni dah hilang , saya tak buang pun mungkin selepas update theme tempoh hari. Saya telah Install Toolbar alexa blog denaihati , dan rasa benda ni berguna juga .. setiap kali…

Continue reading