Salam dan hai .. Ramadan dah bermula , mula lah episod mencari membuat persiapan raya sambil-sambil menunaikan ibadah puasa tu kan .. Mom kan multifuntion .. Dalam satu masa boleh buat macam-macam. TOP BLOUSE PLUS SIZE Puasa ke tidak , Mom / ibu / mak / mama lah yang bekerja keras dalam membuat persiapan untuk bersahur , berbuka , beribadah dan beraya. Betul tak ? Dan ini lah saya .. Sebulan lepas saya dah beli baju raya anak-anak .. Tema royal blue dan saya masih belum jumpa baju yang sesuai untuk saya pada waktu tu .. Al-maklum lah orang plus size .. Bukan tak ada baju yang berkenan , bila dah bekenan harga pula melampau tinggi. Jadi .. Selepas survey jubah di banyak website saya jumpa satu website online yang menjual pelbagai barangan dari baju , jubah , aksesori , beg tangan dan banyak lagi barang lain-lain yang unik dan comel ada menjualjubah plus size .. Saya beli baju , aksesori , beg dan jubah … Harga baru RM158.40 untuk …
Ada orang tu rindu masakkan kari kepala ikan. Hari pertama balik dari Jakarta dia bawa keluarga makan kari kepala ikan di Restoran ZK di Kampung Attap Kuala Lumpur. Kalau dah telanjur singgah KL tu boleh lah pekena kari kepala ikan di sini. Mazidul Akmal Sidek pun pernah tulis tentang kari ni di dalam blog beliau. Sedap .. kata suami saya. Dia jarang suka dan puji makanan. Betul-betul sedap baru puji. So boleh guna lah rekomen dari dia kan. Suami cakap dari awal restoran ni di buka , dari kedai lama di sebelahnya yang menggunakan zink tu lagi , suami dah …
Kelmarin saya telah memperkenal kan satu kaedah pelangsingan badan menggunakan kaedah Liposonix. Jika korang masih belum tahu kaedah rawatan Liposonix , di jemput baca penjelasan panjang lebar di artikel lepas bertajuk  (  Kenali Rawatan Liposonix Untuk Kembali Kurus Dan Langsing ). Dan di bawah merupakan sambungan dari entri tersebut. Ramai pembaca ingin tahu bagaimana rawatan Liposonix ini di jalankan dan apa kah kesan sampingan setelah menjalani rawatan pelangsingan badan menggunakan rawatan Liposonix ini. Kaedah rawatan menggunakan Ultrasound bermutu tinggi “Rawatan ini menggunakan tenaga ultrasound berkepadatan tinggi terfokus atau HIFU untuk mengurangkan lemak di bahagian pinggang, tanpa melibatkan pembedahan. Ketika rawatan, kepala …
Jamuan untuk akhir bulan ramadan ni. Mesti makan special sikit .. makanan kegemaran si suami adalah kari kepala ikan dan nasi minyak. Kalau dah baca entri sebelum ini iaitu Cabaran beras Jasmine Basmathi King   dan juga resepi kari kepala ikan sentuhan orang utara ini adalah untuk melengkapkan Resepi Nasi Minyak Beras Basmathi King Jasmin ini laaaaa ~ Dah pernah cuba beras Basmathi king ini ? kalau belum … korang mesti cuba … beras yang panjang lebih padat dan membuatkan nasi lebih sedap , kenyal dan cepat kenyang. Lagi satu bau nya memang harum semerbak …
Resepi jelatah timun , atau pun cara untuk buat jelatah timun paling cepat. Pada hemat saya , bahan untuk buat jelatah ini memang sentiasa ada di dapur betul kan ? dalam hidangan saya mesti ada 1 jenis lauk berkuah atau 1 jenis sayur dan juga ulam. Jika tak ada .. kurang berselera makan nya. Ini adalah makanan sampingan yang mudah dan dapat menambah selera. Selain dari jelatah timun saya juga suka pelbagai jenis kerabu. Antaranya : Resepi Kerabu tembikai di bulan ramadan Resepi : Kerabu pegaga + sotong kurita cara mudah