Survey Kasut Online Lagi !! Mak Buyung Nak Makan Angin

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Perut dah buncit pun nak makan angin lagi. Sekarang ni agak stress mental dan fizikal lah , fizikal agak letih menguruskan anak-anak , mental agak letih melayan kerenah seseorang. Walau stress anak-anak kita mana boleh abaikan ye dak ? Nak handle anak ni , mak memang kena aktif selalu .. boleh tak boleh .. boleh la …. hihihi ~

jalan-jalan tesco

Mungkin kerana itu En Bos mengembirakan hati ini dengan mengeluarkan ayat penyedap ” Kalau tak de apa-apa aral , kita pergi makan angin ke ______  ” hah rahsia dulu nama tempatnya , takut tak jadi. Best juga dapat jalan-jalan , boleh la lepaskan keletihan yang ada.

Perkara pertama lepas En Bos cakap nak jalan-jalan , saya fikir kasut … arghhhhh … kaki asyik bengkak kalau banyak berjalan sekarang ni , pergi shopping barang dapur pun boleh sakit kaki selama dua  hari berturut-turut. Itu la bukan senang nak mengandungkan anak ni. Lagi-lagi orang berbadan besar macam saya.

Sandal yang sedap di pakai dah buruk , duk telek-telek kasut anak-anak dan suami lawa-lawa , saya ni jenis susah nak beli kasut la , wedges ke , ballerina ke .. sebab kaki jenis susah nak dapat saiz , kena pakai saiz US , paling besar saiz 8 atau 9 , di kedai biasa memang susah la nak dapat.

Nasib baik Zalora ada ….  dulu pernah beli dan tulis sekali saya beli kasut online di Zalora   memang best sebab kasut tu padan je saiznya , tapi tak sesuai dah untuk mak buyung dengan perut besar ni. Kalau pakai tu memang boleh tapi terasa azab sikit la kaki ni.

kasut di zalora

Rasa nak warna ungu , tapi berkenan warna biru .. lepas tu scroll bawah sikit ada warna merah .. arghh pengsan la macam ni. Semua koleksi kasut LOUIS CLIPPERS yang terdapat di Zalora Malaysia Best Buy comel-comel sangat. Sesuai la untuk ibu mengandung yang berkaki lebar , besar dan suka membengkak selepas bejalan ni.

Berkenan dengan kasut di atas , semua ada diskaun 50% pula tu , ehemmm saya suka kalau shopping ada diskaun macam ni , harga pun sesuai dengan saya , ye saya bukan mak datin nak pakai mahal – mahal sangat. Kena saving duit sikit ,  Oh dan satu lagi suka Zalora sebab setiap pembelian dapat penghantaran percuma.

Lepas tu terbekenan koleksi Sling Bag, warna trendy si kuning tu kan .. ermmmmmm ~  pun ada diskaun 41% menjadi penyebab untuk saya membeli .. arghh .. ( abe kena belanja ni juga baru hilang streesssssss  !! )

koleksi beg di zalora

Saya dapat pertanyaan senang ke beli di Zalora ? – Jawapan  ” senang  je …..  cuba la dulu ” .. dah cuba sendiri kan , nak tahu / tanya  komen  di bawah ni … kalau ada apa yang saya tahu boleh la tolong jelaskan .

facebook zalora

Apa-apa harap barang cepat sampai ke tangan , nak jalan ni tak menahan rasanya … walaupun penat , tak larat tapi kalau bab bejalan , mak buyung larat jeeee ~ 🙂 Itu normal ….

Nak online shopping di Zalora Malaysia ada pelbagai produk lagi , sila ler …….bukan kasut beg dan beg aje .. baju tudung , kasut anak , beg anak , beg sekolah , beg laptop banyak lagi le , aksesori pun boleh tahan cantik-cantik , nasib la saya bukan peminat aksesori.

Comments

  1. Info yang sangat menarik bisa beli kasut online, insyallah sekarang ini sudah safe dan bisa shoping via online

  2. kutu jenis berpinar mata klu benda byk2 tak reti nk pilih.hehe..

    mak buyung tahan pakai kasut ye,klu kutu sandle je..klu tak buyung pun malas pakai kasut bertutup..:)

  3. Yang dijual di Zalora bagus2 dan murah ya Puan, apa tidak bingung tu mau pilih yang mana 🙂

    • rina boleh lah dengan kualiti yang ada di sana , saya paling tertarik dengan diskaun bukan 10% tetapi hampir separuh harga.

      Binggung juga mau pilih 🙂

  4. Haah betul, tengah pregnant , lelagi sarat, memang rasa kaki bengkak aje. Murah ropenye Zalora ek. Tak pernah shopping Zalora 😛 Boleh terjah pasni

    • murah juga … boleh la .. saya cari barang bawah rm100 je … bukan high maintenence … hehe guna code saya dpt diskaun 15 % ( ZBAPVZn ) untuk pelanggan baru sahaja.

  5. Saya sangat suka shopping online. Suka sekali buat wish list bila agak2 gatal tangan terus aje proceed. Bestkan, pakai baju tidur sambil bershopping!

    • haha ni lagi suka kalah saya , saya bila terasa nak baru cari .. malas pula nak wish list sangat2 …

      pakai baju tidur ye ye memang betul

  6. nis pun dah lama tilik2 kasut kat zalora tu… tp takutttt nak beli… takut jadi kes cik abg aritu.. saiz mmg dah betul, tapi bukaan depannya tak muat… kami kaki sama jenis… besor di depan… adoii….

    ehemm.. nk mkn angin mana tu yer

  7. SA pun suka jer beli kat online..not bad…

  8. Tidak berani beli kasut secara online kalau benda lain tidak ada masalah.

  9. Never try. Kaki kena test jugak. Nanti x muat.. kih3

  10. Kalau silap beli saiz tak ngam Zalora boleh tukar tak…?

  11. saya x pernah lagi membeli dengan Zalora, kena cuba juga nih

  12. besornya diskaun. beli kasut tak test pakai risau sikit….

  13. tak pernah cuba… sy jenis tak berani cuba karang terlebih pulak… hehehe

Speak Your Mind

*