Suka “Make – Up” Tak ?

Suka “Make – Up” Tak ?

Saya suka , tapi saya memang tak pandai make-up langsung dan saya bukan jenis yang suka mebelek-belek buat sesuatu dengan masa yang lama, oh itu bukan saya ..Tapi biasalah dah nama pun perempuan mesti suka punya nak Make-up , dan saya tengah nak belajar make-up ni pula.. boleh tacap diri sendiri agar nampak cantik sudah lah..

Bercerita pasal make-up,dulu-dulu selalu juga kalau saya tak jadi buka restoran tu saya nak buka butik pengantin dan solekkan pengantin , ahaks.. mungkin memang bukan takdir saya tuk solekan muka orang ni ,tengok nyah make-up orang lagi gorjes

marykay make-up set

Tengah kumpul set make-up marykay dari Puan Juanita.. Dalam gambar : Cermin Mary kay, lipstik , lipsgloss , eye shadow , lips mask , blusher , eyeliner , body scrub ,lip balm ,foundation brush, apa benda satu lagi tu lupa lak namanya , tapi benda tu tempat untuk letak eyeshadow dan blusher tu lah ..

Oh rupanya produk mary kay ni semua di jual satu-satu , cth eyeshadowlah .. beli sebijik baru letak dalam bekas dia , dan ada magnet .. canggih .. #puanbee sangat terpegun. Banyak lagi produk Mary kay ni .. tapi cukup-cukuplah ek ..kopak laki puanbee ..ahaks…Korang nak buat facial percuma dan belajar make-up sesikit atau pun nak test produk mary kay ni , sila hubungi Puan Juanita ni , boleh kautim dengan dia lah ek.. saya tolong-tolong promot jek.. suka tengok kawan-kawan beniaga ni ..saya pun teringin nak berniaga tapi mencari apa yang betul-betul kena dengan jiwa ni.

Dia siap pesan “lain kali bee nak pergi majlis apa-apa mesti make-up tau!” Sebabnya dia tahu lah lepas tengok muka saya tanpa make-up , walaupun lincin tak berjerawat tapi tetap nampak kusam.. ye lah tak cukup vitamin masa kecik-kecik dulu ..ahaks..

Masaalahnya ..saya ni jenis semua nak simple dan cepat je ahaks.. Insyallah lah jue , lepas ni bee make-up lah lepas dah dapat tunjuk ajar dari jue ni , tapi kelas make-up kita tak habis lagi kan ? kan ?

beauty fair mary kayKebetulah .. entri ni nak keluar , si jue minta saya heboh-hebohkan Event beliau .. so sapa-sapa nk join tu .. sila lah hubungi Puan Juanita ye ..“Beauty Fair akan memberi peluang kepada anda meneroka & mengalami sendiri kehebatan Rangakain Produk kecantikan MK secara percuma”

juanitaasani@yahoo.com
019-3049345

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

13 Comments

  1. Mekapkan orang boleh la. 😀
    Pernah mekapkan si flower girl .. pengapit pengantin.. bla bla bla. Hehe ^^

  2. suka mekap tp selalunya kemalasan tu yg membantutkan.klu malas sekalipun compact powder msti pakai.klu rajin sikit pakai foundation n loose powder.lg rajin tmbh lipstik.lg rajin br la pakai blusher,mascara n eyeshadow.

    selalunya malas pakai sbb ssh nak solat..:)

  3. xbrape suke mekap..dan xde brg mekap pun di rumah nis ni… yg ada lama punye tu dah masuk tong sampahh… dush ! hahahh …

    bedak compact pun beli dah bertahun xhabis2 … yg laku hanyalah lipstik … mmg teringin nk mekap2 sikit tp ‘bercintaa…’ … haha . mekapkan org/pengantin sikit2 tu bulehle .. org suruh gi jd mak andam sambilan plak .. hoho

  4. kakyong memang dah selesa tak bermake-up.. heheh.. cuma kalo ade bajet lebih nak beli pelembap utk muka jer.. 🙂

  5. xpkai mekap jgk..pkai bdk compact ngn lip ice/balm je..hee..

  6. waa mesti makin cantik berserilah bee nanti…

  7. suka sangat make up tapi kalau rajin le semuanya nak di tonyoh..heheh..kalau malas,pakai lipstik jelah..kalau terlampau rajin,dari foundation,bedak,eyeliner,eyeshadow,maskara,blusher..hahahahaah..rasanya macam nak try mery kay pulak lah..tapi x tau harganya berapa..jap nak gi skodeng blog juanita..

  8. Tak berapa pandai jugak nak mekap-mekap ni. Tapi skang tengah nak belajar sikit-sikit. 😀

  9. dok dengar pasal marry kay ni teringin pula rasanya nak buat sesi terjah kat mary kay ni

  10. nanti kalau mas dah berkereta,memang nak join event2 macam ni..suka nk join..hihihi..(dah la tak reti make up)

    1. Moh la…kita date nak weekend ni 🙂

  11. suka makeup jgk tp setakat calit lipstik tu pandai la… lain2 tak pandai….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *