Suka “Make – Up” Tak ?

Spread the love

Saya suka , tapi saya memang tak pandai make-up langsung dan saya bukan jenis yang suka mebelek-belek buat sesuatu dengan masa yang lama, oh itu bukan saya ..Tapi biasalah dah nama pun perempuan mesti suka punya nak Make-up , dan saya tengah nak belajar make-up ni pula.. boleh tacap diri sendiri agar nampak cantik sudah lah..

Bercerita pasal make-up,dulu-dulu selalu juga kalau saya tak jadi buka restoran tu saya nak buka butik pengantin dan solekkan pengantin , ahaks.. mungkin memang bukan takdir saya tuk solekan muka orang ni ,tengok nyah make-up orang lagi gorjes

marykay make-up set

Tengah kumpul set make-up marykay dari Puan Juanita.. Dalam gambar : Cermin Mary kay, lipstik , lipsgloss , eye shadow , lips mask , blusher , eyeliner , body scrub ,lip balm ,foundation brush, apa benda satu lagi tu lupa lak namanya , tapi benda tu tempat untuk letak eyeshadow dan blusher tu lah ..

Oh rupanya produk mary kay ni semua di jual satu-satu , cth eyeshadowlah .. beli sebijik baru letak dalam bekas dia , dan ada magnet .. canggih .. #puanbee sangat terpegun. Banyak lagi produk Mary kay ni .. tapi cukup-cukuplah ek ..kopak laki puanbee ..ahaks…Korang nak buat facial percuma dan belajar make-up sesikit atau pun nak test produk mary kay ni , sila hubungi Puan Juanita ni , boleh kautim dengan dia lah ek.. saya tolong-tolong promot jek.. suka tengok kawan-kawan beniaga ni ..saya pun teringin nak berniaga tapi mencari apa yang betul-betul kena dengan jiwa ni.

Dia siap pesan “lain kali bee nak pergi majlis apa-apa mesti make-up tau!” Sebabnya dia tahu lah lepas tengok muka saya tanpa make-up , walaupun lincin tak berjerawat tapi tetap nampak kusam.. ye lah tak cukup vitamin masa kecik-kecik dulu ..ahaks..

Masaalahnya ..saya ni jenis semua nak simple dan cepat je ahaks.. Insyallah lah jue , lepas ni bee make-up lah lepas dah dapat tunjuk ajar dari jue ni , tapi kelas make-up kita tak habis lagi kan ? kan ?

beauty fair mary kayKebetulah .. entri ni nak keluar , si jue minta saya heboh-hebohkan Event beliau .. so sapa-sapa nk join tu .. sila lah hubungi Puan Juanita ye ..“Beauty Fair akan memberi peluang kepada anda meneroka & mengalami sendiri kehebatan Rangakain Produk kecantikan MK secara percuma”

juanitaasani@yahoo.com
019-3049345

13 thoughts on “Suka “Make – Up” Tak ?”

  1. suka mekap tp selalunya kemalasan tu yg membantutkan.klu malas sekalipun compact powder msti pakai.klu rajin sikit pakai foundation n loose powder.lg rajin tmbh lipstik.lg rajin br la pakai blusher,mascara n eyeshadow.

    selalunya malas pakai sbb ssh nak solat..:)

  2. xbrape suke mekap..dan xde brg mekap pun di rumah nis ni… yg ada lama punye tu dah masuk tong sampahh… dush ! hahahh …

    bedak compact pun beli dah bertahun xhabis2 … yg laku hanyalah lipstik … mmg teringin nk mekap2 sikit tp ‘bercintaa…’ … haha . mekapkan org/pengantin sikit2 tu bulehle .. org suruh gi jd mak andam sambilan plak .. hoho

  3. kakyong memang dah selesa tak bermake-up.. heheh.. cuma kalo ade bajet lebih nak beli pelembap utk muka jer.. 🙂

  4. suka sangat make up tapi kalau rajin le semuanya nak di tonyoh..heheh..kalau malas,pakai lipstik jelah..kalau terlampau rajin,dari foundation,bedak,eyeliner,eyeshadow,maskara,blusher..hahahahaah..rasanya macam nak try mery kay pulak lah..tapi x tau harganya berapa..jap nak gi skodeng blog juanita..

  5. maya mustwany

    nanti kalau mas dah berkereta,memang nak join event2 macam ni..suka nk join..hihihi..(dah la tak reti make up)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *