Smart Kucing

Share

Kenapa ? ingatkan ada “smartphone ” je ke ? sekarang ni tak boleh tinggal rumah lama-lama sebab ada “smart kucing” ni kat rumah . Umur anak kucing ni dah masuk 18 hari , masih belum makan dan membuang lagi . Baru kencing sikit tapi tak hancing sangat la.

Rupanya ramai yang tak tahu anak kucing tak membuang hehe .. cuma monitor je bila anak kucing ni semua nak membuang , sangkar belum cari lagi .. haishh ..

tips bela anak kucing

Ada seekor kucing warna putih tu dah ada mummy angkat .. selalu tanya khabar sihat ke tidak … mummy azie wan jangan risau setakat ni sihat walafiat je dia .. dah semakin licah pun.

Nama di beri tapi tak melekat semua berubah2 ikut suka tuan , tuan , tuan , tuan , tuan kucing nak panggil .

5 tuan sebab semua berebut nak sorang sekor ..

Nota : Update live .. malas buka laptop nak gerak ke rumah kakak .. untuk maklumat penduduk kawasan ampang dan sewaktu dengan nya ” Tiada air di bekalkan buat masa sekarang ” huu ~

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini. Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

14 Comments:

  1. Pingback: Waktu sesuai mandikan anak kucing | ~ Ini lah FaMiLi @ Puanbee.com ~

  2. Pingback: Borong makanan kucing , stok 3 bulan | ~ Ini lah FaMiLi @ Puanbee.com ~

  3. Pingback: Buat-buat mati | Puanbee.com | Diari Ibunda

  4. ok. diorang memang comel. geram nak picit.

  5. baby kucing tak berak erk?.. hehehhe tak perasan lah.. sebab xpernah bela ibu kucing yang beranak. pernah bela anak kucing dah pandai makan.

  6. bab kucing ni, yg palig saya suka sekali, syok tengok gelagat mrk, soal kencing berak tak de masalah, boleh diatur, dia org dah moden pandai cari jamban sendiri, nak tahu caranya…? jemutlah ke danggebu.com

  7. dah semakin comel anak kucing ni. baru tau jugak bab2 membuang tu…heee

  8. dulu pernah juga bela kucing, bela sejak baby macam tuh la, tapi tak perasan lak dia berak ke tak time baby…huhu

  9. Comelnya kucing2 tu bee, ummi suka!

  10. ooo… baby kucing x membuang keee… sebelum ni penah bela kucing, mas akecik2 dulu laa… x tau punnn… haha

  11. kira2 kucing pintar lah nie?
    dah lama tak der kucing dlm rumah… sejak dah ank sendiri…

  12. Anak kucing x berak awal2…
    Utk train dia, make sure kurung dlm sangkar dan biar dia berak kt situ. Once dh berak kt tpt sepatutnya, mmg dia jadi smartcat la…..

  13. tak membuang ke bee?

    dulu masa Ying & Yang kucing kak jie tu… ada info suruh lapĀ² kat area ‘tut’ bagi dia berak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *