Smart Kids 2013 di PWTC

Smart Kids 2013 adalah  pameran bertemakan pendidikan terbesar di Malaysia .

Kalau tak ada buat apa-apa sepanjang 19 April – 21 April 2013 ini , marilah kita semua ibu bapa memerangkap pendidik secara tak langsung melawat pameran bertemakan pendidikan yang di anjurkan oleh Smart Kids di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) Kuala Lumpur.

Smart Kids kali ini memperkenalkan sebuah kem ala-ala perkampungan. Ianya di beri nama “Smart Ville“. Menarik bunyinya kan ? kan ? Agak-agak apa benda nya Smart Ville itu ?  Baca penerangan di bawah yang di petik dari website Smart Kids sendiri.

Sila layari www.smartkids.com.my

pic_25

What’s Smartville

Watch out, SmartKids has built a village! Building on the long-term success and overwhelming responses of SmartKids, Malaysia’s Largest Educational Kids Fair is back and this time round, opening a whole new world of offerings to exhibitors and visitors.

SmartVille is derived from the famous saying “It takes a village to raise a child”. Bringing up a well-rounded and holistic smart kid takes all concerted effort of parents, grandparents, siblings, relatives, teachers and influencers. SmartVille 2013 is set to offer its villagers a whole lot of fun and excitement through Smart Education, Smart Health, Smart Business, Smart Family and Smart Safety sectors.

Mission 

SmartVille’s mission is to align itself with the parents’ objectives, with the help of influencers by providing an enriched platform and tools that will facilitate the physical, emotional, social and intellectual growth of their children.

Simple sahaja nak faham , di dalam pameran ini nanti ada banyak institusi pendidikan mengambil bahagian , Sekolah tadikah , Sekolah Rendah , pusat tuisyen  terkenal .. pameran buku-buku , makanan / produk kesihatan anak-anak , peralatan persekolahan anak-anak di bawah satu bumbung . Wow .. sungguh mudah … anda hanya perlu hadirkan diri pada hari tersebut dan membuat survey anda sendiri. Anda boleh juga bertanya terus dengan wakil-wakil jualan yang ada di sana. Serta bertanya lebih lanjut tentang perkhidmatan yang di sediakan.

aliya , husna laila

My kids dengan kostum nya 😛

Mudah dan tidak merumitkan. Tak perlu google mencari maklumat dan tak perlu membaca testimoni bagai. Terus dapat maklumat disitu. Di dalam Kem “Smart Ville ” ini juga terdapat pelbagai aktiviti menarik yang di aturkan bagi menghiburkan pengunjung. Antara nya persebahan dan pertunjukkan bakat dari kanak-kanak tadika dan kanak-kanak sekolah rendah. Pertandingan mengeja dan banyak lagi aktiviti menarik yang dapat di sertai serta di tonton oleh semua pengunjung. Kebaikkan aktiviti ini dapat menambah keyakinan kanak-kanak.

Saya suka dengan aktiviti begini , jika ada kelapangan serta kesihatan mengizinkan boleh juga membawa ke tiga – tiga puteri saya tu turut memeriahkan suasana. Dan mencari sedikit info tentang pelajaran anak-anak.

Selain itu  di Smart Ville juga di sajikan dengan mascot watak kartun kegemaran kanak-kanak seperti Dora Explorer, SpongeBob SquarePant, Patrick Star, Ollie Dragon dari LEGOLAND ® Malaysia dan banyak banyak lagi ! Spongebob Squarepant tu bukan anak-anak je suka .. mak bapak pun sama suka … hehe . Eh .. KidZania pun ada di sana .. siapa suka KidZania ? angkat tangan …

Semua aktiviti di sana sesuai untuk semua peringkat umur kanak-kanak. Jangan risau bawak je .. anak kecil boleh main play doh ..

 Menarik !!!

 1. Cabutan Smart Ville bernilai RM15 ,000.00  untuk semua pengunjung.
 2. Aktiviti di facebook memmberi hadiah mini ipad dan lain-lain.

Untuk maklumat lanjut :

Sila layari www.smartkids.com.my atau add smartkids di  Facebook: https://www.facebook.com/smartkids.com.my

* Pastikan anda tidak terlepas aktiviti yang menyeronokkan ini  dengan pelbagai produk dan perkhidmatan yang disampaikan oleh beberapa jenama terkenal seperti LEGOLAND ® Malaysia, Nickelodeon, Brunch Cerdas – Montessori Islam , Kumon dan banyak lagi… Jangan lupa sertai aktiviti dan giveaway yang di anjurkan. 

Smart Kids 2013 akan diadakan di :

 • Pusat Dagangan Dunia Putra, Kuala Lumpur pada 19 – 21 April 2013.

Untuk penyertaan dan maklumat  :

 • sila hubungi kami di 603-8023 2600 atau
 • email ke : smartkids@sphereexhibits.com.my

Penerangan kemasukkan.

 • Pintu masuk PERCUMA untuk kanak-kanak (bawah 16 tahun) Menarik kan ?
 • RM5.00 kemasukan (setiap orang dewasa / hari) / Daftar di website dapat percuma. Tak daftar bayar .. 
 • Layari  http://www.smartkids.com.my/2013/ pra-pendaftaran Pas Kemasukan Percuma (setiap orang dewasa).

* Terma & Syarat

7 Comments

 1. HafizAmri 10 April 2013 Reply
 2. titan 10 April 2013 Reply
 3. akubiomed 10 April 2013 Reply
 4. Denaihati 10 April 2013 Reply
 5. hatiputera 10 April 2013 Reply
 6. Ibu Mifzal Arsyad 10 April 2013 Reply
 7. mama3heroo 10 April 2013 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.