Skim Amanah Rakyat 1Malaysia (SARA 1Malaysia)

Skim Amanah Rakyat 1Malaysia (SARA 1Malaysia) di tubuhkan khas untuk 100,000 isi rumah berpendapatan kurang RM3,000 sebulan. Saya pernah dengar ceramah yang di berikan oleh BSN tentang Skim SARA 1 Malaysia ni , tapi masih tak berani tak update blog , sehingga lah ada malumat yang sah tersebar , bagi saya skim SARA 1 Malaysia ni bagus dan rakyat yang berpendapatan rendah patut rebut peluang yang di beri ini.

Skim Amanah Rakyat 1Malaysia (SARA 1Malaysia) yang dilancarkan semalam akan memberi manfaat kepada 100,000 isi rumah berpendapatan kurang daripada RM3,000 sebulan dengan jaminan pulangan antara RM5,000 hingga RM13,000 selepas lima tahun.

Skim Amanah Rakyat 1Malaysia (SARA 1Malaysia)

Skim Amanah Rakyat 1Malaysia (SARA 1Malaysia)

Setiap pelabur dibenarkan melabur maksimum RM5,000 menggunakan wang sendiri atau pinjaman dengan tempoh bayaran balik 60 bulan daripada institusi kewangan yang mengambil bahagian, iaitu Bank Simpanan Nasional (BSN), Malayan Banking Berhad, CIMB Bank Berhad dan RHB Bank Berhad.

Memang saya tunggu pun SKIM SARA 1 Malaysia ini di lancarkan , saya nak mohon .. Pemohonan di buka selama setahun mulai 30 Januari atau sehingga semua peruntukkan pembiayaan habis dilanggan, yang mana lebih awal.

Pendapatan dari SKIM AMANAH RAKYAT 1 MALAYSIA

  1. Pendapatan bulanan setiap pelabur SARA 1Malaysia adalah terjamin, iaitu RM134 sebulan bagi yang melabur menggunakan wang simpanan sendiri.
  2. Bagi pelabur yang meminjam memperoleh RM50 sebulan selepas ditolak RM84 bayaran balik. Jika kita menggunakan pendapatan itu (daripada pelaburan) untuk membayar balik pinjaman, kita dapat RM50 setiap bulan dan RM5,000 lagi pada akhir lima tahun.

Search

Comments

  1. puanbee dh rujuk pada mana2 ustad? jgn nti sibuk mgalakn org masuk saham kita pulak dpt saham di akhirat mgalakn org terlibat dgn riba..

  2. Utk student layak tak??
    Wlpon student ad keje part time kat kedai??
    Cne erk??

  3. Tahniah rakyat malaysia sudah celik saham.. jangan dalam gairah nk melabur lupa halal haram..

    pelaburan yang dah tetap pulangannya bukan kah itu riba?

  4. Nie asb lah… Apa kene mengene ngan emas plak…..

  5. salam semua…..baru nak join….utk pengetahuan kepada sesiapa yg dah pernah buat asb loan tu above 10k mmg tak layak nak mohon skim SARA ni.walaupun dah tutup ac ke sb nama anda dah ada rekod dgn PNB mempunyai sijil simpanan..kalau ada sape2 yg nak tambah simpanan hari tua tanpa keluarkan duit cash boleh tanya saya or email.rahimahismail78@gmail.com.investment yang ni pun di galakkan oleh kerajaan khas utk membantu rakyat malaysia di hari tua mempunyai simpanan yg mencukupi.JANGAN INGAT WANG SIMPANAN KWSP TU CUKUP UTK BERSARA… ANDA NAK BERSARA BERGAYA ATAU MERANA?

  6. if kite labur guna duit sendiri…after 2 yr ade problm pulak nk guna duit…blh ke kite jual balik??atau mmg kene juga tgu 5 yr baru blh jual w/pn RM5000 tu duit kite…

    • yang tu kena tanya dan siasat dengan lebih dalam . nanti kita update syarat2 nya ek .. buat masa ni sy belum ada maklumat tepat tk berani pula nak inform

  7. kena tunggu syarat yg lebih lagi..nampak kabur siapa yg boleh mohon dan tidak..hehe..paih tak berapa nak faham lagi bab2 pelaburan ni..
    paihujey recently posted..Zalimnya Engkau ManusiaMy Profile

  8. betoi ke utk surirumah buleh ni bee .. klu iye,leh wat modal biznes … tp kalau ikut pndptn seisi rumah mmg xlayaklah … hmm
    Ummi Hanie recently posted..Prestasi setelah hampir setahun ber dot comMy Profile

    • nis ni pelaburan ,

      kita pinjam 5 ribu kena simpan selama 5 tahun , tiap2 bulan dapat income rm134 – duit pinjaman tu balik ..bonos dapat juga (yg ni bee tk pasti)

      atau..

      kita guna duit sendiri rm5000 , simpan 5 tahun dan dapat rm134 setiap bulan termasuk bonos setiap hujung tahun ala-ala mcm ASB tp dengar cerita peratusnya lebih tinggi
      puanbee recently posted..Menu : Ikan Pari BakarMy Profile

  9. puan kutu :

    kutu baru rancang dengan en suami nak buat pinjaman maybank dan asb tu..dh ada yg nie boleh cuba..lgpun jangka pendek..klu nak buat yg lain mungkin jgka panjang..boleh mohon nti!Insyaallah..
    puan kutu recently posted..Anak Yang TabahMy Profile

  10. wah bagus ni..tq fr the info..
    Zarul Umbrella recently posted..Aku dan kopiMy Profile

  11. huhu.. bagus betul skim ni tapi sayangnya tak layak memohon.. :(
    CMRatu recently posted..Terkini SBPA – Sah ditangguhkanMy Profile

  12. memang lumayan.. siapa yang layak baik mohon cepat2.. :D
    zuls recently posted..Berapa Klik Perlu Untuk Cashout?My Profile

  13. alamak,nape mas tak faham ni..mas memang blur kalau de skim amanah ni.adoyai..
    maya_mustwany recently posted..12 WAKTU MUSTAJAB UNTUK BERDOAMy Profile

    • hehe mas ini pelaburan ..

      kita laburkan duit selama 5 tahun , tk boleh ambil , cuma dapat bonos dan duit bulan.. sehingga lepas 5 tahun baru boleh ambil duit tu .. semua skim lebih kurang je ..

      cuma ASB lain sikit , dapat bonos setahun sekali , SARA ni bulan2 pun dapat , tahun pun dapat dengan masa yg agak pendek ..
      puanbee recently posted..Menu : Ikan Pari BakarMy Profile

  14. temph mohon 1 tahun yer.. makna nya sampai hjg tahun ni lah kan..

    harap2 ade duit lebih, boleh la nak mohon.. x mau buat pinjaman, kang tak mampu nak bayar pulak.. ;)
    kakyong recently posted..Shahrizal dan drama Atas Nama CintaMy Profile

  15. saya pun tak reti sangat pasal nih. nanti banyak-banyak tak termasuk plak.
    eiela recently posted..Jawapan Dari NuffnangMy Profile

  16. eloklah ambik peluang melabur ni bee, alhamdulillah bee layak, nampak bagus dia pulangan dia tu.
    ummiross recently posted..BELIAN BORONG KAIN PASANG SARAWAK BARUMy Profile

  17. yang paling penting, pelaburan tu atas pelaburan apa? emas ke? apa ke..nak labur kena tahu. takkan main labur aje..kang leburr..
    titan recently posted..Innity makin ketat-petat.My Profile

  18. ada dengar juga pasal ni dalam berita semalam..bagus pendekatan ni..dapat tolong rakyat..tapi lepas ni mesti ada suara-suara sumbang yang memburukkan usaha ni..kan..
    blackrosehunter recently posted..Khasiat Madu KelulutMy Profile

  19. saya jauh..tak dapatlah nak mohon..
    bardboo recently posted..Pengalaman Kena Denda di SekolahMy Profile

  20. kalau selepas 5thn, RM5k, lebih kurang 20% setahun, kalau RM13k, 30% setahun. tinggi pulangannya.
    Denaihati recently posted..Honda Hybrid Insight Test Drive Day 1My Profile

  21. Kali kedua tak layak,… sedih betul post2 PnBee hari ni especially utk sy ni :(
    shraqs recently posted..Tingkatkan SEO Blog Di AboutUs Secara PercumaMy Profile

  22. Salam,

    Bestnya tapi kesian suami tak layak, macam kita suri rumah ni boleh ke bee??
    yanmie recently posted..SBPA Disemak Semula – Kabinet Arah Tangguh Skim SBPA Sektor AwamMy Profile

    • masa bee dengar ceramah tu , dia cakap boleh … tapi tengok juga , nak simpan melalui pinjaman atau duit sendiri , jika nak pinjaman sekurang2nya ada duit keluar masuk di akaun , maknanya kita mcm kerja sendiri lah kalau tk de punca pendapatan tk layak juga.

      tapi jika guna duit sendiri tu tetap kena tengok gaji abg akk juga .. seisi rumah tidak lebih rm3000 kak..
      puanbee recently posted..Skim Amanah Rakyat 1Malaysia (SARA 1Malaysia)My Profile

  23. Aku suka bab2 simpanan nih.. lagi byk melabur lagi byk untung..
    nurmisnan recently posted..Merawat sakit belakang dengan senaman QigongMy Profile

  24. Elok diwujudkan skim macam ini untuk golongan berpendapatan rendah dapat menambung.
    akubiomed recently posted..Ada hati buat header blog tapi tangan kerasMy Profile

  25. sy nk tp tak layak la….single :( tkde rezki
    afasz recently posted..Yang mana satu pilihan anda?My Profile

  26. untung nya rakyat yg berpendapatan kasar kurang dr RM3000..yg dilebih sket x boleh ke..huhu
    Ibu Mifzal Arsyad recently posted..Lama Dah Tak Bersarapan Dengan Nasi Berlauk :)My Profile

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

Hakcipta Terpelihara · PuanBee.com · Diselia dan diselenggara oleh AI MEDIA NETWORK
%d bloggers like this: