Sinopsis Dingin Lavenda (Slot Zehra TV3)

Dingin Lavenda akan mula keudara di TV3 pada 2 December 2011 dalam slot zehra TV3 bagi mengantikan drama Tahajjud Cinta yang telah lama habis. Dingin Lavenda merupakan drama yang di adaptasikan dari Novel DINGIN SALJU INDIANA tulisan Pn Nurolsham Saidin. Para pelakon yang terlibat antaranya Eira Syazira, Zarina AF, Faralyna Idris, Azlee Khairi.

pelakon dalam dingin lavende Nana,Jannah,Murni and Matthew

pelakon dalam dingin lavende Nana,Jannah,Murni and Matthew

Sinopsis Dingin Lavenda

Kisah yang dipaparkan dalam drama ini mengutip pengalaman getir tiga orang pelajar gadis Melayu di Melbourne, Australia. Jannatun Naim (Jannah), Murni dan Nana berada di perantauan kerana menjunjung misi menimba ilmu. Dengan berlainan latarbelakang asuhan

Drama ini meruntuhkan tembok tabu yang sering dikaitkan dengan isu dan permasalahan agama. Pelajaran agama sahaja tidak memadai, tanpa didikan agama dan adab. Pelajaran agama semata-mata tidak menjanjikan keutuhan iman. Iman yang ada akan diuji dengan pelbagai wajah. Setelah diuji, barulah akan terserlah reality sebenar sama ada iman seseorang itu cemerlang atau dangkal.

Sebagaimana lazimnya, apabila berada jauh di negeri orang, kelompok Melayu yang kecil akan rapat menjadi seolah satu keluarga. Jannah dan Murni memilih Melbourne, Australia untuk menyambung pengajian, tanpa menyangka hadirnya cabaran yang menggugat persahabatan dan permasalahan yang mencabar keimanan.

Eira Syazira dalam dingin lavenda

Eira Syazira dalam dingin lavenda

Sama-sama nantikan Drama dingin lavenda dalam Slot Zehra, setiap Jumaat 9:00 malam Pengarahnya ialah Amy Maziah dan ditulis oleh Ummuhani Abu Hassan. Drama dingin lavenda ini berkonsepkan drama islamik , sooo menarik ni .. boleh lah nak tengok nanti .. wah tak kalah Tahajjud Cinta pun konesep islamik juga..

Sumber : Mejuez , Facebook Dingin Lavenda

About puanbee

Seorang anak , isteri dan ibu. Mempunyai 4 orang cahaya mata. Berumur 30-an , Suri rumah sepenuh masa tetapi mempunyai perniagaan online. Segala terguran dan komen boleh terus hubungi admin melalui EMAIL.

Comments

 1. Syahrul Rizli :

  Sexy Tattoos on Women – Sexy Tattoo Designs.
  http://bit.ly/rJxmPu

 2. tajuk lavender ke lavenda kak?
  topiJerami90 recently posted..Adik Sultan Kelantan Saman Akhbar Malay MailMy Profile

 3. puan kutu :

  ada murni..fuyoo…
  puan kutu recently posted..Cekodok Oat For BreakfastMy Profile

 4. mcm2 drama skrg ni … sampai xterfollow sudeh .. :p
  Ummi Hanie recently posted..Wordless Wednesday #13 : Lagi tanda kebesaran AllahMy Profile

 5. kena layanlah nanti

 6. Mejuez kak… =)

  hehehe thanks yeah…

  kalau tak drama ni nama Lavenda je.. pengarah tukar buh Dingin Lavenda… sy dah update entri ni bulan lepas… tgk tkda sapa update sy suh akak update plak.. hohoho

Trackbacks

 1. […] terlibat antaranya Eira Syazira, Zarina AF, Faralyna Idris, Azlee Khairi. Baca selanjutnya disini Sinopsis Dingin Lavenda (Slot Zehra TV3)DRAMA 13 EPISOD 'DINGIN LAVENDA' diilhamkan daripada Novel DINGIN SALJU INDIANASinopsis […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge