Semperit , mengidam & raya

Tau …. puasa pun belum lagi dah nak raya .. kebetulan kelmarin nampak orang jual semperit di facebook , kemudian dah rasa teringin (sakit mental tengok makanan) lepas tu adik datang dari taiping , memang best la …. kalau saya sorang memang tak kan buat punya , jemu kot buat sorang-sorang dan ada pula 3 orang pembantu chef tu nak itu nak ini kang susah …

Dan … apa lagi …. peluang baik punya , mari lah kita ke kedai mencari bahan buat semperit ni , tengah beli bahan boleh pula mak call , tanya buat apa , kita cerita la duk tengah beli barang nak buat semperit …

Mak tambah …. haaaa buat tuk raya sekali … perghh .. lambat lagi raya ..dan tinggal balang … haha …

semperit

Biasa mengidam tak makan banyak pun , 2-3 ketul malam , 2-3 ketul pagi dah cukup … haha .. la ni mengidam lain pula dah … haru …  Tapi jangan risau .. korang upload je la makanan apa pun , mengidam boleh cari atau buat sendiri , sekurang-kurang nya jadi insipirasi nak masak apa setiap hari

Hari-hari masak pun dah bosan .. kering idea makkkkk ~  last-last makan ikan bilis goreng tambah bawang dengan cili pun sedap ~

14 Comments

  1. eiela 2 July 2013 Reply
  2. Rina 1 July 2013 Reply
  3. hafizmd 30 June 2013 Reply
  4. Bidadari 29 June 2013 Reply
  5. Juan 28 June 2013 Reply
  6. Anuar 28 June 2013 Reply
  7. Denaihati 28 June 2013 Reply
  8. zie fauzi 28 June 2013 Reply
  9. adarain 28 June 2013 Reply
  10. Ummi Hanie 28 June 2013 Reply
  11. yanmie 28 June 2013 Reply
  12. Mak Dara 28 June 2013 Reply
  13. fyna 28 June 2013 Reply
  14. akubiomed 28 June 2013 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.