semperit

Semperit , mengidam & raya

Tau …. puasa pun belum lagi dah nak raya .. kebetulan kelmarin nampak orang jual semperit di facebook , kemudian dah rasa teringin (sakit mental tengok makanan) lepas tu adik datang dari taiping , memang best la …. kalau saya sorang memang tak kan buat punya , jemu kot buat sorang-sorang dan ada pula 3 orang pembantu chef tu nak itu nak ini kang susah …

Dan … apa lagi …. peluang baik punya , mari lah kita ke kedai mencari bahan buat semperit ni , tengah beli bahan boleh pula mak call , tanya buat apa , kita cerita la duk tengah beli barang nak buat semperit …

Mak tambah …. haaaa buat tuk raya sekali … perghh .. lambat lagi raya ..dan tinggal balang … haha …

semperit

Biasa mengidam tak makan banyak pun , 2-3 ketul malam , 2-3 ketul pagi dah cukup … haha .. la ni mengidam lain pula dah … haru …  Tapi jangan risau .. korang upload je la makanan apa pun , mengidam boleh cari atau buat sendiri , sekurang-kurang nya jadi insipirasi nak masak apa setiap hari

Hari-hari masak pun dah bosan .. kering idea makkkkk ~  last-last makan ikan bilis goreng tambah bawang dengan cili pun sedap ~

puanbee

Untuk review produk wanita , barangan berkaitan anak-anak , makanan , homestay dan lain-lain boleh hubungi puanbee di whatsapp : 011-32095406.

14 thoughts to “Semperit , mengidam & raya”

  1. Puan mengidam kue hari raya, nampaknya sudah tidak sabar untuk menjemput hari raya
    semoga dalam masa kehamilannya selalu baik2 saja

  2. Saya suka kuih ni tapi selalu terlupa nama dia. Dulu ingat kuih semperit ni rupa lain. Tengok-tengok yang tengah kunyah tu semperit. Ada lagi satu saya suka yang buah kecik-kecil warna merah dari kelapa tu. Tak tahu apa nama. Tapi kadang-kadang masa raya rumah dekat kampung ada. Rasa manis je

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *