Semak status kemasukan PLKN sms dan online

Share

Salam … dalam sibuk nak beraya adik-adik juga ada yang sibuk hendak melihat status kemasukkan ke Program Latihan Khidmat Negara ( PLKN )  dan juga status penempatan. Terlalu banyak carian mencari info terkini di sini. Tetapi dah lama tak update pasal PLKN , last update tahun 2011 dan 2012. Jadi ini lah dia info terkini bagi tahun 2013/2014 , jika adik-adik hendak membuat semakan secara online dan sms.

PLKN JABATAN HIDMAT NEGARA

Semakkan secara online.

  • Semak status kemasukkan PLKN secara Online.

Klik — > Link status SEMAKAN PELATIH TERPLIH — > masukkan no IC

ATAU

  • Semak penempatan PLKN 

Klik –>  LINK STATUS PENEMPATAN PELATIH PLKN   –> masukkan no IC

ATAU – MENGGUNAKAN SEMAKAN SECARA SMS 

  • Anda juga boleh menyemak status pemilihan dengan menggunakan SMS

Taip: PLKN semak <No KP anda> hantar ke 15888

  • Anda juga boleh menyemak status penempatan dengan menggunakan SMS

Taip : PLKN kem <No KP anda> hantar ke 15888

atau telefon 03-40274747

sumber website rasmi PLKN  –  http://www.khidmatnegara.gov.my/

Related :

  1. plkn siri 9 2012 : Senarai Nama Pelatih PLKN siri 9 2012 akan di ketahui hujung November 2011
  2. Latihan fizikal baru PLKN 2012 bagi pelatih yang mengalami berat badan berlebihan
  3. Semakan PLKN Kumpulan 1 siri 9/2012 ( Sms dan Online)
  4. Update Terkini Semakkan Plkn 2012 Website Gov Tergendala
  5. cara buat semakan plkn 2012

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini. Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

7 Comments:

  1. zaman zie dulu tak ada plkn ni… yg ada PKSN… Program Khidmat Sosial Negara… aktivitinya lebih kurang PLKN cuma xde sampai 3 bulan… cuma 2 minggu je….

  2. saya x sempat ke PLKN, hehee

  3. Bagi adil-adik dan anak-anakyang terpilih manfaatkan sebaiknya PLKN ni

  4. Terima kasih di atas perkongsian info… Semoga para calon PLKN telah pun membuat semakan..

  5. Pingback: Semakan Nama Calon Program Latihan Khidmat Negara 2012- sms | ~ Ini lah FaMiLi @ Puanbee.com ~

  6. Pingback: Update Terkini Semakkan Plkn | ~ Ini lah FaMiLi @ Puanbee.com ~

  7. Pingback: plkn siri 9 2012 : Senarai Nama Pelatih PLKN siri 9 2012 | ~ Ini lah FaMiLi @ Puanbee.com ~

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *