Semak status kemasukan PLKN sms dan online

Salam … dalam sibuk nak beraya adik-adik juga ada yang sibuk hendak melihat status kemasukkan ke Program Latihan Khidmat Negara ( PLKN )  dan juga status penempatan. Terlalu banyak carian mencari info terkini di sini. Tetapi dah lama tak update pasal PLKN , last update tahun 2011 dan 2012. Jadi ini lah dia info terkini bagi tahun 2013/2014 , jika adik-adik hendak membuat semakan secara online dan sms.

PLKN JABATAN HIDMAT NEGARA

Semakkan secara online.

  • Semak status kemasukkan PLKN secara Online.

Klik — > Link status SEMAKAN PELATIH TERPLIH — > masukkan no IC

ATAU

  • Semak penempatan PLKN 

Klik –>  LINK STATUS PENEMPATAN PELATIH PLKN   –> masukkan no IC

ATAU – MENGGUNAKAN SEMAKAN SECARA SMS 

  • Anda juga boleh menyemak status pemilihan dengan menggunakan SMS

Taip: PLKN semak <No KP anda> hantar ke 15888

  • Anda juga boleh menyemak status penempatan dengan menggunakan SMS

Taip : PLKN kem <No KP anda> hantar ke 15888

atau telefon 03-40274747

sumber website rasmi PLKN  –  http://www.khidmatnegara.gov.my/

Related :

  1. plkn siri 9 2012 : Senarai Nama Pelatih PLKN siri 9 2012 akan di ketahui hujung November 2011
  2. Latihan fizikal baru PLKN 2012 bagi pelatih yang mengalami berat badan berlebihan
  3. Semakan PLKN Kumpulan 1 siri 9/2012 ( Sms dan Online)
  4. Update Terkini Semakkan Plkn 2012 Website Gov Tergendala
  5. cara buat semakan plkn 2012

Comments

  1. zaman zie dulu tak ada plkn ni… yg ada PKSN… Program Khidmat Sosial Negara… aktivitinya lebih kurang PLKN cuma xde sampai 3 bulan… cuma 2 minggu je….

  2. saya x sempat ke PLKN, hehee

  3. Bagi adil-adik dan anak-anakyang terpilih manfaatkan sebaiknya PLKN ni

  4. Terima kasih di atas perkongsian info… Semoga para calon PLKN telah pun membuat semakan..

Speak Your Mind

*