Segmen Review Sesama Blogger

Share

Segmen review sesama blogger sempena iPhone 5 gadjet impian . Salam hormat pembaca blog , blogger dan follower blog puanbee.com sekalian. Dah lama saya teringin untuk mengembalikan segmen review yang dulu saya pernah buat dan mendapat sambutan yang agak menggalakan. Setelah mengambil masa yang agak lama untuk saya fikirkan , boleh tak boleh nak handle jika saya buat review ini sekali lagi. Akhirnya saya mengambil keputusan untuk membuat segmen review ini semula , tetapi bukan macam review lama. Boleh ?

Ada tak yang hendak turut serta ? — PEMENANG SEGMEN REVIEW 

iphone5

Segmen review ni memang ada sebab dan syarat tersendiri. Tujuan saya adalah ingin

  1. Meraih undi G+ di entri Contest Gadjet Impian iPhone5
  2. Mempromosi blog seorang rakan yang baru di tubuhkan setelah blog beliau yang lama telah di hack.
  3. Memberi ruang kepada blogger yang turut serta mengundi saya itu mempromosi blog nya sendiri di blog puanbee.com .

Boleh tak ?

Jika boleh dan ingin turut serta apa lagi .. lakukan tugasan yang di sediakan di bawah. ( Sesiapa sahaja , blogger baru buka blog usia 2-3 hari pun boleh join.  )

contest sempena iphone5

  1. Pergi ke artikel  —>    i Phone 5 Gadjet Impian  dan klik butang G+ yang di sediakan.
  2. Like Facebook —- > Lensablogger.com
  3. Tulis  ” semoga berjaya  untuk contest iphone5 gadjet impian ” dan masukkan link ini — >  http://puanbee.com/iphone-5-gadget-impian/
  4. Tulis satu artikel dengan tajuk  Segmen Review Sesama Blogger
  • Di dalam artikel : Mesti ada perenggan memperkenalkan blog anda sendiri. Komen tentang blog puanbee.com dan komen tentang blog lensablogger.com
  • Di akhir artikel letakkan link  dan ayat seperti ini –>  : ” Segmen review sesama blogger ini di anjurkan oleh Puanbee.com dan kerjasama antara Lensablogger.com  , Pondokkecil.com ,  Servis Tempahan Design  , Anarm.net  , PaPaMifz.com , Ciklaili.com  “
  • Dan akhir  sekali hantar link ke bawah artikel ini.
Tarikh Mula Hantar Artikel : 28 NOV 2012
Tarikh Akhir Hantar Artikel :  pada jam 11.59  24 / 12 / 2012  (Update : Tarikh tutup di lanjutkan selari dengan contest gadjet impian iPhone5 iaitu pada 31/12./2012)
======================
*Hadiah dan pemenang akan di umumkan dalam masa seminggu lepas contest tamat.
*Review akan di lakukan ikut kelapangan masa saya  , bila-bila masa boleh bermula.
Selain dari Review dari saya .. peserta yang bertuah akan mendapat wang saguhati yang telah di taja oleh lensablogger.com , Pondokkecil.com , Service Tempahan Design , Anarm.net , Ciklaili.com & PapaMifz.com .
RM50 x 10 orang     (jika peserta tidak sampai 10 duit tajaan akan di bawa ke contest atau segmen lain. Baiklah ramai2 join 🙂 )
Dan Hadiah  design timeline facebook yang di designkan oleh Servis tempahan design.

=====================

PS : Gambar tak kisah nak letak gambar apa di dalam entri itu.

PPS : Untuk artikel di blog korang , kenalkan blog korang dengan bercerita , konsep ,, jenis blog , dah bekerluarga atau belum , ada anak berapa orang dan umur anak , jika boleh dedahkan UV / PV blog anda. Ada sesuatu yang saya ingin buat dengan data ini. Mempekenalkan blog anda pada adsvertiser contohnya (selalu adsvertiser tanya saya tentang blogger yang berpotensi tetapi saya tak tau statistik blog kawan-kawan , tak kenal sepenuhnya .. )  tiada paksaan , nak buat tak pe , tak nak buat takpe ..cadangan sahaja.

PPPPS : Selamat berjaya semua 🙂

.. OH iPhone 5 ….  zzzz

Update 17 dec 2012 mengikut kesesuaian 🙂

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini.

Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

112 Comments:

  1. Dengan rasminya ..segmen di tutup , terima kasih kepada semua peserta dan kawan2 blogger yang komen di sini dan juga paling penting terima kasih pada semua penaja.

  2. Sukar juga nak buat artikel khusus dan semua perkara mesti diambil kira. Tapi semuanya bagi tujuan promosi blog sesama kita. Semoga semuanya berjaya.

  3. alaa, dah tutup ke segmen ni ?
    miza tak sempat nak join 🙁
    good luck puan bee 🙂

  4. Zarul Umbrella

    alamak dah tak sempat nak join..apa2pun all the best kepada semua yg menyertai dan Puan bee semoga suksess dalam iPhone 5 contest

  5. alaa… tau pasal segmen ni. nak join, tapi tak sempat. huhu

  6. cik tom join segmen akak ni..ada terkurang apa2 inform ye..tQ

  7. rasanya dah hantar tajuk entry tu malam tadi… tapi tak keluar lagi kat komen disini… mengapa yer… or ada yang saya tak tahu…. 🙁

  8. Pingback: Segmen Review Sesama Blogger

  9. Bee…. Join jgk yer… kalau ada syarat yg tak lengkap bagitahu la yer….
    http://www.ziefauzi.com/2012/12/segmen-review-sesama-blogger.html

  10. Pingback: Segmen Review Sesama Blogger

  11. Salam puanbee, saya join segmen ni ya.. sila lah baca. Hehehe 😀

  12. Sudah ketinggalan tapi rasanya masih ada ruang utk saya join :
    Rasanya nak join sama-sama. Di sini URL entri saya :-
    http://www.sensasi2020.com/2012/12/segmen-review-sesama-blogger.html

  13. puan bee..ayat ni nak kena post kat timeline fb ek? ” semoga berjaya untuk contest iphone5 gadjet impian ” dan masukkan link ini — > http://puanbee.com/iphone-5-gadget-impian/

  14. InsyaAllah jika berkesempatan nak join sekali…hebat Pn Bee

  15. nis tgh draftkan entry nih. syarat2 lain sume dah buat 😉

  16. Ini penyertaan saya Puan Bee.

  17. Wah kena ikut contest mudah begini. Nanti malam ni saya buat post ya.

  18. Pertandingan yang menarik. Bagus juga kalau join ni.

  19. teringin nak join, tapi tak tau plak camna nak review… ha ha..
    Idea menarik utk contest iphone 5..

  20. menarik juga ni,blogger-blogger baru yang ada tu boleh la rebut peluang segmen review ni

  21. Pingback: Segmen Review Sesama Blogger | Lens A Blogger

  22. saya macam berminat nak jadi penaja

  23. hehe bijak bijak
    moga sukses

  24. in shaa Allah, jika saya berkesempatan, saya join sekali ye

  25. lumayan gler 🙂

  26. banyak masa lagi…baru draft tajuk entry… 😉

  27. Wahh menarik tu puanbee… hadiah pun boleh tahan jugak. Sedang mencongak2 nak tulis apa dlm karangan nanti. Ada kesempatan insyaAllah saya join (saja nak bagi meriah)

  28. insyallah akan join.. hehe nak mengarang dulu

  29. wah hebatnya contest ni siap ada penaja tu.. good2 puan bee … sha pun bingung pikirkan cemana nak raih undi g+ hehehehe in shaa Allah sha akan join ye 🙂

  30. Apa lagi ambilah peluang. 🙂

  31. kena ambil peluang ni

  32. semoga berjaya puan bee..saya support puan bee tak kira apa :]

  33. Memang menarik nie sis,,,semoga berjaya.

  34. Pingback: Segmen Review Sesama Blogger by Puanbee.com - Pondok Kecil

  35. pasti meriah segmen ni.. hehehe

  36. Menarik juga ni… 😀 semoga berjaya dengan contest iphone 5 tu…

  37. Anjuran yang menarik sahabat puan..nanti akan mencoba untuk join juga

  38. hai puanbee,

    semoga awak berjaya dalam contest ini..

  39. puanbee, idea puanbee bernass sangatt! 🙂
    nanti nadia free nadia join ye.

  40. byk btul pppps puan bee..hehe

    nk kongsi statistik tu mcm segan la plak..hehe

  41. menarik ni. good luck untuk semua Segmen Review puanbee.

  42. Kalu ada masa kawe join lah nanti. Good idea….

  43. .. ada rezeki boleh menang rm100 tu, kalau tidak pun boleh perkenalkan blog,,.. apa2 pun skrg payah sikit nk online selalu… si kecik asyik nk beriba saja la ni…kalau sempat nak join jgk.. akan cuba cari masa utk mengarang… btw… dh +1 artikel contest tu..

  44. PM nak menaja boleh tak??? Tak semestinya cash kan??

  45. kalau rajin, gua support walaupun gua takde harapan dah nak menang itu contest. hoho..

  46. Salam,

    Good luck bee,
    hadiah menarik boleh beli sehelai tudung half moon heheee 😀

  47. bee 6t tolong aku ya.. tolong terangkan dengan lebih lanjut ya.. bab klik butang G+ pada contes tu usah risau.. dah pon klik.. dari awal lagi.. kita borak2 kat fb 6t ya..

  48. wah nak join jugak la maybe esok lusa ek

  49. Lmayan tu sih hadiahnya

  50. Wah…menarik ni…inshaaAllah..akan diusahakan utk men’join’ nanti…

  51. MaMa3HerO.Com

    Emm..maap kurang jelas la bee,maklum la org baru la katakan..tunjuk ajar ku sifu..heheheh

  52. InsyaAllah jika free aku join Bee..

  53. Saya salah seorang yang join segmen review akak dulu. Hehe.. Masa tu pakai blogspot lagi… 🙂

  54. insyaAllah.. will join… 😉

  55. huhu..lama lagi tu..sempat join.. 🙂

  56. nak cube.. tapi malu… ~hehehe~ketawa sopan..

  57. Puanbee, pondok kecil nak jadi penaja nih..mcam mana caranya?

  58. promosi yang bagus disamping mengenali rakan-rakan blogger yang baru .. 😀

Comments are closed