Segmen Review Sesama Blogger

Segmen review sesama blogger sempena iPhone 5 gadjet impian . Salam hormat pembaca blog , blogger dan follower blog puanbee.com sekalian. Dah lama saya teringin untuk mengembalikan segmen review yang dulu saya pernah buat dan mendapat sambutan yang agak menggalakan. Setelah mengambil masa yang agak lama untuk saya fikirkan , boleh tak boleh nak handle jika saya buat review ini sekali lagi. Akhirnya saya mengambil keputusan untuk membuat segmen review ini semula , tetapi bukan macam review lama. Boleh ?

Ada tak yang hendak turut serta ? — PEMENANG SEGMEN REVIEW 

iphone5

Segmen review ni memang ada sebab dan syarat tersendiri. Tujuan saya adalah ingin

  1. Meraih undi G+ di entri Contest Gadjet Impian iPhone5
  2. Mempromosi blog seorang rakan yang baru di tubuhkan setelah blog beliau yang lama telah di hack.
  3. Memberi ruang kepada blogger yang turut serta mengundi saya itu mempromosi blog nya sendiri di blog puanbee.com .

Boleh tak ?

Jika boleh dan ingin turut serta apa lagi .. lakukan tugasan yang di sediakan di bawah. ( Sesiapa sahaja , blogger baru buka blog usia 2-3 hari pun boleh join.  )

contest sempena iphone5

  1. Pergi ke artikel  —>    i Phone 5 Gadjet Impian  dan klik butang G+ yang di sediakan.
  2. Like Facebook —- > Lensablogger.com
  3. Tulis  ” semoga berjaya  untuk contest iphone5 gadjet impian ” dan masukkan link ini — >  http://puanbee.com/iphone-5-gadget-impian/
  4. Tulis satu artikel dengan tajuk  Segmen Review Sesama Blogger
  • Di dalam artikel : Mesti ada perenggan memperkenalkan blog anda sendiri. Komen tentang blog puanbee.com dan komen tentang blog lensablogger.com
  • Di akhir artikel letakkan link  dan ayat seperti ini –>  : ” Segmen review sesama blogger ini di anjurkan oleh Puanbee.com dan kerjasama antara Lensablogger.com  , Pondokkecil.com ,  Servis Tempahan Design  , Anarm.net  , PaPaMifz.com , Ciklaili.com  “
  • Dan akhir  sekali hantar link ke bawah artikel ini.
Tarikh Mula Hantar Artikel : 28 NOV 2012
Tarikh Akhir Hantar Artikel :  pada jam 11.59  24 / 12 / 2012  (Update : Tarikh tutup di lanjutkan selari dengan contest gadjet impian iPhone5 iaitu pada 31/12./2012)
======================
*Hadiah dan pemenang akan di umumkan dalam masa seminggu lepas contest tamat.
*Review akan di lakukan ikut kelapangan masa saya  , bila-bila masa boleh bermula.
Selain dari Review dari saya .. peserta yang bertuah akan mendapat wang saguhati yang telah di taja oleh lensablogger.com , Pondokkecil.com , Service Tempahan Design , Anarm.net , Ciklaili.com & PapaMifz.com .
RM50 x 10 orang     (jika peserta tidak sampai 10 duit tajaan akan di bawa ke contest atau segmen lain. Baiklah ramai2 join 🙂 )
Dan Hadiah  design timeline facebook yang di designkan oleh Servis tempahan design.

=====================

PS : Gambar tak kisah nak letak gambar apa di dalam entri itu.

PPS : Untuk artikel di blog korang , kenalkan blog korang dengan bercerita , konsep ,, jenis blog , dah bekerluarga atau belum , ada anak berapa orang dan umur anak , jika boleh dedahkan UV / PV blog anda. Ada sesuatu yang saya ingin buat dengan data ini. Mempekenalkan blog anda pada adsvertiser contohnya (selalu adsvertiser tanya saya tentang blogger yang berpotensi tetapi saya tak tau statistik blog kawan-kawan , tak kenal sepenuhnya .. )  tiada paksaan , nak buat tak pe , tak nak buat takpe ..cadangan sahaja.

PPPPS : Selamat berjaya semua 🙂

.. OH iPhone 5 ….  zzzz

Update 17 dec 2012 mengikut kesesuaian 🙂

112 Comments

  1. puanbeeAuthor 1 January 2013
  2. HARIMAU MALAYA 31 December 2012
  3. Miza Yusof 30 December 2012
    • puanbeeAuthor 30 December 2012
  4. Zarul Umbrella 28 December 2012
    • puanbeeAuthor 28 December 2012
  5. Sya Isya 27 December 2012
    • puanbeeAuthor 28 December 2012
  6. cik tom 24 December 2012
    • puanbeeAuthor 27 December 2012
  7. yangbaik 24 December 2012
  8. Ummi Hanie 21 December 2012
    • puanbeeAuthor 22 December 2012
  9. zie fauzi 20 December 2012
    • puanbeeAuthor 22 December 2012
  10. azriMy 18 December 2012
    • puanbeeAuthor 22 December 2012
      • azrijohan 26 December 2012
    • puanbeeAuthor 17 December 2012
  11. sensasi2020 14 December 2012
    • puanbeeAuthor 17 December 2012
  12. hafizmd 14 December 2012
  13. Mommy Gee 10 December 2012
  14. Ummi Hanie 6 December 2012
  15. Arrazi 5 December 2012
    • puanbeeAuthor 5 December 2012
    • puanbeeAuthor 5 December 2012
      • Arrazi 5 December 2012
      • Arrazi 5 December 2012
        • puanbeeAuthor 5 December 2012
          • Arrazi 8 December 2012
            • puanbeeAuthor 14 December 2012
  16. Naziman 4 December 2012
  17. Arrazi 3 December 2012
  18. fazrol 3 December 2012
  19. wazy 2 December 2012
  20. Juan 30 November 2012
    • puanbeeAuthor 1 December 2012
  21. sweetkurma 30 November 2012
  22. Ladfe Amir 30 November 2012
  23. pahan 30 November 2012
  24. syamila 30 November 2012
  25. Nor 29 November 2012
    • puanbeeAuthor 29 November 2012
  26. dysha sahhir 29 November 2012
    • puanbeeAuthor 29 November 2012
  27. Budak Nakal 29 November 2012
    • puanbeeAuthor 29 November 2012
  28. sha 29 November 2012
    • puanbeeAuthor 29 November 2012
  29. akubiomed 29 November 2012
  30. sabree hussin 29 November 2012
  31. syaifuddin alias 29 November 2012
  32. hatiputera 29 November 2012
  33. boni kacak 29 November 2012
  34. Eizil 29 November 2012
    • puanbeeAuthor 29 November 2012
  35. Blog Keperawatan 29 November 2012
    • puanbeeAuthor 29 November 2012
  36. donnyien 29 November 2012
    • puanbeeAuthor 29 November 2012
  37. nadia 29 November 2012
  38. syu90 29 November 2012
  39. Jebeng Otai™ 28 November 2012
  40. Denaihati 28 November 2012
    • puanbeeAuthor 29 November 2012
  41. Dulu Lain Sekarang Lain 28 November 2012
    • puanbeeAuthor 29 November 2012
  42. zie fauzi 28 November 2012
    • puanbeeAuthor 29 November 2012
  43. papa mifz 28 November 2012
  44. titan 28 November 2012
    • puanbeeAuthor 29 November 2012
  45. yanmie 28 November 2012
    • puanbeeAuthor 29 November 2012
  46. sicantikmatahari 28 November 2012
    • puanbeeAuthor 29 November 2012
  47. Budak Felda 28 November 2012
    • puanbeeAuthor 29 November 2012
  48. onlajer 28 November 2012
    • puanbeeAuthor 29 November 2012
      • onlajer 17 December 2012
  49. hafizmd 28 November 2012
    • puanbeeAuthor 29 November 2012
      • hafizmd 14 December 2012
  50. MaMa3HerO.Com 28 November 2012
    • puanbeeAuthor 29 November 2012
  51. nurmisnan 28 November 2012
    • puanbeeAuthor 28 November 2012
  52. Hazmin Hamudin 28 November 2012
    • puanbeeAuthor 28 November 2012
      • Hazmin Hamudin 29 November 2012
  53. Ummi Hanie 28 November 2012
  54. dayah 28 November 2012
    • puanbeeAuthor 28 November 2012
  55. sicantikmatahari 28 November 2012
    • puanbeeAuthor 28 November 2012
  56. Hafizul 28 November 2012
    • puanbeeAuthor 28 November 2012
      • Hafizul 28 November 2012
  57. anastasyea 28 November 2012
    • puanbeeAuthor 28 November 2012