Segmen Review Sesama Blogger

Segmen review sesama blogger sempena iPhone 5 gadjet impian . Salam hormat pembaca blog , blogger dan follower blog puanbee.com sekalian. Dah lama saya teringin untuk mengembalikan segmen review yang dulu saya pernah buat dan mendapat sambutan yang agak menggalakan. Setelah mengambil masa yang agak lama untuk saya fikirkan , boleh tak boleh nak handle jika saya buat review ini sekali lagi. Akhirnya saya mengambil keputusan untuk membuat segmen review ini semula , tetapi bukan macam review lama. Boleh ?

Ada tak yang hendak turut serta ? — PEMENANG SEGMEN REVIEW 

iphone5

Segmen review ni memang ada sebab dan syarat tersendiri. Tujuan saya adalah ingin

  1. Meraih undi G+ di entri Contest Gadjet Impian iPhone5
  2. Mempromosi blog seorang rakan yang baru di tubuhkan setelah blog beliau yang lama telah di hack.
  3. Memberi ruang kepada blogger yang turut serta mengundi saya itu mempromosi blog nya sendiri di blog puanbee.com .

Boleh tak ?

Jika boleh dan ingin turut serta apa lagi .. lakukan tugasan yang di sediakan di bawah. ( Sesiapa sahaja , blogger baru buka blog usia 2-3 hari pun boleh join.  )

contest sempena iphone5

  1. Pergi ke artikel  —>    i Phone 5 Gadjet Impian  dan klik butang G+ yang di sediakan.
  2. Like Facebook —- > Lensablogger.com
  3. Tulis  ” semoga berjaya  untuk contest iphone5 gadjet impian ” dan masukkan link ini — >  http://puanbee.com/iphone-5-gadget-impian/
  4. Tulis satu artikel dengan tajuk  Segmen Review Sesama Blogger
  • Di dalam artikel : Mesti ada perenggan memperkenalkan blog anda sendiri. Komen tentang blog puanbee.com dan komen tentang blog lensablogger.com
  • Di akhir artikel letakkan link  dan ayat seperti ini –>  : ” Segmen review sesama blogger ini di anjurkan oleh Puanbee.com dan kerjasama antara Lensablogger.com  , Pondokkecil.com ,  Servis Tempahan Design  , Anarm.net  , PaPaMifz.com , Ciklaili.com  “
  • Dan akhir  sekali hantar link ke bawah artikel ini.
Tarikh Mula Hantar Artikel : 28 NOV 2012
Tarikh Akhir Hantar Artikel :  pada jam 11.59  24 / 12 / 2012  (Update : Tarikh tutup di lanjutkan selari dengan contest gadjet impian iPhone5 iaitu pada 31/12./2012)
======================
*Hadiah dan pemenang akan di umumkan dalam masa seminggu lepas contest tamat.
*Review akan di lakukan ikut kelapangan masa saya  , bila-bila masa boleh bermula.
Selain dari Review dari saya .. peserta yang bertuah akan mendapat wang saguhati yang telah di taja oleh lensablogger.com , Pondokkecil.com , Service Tempahan Design , Anarm.net , Ciklaili.com & PapaMifz.com .
RM50 x 10 orang     (jika peserta tidak sampai 10 duit tajaan akan di bawa ke contest atau segmen lain. Baiklah ramai2 join 🙂 )
Dan Hadiah  design timeline facebook yang di designkan oleh Servis tempahan design.

=====================

PS : Gambar tak kisah nak letak gambar apa di dalam entri itu.

PPS : Untuk artikel di blog korang , kenalkan blog korang dengan bercerita , konsep ,, jenis blog , dah bekerluarga atau belum , ada anak berapa orang dan umur anak , jika boleh dedahkan UV / PV blog anda. Ada sesuatu yang saya ingin buat dengan data ini. Mempekenalkan blog anda pada adsvertiser contohnya (selalu adsvertiser tanya saya tentang blogger yang berpotensi tetapi saya tak tau statistik blog kawan-kawan , tak kenal sepenuhnya .. )  tiada paksaan , nak buat tak pe , tak nak buat takpe ..cadangan sahaja.

PPPPS : Selamat berjaya semua 🙂

.. OH iPhone 5 ….  zzzz

Update 17 dec 2012 mengikut kesesuaian 🙂

Please follow and like us:
follow subscribe - Segmen Review Sesama Blogger0

112 Comments

  • puanbee

    01/01/2013 at 8:56 AM

    Dengan rasminya ..segmen di tutup , terima kasih kepada semua peserta dan kawan2 blogger yang komen di sini dan juga paling penting terima kasih pada semua penaja.

  • HARIMAU MALAYA

    31/12/2012 at 12:10 AM

    Sukar juga nak buat artikel khusus dan semua perkara mesti diambil kira. Tapi semuanya bagi tujuan promosi blog sesama kita. Semoga semuanya berjaya.

  • Miza Yusof

    30/12/2012 at 12:29 PM

    alaa, dah tutup ke segmen ni ?
    miza tak sempat nak join πŸ™
    good luck puan bee πŸ™‚

    • puanbee

      30/12/2012 at 12:52 PM

      esok baru tutup smpt lagi nak join

  • Zarul Umbrella

    28/12/2012 at 6:11 PM

    alamak dah tak sempat nak join..apa2pun all the best kepada semua yg menyertai dan Puan bee semoga suksess dalam iPhone 5 contest

    • puanbee

      28/12/2012 at 8:40 PM

      sempat la .. 31hb baru tutup ..

  • Sya Isya

    27/12/2012 at 6:45 AM

    alaa… tau pasal segmen ni. nak join, tapi tak sempat. huhu

    • puanbee

      28/12/2012 at 8:40 PM

      sempat lagi meh join ..

  • cik tom

    24/12/2012 at 10:40 PM

    cik tom join segmen akak ni..ada terkurang apa2 inform ye..tQ

    • puanbee

      27/12/2012 at 9:08 PM

      ciktom terima kasih ..

  • yangbaik

    24/12/2012 at 4:18 PM

    rasanya dah hantar tajuk entry tu malam tadi… tapi tak keluar lagi kat komen disini… mengapa yer… or ada yang saya tak tahu…. πŸ™

  • Ummi Hanie

    21/12/2012 at 4:46 PM
    • puanbee

      22/12/2012 at 2:37 PM

      kan .. terima kasih nis πŸ™‚

  • Segmen Review Sesama Blogger

    21/12/2012 at 4:46 PM

    […] salah seorang peserta contest iPhone 5 Gadget impian mengadakan segmen review sesama blogger. Saya ingin sama-sama memeriahkan segmen ini kerana ianya juga merupakan situasi menang – […]

  • zie fauzi

    20/12/2012 at 2:11 AM

    Bee…. Join jgk yer… kalau ada syarat yg tak lengkap bagitahu la yer….
    http://www.ziefauzi.com/2012/12/segmen-review-sesama-blogger.html

    • puanbee

      22/12/2012 at 2:29 PM

      orait .. terima kasih zie ..

  • Segmen Review Sesama Blogger

    20/12/2012 at 2:10 AM

    […] mata still tak boleh tidur. Jadi ambil peluang yang ada untuk join segmen yang dianjurkan oleh PuanBee.com ni. Dah lama nak buat entry tapi baru sekarang ada masa nak […]

  • azriMy

    18/12/2012 at 5:34 PM

    Salam puanbee, saya join segmen ni ya.. sila lah baca. Hehehe πŸ˜€

    • puanbee

      22/12/2012 at 2:29 PM

      wasalam azri , terima kasih ye ..

      • azrijohan

        26/12/2012 at 9:42 PM

        salam puanbee, saya nak bagitau saya tukar url kat blog, ada masalah sikit.. boleh tengok ya πŸ™‚

    • puanbee

      17/12/2012 at 6:23 PM

      ok kimmie , terima kasih . nantikan yek ..

  • sensasi2020

    14/12/2012 at 8:43 PM

    Sudah ketinggalan tapi rasanya masih ada ruang utk saya join :
    Rasanya nak join sama-sama. Di sini URL entri saya :-
    http://www.sensasi2020.com/2012/12/segmen-review-sesama-blogger.html

    • puanbee

      17/12/2012 at 6:24 PM

      ada je ruang , terima kasih ye .. nantikan update pemenang dr saya ..

  • hafizmd

    14/12/2012 at 2:56 PM

    puan bee..ayat ni nak kena post kat timeline fb ek? ” semoga berjaya untuk contest iphone5 gadjet impian ” dan masukkan link ini β€” > http://puanbee.com/iphone-5-gadget-impian/

  • Mommy Gee

    10/12/2012 at 11:09 AM

    InsyaAllah jika berkesempatan nak join sekali…hebat Pn Bee

  • Ummi Hanie

    06/12/2012 at 5:39 PM

    nis tgh draftkan entry nih. syarat2 lain sume dah buat πŸ˜‰

  • Arrazi

    05/12/2012 at 1:46 AM

    Ini penyertaan saya Puan Bee.

    • puanbee

      05/12/2012 at 6:51 AM

      orait ..terima kasih πŸ™‚

    • puanbee

      05/12/2012 at 6:52 AM

      blog awak ada malware , tk dpt masuk ..

      • Arrazi

        05/12/2012 at 9:54 PM

        Blog saya ada malware?

      • Arrazi

        05/12/2012 at 9:56 PM

        ok2. baru perasan. Saya pun tak tahu sebelum ni. Rasanya baru hari ini berlaku macam ni.

        • puanbee

          05/12/2012 at 10:09 PM

          ok .. takpe pergi remove link mana ada malware dulu ye

          • Arrazi

            08/12/2012 at 4:38 PM

            Ok. Blog saya sudah tiada malwarenya.

            • puanbee

              14/12/2012 at 5:18 PM

              ok saya terjah skrg , maaf agak lewat ye ..

  • Naziman

    04/12/2012 at 9:02 AM

    Wah kena ikut contest mudah begini. Nanti malam ni saya buat post ya.

  • Arrazi

    03/12/2012 at 4:42 PM

    Pertandingan yang menarik. Bagus juga kalau join ni.

  • fazrol

    03/12/2012 at 12:26 AM

    teringin nak join, tapi tak tau plak camna nak review… ha ha..
    Idea menarik utk contest iphone 5..

  • wazy

    02/12/2012 at 11:18 PM

    menarik juga ni,blogger-blogger baru yang ada tu boleh la rebut peluang segmen review ni

  • Segmen Review Sesama Blogger | Lens A Blogger

    01/12/2012 at 10:52 AM

    […] Untuk hadiah saguhati tu, anda hanya perlu like fan page lensablogger.com di sidebar blog ini, lain-lain syarat anda baca di sini […]

  • Juan

    30/11/2012 at 10:30 PM

    saya macam berminat nak jadi penaja

    • puanbee

      01/12/2012 at 10:18 AM

      juan , penaja dah penuh la πŸ™‚

  • sweetkurma

    30/11/2012 at 10:13 PM

    hehe bijak bijak
    moga sukses

  • Ladfe Amir

    30/11/2012 at 12:49 PM

    in shaa Allah, jika saya berkesempatan, saya join sekali ye

  • pahan

    30/11/2012 at 9:23 AM

    lumayan gler πŸ™‚

  • syamila

    30/11/2012 at 12:22 AM

    banyak masa lagi…baru draft tajuk entry… πŸ˜‰

  • Nor

    29/11/2012 at 8:39 PM

    Wahh menarik tu puanbee… hadiah pun boleh tahan jugak. Sedang mencongak2 nak tulis apa dlm karangan nanti. Ada kesempatan insyaAllah saya join (saja nak bagi meriah)

    • puanbee

      29/11/2012 at 9:00 PM

      ye takpe .. ambik masa awak .. dah siap nanti jgn lupa hantar ke sini ye

  • dysha sahhir

    29/11/2012 at 7:50 PM

    insyallah akan join.. hehe nak mengarang dulu

    • puanbee

      29/11/2012 at 9:00 PM

      okay πŸ™‚

  • Budak Nakal

    29/11/2012 at 5:58 PM
    • puanbee

      29/11/2012 at 9:01 PM

      terima kasih koz πŸ™‚

  • sha

    29/11/2012 at 5:12 PM

    wah hebatnya contest ni siap ada penaja tu.. good2 puan bee … sha pun bingung pikirkan cemana nak raih undi g+ hehehehe in shaa Allah sha akan join ye πŸ™‚

    • puanbee

      29/11/2012 at 9:02 PM

      okay πŸ™‚ susah kot org tk biasa guna g+ tu

  • akubiomed

    29/11/2012 at 4:07 PM

    Apa lagi ambilah peluang. πŸ™‚

  • sabree hussin

    29/11/2012 at 3:29 PM

    kena ambil peluang ni

  • syaifuddin alias

    29/11/2012 at 2:50 PM

    semoga berjaya puan bee..saya support puan bee tak kira apa :]

  • hatiputera

    29/11/2012 at 1:29 PM

    Memang menarik nie sis,,,semoga berjaya.

  • […] JOM ramai-ramai memeriahkan lagi segmen anjuran rakan blogger demi kebaikan untuk mendapat manfaat bersama. Untuk maklumat lanjut berkenaan dengan segmen ini, korang semua boleh la melayari halaman tersebut dengan mengklik bahagian ini. […]

  • boni kacak

    29/11/2012 at 12:09 PM

    pasti meriah segmen ni.. hehehe

  • Eizil

    29/11/2012 at 10:12 AM

    Menarik juga ni… πŸ˜€ semoga berjaya dengan contest iphone 5 tu…

    • puanbee

      29/11/2012 at 10:18 AM

      terima kasih πŸ™‚

  • Blog Keperawatan

    29/11/2012 at 6:58 AM

    Anjuran yang menarik sahabat puan..nanti akan mencoba untuk join juga

    • puanbee

      29/11/2012 at 10:19 AM

      okay .. saya tunggu πŸ™‚

  • donnyien

    29/11/2012 at 3:45 AM

    hai puanbee,

    semoga awak berjaya dalam contest ini..

    • puanbee

      29/11/2012 at 10:28 AM

      terima kasih doniyen

  • nadia

    29/11/2012 at 2:41 AM

    puanbee, idea puanbee bernass sangatt! πŸ™‚
    nanti nadia free nadia join ye.

  • syu90

    29/11/2012 at 12:26 AM

    bes nie..

  • Jebeng Otaiβ„’

    28/11/2012 at 11:43 PM

    byk btul pppps puan bee..hehe

    nk kongsi statistik tu mcm segan la plak..hehe

  • Denaihati

    28/11/2012 at 11:26 PM

    menarik ni. good luck untuk semua Segmen Review puanbee.

    • puanbee

      29/11/2012 at 10:47 AM

      terima kasih atas sokongan

  • Dulu Lain Sekarang Lain

    28/11/2012 at 9:58 PM

    Kalu ada masa kawe join lah nanti. Good idea….

    • puanbee

      29/11/2012 at 10:47 AM

      okay

  • zie fauzi

    28/11/2012 at 9:13 PM

    .. ada rezeki boleh menang rm100 tu, kalau tidak pun boleh perkenalkan blog,,.. apa2 pun skrg payah sikit nk online selalu… si kecik asyik nk beriba saja la ni…kalau sempat nak join jgk.. akan cuba cari masa utk mengarang… btw… dh +1 artikel contest tu..

    • puanbee

      29/11/2012 at 10:47 AM

      simple2 saja zie , tk perlu nak lengkap sangat .. ada juga hadiah random rm50 tu ..

  • papa mifz

    28/11/2012 at 8:20 PM

    PM nak menaja boleh tak??? Tak semestinya cash kan??

  • titan

    28/11/2012 at 6:41 PM

    kalau rajin, gua support walaupun gua takde harapan dah nak menang itu contest. hoho..

    • puanbee

      29/11/2012 at 10:44 AM

      okey .. gua pun tak de harapan rasanya ..

  • yanmie

    28/11/2012 at 5:00 PM

    Salam,

    Good luck bee,
    hadiah menarik boleh beli sehelai tudung half moon heheee πŸ˜€

    • puanbee

      29/11/2012 at 10:43 AM

      haha ni penyakit baru ke ?

  • sicantikmatahari

    28/11/2012 at 4:28 PM

    bee 6t tolong aku ya.. tolong terangkan dengan lebih lanjut ya.. bab klik butang G+ pada contes tu usah risau.. dah pon klik.. dari awal lagi.. kita borak2 kat fb 6t ya..

    • puanbee

      29/11/2012 at 10:41 AM

      okay .. bila2 masa nak tanya ..

  • Budak Felda

    28/11/2012 at 4:03 PM

    wah nak join jugak la maybe esok lusa ek

    • puanbee

      29/11/2012 at 10:41 AM

      okey je ..bila2 free πŸ™‚

  • onlajer

    28/11/2012 at 3:38 PM

    Lmayan tu sih hadiahnya

    • puanbee

      29/11/2012 at 10:40 AM

      sila join πŸ™‚

      • onlajer

        17/12/2012 at 6:52 PM

        blog baru kawan boleh

  • hafizmd

    28/11/2012 at 2:57 PM

    Wah…menarik ni…inshaaAllah..akan diusahakan utk men’join’ nanti…

    • puanbee

      29/11/2012 at 10:39 AM

      orait , dah free nanti join

      • hafizmd

        14/12/2012 at 4:35 PM

        Orait puanbee. dah berjya laksanakannya di entri;

        moga diterima… =)

  • MaMa3HerO.Com

    28/11/2012 at 2:30 PM

    Emm..maap kurang jelas la bee,maklum la org baru la katakan..tunjuk ajar ku sifu..heheheh

    • puanbee

      29/11/2012 at 10:30 AM

      okay nak mulakan ajar kot celah mana dulu ?

  • nurmisnan

    28/11/2012 at 2:04 PM

    InsyaAllah jika free aku join Bee..

    • puanbee

      28/11/2012 at 2:17 PM

      okay nora πŸ™‚

  • Hazmin Hamudin

    28/11/2012 at 1:58 PM

    Saya salah seorang yang join segmen review akak dulu. Hehe.. Masa tu pakai blogspot lagi… πŸ™‚

    • puanbee

      28/11/2012 at 2:18 PM

      2 tahun lepas kot kan ? kali ni lain sikit konsep nya

      • Hazmin Hamudin

        29/11/2012 at 11:01 AM

        Tu lah.. Rasa macam baru je lagi berblog. Tak sangka dah 2 tahun. Akak la sifu saya dulu.. πŸ™‚ .TQ kak

  • Ummi Hanie

    28/11/2012 at 1:56 PM

    insyaAllah.. will join… πŸ˜‰

  • dayah

    28/11/2012 at 1:37 PM

    huhu..lama lagi tu..sempat join.. πŸ™‚

    • puanbee

      28/11/2012 at 1:43 PM

      yaa ..boleh join ..

  • sicantikmatahari

    28/11/2012 at 1:12 PM

    nak cube.. tapi malu… ~hehehe~ketawa sopan..

    • puanbee

      28/11/2012 at 1:42 PM

      cuba je , tk de benda nak di malukan ..

  • Hafizul

    28/11/2012 at 12:58 PM

    Puanbee, pondok kecil nak jadi penaja nih..mcam mana caranya?

    • puanbee

      28/11/2012 at 1:00 PM

      pm kat facebook πŸ™‚

      • Hafizul

        28/11/2012 at 1:02 PM

        ooo ok…

  • anastasyea

    28/11/2012 at 12:54 PM

    promosi yang bagus disamping mengenali rakan-rakan blogger yang baru .. πŸ˜€

    • puanbee

      28/11/2012 at 1:08 PM

      ye betul .. ada ke nak join , lama sangat tak beramah mesra ..