May
2011

Segmen Puanbee : Review Blog Raihanibtisam

Salam Bahagia Semua :)

Urm nak buat review nih cepat -cepat nak habiskan kemudian nak sambung dengan agenda lain pula , hehe kali nih puanbee review blog raihanibtisam , wah panjangnya nama url nih , kalau nak berdomin atau hosting nanti ke jangan pilih nama panjang2 cam nih ek..Akak panggil kamu raihan je lah erk..

Blog raihan ni perlukan sedikit sentuhan untuk nampak kan lebih menarik dan kemas yer..

Header raihan yang kosong je , nampak tak menarik . lagi satu theme blog dan warna tulisan tak mesra pengunjung , akk selalu kena fokos dekat2 baru dapat baca lebih detail post raihan tu …

Bahagian sidebar tak kemas langsung , raihan boleh kemaskan sidebar dengan cara sama kan saiz gambar tu biar sama besar dengan sidebar atau pun saiz gambar semua sama besar dan centerkan …

Akk cadangkan raihan buat tempat post lebih lebar dan warna yang lebih menarik supaya ramai orang tertarik nk membca di blog raihan …

Banyak kan page di atas tu , raihan boleh letakkan sitemap , biodata raihan , ataupun gallerry gambar raihan :)

memandangkan raihan masih baru ..raihan boleh rujuk macam – macam tutorial disini — maribinablog

untuk kemaskan banner boleh rujuk sini — cara kemaskan banner

so sampai sini saja blog raihan simple je dan tak banyak widget merapu , jadi tak banyak boleh di komen , tapi raihan mesti usaha untuk mesra kan blog tu untuk tarik lebih ramai pembaca setia :)

Kepada korang yang baca nih moh ler berkenal -kenalan dengan raihan :)

14 thoughts on “Segmen Puanbee : Review Blog Raihanibtisam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge