Segmen Puanbee : Review Blog Raihanibtisam

Salam Bahagia Semua :)

Urm nak buat review nih cepat -cepat nak habiskan kemudian nak sambung dengan agenda lain pula , hehe kali nih puanbee review blog raihanibtisam , wah panjangnya nama url nih , kalau nak berdomin atau hosting nanti ke jangan pilih nama panjang2 cam nih ek..Akak panggil kamu raihan je lah erk..

Blog raihan ni perlukan sedikit sentuhan untuk nampak kan lebih menarik dan kemas yer..

Header raihan yang kosong je , nampak tak menarik . lagi satu theme blog dan warna tulisan tak mesra pengunjung , akk selalu kena fokos dekat2 baru dapat baca lebih detail post raihan tu …

Bahagian sidebar tak kemas langsung , raihan boleh kemaskan sidebar dengan cara sama kan saiz gambar tu biar sama besar dengan sidebar atau pun saiz gambar semua sama besar dan centerkan …

Akk cadangkan raihan buat tempat post lebih lebar dan warna yang lebih menarik supaya ramai orang tertarik nk membca di blog raihan …

Banyak kan page di atas tu , raihan boleh letakkan sitemap , biodata raihan , ataupun gallerry gambar raihan :)

memandangkan raihan masih baru ..raihan boleh rujuk macam – macam tutorial disini — maribinablog

untuk kemaskan banner boleh rujuk sini — cara kemaskan banner

so sampai sini saja blog raihan simple je dan tak banyak widget merapu , jadi tak banyak boleh di komen , tapi raihan mesti usaha untuk mesra kan blog tu untuk tarik lebih ramai pembaca setia :)

Kepada korang yang baca nih moh ler berkenal -kenalan dengan raihan :)

Comments

  1. hehehe..terjah sini..kikiki..datang godek-godek sambil2 belajar utk review..

    Blogshop kami :Nak menang souvenir dari Swiss? Meh join MBS GA

    Belog kami :Notre Belle Histoire
    cikpuanhady recently posted..Top Commenters Widget versi ceritaindahkamicomMy Profile

  2. tak pernah sesiap review blog kak jie
    tatau ngape…teringin pula utk direview
    Kujie recently posted..Intan Bawah 15My Profile

  3. Ummi Hanie :

    kritikan mmbina takper…
    takyah simpan dlm ati kan kan kan ?

  4. wah..mantap la sis..=)
    tiefazatie recently posted..internet problem peeps!My Profile

  5. saya suka bile akak kritik.. nampak ikhlas dan lembut jerk… tabik la ngan akak :)
    taufiq arifin aka topimagine recently posted..FENOMENA ADIK ANGKAT DI KALANGAN BUDAK SEKOLAHMy Profile

  6. nak pi skod le

  7. senyum cinta :

    terima kasih

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

Hakcipta Terpelihara · PuanBee.com · Diselia dan diselenggara oleh AI MEDIA NETWORK
%d bloggers like this: