Segmen Puanbee : Review Blog Pancaroba Dunia

Spread the love

Salam Bahagia Semua 🙂
ehehe kembali menreview blog kali ni bee review blog pancaroba dunia

erm pertama kali pergi ke blog ini , isi kandungan nya lain sangat dari terma blog kita hehe..ok bee suka post pancaroba dunia bertajuk : Never give up , anda mampu melakukannya jom lah jengah blog tu , ada lagi post yang menarik yang patut kita sbg orang islam mebacanya hehe..

Bagi bee blog ini dah cukup kemas cuma agak kaku lah blog ni , mungkin sebab warnanya hehe.maaf tapi benda ni tk menjadi hal lah sangat kan yang penting mesra mata dan mesra pengunjung itu yang penting..dari segi alexa kedudukan agak tinggi erm bee tak tahu lah pernah daftar atau tidak kan tapi tk nampak meta tag alexa dalam template pun , oleh itu haruslah masukkan meta tag alexa tu baru lah cepat jer di index oleh alexa , alexa ni memainkan peranan penting untuk SEO blog dan mendapat tempat dalam perangkak google ..erm berkali-kali bee ulang ni , setiap review pun ada bee sentuh bab ini..oleh itu ianya penting selain dr PR..Tapi PR memang google beri sendiri tak ada cara cepat lagi yang bee tahu buat masa ni..kalau sesiapa tahu tu boleh lah share yer..

Speed blog bee tk dapt tengok lah iwebtool tu macam dan block bee jer haha..

Bee cadang kan untuk kemaskan lagi blog pancaroba apa kata iklan heartbert di header tu di letakkan bawah tajuk post atau pun di dalam post bahagian bawah nampak lebih kemas dan jarak header dgn post tak lah terlalu jauh , bee jugak cadangkan pancaroba pasang site map , yang penting untuk SEO dan juga mesra pengunjung tu , dan juga buat tempat komen jenis pop-up window untuk memudah kan pengunjung meniggalkan komen yer..

antara artikle yang bee rasa pancaroba dunia patut baca :

1-CARA BUAT POP-UP WINDOW
2-dan cara masukkan meta tag alexa , apa itu alexa , cara daftar alexa boleh tengok di review bee yg lepas KLIK

Yang bee pelik …mcm mana iklan ni boleh ada 2 ?? hehe bee tk boleh tengok benda pelik2 ni explain plz..haa itu sahajalah blog ni dah simple dan kemas jadi tk banyak yg boleh bee komen ..harap maaf lah yer…jemput ke blog pancaroba dunia yer..

8 thoughts on “Segmen Puanbee : Review Blog Pancaroba Dunia”

  1. As salam…jutaan terima kaseh saya ucapkan kepada pun bee kerana membuat segmen review untuk blog saya….
    segala nasihat puan bee dalam menambahbaik blog saya amatlah saya hargai dan saya akan gunakan……

    1 )Untuk komen puan bee tentang meta tag alexa.macam mana saya nak letak erk?? mintak tunjuk ajar ..
    2) berkenaan dengan iklan HB saya dah ubah kebawah sedikit.ok tak kalo macam tu?
    3)macam mana nak letak site map??
    4)untuk memudahkan orang nak senang komen saya dah setkan popup window seperti yg dicadangkan oleh puan bee
    5)Dan yang last sekali berkenaan iklan nuffnang yg ada dua tu,saya pun tak tau sebab apa muncul 2,sebelum ni ok je.tapi bila saya dah tukar templete terus jadi camni.Untuk pengetahuan puan bee untuk templete blog, saya menggunakan sofware artisteer 2 untuk membuat templete.Kalau boleh tolong suggestkan templete2x menarik untuk blog saya.

    Last.mintak maaf kerana dh lama puan bee bat review pasal blog saya ni baru saya balas..terlalu sibuk dengan final projek..

    sekian

    mintak tunjuk ajar dari puan bee….segala salah silap harap dimaafkan 🙂

    1. wasalam ,

      ermm banyak nya soalan ..

      utk tag alexa tu kan bee dah bg link didalam post reviea awk..try tengok balik bee ada tulis KLIK dgn tulisan bold.

      hb ok dah bee dah tengok..

      site map tu pulak boleh rujuk di sini cara pasang sitemap di blogspot

      untuk buat tempalte yg menarik dan nampak profesional eloklah buat di dotemplete.com bee suka buat disitu segalanya dah disediakan cuma kita je kena kreatif sikit….

      erm tak pe lah bz nak buat cam mana kan ..thanks jugak jenguk2 sini 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *