Segmen Puanbee : Review Blog Micitika

Salam Bahagia semua ,
hehe sambung review balik setelah blog puanbee di kejutkan limit bandwidth hukss..selepas blog puanbee tu limit puanbee telah buat keputusan untuk menjimatkan bandwidth dengan mengupload gambar review di blogspot atau picasa hehe so nanti bee akan copy je ke blog puanbee.com tu..hikss banyak kerja tapi tak pe lah tak susah mana pun copy & paste saja..

Sekarang ni bee menreview blog micitika , amboii nama unik sungguh ada makna ker ?

kalau ikutkan bee nak review tentang kriteria di bawah tapi satu yang bee tak dapat buat adalah cek berat blog , dah limit jugak hehe..so bee buat apa yang patut2 je lah yer.

1- kedudukan widget/gambar
2 -speed blog dan alexa ranking bee akan serta kan tips sekali.
3- Post korang terdahulu yang bee rasa menarik dan patut di ketengah kan.

Alexa micitika langsung zero yer..apa kata kak bee cadang kan micitika daftar blog dan masukkan meta tag alexa dalam blog ..kak bee cadangkan micitika baca artikle di bawah

1-apa itu alexa ranking

2-cara daftar alexa

3-cara masukkan meta tag dalam template blog

itu bab alexa , sekarang bee nak sentuh bab penyusunan widget pulak hehe..kak bee tengok gambar-gambar di sidebar tu akk tengok dah terkeluar sikit , tak kemas ,kak bee cadangkan awak kemaskan sikit gambar tu dengan cara edit saiz gambar, boleh juga baca artikle yang akak cadangkan ada tutorial yer..

1-cara untuk kemaskan banner atau gambar disidebar

2- buat scroll untuk kemaskan ruang disidebar

3-cara buat scroll dalam blog archieve

hurm itu sahaja , yang lain dah okey cuma kedudukan widget dan gambar2 disidebar agak berselerak , kemaskan itu dah cantik blog awak…

kalau rajin boleh lah ujudkan button home di bawah header tu supaya senang kawan2 nak selak2 page depan belakang kan satu lagi elok lah buat kn sitemap supaya memudah kan pengunjung membaca semua post yang ada dalam blog 🙂

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini.

Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

15 Comments:

  1. Pingback: Segmen Puanbee : Review Blog Pancaroba Dunia | Puanbee.com

  2. salam Bee,

    sedikit teguran utk cik micitika.. :0

    1. cuba menulis dengan bahasa penuh.. bukan bahasa shortform juga bahasa budak sekolah, ie aqu, da dsb.. search engine akan baca bahasa/ejaan penuh, instead of shortform..
    2. jadikan template blog mesra seo

    the rest is okay, Bee dah cover dah yg lelain tu…..

    dengan kerajinan (based pd bilangan n3 Mar 2011), blog ni boleh melangkah dgn lebih maju.. cuma kena rajin2 beramah-mesra ke blog kwn2.. & Insya Allah, pasti n3 di blog pun akan ada yang dtg komen.. 😉

    hepi blogging…

  3. kak bee…tq…nnt tika kemaskn balik blog tu….huhu….
    really appreciate it…

  4. @: dah pasang dah….ambik masa dekat sejam jugak la..sebab template Hazmin nak adjust / edit banyak kena guna html..

  5. wah…akak buatkan header ke? bestnya kak…
    terharu nih…thanks sgt..hehe…
    ni email hazmin..
    hazminhamudin@yahoo.com

  6. review belog ayu dah makin hampir ni kot..he..he

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *