Salam Bahagia semua ,
hehe sambung review balik setelah blog puanbee di kejutkan limit bandwidth hukss..selepas blog puanbee tu limit puanbee telah buat keputusan untuk menjimatkan bandwidth dengan mengupload gambar review di blogspot atau picasa hehe so nanti bee akan copy je ke blog puanbee.com tu..hikss banyak kerja tapi tak pe lah tak susah mana pun copy & paste saja..

Sekarang ni bee menreview blog micitika , amboii nama unik sungguh ada makna ker ?

kalau ikutkan bee nak review tentang kriteria di bawah tapi satu yang bee tak dapat buat adalah cek berat blog , dah limit jugak hehe..so bee buat apa yang patut2 je lah yer.

1- kedudukan widget/gambar
2 -speed blog dan alexa ranking bee akan serta kan tips sekali.
3- Post korang terdahulu yang bee rasa menarik dan patut di ketengah kan.

Alexa micitika langsung zero yer..apa kata kak bee cadang kan micitika daftar blog dan masukkan meta tag alexa dalam blog ..kak bee cadangkan micitika baca artikle di bawah

1-apa itu alexa ranking

2-cara daftar alexa

3-cara masukkan meta tag dalam template blog

itu bab alexa , sekarang bee nak sentuh bab penyusunan widget pulak hehe..kak bee tengok gambar-gambar di sidebar tu akk tengok dah terkeluar sikit , tak kemas ,kak bee cadangkan awak kemaskan sikit gambar tu dengan cara edit saiz gambar, boleh juga baca artikle yang akak cadangkan ada tutorial yer..

1-cara untuk kemaskan banner atau gambar disidebar

2- buat scroll untuk kemaskan ruang disidebar

3-cara buat scroll dalam blog archieve

hurm itu sahaja , yang lain dah okey cuma kedudukan widget dan gambar2 disidebar agak berselerak , kemaskan itu dah cantik blog awak…

kalau rajin boleh lah ujudkan button home di bawah header tu supaya senang kawan2 nak selak2 page depan belakang kan satu lagi elok lah buat kn sitemap supaya memudah kan pengunjung membaca semua post yang ada dalam blog 🙂

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

About puanbee

Engage me on food review, product review, advetorial post and etc, do not hesitate to contact me at puanbeedotcom@gmail.com , thank you :)


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 thoughts on “Segmen Puanbee : Review Blog Micitika