Segmen Puanbee : Review Blog Lorna

Yuhuuu….selamat malam rindu tak review blog dari bee ? ahah ..meh nak review blog sahabat sorang ni , sebenarnya dah janji nak review blog lorna selepas lorna tukar theme ..erm bee nih diserang penyakit hati ni , tapi tak ler kronik sgt ..hee boleh lah lagi jenguk2 blog tu …

OK now bee review blog lorna ..jangan nangis erk lorna haha…..
Header lorna yang menawan , flash header best lah kan ..erm so tk nk komen header dia …
header lorna

Biasa bee akan cari tajuk terbaik , tapi kali nih bee promot giveaway yang sedang berlangsung di blog lorna , nak hadiah best jom join bee dah join dah nak hadiah no 2 lah lorna ekeke…izzalorna.com 1st special giveaway

Blog lorna ber hosting wordpress so dari segi seo lorna kena pandai guna keyword lah kan ..bee pun tk pakar lagi bab tu 🙂

so bee nak komen sikit ..kalau boleh lorna guna warna hitam untuk tajuk post dan sidebar sebab lorna guna jenis font romantik gitu , untuk orang bermata 4 cam bee nih memang tak boleh baca..main hentam baca entri je ..haaa…siyez tau lorna ..

erm bee tak tahu lorna dah masukkan meta tag alexa ke belum , ntah bee suka pesan bab alexa ni, kerana bagi bee ianya adalah penting untuk menilai sejauh mana blog kita boleh pergi …dan yang paling penting google suka ….

Bee tk nampak pula iklan nuffnang lorna untuk bahagian petikan tu …kenapa tak pasang yer lorna better pasangkan semua , ianya memberi kelebihan untuk blog lorna , mana lah tahu pengiklan akan tempek kan BE disitu…

Yang paling bee nak tegur adalah banner contest di sidebar lorna …kalau boleh lorna kemaskan lagi dengan cara letak scroll box dan juga samakan saiz gambar-gambar tersebut …

Banyak kali juga bee pesan dalam review sebelum ini ..widget traffic dari freedjit tu tak membawa apa-apa kebaikkan kepada blog kita so lorna tak letak pun tak apa bee rasa..dengan itu blog akan nampak lebih kemas dan tersusun 🙂

disini bee beri beberapa url untuk rujukan lorna 🙂

Cara untuk kemaskkan
banner blog

cara masukkan meta tag alexa dalam blog

ok ! itu saja speed test bee tk leg check kenapa ntah ler…harap lorna ikut panduan nih yer..nanti blog lorna meletop kebaaaabomm!!

9 thoughts on “Segmen Puanbee : Review Blog Lorna”

  1. Pingback: PuanbeeDOTcom » Segmen Bersama Puanbee.com : Review Blog

  2. wahhhhhhhhhhhh beeeee 🙂
    ingatkan siap aper…rupanya dah siap review!!
    thanks a lot dear…nanti Lorna ubah mana yg patutnya…
    benornya bukan reti sangat pung…muahaha…
    but u r my sifuuuuu…
    nnt kita pm pulok wokei..ekeke…

  3. Morning bee. mekar pun dah di TAG oleh lorna utk GA ni tapi sampai skrg tak buat2 lagi. ada sebulan lagi kan? Kita sama2 rebut hadiah dia eh

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *