Segmen PuanBee : Review Blog LanaBusyBee

Share

Ehemmmm lama tak buat segmen ni , sekarang bee buat segmen ni autopublish sementara bee berada di kampung , ada majlis kenduri kahwin sedara mara , so fokos ke aktiviti perkahwinan itu ok !..

Kali ni blog yang menjadi pilihan adalah lanabusybee , eh umur kita sama kan lana lagi 3 tahun ke 30 adoii dah main tua ni ….

Antara entri pilihan bee adalah :

Programe diet yang berkesan yang pernah lana buat

sila terjah ! hee…best juga baca blog lana ni , tujuan pergi blog lana nk review tapi bee terbaca semua entri lana ,ASB lah , blogshop lah … dekat sejam baca baru sedar diri , bee sebenarnya nk buat review haha… korang boleh lah berkenalan dengan lana org utara kot ! org utara ni memang peramah ..

header lana yang comel !

alexa blog lana .. erm masih tinggi tapi tak pe kalo nak setting alexa bee ada entri yang bersesuaian … tapi sesetengah orang tak pentingkan alexa sgt , bee suka nk share benda yang elok saja …

walaupun blog lana lebih 100 kb tapi speed blog lana masih ok … apa guna nya speed blog ni ? gunanya speed blog ni adalah untuk mengetahui tempah pengunjung perlu tunggu untuk loading page blog kita…itu saja lah kegunaan nya tapi bagi bee ok laju je load blog lana tu …

Sidebar lana sebelah kiri agak tak bagus untuk SEO apa kata lana ubah sidebar ke sebelah kanan , seperti yang semua orang dah tahu enjin carian akan mencari dari kiri kekanan , jadi lebih baik sidebar di sebelah kanan supaya entri blog akan sampai dulu di enjin pencari …

Kedudukan widget blog lana dah ok ! kemas dan tidak melampau kan, so tk de apa nk komen tang situ ..bee cuma harap lana masukkan sitemap untuk blog lana , sitemap nih sangat penting juga ..sitemap ni merupakan peta sesebuah blog 🙂

disini bee beri beberapa lin utk lana :

1- ketahui berat blog anda!
2- Breadcrume dan sitemap untuk seo
3- kenali meta tag untuk blog

ALEXA
1- CARA MASUKKAN TAG ALEXA DALAM BLOG
2 – CARA DAFTAR ALEXA
3- APA ITU ALEXA RANKING

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini.

Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

22 Comments:

  1. Ya Allah, kita sma umoq ka bee? sorry la dok panggil akak hahaha^^ harap bee tak marah la naaa….

    a’a lana org kedah, aloq staq hehe..thanks bee review blog lana…InsyaAllah klu berkesempatan, lana nak la gak ubah2 seperti yg di cadangkan tu, tapi tgk ja la blog lana pun tak berupdate, apatah lagi nk ubah2 huhuhu (busy memanjng, sbb tu nama lanabusybee ^^)

    apa2 pun thank bee^^ :* <– amek tu flying kiss hehehe

  2. Hehehehe

    Terjahlah apa lagi kan! hehehe 😉

  3. ada mcm2 istilah. nak mengkaji mmg tak boleh satu hari kan bee? kena tekun dan tawaduk.

  4. chii suka tgk header dia..style n simple…

  5. terjah jgn xterjah……

    p/s: lama bee menyepi????

  6. Bee, puan lena neh blog no brape…ekkekeke

  7. suka la lana punye lana tu

  8. ha’ah, comel header blog lana ni..bee kat kampung ke skang ni? wahh..besnyerr..

    tak nyempat2 lagi nak masukkan meta tag..agagaga..

    Blogshop kami :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini

    Belog kami :Notre Belle Histoire

  9. rajin bee review blog…

  10. taufiq arifin aka topimagine

    kak.. saya xfaham la function alexa tu ????? 🙁

    • function ? erm tk de apa sangat cuma nk tengok ranking blog kita dalam dunia dan dalam malaysia ..akk suka sbb boleh cabar diri sendiri tuk menjadikan blog lebih baik..

  11. wahhh..g kenduri pun sempat jugak autopublish yer.. rajin puan bee ni… patot ler jadi idola ramai blogger.. heheheh.. Nampak macam ayat bodek kan.. adam kena wat header baru kot baru puan bee review.. hehehehehe…gurau jer pn bee..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *