Segmen PuanBee : Review Blog LanaBusyBee

Ehemmmm lama tak buat segmen ni , sekarang bee buat segmen ni autopublish sementara bee berada di kampung , ada majlis kenduri kahwin sedara mara , so fokos ke aktiviti perkahwinan itu ok !..

Kali ni blog yang menjadi pilihan adalah lanabusybee , eh umur kita sama kan lana lagi 3 tahun ke 30 adoii dah main tua ni ….

Antara entri pilihan bee adalah :

Programe diet yang berkesan yang pernah lana buat

sila terjah ! hee…best juga baca blog lana ni , tujuan pergi blog lana nk review tapi bee terbaca semua entri lana ,ASB lah , blogshop lah … dekat sejam baca baru sedar diri , bee sebenarnya nk buat review haha… korang boleh lah berkenalan dengan lana org utara kot ! org utara ni memang peramah ..

header lana yang comel !
header lana

alexa blog lana .. erm masih tinggi tapi tak pe kalo nak setting alexa bee ada entri yang bersesuaian … tapi sesetengah orang tak pentingkan alexa sgt , bee suka nk share benda yang elok saja …
alexa lana

walaupun blog lana lebih 100 kb tapi speed blog lana masih ok … apa guna nya speed blog ni ? gunanya speed blog ni adalah untuk mengetahui tempah pengunjung perlu tunggu untuk loading page blog kita…itu saja lah kegunaan nya tapi bagi bee ok laju je load blog lana tu …
speed test

Sidebar lana sebelah kiri agak tak bagus untuk SEO apa kata lana ubah sidebar ke sebelah kanan , seperti yang semua orang dah tahu enjin carian akan mencari dari kiri kekanan , jadi lebih baik sidebar di sebelah kanan supaya entri blog akan sampai dulu di enjin pencari …

Kedudukan widget blog lana dah ok ! kemas dan tidak melampau kan, so tk de apa nk komen tang situ ..bee cuma harap lana masukkan sitemap untuk blog lana , sitemap nih sangat penting juga ..sitemap ni merupakan peta sesebuah blog 🙂

disini bee beri beberapa lin utk lana :

1- ketahui berat blog anda!
2- Breadcrume dan sitemap untuk seo
3- kenali meta tag untuk blog

ALEXA
1- CARA MASUKKAN TAG ALEXA DALAM BLOG
2 – CARA DAFTAR ALEXA
3- APA ITU ALEXA RANKING

Please follow and like us:
follow subscribe - Segmen PuanBee : Review Blog LanaBusyBee0

22 Comments

  • Lanabusybee

    11/06/2011 at 10:29 PM Reply

    Ya Allah, kita sma umoq ka bee? sorry la dok panggil akak hahaha^^ harap bee tak marah la naaa….

    a’a lana org kedah, aloq staq hehe..thanks bee review blog lana…InsyaAllah klu berkesempatan, lana nak la gak ubah2 seperti yg di cadangkan tu, tapi tgk ja la blog lana pun tak berupdate, apatah lagi nk ubah2 huhuhu (busy memanjng, sbb tu nama lanabusybee ^^)

    apa2 pun thank bee^^ :* <– amek tu flying kiss hehehe

    • puanbee

      15/06/2011 at 1:50 PM Reply

      ok lana .. kita sama umur je .. ramai org panggil akk sbb anak bee 3 heheh advance … busy yer.. bee memang bz kehkehkeh

  • bEe

    02/06/2011 at 5:56 PM Reply

    Hehehehe

    Terjahlah apa lagi kan! hehehe 😉

    • puanbee

      02/06/2011 at 9:27 PM Reply

      apa lgi hehe terjah ler

  • ch@

    02/06/2011 at 4:40 PM Reply

    ada mcm2 istilah. nak mengkaji mmg tak boleh satu hari kan bee? kena tekun dan tawaduk.

    • puanbee

      02/06/2011 at 9:29 PM Reply

      betul lah ch@ semua kena tekun kalau tk memang tk menjadi hehe …

  • chii

    02/06/2011 at 3:05 PM Reply

    chii suka tgk header dia..style n simple…

  • nza

    02/06/2011 at 9:56 AM Reply

    terjah jgn xterjah……

    p/s: lama bee menyepi????

    • puanbee

      03/06/2011 at 9:33 AM Reply

      balik kampung kak 🙂

  • juanita

    30/05/2011 at 12:48 PM Reply

    Bee, puan lena neh blog no brape…ekkekeke

    • puanbee

      03/06/2011 at 9:34 AM Reply

      jue ..lana tu no 20 hee lambat lagi turn jue tu 🙂

  • mama pipie

    30/05/2011 at 8:13 AM Reply

    suka la lana punye lana tu

    • puanbee

      03/06/2011 at 9:35 AM Reply

      punya apa mama ? agak tergantung ayat tu 🙂

  • cikpuanhady

    30/05/2011 at 7:32 AM Reply

    ha’ah, comel header blog lana ni..bee kat kampung ke skang ni? wahh..besnyerr..

    tak nyempat2 lagi nak masukkan meta tag..agagaga..

    Blogshop kami :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini

    Belog kami :Notre Belle Histoire

    • puanbee

      03/06/2011 at 9:35 AM Reply

      haa sempat lah masukkan meta tu …

  • syamila

    29/05/2011 at 8:08 AM Reply

    rajin bee review blog…

    • puanbee

      03/06/2011 at 9:44 AM Reply

      haa malas tu kak kadang2 je buat 🙂

  • taufiq arifin aka topimagine

    28/05/2011 at 9:23 PM Reply

    kak.. saya xfaham la function alexa tu ????? 🙁

    • puanbee

      03/06/2011 at 10:03 AM Reply

      function ? erm tk de apa sangat cuma nk tengok ranking blog kita dalam dunia dan dalam malaysia ..akk suka sbb boleh cabar diri sendiri tuk menjadikan blog lebih baik..

  • adam narzuan

    28/05/2011 at 4:06 PM Reply

    wahhh..g kenduri pun sempat jugak autopublish yer.. rajin puan bee ni… patot ler jadi idola ramai blogger.. heheheh.. Nampak macam ayat bodek kan.. adam kena wat header baru kot baru puan bee review.. hehehehehe…gurau jer pn bee..

    • puanbee

      03/06/2011 at 10:03 AM Reply

      ahaa sesaja tk de rajin sangat malas juga nih tp buat juga eh apa pb melalut nih kehkeh ..

Post a Comment