Search Results for: cara nak tukar password broadband p1

Aku dan MF230 (P1 4G MiFi Modem)

MF230 (P1 4G MiFi Modem) kini telah selamat bertukar tangan di antara pekerja pejabat P1 dengan puanbee. Lantas MF230 ini saya bawa pulang untuk di review , walaupun sebenarnya saya tak wajib untuk review produk MF230 ini dek kerana ada kesilapan logistik sikit.

Sepatutnya saya review MX230 produk baru dari P1. Tetapi tidak mengapa .. peluang tak datang selalu .. ada peluang untuk cuba kita belasah je la .. Lepas tu haruslah saya kongsi disini sikit-sikit .. takde lah nak review secara gempak sangat.

Dan sepatutnya saya harus bawa MF230 ni bejalan-jalan baru sesuai kan , tetapi ye lah baru 3 hari ada di tangan ni .. sabar je la dulu yek .. nanti dah cuba merata-merata tempat saya kongsi lagi.

MF230 REVIEW

Di dalam kotak MF230 ada barang-barang di atas .. Modem , Wayar USB dan buku kecil tutorial nak guna modem MF230

Saiz MF230 ni cinonet sangat .. cinonet maksudnya kecil :)

harga MF230

Sebelum buka plastik .. tangan saya lagi besar dari MF230 …

  1. Saiz : 50mm (lebar ) x 96mm (panjang ) x 15mm (ketebalan ) = 72cm³
  2. Berat : 62 gram .. tak timbang la … baca di website P1 .. tapi ringgan jek tak terasa pun kalau nak usung pi mai .. pi mai ..
  3. Wifi : Boleh pakai sehingga 5 device
  4. Bateri  : boleh bertahan sehingga 4 jam .. saya dah cuba … sampai 5 jam.
  5. Cas : 4 jam baru penuh betul.

ketebalan MF230

Tempat cucuk wayar sambungan untuk cas bateri ..cas  guna USB ..

mf230 review

Nipis jek kan ? boleh bayangkan Hp nokia kecik tu .. lebih kurang je nipis dan saiznya…

MF230 review

Password , No SSID  dan lain-lain ada di belakang nya .. boleh tukar password di website P1 ..

cas MF230

Macam ni gaya nak cas bateri nya ye ..

review MF230Tengok dalam gambar ada 3 lampu .. mulakan butang hujung sebelah kiri adalah WIMAX LED .. ianya adalah butang signal .. jika

  1. Hijau : Line bagus
  2. Oren : Line baik
  3. Merah : Line Lemah
  4. Review line MF230 :
  • Di kawasan rumah saya di Ampang  , butang bewarna merah ..boleh lagi la nak online facebook , main game farm ville2 , buka blog , update blog , upload gambar dan lain-lain .. setakat ni laju lagi la .. cuma bila laptop dah buka banyak tab dan ada 2 device pakai serentak , line terputus-putus sekejap .. Lepas tu hujan je line hilang sekejap .. sekejap jek .. lepas tu ok semula.
  • Belum cuba di kawasan lain lagi.
  • Saya seorang pengguna internet tegar .. jadi nak tengok juga kemampuan P1 MF230 ni. Kalau lah dalam masa 3 minggu ni kuota 6gb yang di beri tidak habis di gunakan boleh lah  subcribe. Saya memang mencari pakej broadband / internet terbaik untuk iPhone dan laptop saya untuk di gunakan di luar kawasan rumah ni. Tetapi MF230 bukan broadband , ianya adalah wiFi begerak gitu .
  • Lagi bagus kalau P1 bagi saya guna selama-lamanya  :)

Butang di tengah di dalam gambar di atas adalag WiFi LED 

  1. Hijau/statik : WiFi telah di pasang.
  2. Hijau / berkelip : Data sedang di gunakan (Data is transmitting) tak tau nak terjemah macam mana.
  3. Hijau/Off : WiFi :tidak di gunakan.

Butang Kuasa untuk buka dan tutup modem ada di sebelah sisi .. lupa nak ambil gambar .. pheww~

Butang ke tiga itu adalah butang untuk bateri . Nampak gambar macam bateri kan ? 

  • Butang merah ketika modem di buka : bateri sedang di cas
  • Butang merah bekelip : Bateri rendah
  • Butang Biru statik : Kapasiti bateri  > 25%
  • Butang biru bekelip : Kapasiti bateri < 25%

Harga : RM69 Sahaja .. ada tawaran menarik lagi , kalau korang terasa nak melanggan Plan P1’s ToGo™  sila terjah ke website P1 ..

http://www.p1.com.my/mifi/

Search