Sayup-sayup Kedengaran suara budak..

Semalam sayup-sayup je dengar suara seorang budak di telefon bee , macam biasa hari-hari jemput kakak balik dr sekolah , then henpon berdering , tengok no macam no telefon rumah , pejabat atau public ..ntah bee angkat lah panggilan tu , kebetulan budak-budak tengah keluar dr sekolah ..

Bising ya amat lah terjerit -jerit …pastu dengar

“buuuu….ibuuuu…” sayup je , macam suara kakak , tapi mcm mana dia call nih ..

hati berdegup kencang dah weii ..takut lah kot2 apa2 yang burk terjadi , selalu pesan dengan kakak jangan keluar selagi ibu tak sampai , tapi bee dah sampai di pintu belakang sebenarnya …

pastu dia call lagi ..

“ibu dah ambik kakak ke belum ??? , bee jawab dah ibu ada di pintu pagar belakang , mai lah sini ”

Kakak pun datang dengan tersenyum simpulnya , Ya allah , kakak ko jangan wat suspen ibu lagi , dah pandai call2 ibu dah ..pelik jugak tak pernah bagi no fon ke dia ..mcm mana lah budak nih boleh call..adeii aku takut separuh mati ..kot lah ada orang paksa dia call ke apa ker…hurmm..jangan fikir bebukan bee oiii…..

Tanya kakak , mana dapat no telefon ibu ?

kakak ambil kat report kad tadika.jawabnya ..adeiii lah bebudak sekarang nih cepat belajar kan , semua nya tak perlu ajar sangat pandai sendiri ..lagi2 gadjet2 elektronik nih , bayangkan lah telefon bee di pasang password pun dia tahu cam mana nak buka , tak pernah bg password tu ke dia …bahaya …Maknanya ini lah kali pertama kakak guna public fon hehe…

Hari ni malas betui , ini lah entry pertama buat hari ini biasa pagi2 da post entri ..ahmbikk hanie dan kak yong dah okey bee pulak …uiihh p main jejauh lah malas weeiii…

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini.

Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

25 Comments:

  1. anak2 umur camni tengah nak explore. jangan marahkan dia guna telefon. bagus tau dia pandai gunakan. at least apa2 berlaku tau dah camne nak hubungi ibunya. cuma nasihatkan kakak, hanya guna telefon jika betul2 perlu atau ada kecemasan…

  2. Salam kenal2 Bee,

    Anak2 sekarang cukup advance dari segala hal. Apa yg kita ada mesti diorg pun nak miliki juga.Tak sama mcm zaman kita dulu kan

  3. biasa la kak… budak2 ni sekarang cepat belajar…. hope dieorang belajar benda2 yang baik2 je kn 🙂

  4. budak sekarang memang hebat2..
    anak saya baru 3 thun, tapi dah pandai on lappy, siap boleh keyin password. kalau henpon tu pandai jer dia cari lagu, main game..siap leh surf internet ag..dia kenal sign internet kat hp tuh..huhu. macam2

  5. buat suspen je kan puanbee.skrg zaman IT bdk2 cpt belajar.pada pendapat sy senang kalu bdk2 dah tau guna public phone if kalu dlm kawasan sekolah.ank sy penah tertinggal bus sekola.dgn tau guna public phone dia call ibu/bapa.

  6. suspender jerk kan..
    ehehe…risooo pn bee kita nih 🙂

  7. ct pun selalu ajar anak2 ingatkan no tel ayahnya,nama ayah,nama ibu,no rumah dan nama tmn…manalah tahu tersesat ke,tertinggal ke(anak ramai tak sedar pula anak kurang satu)he..he..
    sekarang ni mcm2 boleh terjadi…

  8. ank bee pandai macam ibunya la.hehe..

  9. “pada akak lak biar ank2 tahu no phone kita..senang kalau apa2 jadi..ank2 akak semua akk soh hafal no akak,no abah dia,no phone rumah…no phone jiran sebelah,no jiran dua belah…tiga belah..no mak tok dia,no polis,bomba…hehhehhe…dah melalut dah ni,bee..take tare…”

  10. as salam, budak2 skg memang advance tak macam kita dolu2..

  11. bEe baca kak puanbee punya entry pon dah berdebar-debar! Haisshhh. budak zaman skang mmg cepat pandai tau 🙂 Nasib takde apa2

  12. kakak wat surprise kt k.bee plak ni yee…hehehe…yela, tetibe je kol..tkut de apela jadik kat si kakak tu..

  13. budak sekarang memang cepat belajar…
    so, parents kena alert lebih sket…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *