Sayup-sayup Kedengaran suara budak..

Semalam sayup-sayup je dengar suara seorang budak di telefon bee , macam biasa hari-hari jemput kakak balik dr sekolah , then henpon berdering , tengok no macam no telefon rumah , pejabat atau public ..ntah bee angkat lah panggilan tu , kebetulan budak-budak tengah keluar dr sekolah ..

Bising ya amat lah terjerit -jerit …pastu dengar

“buuuu….ibuuuu…” sayup je , macam suara kakak , tapi mcm mana dia call nih ..

hati berdegup kencang dah weii ..takut lah kot2 apa2 yang burk terjadi , selalu pesan dengan kakak jangan keluar selagi ibu tak sampai , tapi bee dah sampai di pintu belakang sebenarnya …

pastu dia call lagi ..

“ibu dah ambik kakak ke belum ??? , bee jawab dah ibu ada di pintu pagar belakang , mai lah sini “

Kakak pun datang dengan tersenyum simpulnya , Ya allah , kakak ko jangan wat suspen ibu lagi , dah pandai call2 ibu dah ..pelik jugak tak pernah bagi no fon ke dia ..mcm mana lah budak nih boleh call..adeii aku takut separuh mati ..kot lah ada orang paksa dia call ke apa ker…hurmm..jangan fikir bebukan bee oiii…..

Tanya kakak , mana dapat no telefon ibu ?

kakak ambil kat report kad tadika.jawabnya ..adeiii lah bebudak sekarang nih cepat belajar kan , semua nya tak perlu ajar sangat pandai sendiri ..lagi2 gadjet2 elektronik nih , bayangkan lah telefon bee di pasang password pun dia tahu cam mana nak buka , tak pernah bg password tu ke dia …bahaya …Maknanya ini lah kali pertama kakak guna public fon hehe…

Hari ni malas betui , ini lah entry pertama buat hari ini biasa pagi2 da post entri ..ahmbikk hanie dan kak yong dah okey bee pulak …uiihh p main jejauh lah malas weeiii…

25 Comments

  1. kakngah 17 April 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 18 April 2011 Reply
  2. MEKAR 16 April 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 16 April 2011 Reply
  3. topimagine 16 April 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 16 April 2011 Reply
  4. eily 15 April 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 16 April 2011 Reply
  5. Jendela Hati 15 April 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 16 April 2011 Reply
  6. Lorna 15 April 2011 Reply
  7. ct N honey 15 April 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 15 April 2011 Reply
  8. puan kutu 15 April 2011 Reply
  9. pia 15 April 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 15 April 2011 Reply
  10. BSB 15 April 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 15 April 2011 Reply
  11. bEe 15 April 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 15 April 2011 Reply
  12. aween 15 April 2011 Reply
    • puanbeeAuthor 15 April 2011 Reply
  13. solomolo 15 April 2011 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.