Sep
2011

Resepi Burger – Sarapan Burger Ramly Eh !!

Salam kali ni saya nak kongsi resepi burger yang senang untuk di buat dan digemari anak-anak juga , salah satu makanan yang berkhasiat ye ..

Resepi burger – Homemade burger

buat burger ramly
Ya ! bukan burger ramly yer..tapi burger Puanbee..Hari nih angin puting beliung datang yer..rajin banyak..bee buat burger sendiri tuh..hihi saja test power masak-memasak nih…..tengok terliur tak?

yang macam bola nih adalah daging perap dengan bahan-bahan yer…..buat bulat-bulat dulu senang nak target besar mana daging burger tu nanti..

then baru leperkan dan goreng atas kuali , letak minyak sikit sudah!!! nak bakar pun boleh ..tapi bee malas hik2

Candid budak-budak nih makan…kakak siap ambil bekal nyer tuh masukkan sebiji burger…amboii!! ayah lagi best ..tanya dia “abg nak burger ?” dia jawab..” erm tak nak lah..sayang buat entah apa rasanya.. ” sekali ayah test jugak sebijik terus tambah lagi sebijik..haaa ayah… ayah……

Uit baby pun makan mula-mula je makan sopan begini…pastuh jangan harap lah..roti tuh kemana, daging tu ke mana..

eh nak resepi tak ? taip jer lah kot2 ada yang nak nanti kan..

bahan A : Roti
Salad
Timun
Bawang
Keju (kalau suka)
Sos pun ikut suka.

bahan B : Daging hancur
Bawang dicincang (lagi elok guna bawang kecik merah )
Bawang putih
Sedikit Lada sulah
Telur
Garam
(Gaulkan semua bahan B dan perap)

tak nk perap pun tak per..dah tu tau lah kan , bulat2 kan…leper2 kan dan goreng …then hias ikot sesuka hati korang..anak2 bee nih makan sayur ikut mood sebab tu bee letak banyak-banyak dalam burger tu..hihihi sebab nak makan burger terpaksa juga makan sayur! …laalaalaa dah habis!!

Search

66 thoughts on “Resepi Burger – Sarapan Burger Ramly Eh !!

    • ha kenapa tk selero tu hanis ? bantai je nis mai mood nak masak bee hantam masak ajer kalau malas ayam masak kicap je lah hee….eh tapi burger nih dan post nih lama punya bukan hr nih bee update tadi ..

    • bee diet gal ellen tapi makan jugak haa…lagi pun nak diet tambah sayur byk2…burger buat isi daging tu tk campur kulit sesuai tuk yg berdiet

  1. @: cik tom xtukar lg akak..tp mmg plan tukar arini sbb br je msg pg td kat netkl suh diorg setelkan psl trasfer entry n komen..td tgk kt live chat offline…lmbt skit kot tggu diorg….smbl2 tue ciktom try cr theme xde berkenan…sementara pakai theme biase2 kot sbb xreti…zero je terjah guna wp ni…hahaha…akak bee belajar guna wp dr mana?hebat la akak ni..mcm2 da ade kat blog…xtau la ciktom mampu x+busy lg..hee ;))
    cik tom recently posted..Blog Under ConstructionMy Profile

    • hee akk tk belajar kat siapa2 tak tahu tu tanya je kat kawan2 sikit2 , erm tranfer sendiri pun boleh lagi cepat cik tom , betui lah memula guna theme biasa2 je pastu dah pandai sikit tukar ler.heee boleh punya cik tom lagi hebat dr akk ..akk pun bz tapi buat juga minat nyer fasal…

    • ciktom dah tukar ke WP yer ? sat akk tengok ….theme WP nih kena ambik masa cari sampai jumpa yang berkenan memang susah , kanag dah berkenan ada tak kena crash ler..404 ler tk leh letak ads ler mcm2 tapi usaha tangga kejayaan heee …

  2. wahhhhh dap nya beger…aku nak beger itu uwaaaa…buat beger maka tak ajak aku..cehhh tak patot btol tau :P

    nak majuk 1 tahun arr gini hahahaha

  3. Salam akak Bee..
    wah.. tgk anak2 akak mkn, macam sedap je.. Gayah nk try la buat buger camni..huhu

    ehem2..lawa blog akak.. loading makin kurng, dulu berat sbb byk widget kot…

  4. Fullamak Puan Bee .. daging burger buat sendiri? fantastik lah. mohon izin utk try test resepi ni ye. hihi ..

  5. hix hix.. kesian sungguh kat ank ini…
    smlm mkn aym BBQ with mushroum sauce, kat ujung drumstick tu nmpk mcm pin lalat je, tp org kedai tu ckp itu bwg puteh… what the lie la kan? tetiber je ade bwg putih kat ujung tu.. pdhl xde kne ngene pon… sib baek xsakit perut…
    kesian kan ank mak jaoh ni..? :p hihi

  6. hurm!!! sedapnye buuuuurrrrrgerrrr…
    laen kali sile post bagi saye sikit ye… ank kelaparan nih… xcukup mkn.. pipi pon da cengkung… (+_+)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge