SAPS semak markah peperiksaan anak secara online (tahun 1 – tingkatan 5 )

Kementerian Pelajaran Malaysia menyediakan perkhidmatan terbaru kepada ibu bapa penjaga. Semakan keputusan peperiksaan secara online ini boleh dilakukan dengan melayari portal Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah (SAPS).Selepas selesai sahaja peperiksaan atau ujian dijalankan ibu bapa boleh mendapatkan keputusan peperiksaan atau ujian anak mereka dengan pantas di portal tersebut.

Untuk ke portal tersebut tuan/puan boleh lah melayari ke saps.moe.gov.my dan klik capaian semakan ibu bapa.

SAPS- sistem analisis peperiksaan sekolah
SAPS- sistem analisis peperiksaan sekolah

Saya sendiri dah cuba , saya klik pautan ibu bapa , masukkan no ic dan keputusan adalah seperti di atas , (no kad pengenalan yang anda masukkan tiada dalam pengkalan data ) oh anak saya bukan warganegara asing yerk .. anak jati Malaysia , mungkin sekolah si kakak tak ambil bahagian ? atau tahun satu tak penting lalu tak dimasukkan data ? hurm .. apa-apa pun tunggu balasan email mereka lah macam mana , nanti update lagi.

Tapi ada yang dah berjaya pun mencuba semak markah peperiksaan anak secara online sila klik pautan di bawah ..

Semak Keputusan Peperiksaan Melalui SAPS

Boleh juga Semak Keputusan UPSR 2011 Melalui mySMS 15888 — {LINK}

Please follow and like us:
200

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini.

Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

46 Comments:

  1. Pingback: SPM 2012 : Jadual Waktu Peperiksaan SPM 2012

  2. buat susah je

  3. Pingback: 20 Mac 2013 Keputusan SPM keluar | Cara semak keputusan SPM secara online dan sms | Puanbee.com | Diari Ibunda

  4. Dah check d SAPS..rekod data anak tahun 2 (2012)ade..tp rekod result exam tiada. Mcm mne ?

  5. nk tau tk saye dapat no.1

  6. ??????…?????=.=

  7. oky

  8. cam na buka SAPS er…tolong tunjukan

  9. Knp dia tulis tiada dlm pangkalan data tu…….ish,…….frust la klu mcm ni…..

  10. Pingback: Semak Keputusan UPSR 2011 Melalui mySMS 15888 Dan Online

  11. penuh info ni..sat nk tgk si kakak punya result pulak

  12. oh…bagus2 sistem ni, senang ibubapa nak tgk result anak2 mereka.

  13. wahhh…dah pakai sistem ler….lepas ni susah ler nak sorok2 report exam….pasti kantoinya heheh

  14. Senak la nak semak keputusan peperiksaan lepas ni =)

  15. makin lama makin berkembang maju sistem pendidikan..tapi harapnya pelajar2 yang dihasilkan juga semakin berkualiti..

  16. hoho..budak-budak dah tak leh lari dahh..

  17. Alhamdulillah, makin canggih dan mudah kan bee..

  18. aisehh baru nk wat entri pasal SAPS ni … hasben nis yg bg link

    nis cek utk ank nis ado … result akhir thn je belum key in

  19. “akak dah try ni masa bulan lepas lagi bee..ank akk si kakak tu lah yg cakap…sajer nak try tgk anak2 buah dan kwn2 kakak dari sekolah lain nya result..tp kalau darjah 1 dan 2 tu mmg takde lah bee..ank akk pun takde…yg drjh 5 dn ke atas jer ada…PMR percubaan ada,yg real nya result mana ada lg weh..tgh dok check kertas lagi tu…”

  20. Info yang menarik.. Tq.. Lepas ni mudahlah nak semak keputusan peperiksaan adik2…

  21. cis…asyik first page je entri…takpa2…pembakar semangat ni..

  22. hehe.. cikgu sekarang semua kena isi markah dengan SAPS, yang best boleh buat online, di rumah pun boleh isi markah, tapi semua nak cepat… :p

  23. Jawatan Kosong Kerajaan

    Menarik nie.terima kasih.

  24. makin senang ibubapa nak lihat report exam anak-anak…..hehehe..:)

  25. Baru beres key in markah .. legaaaa

  26. mana keputusan exam baby 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *