SAPS semak markah peperiksaan anak secara online (tahun 1 – tingkatan 5 )

Kementerian Pelajaran Malaysia menyediakan perkhidmatan terbaru kepada ibu bapa penjaga. Semakan keputusan peperiksaan secara online ini boleh dilakukan dengan melayari portal Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah (SAPS).Selepas selesai sahaja peperiksaan atau ujian dijalankan ibu bapa boleh mendapatkan keputusan peperiksaan atau ujian anak mereka dengan pantas di portal tersebut.

Untuk ke portal tersebut tuan/puan boleh lah melayari ke saps.moe.gov.my dan klik capaian semakan ibu bapa.

SAPS- sistem analisis peperiksaan sekolah
SAPS- sistem analisis peperiksaan sekolah

Saya sendiri dah cuba , saya klik pautan ibu bapa , masukkan no ic dan keputusan adalah seperti di atas , (no kad pengenalan yang anda masukkan tiada dalam pengkalan data ) oh anak saya bukan warganegara asing yerk .. anak jati Malaysia , mungkin sekolah si kakak tak ambil bahagian ? atau tahun satu tak penting lalu tak dimasukkan data ? hurm .. apa-apa pun tunggu balasan email mereka lah macam mana , nanti update lagi.

Tapi ada yang dah berjaya pun mencuba semak markah peperiksaan anak secara online sila klik pautan di bawah ..

Semak Keputusan Peperiksaan Melalui SAPS

Boleh juga Semak Keputusan UPSR 2011 Melalui mySMS 15888 — {LINK}

Comments

  1. nur aishah :

    buat susah je

  2. Dah check d SAPS..rekod data anak tahun 2 (2012)ade..tp rekod result exam tiada. Mcm mne ?

  3. nk tau tk saye dapat no.1

  4. ^~^

  5. ??????…?????=.=

  6. oky

  7. cam na buka SAPS er…tolong tunjukan

  8. Knp dia tulis tiada dlm pangkalan data tu…….ish,…….frust la klu mcm ni…..

  9. penuh info ni..sat nk tgk si kakak punya result pulak
    ayu jamal recently posted..Shopping yang simple dimpleMy Profile

  10. oh…bagus2 sistem ni, senang ibubapa nak tgk result anak2 mereka.
    kimmie recently posted..Paling ramai obes…My Profile

  11. wahhh…dah pakai sistem ler….lepas ni susah ler nak sorok2 report exam….pasti kantoinya heheh

  12. Senak la nak semak keputusan peperiksaan lepas ni =)
    anastasyea recently posted..SAPS – Semak Keputusan Peperiksaan UPSR, PMR, SPM Secara OnlineMy Profile

  13. makin lama makin berkembang maju sistem pendidikan..tapi harapnya pelajar2 yang dihasilkan juga semakin berkualiti..
    bardboo recently posted..Bila Izz Ammar MeragamMy Profile

  14. hoho..budak-budak dah tak leh lari dahh..
    ohcikgu recently posted..Surat dari Bakal Bapak Mertua aku..My Profile

  15. Alhamdulillah, makin canggih dan mudah kan bee..
    Ummiross recently posted..CANTIKNYA BATIK SARONG RATNA DEWI BARUMy Profile

  16. aisehh baru nk wat entri pasal SAPS ni … hasben nis yg bg link

    nis cek utk ank nis ado … result akhir thn je belum key in
    Ummi Hanie recently posted..Nickname paling unikMy Profile

  17. “akak dah try ni masa bulan lepas lagi bee..ank akk si kakak tu lah yg cakap…sajer nak try tgk anak2 buah dan kwn2 kakak dari sekolah lain nya result..tp kalau darjah 1 dan 2 tu mmg takde lah bee..ank akk pun takde…yg drjh 5 dn ke atas jer ada…PMR percubaan ada,yg real nya result mana ada lg weh..tgh dok check kertas lagi tu…”
    pia recently posted..Cerita ceriti…My Profile

  18. Info yang menarik.. Tq.. Lepas ni mudahlah nak semak keputusan peperiksaan adik2…
    Sembang Hari2 recently posted..Persoalan tentang Aqiqah telah terjawab.. Syukur Alhamdulillah…My Profile

  19. cis…asyik first page je entri…takpa2…pembakar semangat ni..

  20. hehe.. cikgu sekarang semua kena isi markah dengan SAPS, yang best boleh buat online, di rumah pun boleh isi markah, tapi semua nak cepat… :p
    CMRatu recently posted..Gambar Persandingan – Nina dan NickMy Profile

  21. Jawatan Kosong Kerajaan :

    Menarik nie.terima kasih.

  22. Tuan Tanah :

    makin senang ibubapa nak lihat report exam anak-anak…..hehehe..:)
    Tuan Tanah recently posted..Plan terbaik U-mobile bersama HTC Sensation XEMy Profile

  23. Baru beres key in markah .. legaaaa

  24. mana keputusan exam baby :D
    juanita recently posted..EORI is COMING SOON ON ASTRO!!!My Profile

Trackbacks

  1. [...] Parcel E di Putrajaya pukul 9 pagi esok.Untuk menyemak keputusan UPSR secara online sila rujuk SAPS semak markah peperiksaan anak secara online (tahun 1 ? tingkatan 5 )Diucapkan selamat berjaya kepada calon UPSR 2011 , sudah pasti ibu bapa tidak terlepas merasai [...]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge