SAPS semak markah peperiksaan anak secara online (tahun 1 – tingkatan 5 )

Kementerian Pelajaran Malaysia menyediakan perkhidmatan terbaru kepada ibu bapa penjaga. Semakan keputusan peperiksaan secara online ini boleh dilakukan dengan melayari portal Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah (SAPS).Selepas selesai sahaja peperiksaan atau ujian dijalankan ibu bapa boleh mendapatkan keputusan peperiksaan atau ujian anak mereka dengan pantas di portal tersebut.

Untuk ke portal tersebut tuan/puan boleh lah melayari ke saps.moe.gov.my dan klik capaian semakan ibu bapa.

SAPS- sistem analisis peperiksaan sekolah
SAPS- sistem analisis peperiksaan sekolah

Saya sendiri dah cuba , saya klik pautan ibu bapa , masukkan no ic dan keputusan adalah seperti di atas , (no kad pengenalan yang anda masukkan tiada dalam pengkalan data ) oh anak saya bukan warganegara asing yerk .. anak jati Malaysia , mungkin sekolah si kakak tak ambil bahagian ? atau tahun satu tak penting lalu tak dimasukkan data ? hurm .. apa-apa pun tunggu balasan email mereka lah macam mana , nanti update lagi.

Tapi ada yang dah berjaya pun mencuba semak markah peperiksaan anak secara online sila klik pautan di bawah ..

Semak Keputusan Peperiksaan Melalui SAPS

Boleh juga Semak Keputusan UPSR 2011 Melalui mySMS 15888 — {LINK}

(Visited 15 times, 1 visits today)
About puanbee

Seorang anak , isteri dan ibu. Mempunyai 4 orang cahaya mata. Berumur 30-an , Suri rumah sepenuh masa tetapi mempunyai perniagaan online. Segala terguran dan komen boleh terus hubungi admin melalui EMAIL.

Comments

  1. nur aishah :

    buat susah je

  2. Dah check d SAPS..rekod data anak tahun 2 (2012)ade..tp rekod result exam tiada. Mcm mne ?

  3. nk tau tk saye dapat no.1

  4. ^~^

  5. ??????…?????=.=

  6. oky

  7. cam na buka SAPS er…tolong tunjukan

  8. Knp dia tulis tiada dlm pangkalan data tu…….ish,…….frust la klu mcm ni…..

  9. penuh info ni..sat nk tgk si kakak punya result pulak

  10. oh…bagus2 sistem ni, senang ibubapa nak tgk result anak2 mereka.

  11. wahhh…dah pakai sistem ler….lepas ni susah ler nak sorok2 report exam….pasti kantoinya heheh

  12. Senak la nak semak keputusan peperiksaan lepas ni =)

  13. makin lama makin berkembang maju sistem pendidikan..tapi harapnya pelajar2 yang dihasilkan juga semakin berkualiti..

  14. hoho..budak-budak dah tak leh lari dahh..

  15. Alhamdulillah, makin canggih dan mudah kan bee..

  16. aisehh baru nk wat entri pasal SAPS ni … hasben nis yg bg link

    nis cek utk ank nis ado … result akhir thn je belum key in

  17. “akak dah try ni masa bulan lepas lagi bee..ank akk si kakak tu lah yg cakap…sajer nak try tgk anak2 buah dan kwn2 kakak dari sekolah lain nya result..tp kalau darjah 1 dan 2 tu mmg takde lah bee..ank akk pun takde…yg drjh 5 dn ke atas jer ada…PMR percubaan ada,yg real nya result mana ada lg weh..tgh dok check kertas lagi tu…”

  18. Info yang menarik.. Tq.. Lepas ni mudahlah nak semak keputusan peperiksaan adik2…

  19. cis…asyik first page je entri…takpa2…pembakar semangat ni..

  20. hehe.. cikgu sekarang semua kena isi markah dengan SAPS, yang best boleh buat online, di rumah pun boleh isi markah, tapi semua nak cepat… :p

  21. Jawatan Kosong Kerajaan :

    Menarik nie.terima kasih.

  22. Tuan Tanah :

    makin senang ibubapa nak lihat report exam anak-anak…..hehehe..:)

  23. Baru beres key in markah .. legaaaa

  24. mana keputusan exam baby 😀

Trackbacks

  1. […] Parcel E di Putrajaya pukul 9 pagi esok.Untuk menyemak keputusan UPSR secara online sila rujuk SAPS semak markah peperiksaan anak secara online (tahun 1 ? tingkatan 5 )Diucapkan selamat berjaya kepada calon UPSR 2011 , sudah pasti ibu bapa tidak terlepas merasai […]

Speak Your Mind

*