Nov
2011

SAPS semak markah peperiksaan anak secara online (tahun 1 – tingkatan 5 )

Kementerian Pelajaran Malaysia menyediakan perkhidmatan terbaru kepada ibu bapa penjaga. Semakan keputusan peperiksaan secara online ini boleh dilakukan dengan melayari portal Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah (SAPS).Selepas selesai sahaja peperiksaan atau ujian dijalankan ibu bapa boleh mendapatkan keputusan peperiksaan atau ujian anak mereka dengan pantas di portal tersebut.

Untuk ke portal tersebut tuan/puan boleh lah melayari ke saps.moe.gov.my dan klik capaian semakan ibu bapa.

SAPS- sistem analisis peperiksaan sekolah
SAPS- sistem analisis peperiksaan sekolah

Saya sendiri dah cuba , saya klik pautan ibu bapa , masukkan no ic dan keputusan adalah seperti di atas , (no kad pengenalan yang anda masukkan tiada dalam pengkalan data ) oh anak saya bukan warganegara asing yerk .. anak jati Malaysia , mungkin sekolah si kakak tak ambil bahagian ? atau tahun satu tak penting lalu tak dimasukkan data ? hurm .. apa-apa pun tunggu balasan email mereka lah macam mana , nanti update lagi.

Tapi ada yang dah berjaya pun mencuba semak markah peperiksaan anak secara online sila klik pautan di bawah ..

Semak Keputusan Peperiksaan Melalui SAPS

Boleh juga Semak Keputusan UPSR 2011 Melalui mySMS 15888 — {LINK}

45 thoughts on “SAPS semak markah peperiksaan anak secara online (tahun 1 – tingkatan 5 )

  1. Pingback: 20 Mac 2013 Keputusan SPM keluar | Cara semak keputusan SPM secara online dan sms | Puanbee.com | Diari Ibunda

  2. Pingback: Semak Keputusan UPSR 2011 Melalui mySMS 15888 Dan Online

  3. “akak dah try ni masa bulan lepas lagi bee..ank akk si kakak tu lah yg cakap…sajer nak try tgk anak2 buah dan kwn2 kakak dari sekolah lain nya result..tp kalau darjah 1 dan 2 tu mmg takde lah bee..ank akk pun takde…yg drjh 5 dn ke atas jer ada…PMR percubaan ada,yg real nya result mana ada lg weh..tgh dok check kertas lagi tu…”
    pia recently posted..Cerita ceriti…My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge