Salam Maulidur Rasul 12 Rabiulawal

Share

Salam Maulidur Rasul , menjadi kebiasaan umat Islam di Malaysia akan menyambut hari sempena keputraan Rasulullah s.a.w (Nabi Muhammad S.A.W) pada 12 Rabiulawal setiap tahun.Umat Islam di Malaysia akan mengadakan berbagai aktiviti dalam acara sambutan Maulidur Rasul. Kerajaan Malaysia mengisyhtiharkan 12 Rabiulawal setiap tahun adalah cuti umum. Diantara acara-acara dalam sambutan Maulidur Rasul ialah Perarakan, Syarahan, Forum, Marhaban dan Jamuan di peringkat kampung sehinggalah ke peringkat kebangsaan.

Salam Maulidur Rasul 12 RabiulAwal

MAULID berasal dari perkataan Arab yang bermakna melahirkan terutamanya merujuk kepada kelahiran bayi- Hasil Google Serach.

Saya mungkin akan Ke forum di malam hari 🙂

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini.

Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

17 Comments:

  1. Pingback: Cuti Umum 2013 di Malaysia | Puanbee.com

  2. salam maulidur rasul .. hayati pengorbanan baginda SAW …

  3. Salam maulidur Rasul

  4. Salam maulidur Rasul,,
    Di hari nan bermankan ini semoga kita dapat menjadi manusia yang lebih baik lagi dengan meneladani Rasul kita Nabi Muhammad SAW
    Nice share puanbee

  5. salam maulidur rasul..
    Salawat dan salam buat baginda Rasulullah SAW

  6. salam maulidur Rasul.. patut la sms xreplay upanya p forum.. Alhamdulillah.. semoga selamat pergi dan pulang.. jgn terlena suda,… ece-ce2.. hihihihi..
    riunion alumni smk kita berejalan lancar hr ini.. tp aku xdapat p pon Rizuan Kog dgn wife Haslina je wakil bacth kita.

  7. salam maulidur rasul bee..:)

  8. Sesungguhnya Allah dan para malaikat-Nya bersalawat (memuji dan berdoa) ke atas Nabi (Muhammad s.a.w). Wahai orang-orang yang beriman bersalawatlah kamu ke atasnya serta ucapkanlah salam dengan penghormatan.[Al-Ahzab: 56]

  9. Salam Maulidur Rasul. 🙂

  10. Salam Maulidur Rasul utk semua…

    • sebab untuk semua.. kan..
      Terima Kasih keatas Nabi junjungan kita.. mmg patut kita ingatkan “Nabi Muhammad as”.. jgn kita syok cuti jer kan. Cuti-Cuti juga.. (peace)

  11. salam maulidur rasul buat semua umat islam di seluruh dunia….

  12. Salam maulidur buat semua umat islam

  13. Salam Maulidur Rasul jugak…:)

  14. forum ape?? nak ikut gak..

  15. huh..rajinnya berjalan ke forum ye..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *