Salam Maulidur Rasul 12 RabiulAwal

Salam Maulidur Rasul 12 Rabiulawal

Salam Maulidur Rasul , menjadi kebiasaan umat Islam di Malaysia akan menyambut hari sempena keputraan Rasulullah s.a.w (Nabi Muhammad S.A.W) pada 12 Rabiulawal setiap tahun.Umat Islam di Malaysia akan mengadakan berbagai aktiviti dalam acara sambutan Maulidur Rasul. Kerajaan Malaysia mengisyhtiharkan 12 Rabiulawal setiap tahun adalah cuti umum. Diantara acara-acara dalam sambutan Maulidur Rasul ialah Perarakan, Syarahan, Forum, Marhaban dan Jamuan di peringkat kampung sehinggalah ke peringkat kebangsaan.

Salam Maulidur Rasul 12 RabiulAwal

MAULID berasal dari perkataan Arab yang bermakna melahirkan terutamanya merujuk kepada kelahiran bayi- Hasil Google Serach.

Saya mungkin akan Ke forum di malam hari 🙂

puanbee

Untuk review produk wanita , barangan berkaitan anak-anak , makanan , homestay dan lain-lain boleh hubungi puanbee di whatsapp : 011-32095406.

17 thoughts to “Salam Maulidur Rasul 12 Rabiulawal”

 1. Salam maulidur Rasul,,
  Di hari nan bermankan ini semoga kita dapat menjadi manusia yang lebih baik lagi dengan meneladani Rasul kita Nabi Muhammad SAW
  Nice share puanbee

 2. salam maulidur Rasul.. patut la sms xreplay upanya p forum.. Alhamdulillah.. semoga selamat pergi dan pulang.. jgn terlena suda,… ece-ce2.. hihihihi..
  riunion alumni smk kita berejalan lancar hr ini.. tp aku xdapat p pon Rizuan Kog dgn wife Haslina je wakil bacth kita.

 3. Sesungguhnya Allah dan para malaikat-Nya bersalawat (memuji dan berdoa) ke atas Nabi (Muhammad s.a.w). Wahai orang-orang yang beriman bersalawatlah kamu ke atasnya serta ucapkanlah salam dengan penghormatan.[Al-Ahzab: 56]

  1. sebab untuk semua.. kan..
   Terima Kasih keatas Nabi junjungan kita.. mmg patut kita ingatkan “Nabi Muhammad as”.. jgn kita syok cuti jer kan. Cuti-Cuti juga.. (peace)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *