Jan
2012

Rutin Harian Untuk Muka Bersih Dan Ceria

Memang dah jatuh cinta sangat dengan produk Mary Kay ni , kini dah pun dapatkan pencuci muka ke dua dari Mary Kay , memang sangat puas hati , cuma nak rekemen kan korang .. kalau dah biasa guna pencuci muka berbuih tu pilih pencuci muka NO3 , jika pilih NO2 , akan jadi seperti saya , asyik rasa janggal dan serba tak kena , sebab nya pencuci muka Mary Kay No2 jenis tak ada sabun , seolah-olah sapu susu je ke muka , tak puas rasanya bila tak ada sabun dan buih2 ketika cuci muka .. hahaha. (orang perempuan je tau ni !)

pencuci muka mary kay

Tapi pencuci muka Mary Kay No3 , adalah sangat puas hati , banyak buih , picit sikit je atas tapak tangan , sebenarnya dua2 pun okey , cuma kebiasaan tu saja yang lain.
Balik kampung semasa raya cina kelmarin , adik bongsu dah tegur .. ?akak pakai produk apa ? kulit muka nampak sekata je..?

Awwww.. inilah hasil yang ku tunggu-tunggu , bukan nak kulit putih melepak, tapi nak kan kulit muka nampak sekata dan berseri walaupun tanpa make ?up . Itu yang saya nak .. harap dalam masa 6 bulan ke sampai lah target muka lincin dan body selim kan ..hukhuk~
Nota kaki : bila taip hukhuk tu maksudnya tak pasti lagi

Search

80 thoughts on “Rutin Harian Untuk Muka Bersih Dan Ceria

  1. sya nk tnye..kulit mke sye jnis kering…dlu sye pernah pkai sabun susu beras n klit sye mngelupas xlah trok sngt..tp pedih n merah pada mke sye…sye nk tnye produk ape yg ssuai tok kulit mke sperti sye.

  2. chii pun suka pakai yg ada buih2 gak..tp rasanya dia ikut jenis kulit gak kan..chii penah g dia punya demo 2 kali..mmg best , setakat ni chii hanya pakai dia punya foundation je..
    chii recently posted..Kerja KerjaMy Profile

    • Ni la rege nya : :)

      Biasanya kita advice amek semua.
      Let say user kata nak depends on budget.
      Kita galakan amek yg penting2 dulu,.

      Cleanser RM65 (usage 3 bulan)
      Masker RM75 (usage 6 buoan )
      Freshner RM65 (usage 6 bulan)
      Moisturizer RM80 (Usage 6 bulan)
      juanita recently posted..Wordless Wednesday : Bread ClayPOtMy Profile

  3. yg sample hari tu kutu dah guna.cleanser tu macam ada bijik2 pasir pastu tak berbuih.kutu macam bee tak puas klu takde buih…pakai sabun badan pun nak yg buku.yg cecair dlm botol tu rasa macam tak bersih gak badan tak dpt sental betul2..skang je..dulu takpe..mmg guna cecair.

    eh lari tajuk..haha pas pakai sample tu muka naik jerawat,pastu en suami tegur ada bintik2 kt muka.dia kata teruknya muka..skang dah ok balik..agaknya kutu tak sesuai brand mahal2..yg mura2 je kot.kehkeh..
    puan kutu recently posted..Tonton Online : Biar Mimpi Sampai Ke BintangMy Profile

  4. best yer bee …

    nis tgh cube pakai produk yg nis promote tu .. 99 face , ala2 pakai bedak sejuk , cukup 5 minit leh cuci dah … lg kerap lg bagus … hoho

    nis pun sama , asalkn kulit sekata n x yah pakai mekap .. putih tu bonus lah kan … :p
    Ummi Hanie recently posted..Jus Belimbing Home-MadeMy Profile

  5. selamat berjaya Bee.. semoga tercapa cita2.. jika dah diusahakan bersungguh2 pasti menjadi.. Bee muda lagi.. tak macam kakyong ni.. dah 40′s… tp perasan mcm 25.. hahahha…

    kakyong pun guna bedak sejuk jer Bee.. muka tak tahan produk mahal.. kita kembali guna brg2 yg ada di dapur, yg sesuai utk kulit la.. takkan guna cili plak kan.. hehehhe…
    kakyong recently posted..Wish list Aliya : beg elo ketiMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge