Rutin Harian Untuk Muka Bersih Dan Ceria

Memang dah jatuh cinta sangat dengan produk Mary Kay ni , kini dah pun dapatkan pencuci muka ke dua dari Mary Kay , memang sangat puas hati , cuma nak rekemen kan korang .. kalau dah biasa guna pencuci muka berbuih tu pilih pencuci muka NO3 , jika pilih NO2 , akan jadi seperti saya , asyik rasa janggal dan serba tak kena , sebab nya pencuci muka Mary Kay No2 jenis tak ada sabun , seolah-olah sapu susu je ke muka , tak puas rasanya bila tak ada sabun dan buih2 ketika cuci muka .. hahaha. (orang perempuan je tau ni !)

pencuci muka mary kay

Tapi pencuci muka Mary Kay No3 , adalah sangat puas hati , banyak buih , picit sikit je atas tapak tangan , sebenarnya dua2 pun okey , cuma kebiasaan tu saja yang lain.
Balik kampung semasa raya cina kelmarin , adik bongsu dah tegur .. ?akak pakai produk apa ? kulit muka nampak sekata je..?

Awwww.. inilah hasil yang ku tunggu-tunggu , bukan nak kulit putih melepak, tapi nak kan kulit muka nampak sekata dan berseri walaupun tanpa make ?up . Itu yang saya nak .. harap dalam masa 6 bulan ke sampai lah target muka lincin dan body selim kan ..hukhuk~
Nota kaki : bila taip hukhuk tu maksudnya tak pasti lagi

Comments

  1. sya nk tnye..kulit mke sye jnis kering…dlu sye pernah pkai sabun susu beras n klit sye mngelupas xlah trok sngt..tp pedih n merah pada mke sye…sye nk tnye produk ape yg ssuai tok kulit mke sperti sye.

  2. Wah2 best tu..mesti pasni kulit licin mulus gitu..jeles ar cmni..nk try gak la..hehe..
    Mama Hanim recently posted..Whitney Houston Mati Di Hari Lahir Ke 48My Profile

  3. Tok yg kulit kombinasi cane lak??
    Set ap kne pakai??
    Bpa rm lak??

  4. chii pun suka pakai yg ada buih2 gak..tp rasanya dia ikut jenis kulit gak kan..chii penah g dia punya demo 2 kali..mmg best , setakat ni chii hanya pakai dia punya foundation je..
    chii recently posted..Kerja KerjaMy Profile

  5. mahal ke produk ni bee.. leh gak cuba..ahaks
    p/s ahaks ni maknanya.. dlm hati mesti cuba..
    ciksembang recently posted..Hisap shishaMy Profile

    • Ni la rege nya : :)

      Biasanya kita advice amek semua.
      Let say user kata nak depends on budget.
      Kita galakan amek yg penting2 dulu,.

      Cleanser RM65 (usage 3 bulan)
      Masker RM75 (usage 6 buoan )
      Freshner RM65 (usage 6 bulan)
      Moisturizer RM80 (Usage 6 bulan)
      juanita recently posted..Wordless Wednesday : Bread ClayPOtMy Profile

  6. baru pasan..bee update n3 ni masa beday ju la..heheeeh
    juanita recently posted..Wordless Wednesday : Bread ClayPOtMy Profile

  7. wahhhh upload la latest pic
    Lela-Lelord recently posted..Sambal Kicap SegeraMy Profile

  8. bee.. kak jie dah 45 thn umornya
    bee pernah jumpa dan nampak kak jie , kan
    agak2 sesuai tak dgn kak jie
    Kujie recently posted..Kesilapan Blogger Blog ContestMy Profile

  9. yg sample hari tu kutu dah guna.cleanser tu macam ada bijik2 pasir pastu tak berbuih.kutu macam bee tak puas klu takde buih…pakai sabun badan pun nak yg buku.yg cecair dlm botol tu rasa macam tak bersih gak badan tak dpt sental betul2..skang je..dulu takpe..mmg guna cecair.

    eh lari tajuk..haha pas pakai sample tu muka naik jerawat,pastu en suami tegur ada bintik2 kt muka.dia kata teruknya muka..skang dah ok balik..agaknya kutu tak sesuai brand mahal2..yg mura2 je kot.kehkeh..
    puan kutu recently posted..Tonton Online : Biar Mimpi Sampai Ke BintangMy Profile

  10. tak pernah try lagi selalu guna garnier je. skrg org ramai bising muka pucat plak. takkan nak bermekap plak. huhu
    eiela recently posted..Earth Hour Makan Dalam KegelapanMy Profile

  11. berapa harga dia? betul tu, dapat kulit muka yg sekata mmg memuaskan. nampak suci gitu hehe
    Kimmy recently posted..BaldMy Profile

  12. wahh tertarik ni..macam bagus je ni.tengok la nanti2 nak try gak..
    maya mustwany recently posted..SUJUD LAH KAMU..My Profile

  13. advertlet bee masyuk tak?
    mama pipie recently posted..Rahsia Jadi Ayah Yang BerkesanMy Profile

  14. teruja baca ttg mary kay ni.. patut la muka bee mulus aje
    mama pipie recently posted..Rahsia Jadi Ayah Yang BerkesanMy Profile

  15. mary kay terbaik.. takde produk lelaki ke?? hehe
    muazfaris recently posted..Aku ajak orang melayu belajar – Rahsia Orang Cina Kaya RayaMy Profile

  16. aah…rahsia pompuan jd teramat cantik kan….lelaki payah guna barang cmni….sabun pn cukup..so simple diorg ni kan….xpe..yg ptg kulit sihatkan…
    Yumida recently posted..Oh My SonFruit :)My Profile

  17. bee dah guna ni berapa lama dah?ok ke?
    mrs.yie recently posted..CARA SEMAK RESULT SPM 2011 SECARA ONLINE | TARIKH RESULT SPM 2011My Profile

  18. Kalau tak ada buih memang janggal sikit kalau dah biasa kan! Memang pernah kawan bawa ke workshop MK. Tapi dah lama pakai Artistry, sayang pula nak tukar lain.
    Kak Long Mawar Merah recently posted..Menjejak kasih di Bagan SeraiMy Profile

  19. TopiJerami90 :

    patut la muka puan bee nampak licin kat header 2…
    TopiJerami90 recently posted..KAD PERKAHWINAN YUSRI DAN LISA SURIHANI MULA DIEDARMy Profile

  20. Sehari tak cuci muka memang tak bleh duduk punyalah… at least 2x/day. Pakai Neutrogena jer dr dulu sampai skrg
    shraqs recently posted..Panel Komik Terbesar Di Dunia Menggunakan Galaxy NoteMy Profile

  21. dah cuci muka…baru boleh gaoyang2 n geleng kepala macam kat atas tu…he he…aku suka tengok header tu
    apaajanews recently posted..VIDEO BLOG MELAYUMy Profile

  22. wah..lepas nie makin sayang lah suami pbee yerk
    hafizal recently posted..Hati-Hati | Saman RM 500 Dari Majlis DaerahMy Profile

  23. best yer bee …

    nis tgh cube pakai produk yg nis promote tu .. 99 face , ala2 pakai bedak sejuk , cukup 5 minit leh cuci dah … lg kerap lg bagus … hoho

    nis pun sama , asalkn kulit sekata n x yah pakai mekap .. putih tu bonus lah kan … :p
    Ummi Hanie recently posted..Jus Belimbing Home-MadeMy Profile

  24. insyaAllah boleh tu kak untuk slim dan dapatkan kulit sekata… =)
    bardboo recently posted..Best Ke iRobot Roomba 564?My Profile

  25. hehe..produk untuk lelaki xde ke kak?.mana taw boleh cuba..
    iqbalhakimi recently posted..HARGA TIKET LEGOLAND MALAYSIA EDISI PELANCARANMy Profile

  26. Motor adalah kenderaan rasmi yang digunakan untuk ke tempat kerja. Sudah menjadi rutin setiap kali membersihkan diri selepas pulang kerja saya akan membersihkan muka dengan pencuci muka.
    akubiomed recently posted..Timang bulu ayam permainan tradisi MelayuMy Profile

  27. selamat berjaya Bee.. semoga tercapa cita2.. jika dah diusahakan bersungguh2 pasti menjadi.. Bee muda lagi.. tak macam kakyong ni.. dah 40’s… tp perasan mcm 25.. hahahha…

    kakyong pun guna bedak sejuk jer Bee.. muka tak tahan produk mahal.. kita kembali guna brg2 yg ada di dapur, yg sesuai utk kulit la.. takkan guna cili plak kan.. hehehhe…
    kakyong recently posted..Wish list Aliya : beg elo ketiMy Profile

  28. puan bee, sy br post pasal MK juga. memula dulu pakai mmg rasa tak puas pakai takde buih. lama2 dh ok sbb guna sedikit air dan bole gosok2 perlahan pada kulit muka terasa srup ia…
    Jendela Hati recently posted..Mary Kay ~ Membelai kulitku…My Profile

  29. saya guna bedak sejuk aje. hehe
    ohcikgu recently posted..Aksi Panas pelajar sekolah – Pengalaman kena denda di SekolahMy Profile

  30. saya pun selalu tukar-tukar, tak jumpa produk yang betul2 serasi
    kimmie recently posted..BBQ sempena cuti Tahun Baru CinaMy Profile

  31. x ingat pun pakai jenama apa.. main beli ja.. hehe..
    CMRatu recently posted..Lagu Ombak Rindu (taubat) dengar, simpan dan kongsikanMy Profile

  32. sy tak guna mary kay..tp kalo akk guna menjadi..alhamdulillah..

    skrg tgh cuba produk orang melayu…tak pernah dpt kulit secantik skrg…ekekek..

    nak tulis entri malu plak rasanya sbb byk kumbang yg bca blog tu..hadoilah..
    adele recently posted..Ilmu Faraid Adalah Perkara Pertama Yang Akan Dicabut dari Umat IslamMy Profile

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge