Rutin Harian Untuk Muka Bersih Dan Ceria

Memang dah jatuh cinta sangat dengan produk Mary Kay ni , kini dah pun dapatkan pencuci muka ke dua dari Mary Kay , memang sangat puas hati , cuma nak rekemen kan korang .. kalau dah biasa guna pencuci muka berbuih tu pilih pencuci muka NO3 , jika pilih NO2 , akan jadi seperti saya , asyik rasa janggal dan serba tak kena , sebab nya pencuci muka Mary Kay No2 jenis tak ada sabun , seolah-olah sapu susu je ke muka , tak puas rasanya bila tak ada sabun dan buih2 ketika cuci muka .. hahaha. (orang perempuan je tau ni !)

pencuci muka mary kay

Tapi pencuci muka Mary Kay No3 , adalah sangat puas hati , banyak buih , picit sikit je atas tapak tangan , sebenarnya dua2 pun okey , cuma kebiasaan tu saja yang lain.
Balik kampung semasa raya cina kelmarin , adik bongsu dah tegur .. ?akak pakai produk apa ? kulit muka nampak sekata je..?

Awwww.. inilah hasil yang ku tunggu-tunggu , bukan nak kulit putih melepak, tapi nak kan kulit muka nampak sekata dan berseri walaupun tanpa make ?up . Itu yang saya nak .. harap dalam masa 6 bulan ke sampai lah target muka lincin dan body selim kan ..hukhuk~
Nota kaki : bila taip hukhuk tu maksudnya tak pasti lagi

(Visited 17 times, 1 visits today)
About puanbee

Seorang anak , isteri dan ibu. Mempunyai 4 orang cahaya mata. Berumur 30-an , Suri rumah sepenuh masa tetapi mempunyai perniagaan online. Segala terguran dan komen boleh terus hubungi admin melalui EMAIL.

Comments

  1. sya nk tnye..kulit mke sye jnis kering…dlu sye pernah pkai sabun susu beras n klit sye mngelupas xlah trok sngt..tp pedih n merah pada mke sye…sye nk tnye produk ape yg ssuai tok kulit mke sperti sye.

  2. Wah2 best tu..mesti pasni kulit licin mulus gitu..jeles ar cmni..nk try gak la..hehe..

  3. Tok yg kulit kombinasi cane lak??
    Set ap kne pakai??
    Bpa rm lak??

  4. chii pun suka pakai yg ada buih2 gak..tp rasanya dia ikut jenis kulit gak kan..chii penah g dia punya demo 2 kali..mmg best , setakat ni chii hanya pakai dia punya foundation je..

  5. mahal ke produk ni bee.. leh gak cuba..ahaks
    p/s ahaks ni maknanya.. dlm hati mesti cuba..

    • Ni la rege nya : :)

      Biasanya kita advice amek semua.
      Let say user kata nak depends on budget.
      Kita galakan amek yg penting2 dulu,.

      Cleanser RM65 (usage 3 bulan)
      Masker RM75 (usage 6 buoan )
      Freshner RM65 (usage 6 bulan)
      Moisturizer RM80 (Usage 6 bulan)

  6. baru pasan..bee update n3 ni masa beday ju la..heheeeh

  7. wahhhh upload la latest pic

  8. bee.. kak jie dah 45 thn umornya
    bee pernah jumpa dan nampak kak jie , kan
    agak2 sesuai tak dgn kak jie

    • saya agak2 sesuai je dengan kakjie , lagipun kulit kakjie cantik , cuma jaga sikit agar lebih berseri .

      rasa bee . produk mary kay ada jenis khas tuk orang berumur 30 ke atas ..

    • Salam kak jie….saya ni kan peminat kak jee…hahaha..dlm diam2 je la…
      Marykay ada produk anti penuaan.
      Insyallah, sesuai..mohssss cube dulu..ahakss…

      (Nota kaki : Ahaks tu bermakna senyum malu tapi mahu….:D )

  9. yg sample hari tu kutu dah guna.cleanser tu macam ada bijik2 pasir pastu tak berbuih.kutu macam bee tak puas klu takde buih…pakai sabun badan pun nak yg buku.yg cecair dlm botol tu rasa macam tak bersih gak badan tak dpt sental betul2..skang je..dulu takpe..mmg guna cecair.

    eh lari tajuk..haha pas pakai sample tu muka naik jerawat,pastu en suami tegur ada bintik2 kt muka.dia kata teruknya muka..skang dah ok balik..agaknya kutu tak sesuai brand mahal2..yg mura2 je kot.kehkeh..

    • Oh mungkin lah tu , tapi bee pakai terus nampak hasil , sangat puas hati heheh

    • EN puan kutu, sample tu dari saya ke.?
      Timewise kan….klu yg tu, actually utk mereka2 yg kulit xde masalah.
      Utk permulaan mmg kene pakai yg bee dok guna ni :)

      Tak semua kulit sesuai dgn produk MK :)

      Hehehh..set bee pakai ni x mahal punn ..hhuhuh

  10. tak pernah try lagi selalu guna garnier je. skrg org ramai bising muka pucat plak. takkan nak bermekap plak. huhu

  11. berapa harga dia? betul tu, dapat kulit muka yg sekata mmg memuaskan. nampak suci gitu hehe

    • Nanti saya mintak kawan tu contact kimmie lah senang ekk .. sebab Mary kay ni jaga kualiti .. ada benda yang dia nak borak kalau kimmie berminat

    • Set Bee pakai tu ada 4 rangkaian. Bee sorang yg rajin, sbb tu ley dpt hasil gitu…heheh..
      Xper…share je kat sini :

      Cleanser RM65 (usage 3 bulan)
      Masker RM75 (usage 6 buoan )
      Freshner RM65 (usage 6 bulan)
      Moisturizer RM80 (Usage 6 bulan)

      Mesti cube dulu utk dapatkan item yg tepat dengan jenis kulit :)

  12. wahh tertarik ni..macam bagus je ni.tengok la nanti2 nak try gak..

  13. advertlet bee masyuk tak?

    • adsverlets boleh tahan le , sehari RM1- RM4 , lebih kurang je dengan initty tu ..

      nak tanya mama pipie , cam mana dapat iklan adsverlets saiz lain2 tu ek ?

  14. teruja baca ttg mary kay ni.. patut la muka bee mulus aje

  15. mary kay terbaik.. takde produk lelaki ke?? hehe

  16. aah…rahsia pompuan jd teramat cantik kan….lelaki payah guna barang cmni….sabun pn cukup..so simple diorg ni kan….xpe..yg ptg kulit sihatkan…

  17. bee dah guna ni berapa lama dah?ok ke?

  18. Kalau tak ada buih memang janggal sikit kalau dah biasa kan! Memang pernah kawan bawa ke workshop MK. Tapi dah lama pakai Artistry, sayang pula nak tukar lain.

  19. TopiJerami90 :

    patut la muka puan bee nampak licin kat header 2…

    • haha gambar kat header tu sebelum pakai mary kay (jujur nih )

      rahsianya photoscape ..lalala. masa tu muka kusam sangat diikkk ..

  20. Sehari tak cuci muka memang tak bleh duduk punyalah… at least 2x/day. Pakai Neutrogena jer dr dulu sampai skrg

  21. dah cuci muka…baru boleh gaoyang2 n geleng kepala macam kat atas tu…he he…aku suka tengok header tu

  22. wah..lepas nie makin sayang lah suami pbee yerk

  23. best yer bee …

    nis tgh cube pakai produk yg nis promote tu .. 99 face , ala2 pakai bedak sejuk , cukup 5 minit leh cuci dah … lg kerap lg bagus … hoho

    nis pun sama , asalkn kulit sekata n x yah pakai mekap .. putih tu bonus lah kan … :p

  24. insyaAllah boleh tu kak untuk slim dan dapatkan kulit sekata… =)

  25. hehe..produk untuk lelaki xde ke kak?.mana taw boleh cuba..

  26. Motor adalah kenderaan rasmi yang digunakan untuk ke tempat kerja. Sudah menjadi rutin setiap kali membersihkan diri selepas pulang kerja saya akan membersihkan muka dengan pencuci muka.

  27. selamat berjaya Bee.. semoga tercapa cita2.. jika dah diusahakan bersungguh2 pasti menjadi.. Bee muda lagi.. tak macam kakyong ni.. dah 40’s… tp perasan mcm 25.. hahahha…

    kakyong pun guna bedak sejuk jer Bee.. muka tak tahan produk mahal.. kita kembali guna brg2 yg ada di dapur, yg sesuai utk kulit la.. takkan guna cili plak kan.. hehehhe…

  28. puan bee, sy br post pasal MK juga. memula dulu pakai mmg rasa tak puas pakai takde buih. lama2 dh ok sbb guna sedikit air dan bole gosok2 perlahan pada kulit muka terasa srup ia…

    • uit ..kebetulan yek ..

      a’ah , tp saya rasa no 2 tu tk de buih membuatkan produk tu cepat habis , kalau ada buih saya tk terguna byk2 , so lebih elok sy ambil no 3 hehehe

  29. saya guna bedak sejuk aje. hehe

  30. saya pun selalu tukar-tukar, tak jumpa produk yang betul2 serasi

  31. x ingat pun pakai jenama apa.. main beli ja.. hehe..

  32. sy tak guna mary kay..tp kalo akk guna menjadi..alhamdulillah..

    skrg tgh cuba produk orang melayu…tak pernah dpt kulit secantik skrg…ekekek..

    nak tulis entri malu plak rasanya sbb byk kumbang yg bca blog tu..hadoilah..

Speak Your Mind

*