Rutin Harian Untuk Muka Bersih Dan Ceria

Memang dah jatuh cinta sangat dengan produk Mary Kay ni , kini dah pun dapatkan pencuci muka ke dua dari Mary Kay , memang sangat puas hati , cuma nak rekemen kan korang .. kalau dah biasa guna pencuci muka berbuih tu pilih pencuci muka NO3 , jika pilih NO2 , akan jadi seperti saya , asyik rasa janggal dan serba tak kena , sebab nya pencuci muka Mary Kay No2 jenis tak ada sabun , seolah-olah sapu susu je ke muka , tak puas rasanya bila tak ada sabun dan buih2 ketika cuci muka .. hahaha. (orang perempuan je tau ni !)

pencuci muka mary kay

Tapi pencuci muka Mary Kay No3 , adalah sangat puas hati , banyak buih , picit sikit je atas tapak tangan , sebenarnya dua2 pun okey , cuma kebiasaan tu saja yang lain.
Balik kampung semasa raya cina kelmarin , adik bongsu dah tegur .. ?akak pakai produk apa ? kulit muka nampak sekata je..?

Awwww.. inilah hasil yang ku tunggu-tunggu , bukan nak kulit putih melepak, tapi nak kan kulit muka nampak sekata dan berseri walaupun tanpa make ?up . Itu yang saya nak .. harap dalam masa 6 bulan ke sampai lah target muka lincin dan body selim kan ..hukhuk~
Nota kaki : bila taip hukhuk tu maksudnya tak pasti lagi

(Visited 32 times, 1 visits today)

80 thoughts on “Rutin Harian Untuk Muka Bersih Dan Ceria

  1. miya

    sya nk tnye..kulit mke sye jnis kering…dlu sye pernah pkai sabun susu beras n klit sye mngelupas xlah trok sngt..tp pedih n merah pada mke sye…sye nk tnye produk ape yg ssuai tok kulit mke sperti sye.

  2. chii

    chii pun suka pakai yg ada buih2 gak..tp rasanya dia ikut jenis kulit gak kan..chii penah g dia punya demo 2 kali..mmg best , setakat ni chii hanya pakai dia punya foundation je..

    1. juanita

      Ni la rege nya : :)

      Biasanya kita advice amek semua.
      Let say user kata nak depends on budget.
      Kita galakan amek yg penting2 dulu,.

      Cleanser RM65 (usage 3 bulan)
      Masker RM75 (usage 6 buoan )
      Freshner RM65 (usage 6 bulan)
      Moisturizer RM80 (Usage 6 bulan)

    1. puanbee Post author

      ye ke ? lorrr .. bee kan dah lama draft entri ni , cuma tk publish je , pastu tiba2 26 rasa nak publish sgt2 hehehe ..patut lah

    1. puanbee Post author

      okey .. nanti lah bee nak ambik ,,semalam dah sanp gambar tanpa make up nampak sikit kemerah merahan kulit tu ..cehwahhh

    1. puanbee Post author

      saya agak2 sesuai je dengan kakjie , lagipun kulit kakjie cantik , cuma jaga sikit agar lebih berseri .

      rasa bee . produk mary kay ada jenis khas tuk orang berumur 30 ke atas ..

    2. ju

      Salam kak jie….saya ni kan peminat kak jee…hahaha..dlm diam2 je la…
      Marykay ada produk anti penuaan.
      Insyallah, sesuai..mohssss cube dulu..ahakss…

      (Nota kaki : Ahaks tu bermakna senyum malu tapi mahu….:D )

  3. puan kutu

    yg sample hari tu kutu dah guna.cleanser tu macam ada bijik2 pasir pastu tak berbuih.kutu macam bee tak puas klu takde buih…pakai sabun badan pun nak yg buku.yg cecair dlm botol tu rasa macam tak bersih gak badan tak dpt sental betul2..skang je..dulu takpe..mmg guna cecair.

    eh lari tajuk..haha pas pakai sample tu muka naik jerawat,pastu en suami tegur ada bintik2 kt muka.dia kata teruknya muka..skang dah ok balik..agaknya kutu tak sesuai brand mahal2..yg mura2 je kot.kehkeh..

    1. ju

      EN puan kutu, sample tu dari saya ke.?
      Timewise kan….klu yg tu, actually utk mereka2 yg kulit xde masalah.
      Utk permulaan mmg kene pakai yg bee dok guna ni :)

      Tak semua kulit sesuai dgn produk MK :)

      Hehehh..set bee pakai ni x mahal punn ..hhuhuh

    1. puanbee Post author

      Nanti saya mintak kawan tu contact kimmie lah senang ekk .. sebab Mary kay ni jaga kualiti .. ada benda yang dia nak borak kalau kimmie berminat

    2. ju

      Set Bee pakai tu ada 4 rangkaian. Bee sorang yg rajin, sbb tu ley dpt hasil gitu…heheh..
      Xper…share je kat sini :

      Cleanser RM65 (usage 3 bulan)
      Masker RM75 (usage 6 buoan )
      Freshner RM65 (usage 6 bulan)
      Moisturizer RM80 (Usage 6 bulan)

      Mesti cube dulu utk dapatkan item yg tepat dengan jenis kulit :)

      1. ju

        Aha…..
        Senang je tag LIne dia…

        Mencegah lebih baik dari mengubatiii…:D
        Col je saya (0193049345)

        Bersedia utk berkhidmat…waachaaaaaa….!!!!

    1. puanbee Post author

      adsverlets boleh tahan le , sehari RM1- RM4 , lebih kurang je dengan initty tu ..

      nak tanya mama pipie , cam mana dapat iklan adsverlets saiz lain2 tu ek ?

  4. Yumida

    aah…rahsia pompuan jd teramat cantik kan….lelaki payah guna barang cmni….sabun pn cukup..so simple diorg ni kan….xpe..yg ptg kulit sihatkan…

    1. puanbee Post author

      lelaki tk kisah sgt kot , akk tk kisah suami akk cam mana , asalkan bersih dan kemas jek .. pompuan lain sikit hahah

      1. ju

        Bila muka kita berminyak, cleanser f2 tu tak lut….heheheh..ju tersalah bagi ney…hahah..awat tak cakap awai2…babab kangggg

        1. puanbee Post author

          saya mula2 dulu malas pakai mary kay sebab mahal , tp dah cuba sekali terus jatuh cinta heheh ..kalau tk pakai safi jekkk

    1. puanbee Post author

      haha gambar kat header tu sebelum pakai mary kay (jujur nih )

      rahsianya photoscape ..lalala. masa tu muka kusam sangat diikkk ..

  5. Ummi Hanie

    best yer bee …

    nis tgh cube pakai produk yg nis promote tu .. 99 face , ala2 pakai bedak sejuk , cukup 5 minit leh cuci dah … lg kerap lg bagus … hoho

    nis pun sama , asalkn kulit sekata n x yah pakai mekap .. putih tu bonus lah kan … :p

  6. akubiomed

    Motor adalah kenderaan rasmi yang digunakan untuk ke tempat kerja. Sudah menjadi rutin setiap kali membersihkan diri selepas pulang kerja saya akan membersihkan muka dengan pencuci muka.

    1. puanbee Post author

      wah bagus , encik suami saya cuci guna sabun mandi je , tp jeles betul kulit dia tetap putih dan elok , kalau sy .. nauzubillah

  7. kakyong

    selamat berjaya Bee.. semoga tercapa cita2.. jika dah diusahakan bersungguh2 pasti menjadi.. Bee muda lagi.. tak macam kakyong ni.. dah 40’s… tp perasan mcm 25.. hahahha…

    kakyong pun guna bedak sejuk jer Bee.. muka tak tahan produk mahal.. kita kembali guna brg2 yg ada di dapur, yg sesuai utk kulit la.. takkan guna cili plak kan.. hehehhe…

    1. puanbee Post author

      haha melampau kalau guna cili tu kakyong , hikhik .. bee kalau pakai bedak sejuk lagi teruk muka sadis betul ..

      terpaksa jaga dengan lebih detail baru okey ..

      tapi kakyong tk nampak macam 40s pun

  8. Jendela Hati

    puan bee, sy br post pasal MK juga. memula dulu pakai mmg rasa tak puas pakai takde buih. lama2 dh ok sbb guna sedikit air dan bole gosok2 perlahan pada kulit muka terasa srup ia…

    1. puanbee Post author

      uit ..kebetulan yek ..

      a’ah , tp saya rasa no 2 tu tk de buih membuatkan produk tu cepat habis , kalau ada buih saya tk terguna byk2 , so lebih elok sy ambil no 3 hehehe

  9. adele

    sy tak guna mary kay..tp kalo akk guna menjadi..alhamdulillah..

    skrg tgh cuba produk orang melayu…tak pernah dpt kulit secantik skrg…ekekek..

    nak tulis entri malu plak rasanya sbb byk kumbang yg bca blog tu..hadoilah..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>