Roti Pong Ku

Balik dari ambil kakak tadi terus singgah di kedai runcit biasa tu , lepas tu belek-belek bahagian roti ada pulak roti pong ni m saya terus jerit kuat sikit dari biasa.

EH .. Roti Pong ..

Anak-anak masing-masing dongak kepala , Roti Pong apa ibu ni .. haha kan .. budak-budak sekarang tahu makan yang sedap-sedap aje .. walaupun roti pong ni sedap juga , tapi tak cukup sedap bagi diorang… Kalau zaman saya kecik-kecik dulu .. Roti Pong ni dah sedap sangat dah..

roti pong paling banyak kenangan

Akhir-akhir ni saya update blog kerap sikit sebab nak tengok kemampuan theme ni macam mana , sebab theme terdahulu problem , tak match dengan server .. mahap yek kalau ada komen yang tak terjawab tu. Pelan-pelan saya tengok balik nanti. Ni pun theme masih ada tak kena , masa nak duduk dan tengok satu-satu tu takde , terpaksa ambil masa berhari-hari baru siap sepenuhnya. aishh..

Puanbee | Tak menyegat pun ..  <– apa ni ?

Comments

  1. Tidak pernah merasai roti Pong ini. Ia berasal dari negeri mana?

  2. puan kutu :

    kutu rasa roti pong yg sekarang mmg dh tak sedap la bee.tak sama macam dulu.yg skang punya kutupun tak suka..:)

  3. saya pun selalu makan roti nih dulu.

  4. saya pun suka roti ni…dah lama tak makan.

  5. jumpe dahh geng peminat roti pong ! nis mula kenal roti pong ni masa zmn skolah mngh.. balik skolah beli.. sedap betul dan ada kisah lucu di sebaliknya jugak..jeng3x…

    ok je theme ni bee 😉

  6. gebu macam donut, rasa belum pernah tengok n rasa. roti ni asal dr thailand kot…

  7. arwah mak aku pggl kuih pong ni kuih p*nt*t kerbau..
    😛

  8. Pernah makan dulu, Sekarang dah jarang jumpa. Cicah dengan Teh O Panas time petang-petang aduhhhh!!!! Becinta nak jumpa kuih/roti ni.

    • sebab tu yg saya mcm terjerit sikit , mcm terkejut lak nampak roti tu di kedai runcit tu ..susah nak jumpa dah , sekarang paksging pun dah cantik

  9. nama dia roti pong? akak panggil kuih je..hehe 🙂

  10. owh nama dia camtu ke kak.. xthu pun,.. hehe

  11. pernah makan…tp kak sya tk berapa suka..sama la cam anak2 bee…he3

  12. roti pomg?? pes time dengor bee… macam rasa apa ek roti ni?

  13. Wah… Roti pong… Cicah teh O mesti sungguh nyaman… Dah lama tak makan roti pong ni..

    Sempat lagi tu selit pasal theme… hehe… nak tau gak kehebatan theme akak ni… 🙂

  14. roti ni mmg pernah mkn masa kecik2 dulu..skrg mcm susah jer nak jumpe..

  15. patutlah puanbee mcm berat jer nak datang blog saya, hehehe

  16. Tahu makan je pnbee,… nama tak tau. Roti pong rupanya…:)

  17. menyegat tu menda???

  18. ok theme ni….roti pong? macam2 nama ada.

  19. pnah nmpk..tp x tau nama die..hehe

  20. sama namala Puan Bee…saya pun panggil roti pong

  21. kak, saya selalu tak dapat nak masuk blog akak..banyak kali refresh pun kadang2 tak lepas gak…tu yg dah banyak entri tak berkomen ni..hehe…

  22. dah lama gak tak makan roti pong ni..tak boleh makan banyak2 dalam satu masa…cepat muak..hehe..

    saya pun tengah duk megedit theme blog saya tu kak..pening kepala dibuatnya..huhu..

  23. Salam Bee,

    Akak dah lupa macam mana rasa kuih pong ni, berpuluh tahun tak makan 😀
    macam dah susah nak jumpa kuih ni kan, dulu masa kecik2 selalu jugak makan kuih ni.

  24. Alamak.. lama sudah tak mkn roti pong ku.. hik3
    lembut dan sodap kunyah dgn kopi O.. yummm

    Memang ada problem sikit blog kau ni Bee..

    • nora masuk blog bee jadi cam mana ? komen sikit nanti nak suruh provider tu tengok , bee tk rasa masaalah theme or plugin lagi dah ni

Trackbacks

  1. Kisah lucu roti pong | Ummi Hanie [dot] Com says:

    […] Kisah lucu roti pong Posted on March 29, 2012 by Ummi HanieBukan nak ikut² entri Bee, cuma terkenang sumthing dan nak story sikit kisah lucu + menggelikan tentang roti pong ni. Ha pegi […]

Speak Your Mind

*