Jul
2012

Review Produk 3M’s Scotch™: Premium Kitchen Scissors & Kids Scissors

Premium Kitchen Scissors adalah keperluan di dapur. Bff mak mak tau ,supaya memudahkan kerja kita. Siapa tak suka kerja senang je di dapur lagi cepat siap masak , siang-siang ikan/ayam tu lagi bagus ye tak ? Dah siap boleh ngeblog pulak.

Scissors

Pengenalan Produk 3M terbaru Premium Kitchen Scissors

Harga RM35.90

3M’s new Scotch™ premium kitchen scissors di perbuat di jepun , keluli tahan karat yang telah di rawat menggunakan penggilap elektor unik bagi memastikan kelancaran semasa proses memotong ayam/ikan dan lain-lain bahan masakkan di dapur berbanding keluli tahan lasak yang biasa di gunakan.

Maksudnya .. dari segi pembuatan gunting ini kurang permukaan kasar atau gerigi  yang menyebabkan sisa makanan terselit di celah-celah gunting tersebut dan akhirnya membiakkan bakteria. Gunting Premium 3M ini juga sangat teguh dan elakkan dari terhakis. Tahan lama… Harga RM35.90 sahaja , boleh di dapati di pasaraya berdekatan , Kedai peralatan mahupun DIY terpilih .. Ingat Scoth 3M ingat gunting ini.Review 3M Produk : Premium Kitchen & Kids Scissors

Alaa payah lah nak tulis bahasa buku ni. Bagi saya lah kan.. gunting tajam dan senang nak juga. Sekali pegang dah rasa kukuh , tak macam gunting biasa yang kita beli di kedai RM2.99 tu warna oren tu kan .. kalau pakai gunting tu memang terasa goyang-goyang sikit masa nak potong ayam. Tapi guna gunting 3M ni senang .. saya dah try potong ayam sekali .. beli sekor ayam dan potong hanya guna gunting ni . Boleh ..

Selain ayam , ikan pun boleh di siang guna gunting ni .. senang kerja mak .. kalau tak mau dengar hentakkan parang besar dari dapur ke depan ruang tamu , tak pun muncung ikan tu terpelanting sana sini , tapi bila guna gunting ni ,bukan saja senang , dapur pun bersih. Okey selamat.

Gunting kanak-kanak

Pengenalan : Scotch™ Kids Scissors

Harga RM5.90

Sesuai dengan anak-anak , Tajam di tengah , tumpul di hujung sebanyak 5 inci . Pemegang nya di perbuat dari getah , elakkan kanak-kanak merasa lincin ketika menggunting kertas.

Apa yang best , gunting ini boleh digunakan oleh ke dua-dua tangan , kiri pun boleh , kanan pun boleh. Sebab anak saya memang ada yang kidal , agak susah nak cari gunting yang sesuai sebenarnya.

Gunting ini berharga RM5.90 sahaja , ada 5 tahun warranty , boleh di dapati di kedai2 buku , supermarket terpilih dan juga kedai peralatan rumah yang berhampiran anda.

una

Model : Nurul Husna sedang menggunting kertas , memang seronok dapat gunting .. 30 minit kemudian rumah di penuhi dengan kertas kecik-kecik yang telah siap kerjakan husna , dan .. yes husna kidal.

Search

13 thoughts on “Review Produk 3M’s Scotch™: Premium Kitchen Scissors & Kids Scissors

  1. Produk daripada 3M sudah terbukti berkualiti. 3M adalah bermaksud Minnesota Mining and Manufacturing Company sebuah syarikat melombong di Amerika.

  2. makkkk aiii…5 tahun warranty??memang berbaloi-baloi la..aku baru tahu ada gunting untuk potong ayam..lagi senang..biasa pakai pisau dan pelapik..masa nak potong ayam,bunyi dummm danggg dummm danggg…bising ajer..nanti jiran-jiran kata, aiii hari-hari makan ayam..tebal nya beg duit..diorag x tahu kita potong tulang lembu ke, tulang itik ke, asal jer bunyi bising, ayam jadi mangsa..hehe…..
    Hafizul recently posted..Aku, Cik Tom dan AlexaMy Profile

  3. mak2 zaman sekarang confirm x berapa teror siang ikan guna pisau mcm den ni haa…. ;) lebih teror guna gunting sbb lebih memudahkan kerja…kalau dapat gunting ni satu best jgk, tp kena tunggu yg duk ada tu rosak dulu la…
    zie fauzi recently posted..Jumpa Tauke KainMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge