Review pencuci tangan METHOD & Giveaway

STICKY POST .. ENTRI BARU DI BAWAH . Method adalah produk pencuci tangan organik . Maksud organik adalah tidak mengandungi bahan kimia dan semulajadi. Saya dah cuba 4 jenis bauan cucian tangan Method ni. Memang sangat lembut di tangan dan wangi. Saya di beri peluang untuk mencuba beberapa botol Method . Haha .. macam makan tahun nak buat giveaway ni. Kepada sesiapa yang ingin mencuba sila baca sehingga habis entri ini.

method

Pencuci tangan Method tidak mengandungi bahan kmia berbahaya seperti paraben , botolnya juga 100% jenis mesra alam dan mudah untuk di kitar semula. Selain dari itu botol Method di design kan oleh Karim Rashid ( sila google Karim Rashid ni siapa .. pheww ~ ).

Antara kelebihan lain .. Method ini mengandungi Vitamin – E dan aloe , khas untuk memberi belaian lembut kepada tangan anda..  Selain daripada itu Method juga tidak mengandungi bahan atau lemak dari haiwan.

laila januari 2013

Dan ya ! Method sesuai di guna oleh anak-anak. Rajin sikit lah nak basuh tangan kan … jalan-jalan dalam rumah terpegang telinga kucing pun nak basuh tangan . Tetapi bagus .. sebab nya kepala botol pencuci ni agak ketat , susah untuk anak-anak kecil macam laila tekan-tekan. Action macam dalam gambar boleh la .

husna dan laila

Tapi husna boleh tolong tekan kan pulak ..  Ada 8 jenis wangian pencuci tangan ini .. antaranya ialah ..

  1. waterfall ·
  2. pink grapefruit ·
  3. french lavender ·
  4. sweet water ·
  5. green tea & aloe ·
  6. hibiscus flower ·
  7. botanical garden (ekslusif) ·
  8. mimosa sun (ekslusif)

* Tulisan gelap saya telah cuba :P

SONY DSC

Paling wangi di antara 4 botol yang telah saya cuba , Suka bau Flower Hibiscus ni. Semua produk Method boleh di dapati di  Semua kedai Cold storage , Carefour (Midvalley) , Isetan (KLCC) , Tesco dan Ace Hardware . Harga ? Cuma RM13.80 untuk 354ml .. Boleh kan ?

SONY DSC

Ok .. part paling best … jika anda berminat untuk mencuba produk Method ini.  Anda di jemput untuk menyertai Giveaway ini. Anda hanya perlu komen.

Method  gel handwash

“Saya ingin memberi Method to the rescue!  sebagai kejutan kepada _____________dan kenapa anda rasa ____________ layak menerima kejutan ini “

  1. Senarai kan kenapa anda rasa beliau layak terima rescue ini. Adakah mereka mempunyai anak kecil ? Adakah mereka memerlukan pencuci tangan yang dapat melembutkan tangan ini ? atau adakah mereka mempunyai anak-anak yang mempuyai kulit sensitif dan patut cuba produk METHOD ini. Hanya komen di bawah.
  2. Pembaca boleh meletakkan seberapa banyak komen , dan menyenaraikan kawan nya / saudara nya / adik beradik / suami / isteri / mak / kakak / adik seberapa ramai yang boleh.  1 komen mewakili seorang .
  3. Tarikh tutup adalah pada 30 / 1/ 2013 pada jam 11.59 malam.
  4. 5 Pemenang akan di pilih dan pemenang akan mendapat produk Method bernilai RM80 . Kawan kepada 5 orang yang mereka ingin beri kejutan juga akan mendapat produk dari METHOD . 
  5. Semua hadiah akan di pos ke rumah anda oleh METHOD sendiri.

Sekian , komen banyak2 …. moga anda bertuah .. amin~

Comments

  1. Rozita Ibrahim :

    Saya ingin memberi kejutan kepada anak-anak saya (kembar lelaki) dengan mengirimkan mereka Method pencuci tangan produk yang menakjubkan ini. Semoga ini adalah langkah permulaan bagi memotivasikan mereka ke arah penjagaan kebersihan diri amnya dan tangan khasnya. Saya sangat yakin dengan produk Method ini setelah mengikuti testimoni yang dipaparkan. Syukur akhirnya saya bertemu dengan produk yang diharapkan.

  2. Saya ingin memberi Method to the rescue! sebagai kejutan kepada Ibu & Ayah saya. Sama-sama kita jaga kebersihan, cuci tangan selalu, bakteria tiada, elakkan penyakit dan dengan Method tangan berbau wangi malah tidak mengeringkan. Motivasi terbaik untuk kerap ke sinki, boleh juga lalukan pinggan mangkuk sekali!

  3. Saya ingin memberi Method to the rescue! sebagai kejutan kepada anak saya. Dia layak menerima kejutan ini kerana setiasa tidak jaga kepentingan kebersihan diri dan senang menjangkiti penyakit terutamanya “Hand Foot Mouth Disease (HFMD)”. Saya yakin kepada Pencuci Tangan Method akan menarik anak saya semakin suka “cuci! cuci! cuci!” dengan sebabnya mempunyai berbgai jenis wangian dan cecair yang berwarna-warni. Inilah “Method”!

  4. Saya ingin memberi Method to the rescue! sebagai kejutan kepada Ibu saya.. Mak memang pentingkan kebersihan. Tapi usia Mak sudah hendak menginjak hampir 60 tahun. Mak perlukan pencuci tangan yang lembut untuk tangan Mak, tapi mesti wangi juga. Semoga Mak suka hadiah ini, walau tak seberapa harap ia paling bermakna, bau yang wangi dan lembut seperti kasih sayang saya pada Mak. Jasa Mak tak dapat saya balas selamanya. Moga Mak sentiasa sihat dan ceria, bertambah wangi dengan Method ini!

  5. Saya ingin memberi Method to the rescue! sebagai kejutan kepada mestilah isteri saya, ratu hati saya. Kerana dia menjaga anak-anak dengan baik, tapi saya perhatikan kadang-kadang sukar untuk dia meminta anak untuk mencuci tangan – terutama sebelum makan, dan selepas bermain. Ada saja alasan mereka. Dengan pelbagai variasi bau, anak-anak mesti berebut-rebut mahu mencuci tangan. Senang la isteri nanti, selain tangan mereka bersih, wangi pula. Lembut pada tangan, tak perlu risau kalau cuci tangan selalu sebab tangan tak kering. Mesti lebih belai tangan anak-anak dan juga tak lupa si isteri! Penghargaan mesti ditunjukkan melalui hadiah juga! Method memang berbaloi!

  6. Saya ingin memberi Method to the rescue! sebagai kejutan kepada anak-anak saya.. kerana Awal tahun lalu anak-anak kami (3 orang semuanya) dimasukkan ke hospital kerana Influenza B. 6 hari kami di sana. Salah satu cara untuk menghindarkan influenza ialah dengan kerap mencuci tangan. Pencuci tangan Method ini memang sesuai la untuk kami sekeluarga. Bau-bauan yang pelbagai memang sesuai mengikut citarasa anak-anak. French Lavender untuk kakak yang sudah bersekolah, Hibiscus Flower mesti sesuai untuk Dada yang kuat bergaya dan sentiasa mahu wangi. Saif yang bongsu berkulit sensitif, ada mild-eczema, bau waterfall yang segar tapi lembut pada kulit memang untukmu. Sama-sama kita jaga kebersihan diri, semoga dijauhkan dari penyakit. Wah mesti saya kena pantau mereka agar tidak over pula mencuci tangan.. hehheheehhe

  7. Saya ingin memberi Method to the rescue! sebagai kejutan kepada Isteriku tersayang yang saya yakin layak kerana dengan adanya sabun tersebut tangannya akan kekal bersih sepanjang masa ketika menguruskan baby kami. Hati tenang bila dapat jauhkan kakotoran dari anak.
    ejam recently posted..KFC Golden Wrap Chicken Berminyak.My Profile

  8. “Saya ingin memberi Method to the rescue! sebagai kejutan kepada ayah saya. Ayah layak menerima kejutan ini kerana kedai runcit ayah menjual ikan, ayam, daging dan sayuran. Tangan akan berbau ikan walaupun sudah membasuhnya berkali2 dgn air bersih. setiap kali pelanggan mencuci tangan, mereka akan mencium tangan sendiri, eiii, masih berbau! Semoga method product dapat membantu“
    taufikmaria recently posted..Telekung vietnam PERCUMAMy Profile

  9. Saya ingin memberi Method to the rescue! sebagai kejutan kepada mak mertua saya. Mak mertua layak menerima kejutan ini kerana menjadi pengasuh kepada kanak2 berusia 5 tahun. Kanak2 memang suka bermain, semua benda nak dipegang dan diusiknya tidak kira bersih atau kotor. semoga method product dapat membantu mak mertua memastikan kebersihan anak ini.

  10. “Saya ingin memberi Method to the rescue! sebagai kejutan kepada isteri saya, Ayu dan kenapa anda rasa ____________ layak menerima kejutan ini “

    kerana dia menggemari produk organik dan bebas kimia, kami telah mencuba waterfall dan french lavender, sememangnya berkesan, baunya yang harum wangi memberikan keyakinan kebersihan, tidak sabar untuk mencuba wangian lain untuk setiap sinki di rumah kami!

  11. Suri ingin memberi Method to the rescue! kepada Nazhatul Wafa (niece) kerana skrg ini dia yang bersusah payah untuk menjaga ibu suri yang ‘bed ridden’ kerana komplikasi buah pinggang, kencing manis dan gout kronik. Semoga keharuman Method ini mampu memberikan rasa lbh selesa kepada Wafa kerana dia terpaksa mencuci dn menukar lampin ibu suri sepanjang hari dn setiap hari. Kesian dia!! (huhuhu… ada unsur simpati ni bee… tapi mmg kesian kat mak dn wafa sbb terpaksa melalui waktu2 sukar begini… moga ibu suri sembuh secepat mungkin.. amin…)
    sangsuri recently posted..Senyap SangSuri …. super baby.My Profile

  12. “Saya ingin memberi Method to the rescue! sebagai kejutan kepada kawan baik saya dari sekolah rendah, Nor Hidayu Abd Rahman.
    Kenapa saya rasa dia layak menerima kejutan ini kerana giveway ini dari puanbee jadi beliau dah dapat merasa wangian pencuci tangan Method ini, jadi saya juga ingin berkongsi merasainya bersama seorang lagi kawan baik kami Pn.Nor Hidayu Abd Rahman, semoga dapat kami merasai bersama haruman pencuci tangan Method bersama-sama dan menambah kemesraan dan ke akhraban kami ” Walau jauh di mata tapi tetap dekat di hati.. “

  13. botol ni nampak menarik lah puanbee
    Juan recently posted..Jana Blog Traffic Hanya Dengan Image atau GambarMy Profile

  14. “Saya ingin memberi Method to the rescue! sebagai kejutan kepada anak teruna dan anak dara saya kerana budak2 tu suka sangat main pasir depan rumah….nanti boleh la letak di sinki kat dapur dan ruang tamu… ^_^”

  15. Hello !!! Saya ingin memberi Method to the rescue! sebagai kejutan kepada suami saya dan saya rasa suami saya layak menerima kejutan ini kerana pencuci tangan Method merupakan satu pembaharuan di dalam produk kebersihan di Malaysia.

    Thanks
    sha recently posted..Wordless Wednesday : Kepala Ikan CurryMy Profile

  16. Saya ingin memberi Method to the rescue! sebagai kejutan kepada my lovely heros kerana mereka sangat aktif diluar dan ini dapat menjaga kulit mereka seterusnya melindungi mereka dari jangkitan kuman.
    hairulafiz recently posted..Wordless Wednesday # 12 : My Lovely HerosMy Profile

  17. “Saya ingin memberi Method to the rescue! sebagai kejutan kepada anak saya ‘Iffah Nur Iman (2 tahun 2 bulan) yang gemar bermain dengan kucing. Pencuci tangan Method tidak mengandungi bahan kimia dan diperkayakan dengan vitamin yang sememangnya anak saya layak menerima kejutan ini”
    Amirez recently posted..10 Blogger Terbaik MalaysiaMy Profile

  18. “Saya ingin memberi Method to the rescue! sebagai kejutan kepada ibu kesayangan saya, Puan Hatijah Aziz kerana di usianya 50 tahun, tangannya terasa kasar apabila membelai cucunya. Dengan pencuci tangan Method, dapat membantu menambahkan kemesraan cucu dan nenek.”
    mie recently posted..Pulau Bunting Kedah Pulau TergendalaMy Profile

  19. “Saya ingin memberi Method to the rescue! sebagai kejutan kepada bapa saya kerana beliau gemar bercucuk tanam,pastinya memerlukan pencuci tangan terbaik untuk membersih supaya terhindar dari sebarang jangkitan kuman“
    afif recently posted..Promosi Hebat Air Asia 2013!My Profile

  20. “Saya ingin memberi Method to the rescue! sebagai kejutan kepada howie dan lala (anak buah saya) yang hanya menggunakan air biasa setiap kali mencuci tangan. Semoga dengan menggunakan produk pencuci tangan Method ini, kebersihan mereka terus terjaga dan bebas dari sebarang penyakit =D
    donnyien recently posted..Siapa saya dan World Bloggers & Sosial Media AwardsMy Profile

  21. Saya ingin memberi Method to the rescue! sebagai kejutan kepada abang Koning dan baby Aslah selalu bermain bola diluar rumah terdedah dengan kotoran. Pencuci tangan mengandungi vitamin E dan Aloe Vera sudah tentu lembut untuk tangan tidak memberi kesan radang kulit yang sensitif disamping haruman bunga memberi satu kedamaian.
    akubiomed recently posted..Ambil berat untuk berkongsi PRUkasihMy Profile

  22. Saya ingin memberi Method to the rescue! Sebagai kejutan kepada ibu saya dan ibu saya sangat layak ?menerima kejutan ini kerana beliau selalu membeli produk pencuci syarikat lain yang tentunya tidak ?sehebat Method to the rescue yang mempunyai haruman yang pelbagai dan memberi kelembutan ?pada kulit si pemakai.?
    Arrazi recently posted..Kenali Manusia Pada Tanda-TandanyaMy Profile

  23. “Saya ingin memberi Method to the rescue! sebagai kejutan kepada Mama/Ibu saya kerana Mama saya perlu memastikan tangannya bersih dan harum untuk menguruskan adik bongsu saya yang mengalami masalah kesihatan supaya adik saya sihat dan jauh dari jangkitan kuman sebelum ia menjalani pembedahan buan 2 ini nanti.

    P/s: Cerita benar, bukan rekaan…
    Budak Nakal recently posted..Gambar Emma Maembong Bertudung HitamMy Profile

  24. Saya ingin memberi Method to the rescue! sebagai kejutan kepada isteri saya kerana saya yakin selepas menggunakannya pasti tangannya menjadi wangi dan menjadi lembut setiap kali selepas memasak ataupun membuat kerja-kerja rumah…:)
    papa mifz recently posted..Watak Utama Blog PapaMifz.comMy Profile

  25. Saya ingin memberi Method to the rescue! sebagai kejutan kepada kakak saya,.dia layak menerima kejutan ini kerana saya nak anak2 dia yang ramai tu akan lebih terbiasa untuk kerap mencuci tangan :P
    diana recently posted..KENALI DIRI ANDA MELALUI CARA ANDA MEMBAWA BEGMy Profile

  26. “Saya ingin memberi Method to the rescue! sebagai kejutan kepada anak-anak saya si kakak dan si adik yang memangnya sangat aktif membuat aktiviti luar rumah. Pastinya juga kepada isteri tersayang yang sibuk didapur. Lepas ni, tangan pun wangi dan pastinya bertambah lembut dari biasa =) ”

    Kenapa mereka layak untuk kejutan ini?Sebabnya cukup mudah. Ianya pencuci tangan semulajadi. Kami tak suka benda-benda tak ori dan banyak bahan kimia. Lagipun puanbee kata ia wangi! Kami kenalah cuba untuk memastikan kewangiannya!

    ok…siap komen dgn panjang lebarnya….hehehehhe…harap terus menanglah…hahahah
    hafizmd recently posted..Jadual Siaran Langsung Liga Super Januari 2013 Astro Arena 801My Profile

  27. Saya ingin memberi Method to the rescue! sebagai kejutan kepada Adik beradik dan suami saya yang rajin mencuci tangan setiap kali hendak makan.

    kenapa saya rasa mereka2 ini layak menerima kejutan ini kerana mereka gemar menggunakan produk yang tiada bahan kimia dan selamat digunakan… Yeahhhhh
    nurmisnan recently posted..Wordless Wednesday #68My Profile

    • Saya ingin memberi Method to the rescue! sebagai kejutan kepada my lovely suami + mak + adik beradikku sekelian kerana mereka gemar melakukan aktiviti yang lasak diluar terutama lumpuh + tanah.

      Kenapa saya rasa keluarga saya layak menerima kejutan ini kerana produk Method tidak memiliki bahan2 kimia dan teramat selamat digunakan terutama untuk rakyat Malaysia yang memiliki penyakit KANSER.
      nurmisnan recently posted..Wordless Wednesday #69My Profile

  28. weee…. Saya ingin memberi produk method ini kepada suami kerana beliau memang layak menerima kejutan ini kerana tiada bahan kimia. Selamat..
    nurmisnan recently posted..Wordless Wednesday #68My Profile

  29. Jadi tinggal mengisi tanda yang kosong itu saja yah sahabat puanbee…
    Blog Keperawatan recently posted..Partai Peserta Pemilu 2014My Profile

  30. Menarik ni.. Boleh cuba.. Manalah tahu saya berpeluang menjadi salah seorang yang bertuah…
    Anuar recently posted..Nuffnang terus memberi, Tapi bagaimana saya nak menerimanya?My Profile

  31. nak tunggu orang hadiah kat nis lah.. buleh? ;)
    Ummi Hanie recently posted..BBQ di pantai Tanjung BidaraMy Profile

Trackbacks

  1. [...] sekali , terima kasih di atas sokongan anda sekalian , dengan memberi komen di bawah entri  Review pencuci tangan METHOD & Giveaway , seterusnya melayakkan anda memenangi produk Method bernilai RM80 dan juga memberi kejutan kepada [...]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge