REVIEW : Nursing Blouse yang paling selesa , mudah di gayakan ke mana sahaja.

Kini , ibu-ibu boleh menyusukan anak anak dengan lebih gembira , semua dah lengkap ..  sekarang semua pun sudah tersedia , daripada nursing cover hinggalah ke nursing blouse  atau  baju untuk ibu menyusu . Ibu cuma perlu pilih dan enjoy .. Zaman sekarang .. semua ibu pun aktif bukan main .. bukan macam dulu-dulu .. asal ada anak kecil duduk rumah sampai anak besar baru lah banyak sikit berjalan . No … zaman sekarang .. ibu dan ayah sama-sama sibuk dengan tugas masing-masing.

Ibu mesti kuat , cantik dan sihat. Gitu ..

Dah tak ada rasa malu nak selak baju di tengah orang ramai , kita sediakan peralatan cukup-cukup . Tak sempat baby menangis , nenen tersedia gitu .. kita beri apa yang terbaik buat anak kita , buat apa nak malu ??

Saya dah cuba nursing blouse beli dari website MUMSLUV.COM , ya ampun .. selesa sangat – sangat .. serius tak tipu dan amat di rekomen kan pada ibu , mama , mummy di luar sana.

Tak perlu butang atau zip , hanya selak … inner yang di cipta di bahagian dada memudahkan ibu selak di kala baby agak-agak kehausan.

mumsluv 5

Anak yang menyusu dengan susu ibu lebih aktif , lebih sihat , lebih cepat perkembangan nya .. di yakini … apa pun semua itu atas izin-NYA.. Perkenalkan baby boy saya , baby tak baby sangat lah. Umurnya dah pun 1 tahun 5 bulan. Masih menyusu susu ibu sepenuhnya dan aktif .. sebab tu saya dukung dia .. tak mau biar dia turun tak larat kejar ..

Gambar atas ambik anak-anak 3 orang balik dari sekolah. Kemudian .. isi minyak , pergi pejabat pos , pergi bank .. sempat tapau makanan , sempat beli barang ..

Dan .. ya .. aktiviti saya paling sibuk antara jam 11.00 pagi ke 5 petang. Seharian di luar , seharian memandu , seharian menguruskan anak-anak .. dan saya bawa je baby tu kemana – mana .. nak menyusu ? nasib baik ada blouse menenen ni .. Allhamdulillah .. terima kasih lah kepada mereka yang mencipta baju ni ..

mumsluv

Kain cotton yang memeri  .. lembut sungguh .. ringgan dan serap peluh .. sedap sangat pakai walau di tengah panas terik. Dan satu lagi .. tak tau la perasaan ke perasan ni.. baju ni beri effect kurus la .. ahahhaa . suka tengok gambar sendiri. Betul ke kurus ni ?

mumsluv1

Masa pakai memang tak nampak pun zip atau butang kan ? sebab memang tak de .. di bahgian dada tu ada inner dari cotton dan sikit renda comel dan cute .. rasa diri cute pun ada juga kalau tengok bahagian atas blouse nursing ni. Inner tu kita boleh selak je ke keri atau kekanan , atau ke bawah. Selepas habis just tutup balik .. tak nampak langsung macam nursing blouse ah .. korang patut cuba..

mumsluv3

Selain Nursing blouse , di Mumsluv.com ada juga Nursing kurung , Nursing Dress , Nursing Dress , Nursing T-shirt … dan design nya sangat ekslusif sesuai untuk di pakai seharian macam saya , atau pakaian untuk ke pejabat  , mahupun ke majlis – majlis kenduri kendara.

NURSING DRESS

Minat lah design  Dress MARISSA ni ..  tiga2 warna di atas pun cantik ..

Jadi jangan risau .. semua dah ada .. senang kerja .. cari baju menyusu ? ingatlah mumsluv.com , Harga berpatutan dengan kualiti yang di beri , patut sangat .. saya dah jatuh hati dengan koleksi diorang ni .. Harus tambah Nursing Dress  untuk raya pulak ..dah tak yah nak fikir cari kain , cari tukang jahit .. mahal … size yang ada dari s – xl , ukuran baju di sertakan di webiste diorang .. mudah mudah mudah ..

KOLEKSI TERKINI : BLOUSE SAFIYA ( saya pakai tu .. )

  • Safiya adalah salah 1 koleksi mumsluv yang terbaru. Mempunyai 5 pilihan warna yang menarik.
  • Direka khusus untuk ibu-ibu yang menyusu dan boleh juga dipakai untuk wanita hamil (usia kandungan 6 bulan kebawah,bergantung pada saiz kandungan).
  • Material stretchable cotton.
  • Cara bukaan menyusu : hanya perlu selak inner di bahagian dalam. Tiada butang/zips

Untuk melihat kesemua koleksi mumsluv boleh lihat di website :

Website : Mumsluv.com

Instagram : @Mumsluv

Facebook : Mumsluv

No gst … free pos .. apa lagi tunggu ? like fanpag , follow ig Mumsluv untuk tengok update terkini.

Comments

  1. wahhh santeknyaa.. boleh lah singgah singgah nanti.. hehe

  2. memang agak susah jika menyusu bayi sepenuhnya di luar…design sebegini akan memudahkan si ibu ….terima kasih dgn perkongsian ini

  3. Supermom Puan Bee!!Thanks for sharing sebab saya memang tengah tercari2 nursing blouse or nursing dress sbb anak still bf (7m)..

  4. Sangat convenience untuk para ibu. Tengok baju yang digayakan oleh Pn Bee nampak material sedap. Kain dia pun tak panas 😀

  5. Wahh… Idea yang bernas,, mmg kreatif dan sesuai dengan peredaran zaman nursing blouse ni,, Nursing blouse ni amat mmbantu ibu2 yang aktif,,,
    concept easy dan simple tu amat menarik…
    good infos admin,,, thumbs up…

  6. Cantik design nya..

  7. mmg dah musim skrg ni pakai jubah kan. saya pun dah addicted. blouse tu pun cantik sgt

  8. ewah nmpk slim la bee kat stesen minyak tu

    kena coba nih

  9. Blouse yang menarik, trendy.. Lihat dari jauh mungkin tak perasan untuk kegunaan menyusukan anak.

  10. santek,, tutup aurat plak tu,, yang single2 cam kami pun boleh cube..^^

Speak Your Mind

*