Review Buku : Tip Asas Fotografi Digital (DSLR)

Semasa pergi ke Perpustakaan Awam kelmarin saya ada pinjam buku ni Asas Fotografi Digital pendek kata , buku cara -cara nak guna kamera dslr dengan betul , untuk orang yang macam saya ni , sekali orang cakap tak faham-faham lagi , jenuh nak tanya orang , last-last baca buku ni 2-3 kali boleh lah faham dan tahu sikit-sikit , kebetulan nampak depan mata .. apa lagi ambik je lah ..

cara guna kamera dslr

Di dalam buku ini ada 81 topik , semuanya tips kamera .. perghh jenuh nak khatam , untuk orang macam saya ni pula , lebih suka menghadap laptop dari pada menghadap buku memang lah memakan masa sikit. Tetapi demi minat gagahkan juga lah diri ni.

Apa yang menarik perhatian saya , penulis buku ini ada blog. Blognya ialah gelanggangfoto.com dan buku ini di tulis menggunakan bahasa melayu sepenuhnya  .. sila lah terjah ke sana.. terbaik !!

Maklumat buku 

Buku : Koleksi Tip Asas Fotografi Digital

Harga :

: RM30.50 (Semenanjung Malaysia)
: RM 33.50 (sabah & sarawak )

17 thoughts on “Review Buku : Tip Asas Fotografi Digital (DSLR)

  1. akubiomed

    Kedudukan rumah saya jauh daripada perpustakaan. Mahu tak mahu perlu keluarkan modal untuk membeli buku mengenai pengunaan kamera DSLR. Diam dalam diam saya sudah ada 3 buah buku mengenainya. :-)

  2. hety

    perkara2 cam ni kena pergi kelas baru senang nak faham sebab banyak praktikal. buku dan blog untuk panduan takut2 terlupa teknik.

  3. Hafizul

    Hehe..semoga puanbee lepas ni makin mantap dan ilmu didada pasal dslr bertambah..boleh jadi fotografi profesional nanti..gigih sungguh puanbee mencari ilmu..hehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>