Review Buku : Tip Asas Fotografi Digital (DSLR)

Semasa pergi ke Perpustakaan Awam kelmarin saya ada pinjam buku ni Asas Fotografi Digital pendek kata , buku cara -cara nak guna kamera dslr dengan betul , untuk orang yang macam saya ni , sekali orang cakap tak faham-faham lagi , jenuh nak tanya orang , last-last baca buku ni 2-3 kali boleh lah faham dan tahu sikit-sikit , kebetulan nampak depan mata .. apa lagi ambik je lah ..

cara guna kamera dslr

Di dalam buku ini ada 81 topik , semuanya tips kamera .. perghh jenuh nak khatam , untuk orang macam saya ni pula , lebih suka menghadap laptop dari pada menghadap buku memang lah memakan masa sikit. Tetapi demi minat gagahkan juga lah diri ni.

Apa yang menarik perhatian saya , penulis buku ini ada blog. Blognya ialah gelanggangfoto.com dan buku ini di tulis menggunakan bahasa melayu sepenuhnya  .. sila lah terjah ke sana.. terbaik !!

Maklumat buku 

Buku : Koleksi Tip Asas Fotografi Digital

Harga :

: RM30.50 (Semenanjung Malaysia)
: RM 33.50 (sabah & sarawak )

Please follow and like us:
200

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini.

Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

17 Comments:

  1. Hehehe..semoga lepas habis khatam buku ni puanbee jadi otai photografi..hehe

  2. boleh juga dowload free ebook dari http://noorizamsabran.com lengkap, ringkas dan mudah faham.. 🙂

  3. Kedudukan rumah saya jauh daripada perpustakaan. Mahu tak mahu perlu keluarkan modal untuk membeli buku mengenai pengunaan kamera DSLR. Diam dalam diam saya sudah ada 3 buah buku mengenainya. 🙂

  4. Aku ada DSLR tapi belum cun lagi….so nak carilah buku ni.

  5. Caiyok2!!! nanti boleh tengok gambar yang cantik2 dari Puan Bee yea!

  6. Angan-angan saya nak pakai DSLR menjadikan buku nie amat bermakna.nak kena cari nie.

  7. perkara2 cam ni kena pergi kelas baru senang nak faham sebab banyak praktikal. buku dan blog untuk panduan takut2 terlupa teknik.

  8. wow..agak murah tapi saya tak ada DSLR ..hhaa

  9. menarik buku ni dalam bahasa malaysia. susah nak faham mungkin sebab istilah yg digunakai kot, mungkin kena campur BI.

  10. Hehe..semoga puanbee lepas ni makin mantap dan ilmu didada pasal dslr bertambah..boleh jadi fotografi profesional nanti..gigih sungguh puanbee mencari ilmu..hehe

  11. Buku buat menambah ilmu. Lepas ni tentu lebih mantap skill DSLRnya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *