Review Buku : Tip Asas Fotografi Digital (DSLR)

Semasa pergi ke Perpustakaan Awam kelmarin saya ada pinjam buku ni Asas Fotografi Digital pendek kata , buku cara -cara nak guna kamera dslr dengan betul , untuk orang yang macam saya ni , sekali orang cakap tak faham-faham lagi , jenuh nak tanya orang , last-last baca buku ni 2-3 kali boleh lah faham dan tahu sikit-sikit , kebetulan nampak depan mata .. apa lagi ambik je lah ..

cara guna kamera dslr

Di dalam buku ini ada 81 topik , semuanya tips kamera .. perghh jenuh nak khatam , untuk orang macam saya ni pula , lebih suka menghadap laptop dari pada menghadap buku memang lah memakan masa sikit. Tetapi demi minat gagahkan juga lah diri ni.

Apa yang menarik perhatian saya , penulis buku ini ada blog. Blognya ialah gelanggangfoto.com dan buku ini di tulis menggunakan bahasa melayu sepenuhnya  .. sila lah terjah ke sana.. terbaik !!

Maklumat buku 

Buku : Koleksi Tip Asas Fotografi Digital

Harga :

: RM30.50 (Semenanjung Malaysia)
: RM 33.50 (sabah & sarawak )

(Visited 10 times, 1 visits today)
About puanbee

Seorang anak , isteri dan ibu. Mempunyai 4 orang cahaya mata. Berumur 30-an , Suri rumah sepenuh masa tetapi mempunyai perniagaan online. Segala terguran dan komen boleh terus hubungi admin melalui EMAIL.

Comments

  1. Hehehe..semoga lepas habis khatam buku ni puanbee jadi otai photografi..hehe

  2. boleh juga dowload free ebook dari http://noorizamsabran.com lengkap, ringkas dan mudah faham.. :)

  3. Kedudukan rumah saya jauh daripada perpustakaan. Mahu tak mahu perlu keluarkan modal untuk membeli buku mengenai pengunaan kamera DSLR. Diam dalam diam saya sudah ada 3 buah buku mengenainya. :-)

  4. Aku ada DSLR tapi belum cun lagi….so nak carilah buku ni.

  5. Caiyok2!!! nanti boleh tengok gambar yang cantik2 dari Puan Bee yea!

  6. Angan-angan saya nak pakai DSLR menjadikan buku nie amat bermakna.nak kena cari nie.

  7. perkara2 cam ni kena pergi kelas baru senang nak faham sebab banyak praktikal. buku dan blog untuk panduan takut2 terlupa teknik.

  8. wow..agak murah tapi saya tak ada DSLR ..hhaa

  9. menarik buku ni dalam bahasa malaysia. susah nak faham mungkin sebab istilah yg digunakai kot, mungkin kena campur BI.

  10. Hehe..semoga puanbee lepas ni makin mantap dan ilmu didada pasal dslr bertambah..boleh jadi fotografi profesional nanti..gigih sungguh puanbee mencari ilmu..hehe

  11. Buku buat menambah ilmu. Lepas ni tentu lebih mantap skill DSLRnya.

Speak Your Mind

*