[Review] : Bagaimana Hilangkan Jerawat

Kali pertama saya membaca E-Book Bagaimana hilangkan jerawat ni yang bagi saya cukup lengkap untuk sesiapa yang megalami masaalah jerawat tegar dan ingin sekali menyembuhkan kulit muka anda dari dalam , bukan sahaja merawat dari luaran dengan menggunakan produk-produk yang tedapat di pasaran.

Semua info yang ada dalam E-Book ni memang sangat lengkap , korang boleh mula bertindak mengawal jerawat dari dalam , dari minda , badan , sistem pencernaan dan seterusnya cara rawatan jerawat ala-ala spa dengan kos yang lebih rendah. Menarik kan ? Nak buka SPA guna tips ni pun macam sesuai jek , cukup lengkap dari A sampai Z , semuu diterangkan sekali .. perghh mana nak dapat , kalau nak search google pun sikit-sikit jek info , saya tak boleh nak edarkan E-Book ni , dah macam tutup periuk nasi orang pulak. so kalau korang nak memang kena beli E-Book ni secara sah ūüôā

Salah satu tips untuk hilangkan jerawat dan membuang toksin berlebihan didalam badan adalah dengan meminum air kosong dengan banyak serta mengamalkan minuman teh hijau. Ianya amat berkesan untuk saya. Dan tips ini ada di terangkan didalam E-BOOK yang saya perkenalkan di bawah ni. Ada banyak lagi tips-tips yang disediakan dengan kajian-kajian terperinci didalam disediakan. Menarik kan? kalau nak bolehlah dapatkan E-Book bagaimana hilangkan jerawat tersebut.

hilangkan jerawat

RINGKASAN BAB Yang ada dalam E-BOOK Bagaimana Hilangkan JerawatBab 1 dan Bab 2

 • Akan menerangkan secara ringkas mengenai jenis-jenis jerawat yang boleh berlaku ke ¬†atas kulit manusia dan juga penyebab ataupun punca yang menyebabkan berlakunya pertumbuhan¬†jerawat.
 • Pada bab ini juga disentuh mengenai kesan masalah jerawat ini kepada kualiti hidup seseorang.

Bab 3 dan Bab 4

 • Pula menjelaskan mengenai tabiat pemakanan yang menyumbang kepada masalah¬†jerawat ini.
 • Anda juga akan belajar bagaimana untuk memulakan diet yang seimbang untuk memenuhi¬†keperluan nutrisi kulit anda.
 • Anda juga akan mengetahui jenis-jenis zat dan vitamin yang baik untuk¬†memulihkan masalah jerawat anda.

Pada Bab 5

 • Anda akan didedahkan kepada situasi persekitaran dan aktiviti yang dapat meningkatkan¬†kualiti hidup anda.Setelah membaca bab 5 ini anda akan mengetahui bahawa stres atau tekanan juga¬†menjadi satu penyumbang yang menyebabkan berlakunya masalah jerawat ini.
 • Selain itu, anda akan diberikan garis panduan senaman pernafasan yang betul, cara bermeditasi,¬†bagaimana untuk mendapatkan masa tidur yang berkualiti dan juga motivasi untuk terus berusaha¬†menentang bisikan negative dalam diri anda yang disebabkan oleh masalah jerawat yang teruk.

Bila anda membaca di Bab 6 

 • Anda akan mengetahui bagaimana cara penjagaan kulit yang betul.
 • Anda¬†juga akan belajar beberapa kaedah rawatan semulajadi dari pelbagai sudut seperti kaedah rawatan India¬†iaitu Ayurveda, kaedah rawatan Cina dan juga kaedah rawatan homeopati.
 • Selain itu anda juga akan¬†mengetahui beberapa jenis tumbuh-tumbuhan semulajadi yang mempunyai khasiat yang sangat¬†berkesan untuk mengatasi jerawat anda.

Bab 7

 • ¬†Ialah panduan dan saranan yang dikhususkan untuk mengatasi kulit berjerawat yang teruk.
 • Tips yang diberikan berupa panduan untuk menyediakan sendiri bahan-bahan semulajadi di rumah¬†untuk merawat jerawat yang parah.
 • Selain daripada itu, terdapat beberapa terapi alternatif dan juga¬†rawatan herba yang boleh digunakan oleh anda untuk mengurangkan jerawat dan memudarkan parut¬†jerawat di kulit anda.

E-BOOK Hilangkan Jerawat di jual di http://hilangkanjerawat.com

Email : : raffebahanudin[at]gmail.com

 

4 Comments

 1. niza yusof 17 March 2015 Reply
 2. akubiomed 31 March 2012 Reply
 3. Ummi Hanie 29 March 2012 Reply
 4. puan kutu 28 March 2012 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.