pisang bakar caramel coklat

Resepi pisang bakar caramel coklat

Kali ni saya hidangkan resepi pisang pula. Pisang boleh di buat pelbagai masakkan ataupun boleh makan mentah-mentah jek sedap juga. Untuk sesiapa yang nak tambah berat badan tu eloklah makan pisang setiap hari , untuk sesiapa yang nak turunkan berat badan tidak sesuai sangat lah. Pisang bakar caramel coklat , tak cadang pun nak buat.

Lama dah pun buat pisang bakar ni , ingat tak dulu semasa saya tulis kisah mengidam cempedak goreng. Sama le time tu saya buat pisang bakar ni , tak sempat update dalam blog pula.

pisang bakar caramel coklat

Saya tidak pasti pisang apa yg saya gunakan , rasanya “pisang awak” , oleh kerana saya tak beli , kawan yang beri pisang ni so saya tak tahu jenis apa , cumanya .. pilihlah pisang yang lembut dan masam-masam sikit , juga tidak berbiji untuk mebuat pisang bakar caramel ni.

Resepi Pisang caramel salut coklat.

  • Ambil beberapa biji pisang cukup untuk famili korang , di belah dua.
  • Gaulkan dengan madu dan sedikit gula.
  • Bakar di atas kuali tidak melekat (non stick pan) sehingga nampak pisang itu berwarna ke emas-emasan.

Dah siap boleh lah angkat dan siramkan coklat panas di atas nya. Hiaslah jika suka dengan coklat rise tu. Dan boleh di jamu ketika panas , sedapnya .. saya pula teringin semasa menulis post ni , adoiyaiiii…

Selamat menjamu selera πŸ™‚

puanbee

Untuk review produk wanita , barangan berkaitan anak-anak , makanan , homestay dan lain-lain boleh hubungi puanbee di whatsapp : 011-32095406.

33 thoughts to “Resepi pisang bakar caramel coklat”

  1. puanbee nanti kena bukukan resepi tu lah..hehe..bnyak yg menarik…habis la cikgu..smakin mmbuncit la kang.. πŸ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *