Resepi lempeng tepung kastard dan kismis

Share

Idea lempeng tepung kastard dan kismis ni datangnya dari adik saya , sedap juga .. adik saya yang masak saya cuma makan sambil tanya apa yang di masukkan dalam lempeng ni. Anak-anak saya makan tak ingat , una siap pesan .. esok makdak tak de ibu buat tau

resepi ramadhan

Dia bukan blogger so dia memang tak titik beratkan jumlah bahan membuat lempeng ini , adik saya beri anggaran agak-agak aja .. kalau korang berani boleh lah buat. Tapi korang kena agak-agak juga. Hahaha yang pastinya bahan-bahan yang di gunakan adalah seperti di bawah.

Tepung kastard
Tepung gandum sikit saja
Gula sikit
Susu segar dalam kotak
Telur
Kismis

Terima kasih makdak 🙂 Masakkan sarapan tu .. tapi makan tengah hari .. boleh lah di jadikan salah satu juadah untuk bersahur ketika bulan ramadhan nanti kan ?

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini.

Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

16 Comments:

  1. Pingback: Buat Sendiri : Resepi Popia Basah | Puanbee.Com

  2. mesti sedapp… i like… cume nis ni jenis penakut sikit nk bereksperimen di dapo.. hik2

  3. boleh minta orang rumah cuba juga nanti.

  4. Ibu Mifzal Arsyad

    nampak pun dah tau sedap ni..

  5. nyum nyum… mesti mau cuba resipi nie. ahaks..mmg suka makan lempeng.

  6. wah.. ni first time tgk lempeng ada kismis sekali

  7. Emm tak pernah makan lagi lempeng mc ni..biasa makan lempeng tepung saje dengan lempeng kelapa..hehe..nanti ada masa boleh try buat ni…bahan-bahan mudah jer tu..hehe

  8. selalu makan lempeng dengan gula..kalau nk upgrade cicah kari..sedaaap!

  9. Mengingatkan nostalgia ketika kecil dahulu emak saya selalu buat tetapi tidak diletakkan kismis. Dimakan dengan sos cili sahaja.

  10. Macam kene try je ni… mmg tak dapat la turun berat mase pose nnt ni..hehe

  11. kalau tengok bahan2nya memang sodap ni, dr segi diet pun ok kot.

  12. setakat nih pernah mkn lempeng tepung gandum dan lempeng pisang je. tpg castard tak pernah try lg, mesti kuning jadinya kan kak letak castard.

  13. mcm2 leh letak selain kismis..mungkin coklat cip ok kot..hehe

  14. Untungnya puasa masj esok hari sista, aku jadi kepengen ni icip2…

  15. senang je bila anak2 suka makan .
    tambah senang bila resepi tu mudah je..kan??

  16. Musim hujan kena lempeng ni sedap woo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *