resepi ramadhan

Resepi lempeng tepung kastard dan kismis

Idea lempeng tepung kastard dan kismis ni datangnya dari adik saya , sedap juga .. adik saya yang masak saya cuma makan sambil tanya apa yang di masukkan dalam lempeng ni. Anak-anak saya makan tak ingat , una siap pesan .. esok makdak tak de ibu buat tau

resepi ramadhan

Dia bukan blogger so dia memang tak titik beratkan jumlah bahan membuat lempeng ini , adik saya beri anggaran agak-agak aja .. kalau korang berani boleh lah buat. Tapi korang kena agak-agak juga. Hahaha yang pastinya bahan-bahan yang di gunakan adalah seperti di bawah.

Tepung kastard
Tepung gandum sikit saja
Gula sikit
Susu segar dalam kotak
Telur
Kismis

Terima kasih makdak 🙂 Masakkan sarapan tu .. tapi makan tengah hari .. boleh lah di jadikan salah satu juadah untuk bersahur ketika bulan ramadhan nanti kan ?

About the author

Untuk review produk wanita , barangan berkaitan anak-anak , makanan , homestay dan lain-lain boleh hubungi puanbee di whatsapp : 011-32095406.

Comments

  1. Emm tak pernah makan lagi lempeng mc ni..biasa makan lempeng tepung saje dengan lempeng kelapa..hehe..nanti ada masa boleh try buat ni…bahan-bahan mudah jer tu..hehe

  2. setakat nih pernah mkn lempeng tepung gandum dan lempeng pisang je. tpg castard tak pernah try lg, mesti kuning jadinya kan kak letak castard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *