Resepi Diet malam nih -sup suhun + pucuk

Jika anda sedang berdiet amat sesuai mencuba resepi ini. Resepi simple dan juga boleh di makan bersama anak-anak kecil. Orang dalam pantang tidak di galakkan memakan pucuk + suhun tersebut. Boleh juga di tambah makanan laut atau ayam serta daging.

Bahan-Bahan

  1. Suhun
  2. Pucuk
  3. Sayur Campuran (Karot + saderi + lada benggala + kentang )
  4. Telur
  5. Bawang besar
  6. Bawang Putih
  7. Cili
  8. Lada Sulah
  9. Halia

Cara-caranya 

  1. Tumis bawang merah – bawang putih dan halia
  2. Masukkan air
  3. Masukan sayur yang lambat masak dahulu
  4. Masukkan cili + lada sulah
  5. Masukkan pucuk dan suhun kemudian rebus dengan api perlahan sehingga semua bahan masak.

 

Boleh di hidangkan dan makan bersama keluarga 🙂

 

Please follow and like us:
follow subscribe - Resepi Diet malam nih -sup suhun + pucuk0

10 Comments

  • honeyvsbee

    25/12/2010 at 8:47 AM Reply

    @Miss Yaty iyer yaty…sekarang dh oke kot

  • honeyvsbee

    25/12/2010 at 8:46 AM Reply

    @cikpuanhadycek kat sama 0.01

  • honeyvsbee

    25/12/2010 at 8:46 AM Reply

    @nzakan nza kan..

  • Miss Yaty

    25/12/2010 at 2:34 AM Reply

    yaty rase blog ni ok je load..tapi better bee cek kat timbang berat blog..

    p/s: thanks sebab follow yaty kat twiiter 🙂

    shout box blog yaty jadi blank ke?

  • cikpuanhady

    25/12/2010 at 12:18 AM Reply

    waa..me memang suka sup2 ni..hihihi

    klu ikut my inet nih, ok je..bee cek kat iweb brape?

    Jom skodeng :Flying cars in 2015?

  • nza

    24/12/2010 at 11:19 PM Reply

    salam
    diet ek???? ttp mkn sup syur mmg xpuas..sedap.

  • honeyvsbee

    24/12/2010 at 3:47 PM Reply

    @fatin hananiui ner boleh mcm tu..kena makan sayur awet muda gitu..

  • fatin hanani

    24/12/2010 at 3:45 PM Reply

    hehe klu fatin suka mkn sayur mesti fatin nmpk sedap hehe
    tp fatin x suka.hehe
    klu makan pun mesti memilih ja haha 😛
    mengetepikan sayur2nya 😛

  • honeyvsbee

    24/12/2010 at 2:15 PM Reply

    @syira aka sepatu hijau yer eh..sat nk pikir mcm mana nk kicikan tuh

  • syira aka sepatu hijau

    24/12/2010 at 2:13 PM Reply

    salam kak

    sedikit lamabt daripada biasa la syira rasa, mcm sebelum ni cepat je loading 🙂 akak jangan marah lak…kak, mcm logo yahoo , facebook and tweet tu akak kecikkan sikit lagi.

    sat na syira cari link blog dia sat 🙂

Post a Comment