Resepi Diet malam nih -sup suhun + pucuk

Resepi Diet malam nih -sup suhun + pucuk

Jika anda sedang berdiet amat sesuai mencuba resepi ini. Resepi simple dan juga boleh di makan bersama anak-anak kecil. Orang dalam pantang tidak di galakkan memakan pucuk + suhun tersebut. Boleh juga di tambah makanan laut atau ayam serta daging.

Bahan-Bahan

  1. Suhun
  2. Pucuk
  3. Sayur Campuran (Karot + saderi + lada benggala + kentang )
  4. Telur
  5. Bawang besar
  6. Bawang Putih
  7. Cili
  8. Lada Sulah
  9. Halia

Cara-caranyaΒ 

  1. Tumis bawang merah – bawang putih dan halia
  2. Masukkan air
  3. Masukan sayur yang lambat masak dahulu
  4. Masukkan cili + lada sulah
  5. Masukkan pucuk dan suhun kemudian rebus dengan api perlahan sehingga semua bahan masak.

 

Boleh di hidangkan dan makan bersama keluarga πŸ™‚

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

10 Comments

  1. yaty rase blog ni ok je load..tapi better bee cek kat timbang berat blog..

    p/s: thanks sebab follow yaty kat twiiter πŸ™‚

    shout box blog yaty jadi blank ke?

  2. salam
    diet ek???? ttp mkn sup syur mmg xpuas..sedap.

  3. hehe klu fatin suka mkn sayur mesti fatin nmpk sedap hehe
    tp fatin x suka.hehe
    klu makan pun mesti memilih ja haha πŸ˜›
    mengetepikan sayur2nya πŸ˜›

  4. salam kak

    sedikit lamabt daripada biasa la syira rasa, mcm sebelum ni cepat je loading πŸ™‚ akak jangan marah lak…kak, mcm logo yahoo , facebook and tweet tu akak kecikkan sikit lagi.

    sat na syira cari link blog dia sat πŸ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *