Resepi Diet malam nih -sup suhun + pucuk

Share

Jika anda sedang berdiet amat sesuai mencuba resepi ini. Resepi simple dan juga boleh di makan bersama anak-anak kecil. Orang dalam pantang tidak di galakkan memakan pucuk + suhun tersebut. Boleh juga di tambah makanan laut atau ayam serta daging.

Bahan-Bahan

  1. Suhun
  2. Pucuk
  3. Sayur Campuran (Karot + saderi + lada benggala + kentang )
  4. Telur
  5. Bawang besar
  6. Bawang Putih
  7. Cili
  8. Lada Sulah
  9. Halia

Cara-caranyaΒ 

  1. Tumis bawang merah – bawang putih dan halia
  2. Masukkan air
  3. Masukan sayur yang lambat masak dahulu
  4. Masukkan cili + lada sulah
  5. Masukkan pucuk dan suhun kemudian rebus dengan api perlahan sehingga semua bahan masak.

 

Boleh di hidangkan dan makan bersama keluarga πŸ™‚

 

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini.

Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

10 Comments:

  1. @Miss Yaty iyer yaty…sekarang dh oke kot

  2. @cikpuanhadycek kat sama 0.01

  3. @nzakan nza kan..

  4. yaty rase blog ni ok je load..tapi better bee cek kat timbang berat blog..

    p/s: thanks sebab follow yaty kat twiiter πŸ™‚

    shout box blog yaty jadi blank ke?

  5. waa..me memang suka sup2 ni..hihihi

    klu ikut my inet nih, ok je..bee cek kat iweb brape?

    Jom skodeng :Flying cars in 2015?

  6. salam
    diet ek???? ttp mkn sup syur mmg xpuas..sedap.

  7. @fatin hananiui ner boleh mcm tu..kena makan sayur awet muda gitu..

  8. hehe klu fatin suka mkn sayur mesti fatin nmpk sedap hehe
    tp fatin x suka.hehe
    klu makan pun mesti memilih ja haha πŸ˜›
    mengetepikan sayur2nya πŸ˜›

  9. @syira aka sepatu hijau yer eh..sat nk pikir mcm mana nk kicikan tuh

  10. syira aka sepatu hijau

    salam kak

    sedikit lamabt daripada biasa la syira rasa, mcm sebelum ni cepat je loading πŸ™‚ akak jangan marah lak…kak, mcm logo yahoo , facebook and tweet tu akak kecikkan sikit lagi.

    sat na syira cari link blog dia sat πŸ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *