Resepi Diet malam nih -sup suhun + pucuk

Jika anda sedang berdiet amat sesuai mencuba resepi ini. Resepi simple dan juga boleh di makan bersama anak-anak kecil. Orang dalam pantang tidak di galakkan memakan pucuk + suhun tersebut. Boleh juga di tambah makanan laut atau ayam serta daging.

Bahan-Bahan

  1. Suhun
  2. Pucuk
  3. Sayur Campuran (Karot + saderi + lada benggala + kentang )
  4. Telur
  5. Bawang besar
  6. Bawang Putih
  7. Cili
  8. Lada Sulah
  9. Halia

Cara-caranyaΒ 

  1. Tumis bawang merah – bawang putih dan halia
  2. Masukkan air
  3. Masukan sayur yang lambat masak dahulu
  4. Masukkan cili + lada sulah
  5. Masukkan pucuk dan suhun kemudian rebus dengan api perlahan sehingga semua bahan masak.

 

Boleh di hidangkan dan makan bersama keluarga πŸ™‚

 

10 thoughts on “Resepi Diet malam nih -sup suhun + pucuk”

  1. yaty rase blog ni ok je load..tapi better bee cek kat timbang berat blog..

    p/s: thanks sebab follow yaty kat twiiter πŸ™‚

    shout box blog yaty jadi blank ke?

  2. fatin hanani

    hehe klu fatin suka mkn sayur mesti fatin nmpk sedap hehe
    tp fatin x suka.hehe
    klu makan pun mesti memilih ja haha πŸ˜›
    mengetepikan sayur2nya πŸ˜›

  3. syira aka sepatu hijau

    salam kak

    sedikit lamabt daripada biasa la syira rasa, mcm sebelum ni cepat je loading πŸ™‚ akak jangan marah lak…kak, mcm logo yahoo , facebook and tweet tu akak kecikkan sikit lagi.

    sat na syira cari link blog dia sat πŸ™‚

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *