Punya lah kan !

Huhuhu semalam dah mula rasa tak sedap badan , dah makan panadol , hari rasa macam nak demam , tapi tak panas apa pun , badan je lemah – lemah je rasa , tak larat nak hadap blog juga ni , tapi malam nih di gagahi juga .. Asyik nak tidur je tapi mata pejam otak celik lagi , erkkk cam no tu ? biasa gini kaum2 ibu2 tau lah cam no sebab hati duk risau , rimas , tak boleh tidur sebab anak2 dok ngacau haa…well ibu gini ler rupanya …

Ada seseorang telefon minta bee buat pengahantaran barang , then bee setuju bayaran tinggi giler , dan bee berjaya buat penghantaran itu ..kemudian diorang call lagi nak minta bee buat penghantaran barang lagi, bee setuju juga , tapi kali nih lain sikit ..deme hantar seorang gadis berjubah hitam bertudung litup , lepas hantar beg tu gadis tu minta pergi tandas , bee benarkan , selepas dia keluar gadis tu berimej lain , agak memeranjatkan , bee tanya dia , kenapa tukar pakaian ? gadis tu cakap dengan muka serius , seram dan serba salah nya … “akk betui ke nak buat kerja ni ?? akk jangan menyesal , akan lebih baik tarik diri sebelum terlambat …” bee kebingunagn dan pelik …kenapa bee tanya lagi …gadis tu cakap ” ada sebab kak , benda ni melibatkan polis , saya tak nak akak terjebak , saya sendiri susah nak patah balik ”

Dan …tiba – tiba ..bee rasa sejuk sangat , mengigil , dan bee pusing kiri pusing kanan , kemudian …….ternampak kelibat kay buka lampu , eh ! ..datnag dari mana kay nih ? bee mimpi rupanya haaaa….

Erk suspen tak korang ? kehkehkeh tertidur ketika menunggu kawan tu datang dan mimpi kerana kawan sorang tu nak datang rumah hantar barang avon kikiki…

Bee duk plan nak buat jualan AVON ONLINE , asyik fikir nak ubahsuai blog nih jadi 2 dalam satu , tah macam mana tak dapat bayangkan lagi , tapi memang dah banyak plan dalam kepala nih , Saya memang sangat suka kan produk avon , nak dikatakan dah sebati dalam jiwa ni ..dulu – dulu masa saya berumur 16 tahun gitu dah mula terjebak dengan avon , semata2 nak beli produk avon saya berniaga , simpan duit belanja sekolah weh..jangan tak tahu , dulu nak dapat sesuatu memang lah susah , bukan macam budak2 sekarang kan , nak apa just say it ! …masa sekolah tu , biasa lah tak kan nak jadi dealer pulak kan , selalu beli dari kak anak jiran bee , paling best dia bagi bayar ansuran atau kata lain hutang ler..misalnya kalau beli barang berharga rm 30 , kak anak suruh saya bayar seminggu 7 ringgit ke , haaaa..memang tak mintak dekat mak yer tak main lah mintak-mintak , saya berdikari punya orang dari kecik sampai besar…

elok je dah habis SPM dah mula kerja di stesen bas sebelah nya ada butik avon , berdesup saya pergi daftar sebagai ahli , dan sekarang dah hampir 9 tahun saya masih lagi dengan avon , wah wah ..tak kira lah apa produk avon kebanyakkan nya pernah cuba lah , tapi yang paling best avon nih adalah produk pakaian dalam nya , saya memang suka , memang sesuai untuk wanita asia ….

Sekarang ni rasa macam nk teruskan meniaga avon lah , huhu sebelum nih bee beli dengan harga ahli biasa , bee tak tahu langsung Avon ada program yang menarik , baru je borak2 dengan sorang kawan , dia terangkan bahagian menarik itu , baru tahu cara menjual avon sebenar , dulu 9 tahun sudah saya membeli adalah rugi tak tahu program avon terbaru ni …adeh ! ketinggalan sebab ??? tk pernah pulak tanya ,,nak beli nak beli tu je…

Tadi pagi dah janji nk jumpa kawan yang nak daftar kan bee avon , sebab bee dah daftar so kena guna nama kay utk mendapat faedah programe avon yang terbaru ni , adoi rugi lah tak tahu sekian lama memang menyesal huhu…dilla nama nya , dilla cakap nak datang tengah hari , so bee pun tunggu ..sampai tertidur …itu yang sampai mimpi2 tu haa..

punya lah kan , so korang ada yang nk bagi pandangan , pendapat serta cadangan , sila tinggalkan komen , mcm mana bee nk meniaga avon di blog ok ke tak ?

56 Comments

  1. Lorna 22/05/2011 Reply
  2. uLan 19/05/2011 Reply
    • puanbee 19/05/2011 Reply
  3. uLan 19/05/2011 Reply
    • puanbee 19/05/2011 Reply
  4. bEe 18/05/2011 Reply
  5. sayacomel 18/05/2011 Reply
  6. cik tom 18/05/2011 Reply
    • puanbee 18/05/2011 Reply
  7. mamajnjnj 18/05/2011 Reply
  8. diana 18/05/2011 Reply
    • puanbee 18/05/2011 Reply
  9. siha 18/05/2011 Reply
    • puanbee 18/05/2011 Reply
  10. kakyong72 18/05/2011 Reply
    • puanbee 18/05/2011 Reply
  11. ct N honey 18/05/2011 Reply
  12. uLan 18/05/2011 Reply
    • puanbee 18/05/2011 Reply
  13. cikpuanhady 18/05/2011 Reply
    • puanbee 18/05/2011 Reply
    • puanbee 18/05/2011 Reply
  14. Fadzmie 18/05/2011 Reply
    • puanbee 18/05/2011 Reply
  15. ayu jamal 18/05/2011 Reply
    • puanbee 18/05/2011 Reply
  16. cik sakura 17/05/2011 Reply
    • puanbee 18/05/2011 Reply
  17. adam narzuan 17/05/2011 Reply
    • puanbee 17/05/2011 Reply
  18. ummiross 17/05/2011 Reply
    • puanbee 17/05/2011 Reply
  19. adam narzuan 17/05/2011 Reply
    • puanbee 17/05/2011 Reply
  20. sayacomel 17/05/2011 Reply
    • puanbee 17/05/2011 Reply
  21. puan kutu 17/05/2011 Reply
    • puanbee 17/05/2011 Reply
  22. N.A.M 17/05/2011 Reply
    • puanbee 17/05/2011 Reply
  23. adam narzuan 17/05/2011 Reply
    • puanbee 17/05/2011 Reply
  24. adam narzuan 17/05/2011 Reply
  25. syamila 17/05/2011 Reply
    • puanbee 17/05/2011 Reply
  26. adam narzuan 17/05/2011 Reply
    • puanbee 17/05/2011 Reply
  27. Mak Dara 17/05/2011 Reply
    • puanbee 17/05/2011 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *