Punya lah kan !

Huhuhu semalam dah mula rasa tak sedap badan , dah makan panadol , hari rasa macam nak demam , tapi tak panas apa pun , badan je lemah – lemah je rasa , tak larat nak hadap blog juga ni , tapi malam nih di gagahi juga .. Asyik nak tidur je tapi mata pejam otak celik lagi , erkkk cam no tu ? biasa gini kaum2 ibu2 tau lah cam no sebab hati duk risau , rimas , tak boleh tidur sebab anak2 dok ngacau haa…well ibu gini ler rupanya …

Ada seseorang telefon minta bee buat pengahantaran barang , then bee setuju bayaran tinggi giler , dan bee berjaya buat penghantaran itu ..kemudian diorang call lagi nak minta bee buat penghantaran barang lagi, bee setuju juga , tapi kali nih lain sikit ..deme hantar seorang gadis berjubah hitam bertudung litup , lepas hantar beg tu gadis tu minta pergi tandas , bee benarkan , selepas dia keluar gadis tu berimej lain , agak memeranjatkan , bee tanya dia , kenapa tukar pakaian ? gadis tu cakap dengan muka serius , seram dan serba salah nya … “akk betui ke nak buat kerja ni ?? akk jangan menyesal , akan lebih baik tarik diri sebelum terlambat …” bee kebingunagn dan pelik …kenapa bee tanya lagi …gadis tu cakap ” ada sebab kak , benda ni melibatkan polis , saya tak nak akak terjebak , saya sendiri susah nak patah balik ”

Dan …tiba – tiba ..bee rasa sejuk sangat , mengigil , dan bee pusing kiri pusing kanan , kemudian …….ternampak kelibat kay buka lampu , eh ! ..datnag dari mana kay nih ? bee mimpi rupanya haaaa….

Erk suspen tak korang ? kehkehkeh tertidur ketika menunggu kawan tu datang dan mimpi kerana kawan sorang tu nak datang rumah hantar barang avon kikiki…

Bee duk plan nak buat jualan AVON ONLINE , asyik fikir nak ubahsuai blog nih jadi 2 dalam satu , tah macam mana tak dapat bayangkan lagi , tapi memang dah banyak plan dalam kepala nih , Saya memang sangat suka kan produk avon , nak dikatakan dah sebati dalam jiwa ni ..dulu – dulu masa saya berumur 16 tahun gitu dah mula terjebak dengan avon , semata2 nak beli produk avon saya berniaga , simpan duit belanja sekolah weh..jangan tak tahu , dulu nak dapat sesuatu memang lah susah , bukan macam budak2 sekarang kan , nak apa just say it ! …masa sekolah tu , biasa lah tak kan nak jadi dealer pulak kan , selalu beli dari kak anak jiran bee , paling best dia bagi bayar ansuran atau kata lain hutang ler..misalnya kalau beli barang berharga rm 30 , kak anak suruh saya bayar seminggu 7 ringgit ke , haaaa..memang tak mintak dekat mak yer tak main lah mintak-mintak , saya berdikari punya orang dari kecik sampai besar…

elok je dah habis SPM dah mula kerja di stesen bas sebelah nya ada butik avon , berdesup saya pergi daftar sebagai ahli , dan sekarang dah hampir 9 tahun saya masih lagi dengan avon , wah wah ..tak kira lah apa produk avon kebanyakkan nya pernah cuba lah , tapi yang paling best avon nih adalah produk pakaian dalam nya , saya memang suka , memang sesuai untuk wanita asia ….

Sekarang ni rasa macam nk teruskan meniaga avon lah , huhu sebelum nih bee beli dengan harga ahli biasa , bee tak tahu langsung Avon ada program yang menarik , baru je borak2 dengan sorang kawan , dia terangkan bahagian menarik itu , baru tahu cara menjual avon sebenar , dulu 9 tahun sudah saya membeli adalah rugi tak tahu program avon terbaru ni …adeh ! ketinggalan sebab ??? tk pernah pulak tanya ,,nak beli nak beli tu je…

Tadi pagi dah janji nk jumpa kawan yang nak daftar kan bee avon , sebab bee dah daftar so kena guna nama kay utk mendapat faedah programe avon yang terbaru ni , adoi rugi lah tak tahu sekian lama memang menyesal huhu…dilla nama nya , dilla cakap nak datang tengah hari , so bee pun tunggu ..sampai tertidur …itu yang sampai mimpi2 tu haa..

punya lah kan , so korang ada yang nk bagi pandangan , pendapat serta cadangan , sila tinggalkan komen , mcm mana bee nk meniaga avon di blog ok ke tak ?

Comments

  1. suspender jerkkk tauu…ekeke…;p
    Lorna recently posted..Comment on izzlornacom 1st Special Giveaway – by Isteri@Ibu CuteMy Profile

  2. strategi uLan? ok ok… jap gie uLan wat entry untuk bee.. promote sekali blogshop bee nie… :-)
    uLan recently posted..ADAT PERNIKAHAN YANG ANEHMy Profile

  3. sejak 3 tahun lepas uLan hit bee… tahun pertama dapat UE status… pastu 4bulan pastu dapat UM status… seronok la dapat join GA avon dapat lah melancong 2 3 kali bersama avon… uLan dah dapat title Beauty Advisor.. sejak pregnant lila,uLan kurangkan aktiviti,tapi masih selling untuk kawan sekerja dan jiran jiran disamping buka cawangan sket kat tempat mak kerja.. kat kampung gak… hee..
    uLan recently posted..ADAT PERNIKAHAN YANG ANEHMy Profile

  4. hehehehe, tak menahan akak ni!
    Ingat apalah tadi :-P

  5. sayacomel :

    hehe, ingatkan apalah tadi..
    sayacomel recently posted..Comel Serius – Belajar tulisan jawiMy Profile

  6. suspen giler..rupanya mimpi je?hik3…ciktom rs akak ni ada bakat jugak nak wat cerpen..menarik..cuba la akak…huhu…

    wah cik tom pun suka gak produk avon..penah guna dari sekolah lagi…
    cik tom recently posted..Adakah Ini Cinta atau Sekadar Suka- Minat- SayangMy Profile

  7. selalu mimpi macam ni hehhe..
    berniaga avon online ok juga :-)
    mamajnjnj recently posted..Berklinik- dan BIP@NIP Untuk Bertama KaliMy Profile

  8. teruskan niat suci mu itu..
    buat kat blog lain la ye..??
    betul bee..
    dia punye pakaian dalam sedap dipakai..
    saya punye pakaian dalam semua dari avon..
    ok..jom bayang kan!!!
    hahahahha…
    lempang!!
    diana recently posted..Maisara-takutMy Profile

    • haa saya pun setuju tk buat di blog ini je diana , rugi lah byk2 blog satu terbiar nanti dh berbayar huhuhu…..tk pe buatkan agar tk serabut tuk semua pengunjung okeyh !

  9. mimpi rupenye….ingtkan btl2..suspen btltd bace..hehehe
    xtau pon avon ade prog br..ape prog br die tu kak?
    siha recently posted..MAD – RM48 for Full Aromatherapy Hot Stone Massage Vitamin C Treatment Eye &amp Neck Treatment Ear Candling 3 hours of pampering at Nuphase BeautyMy Profile

  10. Bee,
    create je 1 kategori utk kedai avon bee… ;)

    pastu post n3 mcm biasa jer la.. tp jgn la hari2 Avon jer.. jenuh org tgk new n3 pasal avon jer.. tp sbb blog bee SEO mantap… sure buleh la…
    kakyong72 recently posted..layan ost Nikita – Saat TerakhirMy Profile

  11. kalau ada barang avon yg berkenan nanti boleh lah beli disini aje…
    ct N honey recently posted..Lembik namun banyak khasiatnyaMy Profile

  12. huaaa uLan sokong bee!! perluaskan rangkaian jualan bee…!! kang mana tau dapat join trip boleh la jumpa uLan tahun nie… heee uLan dah join trip ke surabaya 2009 bersama avon,pastu tak dpt join dah sbb ada lila huhuhu…

  13. bee ni pandai wat suspens..hohoh..

    jemput join ga ni, coz bee ada kelebihan..ngee..

    Jom join :Nak menang souvenir dari Swiss? Meh join MBS Giveaway

    Belog kami :Notre Belle Histoire
    cikpuanhady recently posted..Resepi Kek Batik Yang Simple dan SedapMy Profile

  14. hehehe.. akak ni… sempat nak wat cter suspen ek.. tu la.. tido xbaca doa… hahahaha
    taufiq arifin aka topimagine recently posted..SPENDER VS BOXERMy Profile

  15. 9 tahun? Hui, dah kira lama tu. Dah boleh kira otai Avon dah ni. Semoga terus maju dalam bisnes ya? :)

    Btw, cadangan buat 2 in 1 blogshop tu kira ok juga tu. :)

    Fadzmie’s Latest Entry : EX5 DAN NOMBOR TELEFON

  16. sokong sangat bee…boleh pegang duit sendiri kan..kalau nak buat belog ni jadi 2 in 1 pown ok jugak….ker hitam pink…comey kan….hu hu

  17. lar mimpi rupanya..hehe..puanbee nak jual produk avon..menarik tu..
    cik sakura recently posted..-makcik jual NASI LEMAK nak-My Profile

  18. hahaha.. xpe puan bee.. adam dah letak puan bee kat bloglist tau.. dah follow pun.. puan bee letak adam gak yer. hehehe

  19. Hehe seram gak mimpi bee tadi, teringat pasal ramai budak2 kita yg tertipu jual2 barang ni..

    Bagus idea nak jual Avon tu bee, cubalah, mana nak tau, bertambah rezeki…
    ummiross recently posted..AKU MASIH SEORANG GURUMy Profile

  20. buat laa banner kat side bar 2.. wat cantik2.. Kedai Puan Bee.. Jemput singgah yo.. hehehe. 2 sekadar cadangan jer. bila buat kontest mesti ramai yang join kan. so secara automatik diorang akan buat reviuw pasal blog puan bee n blog katalog 2… 2 in 1.. pn bee tambah plak dengan fan page fb. Molotup den raso.. hehehe.. ni teori yo. try n error yer..

    • bee ingat nk buat banner besar link ke blog nih jugak ..huhu insyallah akn di praktikkan …tenkiu adam sudi layan melyan nih :) komen terbanyak setiap bulan akan dapat iklan banner selama sebulan disini :)

  21. jual aje produk avon tu, mesti ramai orang perempuan suka. hehe..
    sayacomel recently posted..Comel Serius – Belajar tulisan jawiMy Profile

  22. tu la bee ssh nak handle dua blog.kt sini pun ok..suka kutu tgok brg2 avon.lg2 yg latest.huhu..mimpi tu bikin suspen jer!
    puan kutu recently posted..Fakta Dan Mitos Tentang RambutMy Profile

    • bee dh rasa handle 2 blog memang susah nk iklan kan blog tu lagi2 kalu bee fokos satu je tk kena juga blog berbayar huhu lain r free, nk buka free punya pun was2 je lah nih ada yg kena hack , remove , not found , malware mcm2 lah …

  23. hahaha…buat orang terkejut jer…igt betul la tadi…hahaha..pape pun..gud luck yer!

  24. alah pn bee buat jer blog baru. lepas 2 buat chantik2… letak kat sini. Pastu wat entry. Nak lagi best buat contest review blog 2.. hadiah pertama gincu cap sekian-sekian.. ok x puan bee.. hehe
    adam narzuan recently posted..KAWIN OH KAWIN -PITIS TAKDOK TAPI WASE NAK NIKOHMy Profile

    • nak buat blog tu memang tk de masaalah , tp kan nk pujuk org ke blog itu agak payah , lagi2 kalo blogspot , tk de pengunjung sgt , traffic tk kencang ..kalo buat di sini sah2 hari2 pengunjung sehari 1000 …..adei mungkin buat blog utk katalog kot yg sesuai , tp jualan dn promosi tetap disini cam no ?

  25. boleh jer.. tapi better buat dua n link je dalam ni..
    adam narzuan recently posted..KAWIN OH KAWIN -PITIS TAKDOK TAPI WASE NAK NIKOHMy Profile

  26. wat suspen je bee… he3…

    bagus rancangan tu…buat blog 2 in 1 yea…hmmm…kak sya pun tk blh nk figure out…
    syamila recently posted..Keputusan Penuh Contest Aksi Si Cilik BerbasikalMy Profile

  27. Jual avon pakai blog?? Boleh jer. lepas ni pn bee ada blogshop ler ek.
    adam narzuan recently posted..KAWIN OH KAWIN -PITIS TAKDOK TAPI WASE NAK NIKOHMy Profile

  28. waduhhh suspen jugak baca tadi.. nasib baik mimpi hehehe
    Mak Dara recently posted..Belalang Dah Berpindah RumahMy Profile

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge