May
2011

Punya lah kan !

Huhuhu semalam dah mula rasa tak sedap badan , dah makan panadol , hari rasa macam nak demam , tapi tak panas apa pun , badan je lemah – lemah je rasa , tak larat nak hadap blog juga ni , tapi malam nih di gagahi juga .. Asyik nak tidur je tapi mata pejam otak celik lagi , erkkk cam no tu ? biasa gini kaum2 ibu2 tau lah cam no sebab hati duk risau , rimas , tak boleh tidur sebab anak2 dok ngacau haa…well ibu gini ler rupanya …

Ada seseorang telefon minta bee buat pengahantaran barang , then bee setuju bayaran tinggi giler , dan bee berjaya buat penghantaran itu ..kemudian diorang call lagi nak minta bee buat penghantaran barang lagi, bee setuju juga , tapi kali nih lain sikit ..deme hantar seorang gadis berjubah hitam bertudung litup , lepas hantar beg tu gadis tu minta pergi tandas , bee benarkan , selepas dia keluar gadis tu berimej lain , agak memeranjatkan , bee tanya dia , kenapa tukar pakaian ? gadis tu cakap dengan muka serius , seram dan serba salah nya … “akk betui ke nak buat kerja ni ?? akk jangan menyesal , akan lebih baik tarik diri sebelum terlambat …” bee kebingunagn dan pelik …kenapa bee tanya lagi …gadis tu cakap ” ada sebab kak , benda ni melibatkan polis , saya tak nak akak terjebak , saya sendiri susah nak patah balik ”

Dan …tiba – tiba ..bee rasa sejuk sangat , mengigil , dan bee pusing kiri pusing kanan , kemudian …….ternampak kelibat kay buka lampu , eh ! ..datnag dari mana kay nih ? bee mimpi rupanya haaaa….

Erk suspen tak korang ? kehkehkeh tertidur ketika menunggu kawan tu datang dan mimpi kerana kawan sorang tu nak datang rumah hantar barang avon kikiki…

Bee duk plan nak buat jualan AVON ONLINE , asyik fikir nak ubahsuai blog nih jadi 2 dalam satu , tah macam mana tak dapat bayangkan lagi , tapi memang dah banyak plan dalam kepala nih , Saya memang sangat suka kan produk avon , nak dikatakan dah sebati dalam jiwa ni ..dulu – dulu masa saya berumur 16 tahun gitu dah mula terjebak dengan avon , semata2 nak beli produk avon saya berniaga , simpan duit belanja sekolah weh..jangan tak tahu , dulu nak dapat sesuatu memang lah susah , bukan macam budak2 sekarang kan , nak apa just say it ! …masa sekolah tu , biasa lah tak kan nak jadi dealer pulak kan , selalu beli dari kak anak jiran bee , paling best dia bagi bayar ansuran atau kata lain hutang ler..misalnya kalau beli barang berharga rm 30 , kak anak suruh saya bayar seminggu 7 ringgit ke , haaaa..memang tak mintak dekat mak yer tak main lah mintak-mintak , saya berdikari punya orang dari kecik sampai besar…

elok je dah habis SPM dah mula kerja di stesen bas sebelah nya ada butik avon , berdesup saya pergi daftar sebagai ahli , dan sekarang dah hampir 9 tahun saya masih lagi dengan avon , wah wah ..tak kira lah apa produk avon kebanyakkan nya pernah cuba lah , tapi yang paling best avon nih adalah produk pakaian dalam nya , saya memang suka , memang sesuai untuk wanita asia ….

Sekarang ni rasa macam nk teruskan meniaga avon lah , huhu sebelum nih bee beli dengan harga ahli biasa , bee tak tahu langsung Avon ada program yang menarik , baru je borak2 dengan sorang kawan , dia terangkan bahagian menarik itu , baru tahu cara menjual avon sebenar , dulu 9 tahun sudah saya membeli adalah rugi tak tahu program avon terbaru ni …adeh ! ketinggalan sebab ??? tk pernah pulak tanya ,,nak beli nak beli tu je…

Tadi pagi dah janji nk jumpa kawan yang nak daftar kan bee avon , sebab bee dah daftar so kena guna nama kay utk mendapat faedah programe avon yang terbaru ni , adoi rugi lah tak tahu sekian lama memang menyesal huhu…dilla nama nya , dilla cakap nak datang tengah hari , so bee pun tunggu ..sampai tertidur …itu yang sampai mimpi2 tu haa..

punya lah kan , so korang ada yang nk bagi pandangan , pendapat serta cadangan , sila tinggalkan komen , mcm mana bee nk meniaga avon di blog ok ke tak ?

Search

56 thoughts on “Punya lah kan !

  1. sejak 3 tahun lepas uLan hit bee… tahun pertama dapat UE status… pastu 4bulan pastu dapat UM status… seronok la dapat join GA avon dapat lah melancong 2 3 kali bersama avon… uLan dah dapat title Beauty Advisor.. sejak pregnant lila,uLan kurangkan aktiviti,tapi masih selling untuk kawan sekerja dan jiran jiran disamping buka cawangan sket kat tempat mak kerja.. kat kampung gak… hee..
    uLan recently posted..ADAT PERNIKAHAN YANG ANEHMy Profile

  2. teruskan niat suci mu itu..
    buat kat blog lain la ye..??
    betul bee..
    dia punye pakaian dalam sedap dipakai..
    saya punye pakaian dalam semua dari avon..
    ok..jom bayang kan!!!
    hahahahha…
    lempang!!
    diana recently posted..Maisara-takutMy Profile

    • haa saya pun setuju tk buat di blog ini je diana , rugi lah byk2 blog satu terbiar nanti dh berbayar huhuhu…..tk pe buatkan agar tk serabut tuk semua pengunjung okeyh !

  3. huaaa uLan sokong bee!! perluaskan rangkaian jualan bee…!! kang mana tau dapat join trip boleh la jumpa uLan tahun nie… heee uLan dah join trip ke surabaya 2009 bersama avon,pastu tak dpt join dah sbb ada lila huhuhu…

  4. 9 tahun? Hui, dah kira lama tu. Dah boleh kira otai Avon dah ni. Semoga terus maju dalam bisnes ya? :)

    Btw, cadangan buat 2 in 1 blogshop tu kira ok juga tu. :)

    Fadzmie’s Latest Entry : EX5 DAN NOMBOR TELEFON

  5. buat laa banner kat side bar 2.. wat cantik2.. Kedai Puan Bee.. Jemput singgah yo.. hehehe. 2 sekadar cadangan jer. bila buat kontest mesti ramai yang join kan. so secara automatik diorang akan buat reviuw pasal blog puan bee n blog katalog 2… 2 in 1.. pn bee tambah plak dengan fan page fb. Molotup den raso.. hehehe.. ni teori yo. try n error yer..

    • bee ingat nk buat banner besar link ke blog nih jugak ..huhu insyallah akn di praktikkan …tenkiu adam sudi layan melyan nih :) komen terbanyak setiap bulan akan dapat iklan banner selama sebulan disini :)

    • bee dh rasa handle 2 blog memang susah nk iklan kan blog tu lagi2 kalu bee fokos satu je tk kena juga blog berbayar huhu lain r free, nk buka free punya pun was2 je lah nih ada yg kena hack , remove , not found , malware mcm2 lah …

    • nak buat blog tu memang tk de masaalah , tp kan nk pujuk org ke blog itu agak payah , lagi2 kalo blogspot , tk de pengunjung sgt , traffic tk kencang ..kalo buat di sini sah2 hari2 pengunjung sehari 1000 …..adei mungkin buat blog utk katalog kot yg sesuai , tp jualan dn promosi tetap disini cam no ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge