Puanbee Mencari Penaja Dan Sponsor Untuk Kontest Bulan Julai – Ogos

Spread the love

STICKY POST
Salam Bahagia 🙂 Allhamdulillah niat saya untuk mengadakan kontest dalam bulan ogos akhirnya tercapai , selepas kontest2-kontest saya yang lepas dengan hadiah yang tidak seberapa namun masih juga mendapat sambutan , jadi saya ingin membuat kontest dengan hadiah yang LEBIH MENARIK , jadi saya mencari sponsor untuk kontest saya kali ini ..

Sponsor yang telah ada

  • RM 500 (WANG TUNAI ATAU BARANG . BELUM DI TENTUKAN DARI MYGLOBALNETWORK) –        done sponsor post !
  • 3 x RM 10 top up untuk peserta dari upprofits blog  –         done ! sponsor post !
  • Pakej Agent (A) topup yang bernilai RM100 Dari Agent topup azrijohan blog   –              done ! sponsor post !
  • Barang kecantikan – Injection Vitamin C + Collagen yang bernilai RM250..Dan injection vitamin C Mita C daripada Japan bernilai RM150 dari Adamhaiqal blog              done ! sponsor post
  • 3 license keys kaspersky internet security 1 user 1 year ( 2011 version )  dari blog oraitlah.com –                       done! sponsor post
  • Sebuah Hosting dari JOMhosting..100MB space ..5G Bandwidth Dari blogchips
  • CASH dari esempoi
  • Mary Kay Eau De Parfum 50ML bernilai  RM125 Dari juenieta tetikus rosak  –            done! sponsor post
  • 3 x rm10 top up dari minda sasterabahasa
  • sekotak VCO dari kak pah k-poh  –              done! sponsor post 
  • 3 buah buku pendapatan melalui internet tajaan  my.mustafa
  • 1 set perfume untuk lelaki dan wanita, ( 2 set kesemuanya dari one drop @ perfume paradise ) (tukang sponsor minta dirahsiakan  🙂  )
  • CASH dari malaysianetworks.com (pesanan penaja , kalau rajin sila lah register sekali 🙂 )              done ! sponsor post
  • CASH dari dinsblog         Done! sonsor post
  • 2 pcs pen drive dari kak ross – done ! sponsor post
  • sepasang contact lens (original from korea) yang bernilai RM30 dari BEAUTY KOREAN LENS.   – done! sponsor post
  • CASH  dari Afiffuddin.com
  • sponsor dari warrnie (1) 1 Iklan banner bersaiz 468 x 60 piksel selama setahun bernilai RM153 di blog  http://www.bluedianthus.com
    2) 1 Artikel Review bernilai RM40 di blog http://www.bluedianthus.com
  • Cash dr http://ainunmardhiyyah.blogspot.com/
  • 2 Helai kain batik sarong serawak dari ummieross  – done! sponsor post
  • batik serawak
    batik serawak
  • Lapik pinggan dan table runner , hasil jahit tangan kraft dari CThoney ..
lapik pinggan untuk 8 orang
lapik pinggan untuk 8 orang

tablerunner

tablerunner
tablerunner

 

  • shayla a.k.a shawl plus pin tudung & sekeping FM Qatar dari lela-lelord  – done!
  • dari lela lelord
    dari lela lelord

     

 

Cadangan kontest :

Diadakan dalam bulan julai-ogos ( 25/7/2011 – 25/7/2011 )
Pemenang di tentukan dengan cara TOP REFFERAL , melalui Google analitik
Dan juga beberapa saguhati di berikan dan di tentukan melalui random.org

Contoh reffering site
reffering site

APA Yang boleh di sponsor ?

Apa sahaja yang korang rasakan mampu dan memberi kebaikkan kepada korang

contoh kebaikkan yang korang akan dapat :

  • Jika korang ada produk yang ingin di jual melalui online , korang sponsor hadiah dan selebihnya saya dan juga peserta akan memasukkan URL blog perniagaan korang untuk mendapatkan lebih ramai pelanggan
  • Dapat banyak backlink untuk blog korang yang sangat berguna untuk SEO
  • Memeriahkan lagi kontest bersempena hari raya ini
  • Penaja atau sponsor yang banyak akan mendapat satu banner promosi di blog saya sepanjang kontest berlangsung

Contoh Backlink untuk penaja

Kontest Hari raya ini di anjurkan oleh puanbee.com dengan kerjasama myglobalnetwork dan hadiah di taja oleh link blog 1, link blog 2, link blog 3.

Jika berminat untuk menjadi penaja dan memperluaskan network boleh lah tinggalkan detail di bawah untuk di hubungi atau emailkan saya ( tie2kay@gmail.com ) , sekian terima kasih banyak :
puanbee

entri penaja :

http://www.bluedianthus.com/2011/08/contest-kontes-menang-duit-raya.html

113 thoughts on “Puanbee Mencari Penaja Dan Sponsor Untuk Kontest Bulan Julai – Ogos”

  1. Pingback: Ex- Change Link A to Z | Puanbee Buai Laju-Laju

  2. Pingback: Borong Batik Sarong Sarawak Di Salamborneo | Puanbee.com™

  3. Pingback: Mama Najlaa Punya | PuanbeeDOTcom

  4. Pingback: DinsBlog.com Sekadar Berkongsi | PuanbeeDOTcom

  5. Pingback: Kak Pah K – Poh Menaja VCO | Puanbee.com

  6. Pingback: Beauty Consultant Produk Mary Kay Disini | Puanbee.com

  7. Pingback: Collagen + Vitamin C Forte Dan Mita C Whitening | PuanbeeDOTcom Chanel

  8. Pingback: Penangan Kontest Menang Duit Raya PuanBee.com | EarnCent.com

  9. Pingback: Kontest menang Duit Raya PuanBee |

    1. boleh ..cuma buat satu note di fb atau entri di blog untuk promosi kan VCO yg saya jual dan juga kontest ini , lepas tu dah publish ambik urlnya dan letak kan di tempat komen blog saya ok tak ?

  10. Pingback: Kontest Menang Duit Raya Dari Puan Bee | Hanya luahan rasa..

  11. wow banyak yer penaja…
    famous amos pn bee kita nih…syukur rezki melimpah ruah 🙂
    lorna tak mampu la rasanya nak join contest nih…bukan blogger tegar ;p
    keje opis berlambak takleh nk fokus sgt pada blog…nak mtk sokongan pun sape la sangat baca blog lorna..hihi….
    but, anjuran yg bagus bee…..keep it up! 🙂

  12. salam hi puan, saya amat berminat nak jd sponsor penaja untuk kontest ni..
    Sila email saya cara bagaimana untuk menjadi penaja…terima kasih..

  13. Pingback: Kontest Menang Duit Raya | PuanbeeDOTcom | Suratan Atau Kebetulan .. Jadikan Memori Indah

  14. Bee : kenapa akak tak terima blog email dari blog bee?…
    mengenai dgn sponsor tu..kpah dah dpt caranya..gini..bee sediakan hadiah rm30 berupa barang avon..bee pilih jer..mana2 brgan dari avon yg cukup jumlah rm30 tu..nanti kpah bank in ke akaun bee..tapi tugas meng-pos tu bee kena buat ler..ok tak? ( bayaran pos akan kpah tanggung..)

  15. wow hadiah utama xleh tahan tuh … bertuah le bee dpt sponsor best2 haaa …

    nis mmg suke nk sponsor tp tgh sponsor kat tmpt len (bee pun tau kot..) maka rasanya belum mmpu nk sponsor lagik..join insyaAllah masuk KIV list dulu .. 😉

  16. oo..ok2..aween igt nak jadi join jd sponsor+participants contest..tapi tak banyak la nk sponsor cashnye k.bee..ckit je pon xpe ek..hehehe

        1. ok saya dah masukkan dalam senarai , kalau lmbt2 nanti terlepas backlink rugi … nanti mus poskan ke pemenang atau nk poskan ke saya dulu ?

  17. wrizuan[dot]net

    berita baik nie…kena sll mai sini jenguk2 mana tau contest dh bermula…boleh cuba cari duit raya hihihi 🙂

  18. ok,adam dengan berbesar hatinya nak bagi sponsor dkt puanbee…ape yg adam nk sponsor tu adalah barang kecantikan – Injection Vitamin C + Collagen yang bernilai RM250..selain tu,injection vitamin C Mita C daripada Japan bernilai RM150..untuk makluman lanjut,puanbee blh contact adam di blog adam tu ok..
    BTW,sy menjalankan perniagaan menjual produk sebegini…:)

  19. taufiq arifin aka topimagine

    hehehe.. saya xmampu lagi untuk jadi sponsor kak.. jadi peserta leh la… hehehe

  20. ok lah pbee,rasanya niat ct nak buat GA pun lambat lagi,apa kata ct sponsor hadiah,tapi mmg tak mahal dan cantiklah,buatan ct sendiri.jadi cam ne tindakan selanjutnya..
    apa nak buat

  21. harap2 bee dapat banyak sponsor ye..hehe.. 🙂 hadiah nanti pun tentu akan jadi lumayan kalau sponsir banyak..

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *