Puanbee Mencari Penaja Dan Sponsor Untuk Kontest Bulan Julai – Ogos

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

STICKY POST
Salam Bahagia 🙂 Allhamdulillah niat saya untuk mengadakan kontest dalam bulan ogos akhirnya tercapai , selepas kontest2-kontest saya yang lepas dengan hadiah yang tidak seberapa namun masih juga mendapat sambutan , jadi saya ingin membuat kontest dengan hadiah yang LEBIH MENARIK , jadi saya mencari sponsor untuk kontest saya kali ini ..

Sponsor yang telah ada

  • RM 500 (WANG TUNAI ATAU BARANG . BELUM DI TENTUKAN DARI MYGLOBALNETWORK) –        done sponsor post !
  • 3 x RM 10 top up untuk peserta dari upprofits blog  –         done ! sponsor post !
  • Pakej Agent (A) topup yang bernilai RM100 Dari Agent topup azrijohan blog   –              done ! sponsor post !
  • Barang kecantikan – Injection Vitamin C + Collagen yang bernilai RM250..Dan injection vitamin C Mita C daripada Japan bernilai RM150 dari Adamhaiqal blog              done ! sponsor post
  • 3 license keys kaspersky internet security 1 user 1 year ( 2011 version )  dari blog oraitlah.com –                       done! sponsor post
  • Sebuah Hosting dari JOMhosting..100MB space ..5G Bandwidth Dari blogchips
  • CASH dari esempoi
  • Mary Kay Eau De Parfum 50ML bernilai  RM125 Dari juenieta tetikus rosak  –            done! sponsor post
  • 3 x rm10 top up dari minda sasterabahasa
  • sekotak VCO dari kak pah k-poh  –              done! sponsor post 
  • 3 buah buku pendapatan melalui internet tajaan  my.mustafa
  • 1 set perfume untuk lelaki dan wanita, ( 2 set kesemuanya dari one drop @ perfume paradise ) (tukang sponsor minta dirahsiakan  🙂  )
  • CASH dari malaysianetworks.com (pesanan penaja , kalau rajin sila lah register sekali 🙂 )              done ! sponsor post
  • CASH dari dinsblog         Done! sonsor post
  • 2 pcs pen drive dari kak ross – done ! sponsor post
  • sepasang contact lens (original from korea) yang bernilai RM30 dari BEAUTY KOREAN LENS.   – done! sponsor post
  • CASH  dari Afiffuddin.com
  • sponsor dari warrnie (1) 1 Iklan banner bersaiz 468 x 60 piksel selama setahun bernilai RM153 di blog  http://www.bluedianthus.com
    2) 1 Artikel Review bernilai RM40 di blog http://www.bluedianthus.com
  • Cash dr http://ainunmardhiyyah.blogspot.com/
  • 2 Helai kain batik sarong serawak dari ummieross  – done! sponsor post
  • batik serawak

    batik serawak

  • Lapik pinggan dan table runner , hasil jahit tangan kraft dari CThoney ..
lapik pinggan untuk 8 orang

lapik pinggan untuk 8 orang

tablerunner

tablerunner

tablerunner

 

  • shayla a.k.a shawl plus pin tudung & sekeping FM Qatar dari lela-lelord  – done!
  • dari lela lelord

    dari lela lelord

     

 

Cadangan kontest :

Diadakan dalam bulan julai-ogos ( 25/7/2011 – 25/7/2011 )
Pemenang di tentukan dengan cara TOP REFFERAL , melalui Google analitik
Dan juga beberapa saguhati di berikan dan di tentukan melalui random.org

Contoh reffering site
reffering site

APA Yang boleh di sponsor ?

Apa sahaja yang korang rasakan mampu dan memberi kebaikkan kepada korang

contoh kebaikkan yang korang akan dapat :

  • Jika korang ada produk yang ingin di jual melalui online , korang sponsor hadiah dan selebihnya saya dan juga peserta akan memasukkan URL blog perniagaan korang untuk mendapatkan lebih ramai pelanggan
  • Dapat banyak backlink untuk blog korang yang sangat berguna untuk SEO
  • Memeriahkan lagi kontest bersempena hari raya ini
  • Penaja atau sponsor yang banyak akan mendapat satu banner promosi di blog saya sepanjang kontest berlangsung

Contoh Backlink untuk penaja

Kontest Hari raya ini di anjurkan oleh puanbee.com dengan kerjasama myglobalnetwork dan hadiah di taja oleh link blog 1, link blog 2, link blog 3.

Jika berminat untuk menjadi penaja dan memperluaskan network boleh lah tinggalkan detail di bawah untuk di hubungi atau emailkan saya ( tie2kay@gmail.com ) , sekian terima kasih banyak :
puanbee

entri penaja :

http://www.bluedianthus.com/2011/08/contest-kontes-menang-duit-raya.html

Comments

  1. wow banyak tuh hadiah

  2. wah.. menarik hadiah2nya.. hadiah best2 tu..

  3. Tengah pikir nak sponsor apa yer….

  4. Nak sponsor 3 pakej topup: –

    First Retail : RM 50
    Second Retail : RM 40
    Third Retail : RM 30

    Kalau nak email saya : farid_bluez@yahoo.com

  5. aina ania :

    nak join boleh ? tapi tak paham ==’

    • boleh ..cuma buat satu note di fb atau entri di blog untuk promosi kan VCO yg saya jual dan juga kontest ini , lepas tu dah publish ambik urlnya dan letak kan di tempat komen blog saya ok tak ?

  6. Salam puan bee..saya ada send email untuk puan bee tentang sponsor tu..
    Harap baca ye..thanks.. 🙂

  7. sponsor contact lens boleh >?

  8. Afiffuddin :

    Salam, Puan Bee.. saya dah sent email. 🙂

  9. ok, tenkiu puan bee

  10. wahhh… banyaknya sponsor…

  11. Nak jadi sponsor boleh

  12. wah..banyaknya hadiah…..ada rezeki utk nana tak neh..hehe:)

  13. salam puanbee, sy berminat nak sponsor, masih dibuka ke?

  14. wow banyak yer penaja…
    famous amos pn bee kita nih…syukur rezki melimpah ruah 🙂
    lorna tak mampu la rasanya nak join contest nih…bukan blogger tegar ;p
    keje opis berlambak takleh nk fokus sgt pada blog…nak mtk sokongan pun sape la sangat baca blog lorna..hihi….
    but, anjuran yg bagus bee…..keep it up! 🙂

  15. salam pn bee,
    saya berminat nak jadi penaja..camner nak proceed?

  16. salam hi puan, saya amat berminat nak jd sponsor penaja untuk kontest ni..
    Sila email saya cara bagaimana untuk menjadi penaja…terima kasih..

  17. Kamarul Azri™ :

    @:

    mail send 🙂

  18. adam haiqal :

    gudluck puanbee!:)

  19. hari ni lah ya, contest ni start. contest apa tu ek, PB. InsyaAllah, nak join. memang suka join contest

  20. Bee : kenapa akak tak terima blog email dari blog bee?…
    mengenai dgn sponsor tu..kpah dah dpt caranya..gini..bee sediakan hadiah rm30 berupa barang avon..bee pilih jer..mana2 brgan dari avon yg cukup jumlah rm30 tu..nanti kpah bank in ke akaun bee..tapi tugas meng-pos tu bee kena buat ler..ok tak? ( bayaran pos akan kpah tanggung..)

  21. Ummi Hanie :

    wow hadiah utama xleh tahan tuh … bertuah le bee dpt sponsor best2 haaa …

    nis mmg suke nk sponsor tp tgh sponsor kat tmpt len (bee pun tau kot..) maka rasanya belum mmpu nk sponsor lagik..join insyaAllah masuk KIV list dulu .. 😉

  22. wah best
    saya nak jadi sponsor boleh?

  23. oo..ok2..aween igt nak jadi join jd sponsor+participants contest..tapi tak banyak la nk sponsor cashnye k.bee..ckit je pon xpe ek..hehehe

  24. kak bee..even dah dpt sponsor topup tu orang lain leh lagi tak sponsor cash.. =0

  25. Brader Orait! :

    Berminat untuk jadi sponsor.. 🙂

  26. nak jadi sponsor..tapi ada masalah utk meng-pos kan hadiah..hmmm..nanti nak fikir caranya…

  27. wah..menarik ni kak bee… 🙂

  28. Chipcoklat :

    Eh.. boleh lagi ke ni.. chip ingat nak jd sponsor la.. boleh tak.. ?

  29. nak sponsor buku bacaan
    contohnya.. belajar buat duit dari blog?
    boleh?

  30. wrizuan[dot]net :

    berita baik nie…kena sll mai sini jenguk2 mana tau contest dh bermula…boleh cuba cari duit raya hihihi 🙂

  31. wahh, ada contest baru lagi..

  32. bee.., taja batik Sarawak boleh ke? Nanti ummi free ummi email ye..

  33. ok,adam dengan berbesar hatinya nak bagi sponsor dkt puanbee…ape yg adam nk sponsor tu adalah barang kecantikan – Injection Vitamin C + Collagen yang bernilai RM250..selain tu,injection vitamin C Mita C daripada Japan bernilai RM150..untuk makluman lanjut,puanbee blh contact adam di blog adam tu ok..
    BTW,sy menjalankan perniagaan menjual produk sebegini…:)

  34. MDHAFiZ.NET :

    insyaAllah saya nak join nanti…harap ada lagi sponsor.. ehehe.. 🙂

  35. taufiq arifin aka topimagine :

    hehehe.. saya xmampu lagi untuk jadi sponsor kak.. jadi peserta leh la… hehehe

  36. Eh bee, kalau da sponsor ley join ke.
    Saya nak dua2 🙂

  37. macam tak layak je nak jadi sponsor.nak join contest boleh la.hehe…

  38. tahniah Bee… dpt tajaan RM500.. hebat tu..

  39. nak join je, bleh..hehe~

  40. puan kutu :

    nak sponser hadiah memang tak mampulah..tp klu nak join tu boleh sgtlah.hehe..

  41. Kamarul Azri™ :

    KA berminat untuk sponsor 1…

  42. kak sya nk jadi peserta & sponsor ler…blh kan…

  43. ok lah pbee,rasanya niat ct nak buat GA pun lambat lagi,apa kata ct sponsor hadiah,tapi mmg tak mahal dan cantiklah,buatan ct sendiri.jadi cam ne tindakan selanjutnya..
    apa nak buat

  44. wahhh cam menarik je kalau jd sponsor…

  45. hmm menarik..boleh difikirkan….

  46. Utk contest PB..Blog UpProfits sponsor Top up RM10x3 pemenang..boleh? 😉

  47. harap2 bee dapat banyak sponsor ye..hehe.. 🙂 hadiah nanti pun tentu akan jadi lumayan kalau sponsir banyak..

  48. Salam.
    Wah, dapat sponsor 500 tu.
    Tak mampu lak nak sponsor, tapi kalau best boleh gak join contest tu nanti ye

  49. emm..nak jadi sponsor ke..nak jadi peserta..tengah fikir nih..

Trackbacks

  1. […] Kontest Duit Raya julai/ogos 2011 […]

  2. Borong Batik Sarong Sarawak Di Salamborneo | Puanbee.com™ says:

    […] adalah entri perhargaan a.k.a sponsor post untuk penaja . Di salamborneo blog korang boleh membeli pelbagai jenis Batik , boleh beli secara online dan juga […]

  3. Mama Najlaa Punya | PuanbeeDOTcom says:

    […] .. lagi artikle untuk para penaja kontest hari raya yang telah pun tamat .. kali ini kita promosikan blog seorang mama pula ye […]

  4. DinsBlog.com Sekadar Berkongsi | PuanbeeDOTcom says:

    […] .. ini adalah entri untuk penghargaan kepada penaja kontest hari raya yang telah pun tamat , cuma urusan untuk penerimaan hadiah masih ada beberapa […]

  5. Kak Pah K – Poh Menaja VCO | Puanbee.com says:

    […] post penaja kontest hari raya puanbee.com semua penaja boleh tengok disini , sama ada blog penaja semua dah buat sponsor post atau belum ye , kalau tak sempat selesai saya […]

  6. Beauty Consultant Produk Mary Kay Disini | Puanbee.com says:

    […] post penaja kontest hari raya puanbee.com semua penaja boleh tengok disini , sama ada blog penaja semua dah buat sponsor post atau belum ye , kalau tak sempat selesai saya […]

  7. Collagen + Vitamin C Forte Dan Mita C Whitening | PuanbeeDOTcom Chanel says:

    […] post untuk penaja kontest duit raya puanbee.com Salah seorang penaja kontest duit raya anjuran saya menaja 2 produk Injection Vitamin C + Collagen yang bernilai RM250..Dan […]

  8. Penangan Kontest Menang Duit Raya PuanBee.com | EarnCent.com says:

    […] banyak pada bulan puasa ini. Selain itu, hadiah yang ditawarkan juga sangat menarik. Boleh rujuk entri Hadiah Kontet Menang Duit Raya yang akan diupdate selalu oleh PuanBee. Ramai betul sponsor kontest ini. Jeles gak aku dibuatnya. […]

  9. Kontest menang Duit Raya PuanBee | says:

    […] VCO ini , hadiah² yang ditawarkan kontest ini banyak sekali okeh … Jom lihat di SINI . Tak tergugat keimanan kah ? […]

  10. Kontest Menang Duit Raya Dari Puan Bee | Hanya luahan rasa.. says:

    […] Ada di antara sponsor yang menyertakan gambar hadiah yang disponsor.Untuk melihat dengan lebih lanjut, boleh klik SINI. […]

  11. Kontest Menang Duit Raya | PuanbeeDOTcom | Suratan Atau Kebetulan .. Jadikan Memori Indah says:

    […] TweetSaLam Satu Malaysia .. seperti yang telah di canang-canang kan , maka puanbee.com akan mengumumkan kontest akan bermula pada hari ini 25/7/2011 – 25/8/2011 .. sebulan sahaja , kerana semua hadiah di jamin sampai sebelum hari raya insyaallah kalau tak de apa-apa halangan ..Untuk menjadi penaja masih di buka sila ke artikle INI […]

Speak Your Mind

*