46 thoughts to “Puan.Aishah Binti Ibrahim Nak Bagi Dua Juta Pounds”

  1. Saya pula dapat nama bukan Aishah tapi Suraya Ibrahim. Mungkin ini projek 2013. Nak bagi kat Interpol modas operandi dia orang ni. Tengah melayan. Dapat cekup, tak adalah orang lain jadi mangsa. Betul tak? Nama lawyer dah bertukar David Lahman bukan David Lehman & Co. Macam-macam hal dia orang ni.

  2. Sudah banyak kali sy menerima email seumpama ini.Mmg tidak boleh dipercayai langsung tawaran mereka ni….pokoknya tidak perlu dilayan…..itu sahaja……baca boleh dan lepas tu nak delete boleh sj…..

  3. Saya baru dapat email daripada Puan Aisyah..Ape lagi sy balas ler..saya kata “baik puan sedekahkah wang puan tu dekat rumah anak yatim”hehehe…Pastu dier ada FB plak..kalo korang nak tengok..chek ler…SPAM betul!!

  4. Salam, cuma nak nak cakap, jgn la kutuk teruk sgt pada orang yang percaya email2 mcmni…kesian mak saya (org mcm saya lah kot yg slalu akan jd mangsa)…mak saya percaya email2 mcmni…mak saya pun org kampung, baru2 belajar guna internet, email yg dia selalu dpt pun drpd kami anak beranak je, jadi bila dia dpt email dr pn aisyah ni, bkn main terkejut dia (dan percaya pulak tu!)..huhu…dia excited 2 hari berturut2 call saya minta saya replykan kat peguam aisyah yang kononnya omputih tu..tak smpai hati nk bgtau mak yg ini semua scam je…jd slow2 saya cuba beritahu dia yang email2 mcmni bahaya untuk dipercayai, sama la mcm org sms menang power root tu, at the end of the day diorg akan mintak nombo akaun kite jugak, pastu songlap smua duit yg ada dlm akaun tu…adoi…mak saya diam tak cakap apa2…sbenanrnya dia tak mahu dgr ckp saya, dia nk pcaya juga aisyah tu nk bg duit…dia siap berbalas2 email dgn aisyah ni…adoi, tlg saya, cmana cara nk ckp kat mak saya yg ni smua tipu je.

    1. bahaya tu mis , baru lagi ke mak duk berbalas2 email dengan puan aisyah tu ?

      apa kata missy , tunjukkan artikle ini je pada emak mis , dan suruh dia baca komen2 yg ada disini , semoga dia akan faham .. jika perlu saya editkan artikle tu ..

  5. Pingback: SAYA AKAN DAPAT DUA JUTA POUND DARI PUAN ELIZABETH AHMAD | RafinaMimi Dot Com
  6. sallam…kepada kwn puanbee..saya pun terkena gak..dengan puan aisyah ni..sebaik x terpedaya dengan tipu helah puan aishah tu..siap guna lawyer David lehman pulak tu..
    saya baru dapat kesan facebook puan aisyah binti ibrahim sila klik puan aisyah..david lehman co bkn di u.k tapi u.s..
    saya akan cari maklumat scam puan aishah dan david lehman..

  7. MasyaAllah, siap guna nama Allah lagi kan bee..
    dah dasar penipu memang tak takutkan Allah, kalau tidak, tidaklah jadi penipu pulak, hehe berbelit2 pulak ayat ummi..

  8. hehe…saya juga menerima email begini…memang tak boleh percaya…tak logic…saya pernah ditawar menerima USD, Europe…semuanya spam…

  9. adoiii..ini la keje saya hari2 kene tlg mereka2 yg engat bende ni btol……
    (errrr beee…..xjadi eh up gamba2 cun ritu…hehehehe)

  10. Hahaha dah agak dah kak.. shah pon banyak dapat email cam ni. tah manon la dorg dapat email cam ni. kdg2 dorg ni guna software spam email.

  11. slalu jgak dapat email scam mengarut ni… pernah byk kali jgak sy reply, tp mencarut bagai la.. pastu leh dorang reply marah2 lg… br la, buku bertemu ruas… muehehe…

    1. hahah trgelak saya baca , boleh main balas2 maki pulak ye ..

      dh lama dpt email mcm ni , BI ada , belanda ada , melayu ni paling latest lah ..saja buat entri kot sapa yg tak tahu tu boleh tahu benda alah ni SCAM

  12. Ha..ha..dulu aku pun selalu dpt emel scam ni. Tapi dr Nigeria Scammer. Ni emel ala-ala nigeria scammer la ni. Ayat pun lebih kurang sama je. Cuma yg ni dlm bahasa melayu.. Malay Scammer. Kalau bls emel ni gerenti dia suruh bank in duit utk memudahkan proses penukaran hak milik harta…dunia oh dunia cam dah tak ada cara lain nak cari duit. Rezeki halal tu ada di mana2..ia seperti embun di pagi hari..

    1. Sebab tu org nigeria tu duk nak kawan dengan org melayu senang nak buat ayat cam gini kan .. entah2 nama tu pun dia main hantam ambik je ..

      beringat lah oiiii

      1. macamlah kita hadap sangat duit pound tipu dia tu..bila kita balas emel tu nanti mesti dia mintak nombor akaun bank lah, alamat rumahlah kan? biasanya gitu lah yg selalu berlaku..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *