Projek Seminar Jom Kurus Percuma Untuk Blogger

Projek Seminar Jom Kurus Percuma Untuk Blogger

Sticky Post πŸ˜›

Beberapa hari lepas saya telah meminta KevinZahri mengadakan satu aktiviti untuk para blogger melalui twitter , kemudian saya berjaya mendapat respon .. jom lah kita ramai-ramai menyertai seminar jom kurus untuk blogger secara percuma dengan kerjasana dari KevinZahri , Puanbeedotcom dan Prince Court Medical Centre.

UPDATE : Buat entri bukan utnuk contest , sesiapa yang buat entri dah boleh join asalkan belum cukup 40 peserta ..

jom kurus bersama kevin zahri

  • Topik: Jom Kurus bersama Kevin Zahri (maklumat lanjut)
  • Tarikh: 8hb Julai 2012
  • Masa: 2-5pm
  • Lokasi: Prince Court Medical Centre, Kuala Lumpur
  • Speaker: Kevin Zahri
  • Bilangan Peserta: 40 sahaja
  • Penyertaan percuma , selain dari itu blogger yang hadir akan mendapat eBook percuma selepas sesi seminar.

Syarat Penyertaan :Β Untuk menyertai sessi percuma Jom Kurus ini, anda mesti memenuhi syarat-syarat berikut:

  • Mesti mempunyai blog yang aktif
  • Create satu blog post tentang:Β 1) kenapa anda ingin join seminar ini dan 2) kenapa rasanya ramai yang mengalami masalah berat badan berlebihan. (simple2 je )
  • Include logo Jom Kurus (klik di sini) dalam blog post tersebut.
  • Penting! Sila email link blog post anda kepada PuanBee di puanbeedotcom@gmail.com
Kriteria Pemilihan
  1. Ada blog
  2. Buat blog post
  3. Submit url ke email puanbee
  4. Sebelum mencukupi 40 peserta penyertaan di terima
Sekian , harap dapat jumpa korang di sana nanti.
PESERTA SEMINAR JOM KURUS – LINK

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

147 Comments




  1. kurus tu tak lah sgt. tapi buncit tu ada r hahaha




  2. Puan Bee,

    Ada kosong lagi tak? Saya baru je email… Seronoknya kalau dapat participate. πŸ™‚


  3. Alaa..Kuala Lumpur pula..jauhnya puan bee.. kalau kelantan or terengganu sah2 boleh pergi.

    1. Eh makcik ni org mana yer?kelantan ke??kenapa blog org putih?nk komen tak pandai kalau kot org putih..hehe

  4. Puan Bee.. still ade kekosongan ke?? tringin nak joinnn… πŸ˜‰

    1. Author

      ada lagi .. cer klik link peserta tu tengok berapa lagi kosong ..

      1. wokey…tq Puan Bee..insyaAllah rajin, nak join… tp tgh pening skrg dlm proses nak tukar ke domain n hosting baru…
        Kalau sy join, mesti kevin geleng kepale tgk sy yg dah morbid obese ni..haiishh… πŸ˜‰

        1. Author

          Kevin dah tengok ramai org absese kot , hehe ok ..jgn pening2 rileks aja

          1. puanbee…dah buat entry utk join seminar jom kurus walaupun domain n hosting baru macam belum siap sepenuhnye…heheheh


  5. Teringin nak menghiburkan diri bersama walaupun diri dah memang terlalu kurus dah…hehehe

    Tapi malangnya masa tu masih berada di Terengganu menghabiskan hadiah percutian daripada keluarga… huhu..

  6. Dah siap entri dah..


  7. Tak telambat lagi kan πŸ™‚ Boleh join nie πŸ™‚

  8. nak join yp 8 hb saya nk balik kg la..dah lama sngat x balik nih…next time kalau ada bagi tau yer

    1. Author

      boleh lagi bobo , cepat buat entri ajak2 kawan2 blogger lain2 , disamping pergi seminar ni boleh beramah tamah dengan kawan2 blogger lain ..

      1. Teruskan menyertai~ Hehehe πŸ™‚

  9. menarik jgk ni..dah ckup belum 40 org ye?
    ciktom nak join cuma bmbg last minute ada hal plk 8/7 tue…

  10. wah bagus lah puan bee, usaha yg sgt bagus..
    tahniah

  11. Seronoknya boleh joint…. :-p

    Kalau la dapat joint kan… nanti time nak pergi tu..
    Cam mana nak pastikan kita yang memang diterima untuk joint nie..
    Kang nanti ada yang balik camtu je..sbb x leh buktikan penyertaan…hihihi… (sekadar bertanya dan mmg nak tau pun :-p)

    1. Author

      sy akan tanya dr blog mana , semua url yg telah diemailkan saya kumpul πŸ™‚

      1. Emm perancangan yang rapi nampaknya dari puanbee..hehe..semoag seminar berjalan dgn lancar…

  12. if blog tuh tk ramai org masuk or komen pon bleh terime ker..
    bleh bawak partner tak..

    1. Author

      blog tak ramai org masuk dan komen boleh

      bawak partner yg bukan blogger tak boleh πŸ™‚

      hanya blogger …

  13. Mati2 sy ingatkan kursus utk blogger,.. rupa2 kurus. πŸ™‚ Silap baca πŸ™‚


  14. Bagus projek seminar ni. Sara takleh nak join key el tu jauh sgt la. πŸ™‚

  15. oh ni promote dalam group tadi. sayang jauh pulak.. KAEL tu
    lagipun sesuai untuk golongan obes dan teringin kurus tu, saya dah kurus dah πŸ™‚

  16. akak!! nak join!!! hehehe. jap tunggu saya tulis k…

  17. Kat KL ek,hehe tak dapat la nak turut serta,akak bagi la cadangan buat kat Johor pula nanti,mesti ramai blogger johor yang akan turut serta nanti

  18. Menarik. Tapi dah cukup kurus. Jika ada kursus nak jadi gemuk/berisi sikit, maybe baru naik join..hehe

  19. akak bee, da penoh ke nih? T_T nengok org bkn maen ramai lg nih..

    huhuhu nk jugak~~

    1. Author

      ada kosong lagi kalau dah penuh akk umumkan disini πŸ™‚ buat entri cepat

    2. Pn.Bee, lov da email ye.. ^^ hrp maseh ada pluang.. hiks

  20. kalau dekat..teringin nak join…hehe

  21. TAHNIAH utk Bee sbgai org kuat…ttp sedih la cz tarikh tu Beby kena ambil greding black belt kt Muar….hu.hu.hu…..tringin nk join….

    1. Author

      hu hu hu terima kasih kak

      kalau akk dapat datang mesti best , ini lah julung kalinya event yang bee buat ..

  22. whoaa…comey deh contest ni..haha..good luck semua yg masuk.. πŸ˜€

    1. Author

      bukan contest dik , event yg mana sesiapa saja memang selagi belum cukup 40 org ..

  23. wah.. seminar untuk blogger pon ade ek.. πŸ™‚

  24. Jom kurus ramai2. ..
    sy dh kurus sangat dh nih.. . hehehe πŸ™‚

  25. bagus kursus ni tapi tak leh nak join. jauh dan sibuk sekarang ni..hehe πŸ™‚

  26. alamak best ni…tapi dekat lah pulak tempatnya tu…huhuhu…area selatan tak nak turun ke?

  27. Wah menarik ni. Menda free rugi tak layan… Heheeh

  28. mula2 ingatkan kurus tu kursus hehe,

  29. menarik ni tp saya nak kena tunggu jadual kerja saya utk nex month lg seminggu ..nak tahu samada hari tu saya ada Mlaysia ke tak

    1. Author

      ok zarul , kalau jadi meriah tu .. mintak2 zarul ada masa 8 julai nanti

    1. Author

      insyallah ..ramadhan dah dekat lagi sennag nak praktik ..jom jebeng .. ke nak kekal tak de muka cengitu ?

  30. kak, org pregnant blh join tak? 8 julai tu bard ada kt malaysia…boleh kot join..

    1. Author

      boleh ,event ni terangkan cara pemakanan yg betul , memang elok sangat bard , mak-mak yg pergi lagi bagus boleh praktikkan ketika nak sediakan makanan ke keluarga nanti kan.

  31. Choiii Bee.. naper ler buat time kita tak der..
    bagus join seminar begini.. walaupun tak ler demok
    bagai tapi gd to know tips dari Kevin.. Kim salam
    kurus kat beliau.. hik3

    1. Author

      choiii ..pergi mana tu nora ? mana ler tau .. huhu kalau tk boleh jumpa nora kan kan ..

  32. terbaik lahh bee πŸ™‚

    all the best utk event ni ye

      1. may be kene keje..ganti cuti ku..huhu … sorry ye bee

  33. Oh tidak sangka boleh dapat percuma kerana saya dapat email yang berbayar sebanyak RM50 untuk seminar yang sama.

    1. Author

      itu lain , yg ini special untuk blogger sy request pada kevin untuk adakan sesi seminar secara percuma sahaja . Jom lah

  34. 8/7 ari Ahad..

    7/7 Myra ada join xtiviti company Bee, dok nampak macam tak dapat join lah….huhuuu

    Sayang gak ni..

    1. Author

      kan ke petang tu myra , sempat tu .. jom lah bila lagi nak aktif2 dengan rakan blogger

      1. Kalau buat kat Penang Bee, konpom2 Myra akan bagi pengesahan, ini jauh, kena kira bajet + ari Senin kena apply cuti lagi..

        Myra kan baru je bercuti sebab exam 2minggu, takut tak diluluskan je… πŸ™‚

        1. Author

          sebab seminar kevin ni memang di buat area kl je , kalau myra nak join lain kali mau bayar lak .. yg ni free

          1. Sebab buat kat KL banyak bajet perlu difikirkan..huhuu

            Mana tau nanti Kevin Zahri ni terbuka hati nak buat belah utara ke πŸ˜‰

  35. memula saya baca jon kursus percuma utk blogger. Bila baca syarat2, eh! apasal kena cerita pasal berat badan lak ni. rupa2nya jom kurus.. mati2 saya ingatkan kursus blogger

    1. Author

      hehe kursus apa tu ? hehehe jom lah kak.. boleh jumpa berkenalan di alam reliti pulak

  36. waa hebat program ni, tentu ramai yang berminat ni bee..

  37. fuh… berani bee approach retis…. πŸ˜‰

    xdapek le bee… cik abe dah fly2 masa tu…

    1. Author

      hehe saja sebab dah lama follow retis ni ..suka .. harap pembaca blog bee semua dapat pergi πŸ™‚

    1. Author

      bukan lah seminar je , maklumat lanjut boleh klik link di atas bahagian maklumat lanjut , ada tulis apa isi seminar tu πŸ™‚

        1. Author

          yup … berbayar pun penuh , apatah lagi percuma gini..jom lah en denaihati …

    1. Author

      alorh rugi beb ….. testimoni ramai yg dah berjaya dengan ebook beliau ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *