Projek Jahit Manik Hampir Sedekat

Perghhh lama betul projek jahit manik ni berlangsung , hampir 3 bulan rasanya .. sekarang betul-betul selesai . Cuti sekolah baru ada masa untuk sabar menjahit kalau tak memang tak senang duduk kan …

hantu

Menjahit di temani dengan budak panjang akal ni … pakai bedak konon-konon hantu … pastu cakap kat ibu .. “pergi tido , tatot hantu “

menjahit manik

Acaner ? boleh tak ambil upah ? hoho kalau sempat lah kan .. lepas ni nak belajar menjahit pulak .. Sebenarnya terpaksa habiskan jahit manik ni , baju tu nak pakai pergi kenduri adik ipar nanti , baju lain semua dah sempit , baju baru tempah …. 2 bulan jugak hantar ke tukang jahit , tapi tak siap , bukan tak siap saja , potong pun tidak .. nampak sangat kan ? Lain kali pergi tempah kedai cina lah puas hati.

P/S : Ada seorang pembaca blog saya asyik tanya di mana nak beli E-Book crumble tu kan. Maaf ya saya dah email tapi awak tak dapat pulak , sekarang ni kalau masih berminat boleh klik link ini

Comments

  1. Aldy Shah :

    Comelnya anak. 😀

  2. Izzuddin Fauzi :

    Perrhhh~ Sedekat tuuu~

  3. hoho..rajin menjahit nampaknya..

  4. cantik tu kak…pandai akak jahit..tapi memang leceh kan nak jahit manik ni..kena teliti..sebab tu upahnya mahal..

  5. tahniahh… nis punye projek sulam saprah lagilahhh bertahun2 terbengkalai… tarak mood :p

    boleh ambik upah ni. kalo dekat, hantor dah 😉

  6. Kira ok 3bulan, kalau aku yang buat mau 3tahun tak setel.

  7. perhh..berat ni bajuu 😀

  8. cantik, saya baru nak belajar.

  9. Wahhh cantiknya..sempat lagi menjahit ye..walaupun sedang berbisness, keluarga lagi..huhu..cayalah…

  10. Rajin Bee 🙂

    Jahit manik ni kena buat dengan sabar dan kena minat..
    Baru ahsilnya cantik kan 😉

  11. 2 bulan adalah tempoh lama menunggu unuk baju siap dijahit.

  12. SEDEKAD.. 🙂 jahit manik tak penat ke bee? kalau akak dah lama sakit belakang..hihi

  13. 2bulan tak siap lagi tempahan, service kurang baiklah, lainlah dekat nak raya.

Speak Your Mind

*