Pola leher baju melayu dan pola leher baju kurung readymade.

Assalamualaikum dan hai. Malam – malam ni teringat nak kongsi dan review pola leher baju melayu dan pola leher baju kurung readymade . Saya baru je lagi beli , tapi dah guna untuk buat baju kurung. Memang mudah guna acuan pola ni. Sukat bahu je berapa dan boleh pilih acuan mana sesuai.

Ada orang dia tak kisah pakai baju leher luas sikit. Ada orang suka pakai baju leher terletak ngam-ngam ikut leher dia. Jadi apa-apa pun kena tanya dulu kesukaan pemakai baju tu.

Saya pernah jumpa pelanggan seorang makcik yang suka leher nya ngam – ngam. Jadi cara pertama kena sukat leher kemudian sukat pola ni. Atau cara kedua buat sendiri.. Buat sendiri tu rumit lah .. lambat saya rasa hee.. Cara pertama senang. Kalau dah ada pengalaman senang lah kot ye.

pola 644x644 - Pola leher baju melayu dan pola leher baju kurung readymade.

Jadi kalau awak awak berminat nak beli boleh terus ke facebook.

Tempahan Pakaian Azie D’Closet

Atau whatsapp dia : 0192857822

Harga : RM40

Recent search :

Please follow and like us:
follow subscribe - Pola leher baju melayu dan pola leher baju kurung readymade.0

12 Comments

  • Mazni Azmi

    03/05/2017 at 2:48 PM Reply

    Untungnya siapa yang pandai jahit baju sendiri
    .
    Masa raya masyaallah
    .
    Mahalnya harga baju
    .
    Naik juling mata

  • Wan Syahida

    27/04/2017 at 9:38 AM Reply

    Tu diaa macam2 saiz pola leher nih. Rajin betul menjahit baju. Kalau dah suka tu mesti gigih jugak buat.

    • puanbee

      28/04/2017 at 4:53 PM Reply

      macam2 jenis ada .. dah terjun dalam bidang ni baru tahu

  • Ibu Zaid

    27/04/2017 at 9:28 AM Reply

    Ibu pun minat nak belajar jahit, paling tidak dapat jimat banyak masa nak raya kan
    .
    Dah banyak kali terkena, hantar baju pergi tailor.
    .
    Jahitan caca merba
    .
    Mahal tapi kualiti tak ada

    • puanbee

      28/04/2017 at 4:54 PM Reply

      mula2 macam susah lama2 senang la , asalkan ada minat

  • icp capsule

    26/04/2017 at 11:13 AM Reply

    makasih untuk infonya mba salam kenal , bagus juga model -model leher bajunya.

  • Mama Hakim

    22/04/2017 at 3:57 PM Reply

    Wah bestnya sis bee pandai jahit baju sendiri ?

    • puanbee

      28/04/2017 at 5:43 PM Reply

      boleh jahit , saya baru pergi kelas tahun lepas .. anak perempuan ramai kena jahit sendiri la ye ..

  • yanmie

    21/04/2017 at 4:00 PM Reply

    waaa bestnya, pola tu keras ke bee? dia bagi sekali set size ke atau 1 size je?

    • Mama Hakim

      26/04/2017 at 10:14 AM Reply

      Ada pola ni senang nak jahit kan
      .
      Adik Mama memang tukang jahit. Jadi masa mula mula belajar selalu pakai pola ni
      .
      Sekarang dah mahir memang dah tak pakai
      .

      • puanbee

        28/04/2017 at 4:55 PM Reply

        hihi sebanarnya boleh buat sendiri , tp rasa macam lambat je hihih

    • puanbee

      28/04/2017 at 4:54 PM Reply

      banyak size kak , tp bee dah test pola ni sesuai untuk baju kurung dan baju melayu , kurta je .. baju krung moden kena guna pola leher bulat sikit , kalau tak nanti tercekik ..

Post a Comment