Pola leher baju melayu dan pola leher baju kurung readymade.

Pola leher baju melayu dan pola leher baju kurung readymade.

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Assalamualaikum dan hai. Malam – malam ni teringat nak kongsi dan review pola leher baju melayu dan pola leher baju kurung readymade . Saya baru je lagi beli , tapi dah guna untuk buat baju kurung. Memang mudah guna acuan pola ni. Sukat bahu je berapa dan boleh pilih acuan mana sesuai.

Ada orang dia tak kisah pakai baju leher luas sikit. Ada orang suka pakai baju leher terletak ngam-ngam ikut leher dia. Jadi apa-apa pun kena tanya dulu kesukaan pemakai baju tu.

Saya pernah jumpa pelanggan seorang makcik yang suka leher nya ngam – ngam. Jadi cara pertama kena sukat leher kemudian sukat pola ni. Atau cara kedua buat sendiri.. Buat sendiri tu rumit lah .. lambat saya rasa hee.. Cara pertama senang. Kalau dah ada pengalaman senang lah kot ye.

Jadi kalau awak awak berminat nak beli boleh terus ke facebook.

Tempahan Pakaian Azie D’Closet

Atau whatsapp dia : 0192857822

Harga : RM40

Comments

  1. Untungnya siapa yang pandai jahit baju sendiri
    .
    Masa raya masyaallah
    .
    Mahalnya harga baju
    .
    Naik juling mata

  2. Tu diaa macam2 saiz pola leher nih. Rajin betul menjahit baju. Kalau dah suka tu mesti gigih jugak buat.

  3. Ibu pun minat nak belajar jahit, paling tidak dapat jimat banyak masa nak raya kan
    .
    Dah banyak kali terkena, hantar baju pergi tailor.
    .
    Jahitan caca merba
    .
    Mahal tapi kualiti tak ada

  4. makasih untuk infonya mba salam kenal , bagus juga model -model leher bajunya.

  5. Wah bestnya sis bee pandai jahit baju sendiri ?

  6. waaa bestnya, pola tu keras ke bee? dia bagi sekali set size ke atau 1 size je?

    • Ada pola ni senang nak jahit kan
      .
      Adik Mama memang tukang jahit. Jadi masa mula mula belajar selalu pakai pola ni
      .
      Sekarang dah mahir memang dah tak pakai
      .

    • banyak size kak , tp bee dah test pola ni sesuai untuk baju kurung dan baju melayu , kurta je .. baju krung moden kena guna pola leher bulat sikit , kalau tak nanti tercekik ..

Speak Your Mind

*