Petua Ubat Cirit Birit Cara Semulajadi

Salam Bahagia hari ni saya sakit perut ..adoi tak tahan , dr semalam tidur tak lena makan tak lalu , nak bangun pun segan je .. sebenarnya petua yang saya share ni berkesan sangat cuma saya malas sikit nak minum teh pekat2 tu hehe..

petua ubat cirit birit cara semulajadi :

bancuh teh pekat2 tanpa gula dan minum

itu je lah , korang boleh cuba amalkan , petua ni mak mentua saya yang beri dari tanah jawa , memang berkesan tapi pahit tu yang kureng sikit tu .. heheh

Tapi kalau baby tak boleh guna cara ni , sebab teh tu akan membuatkan baby sembelit dan perut masuk angin , baby kena bawak pergi jumpa doktor lah kan … orang tua2 macam kita ni je boleh .. tua ke ? Biasanya punca baby cirit birit adalah susu formula , kalau kanak-kanak mungkin alergi dan salah makan , dan orang dewasa ni banyak punca nya stress pun boleh jadi , tapi saya syak saya makan pedas dan berlemas semalam perut tak tahan mungkin…

Ok sebelum cuba cara tradisional , saya nak beri sedikit info .. pesakit-pesakit dalam kategori yang berikut perlu jumpa doktor dahulu :

  • kanak-kanak berumur kurang daripada 3 tahun
  • Wargatua yang mempunyai pelbagai penyakit
  • Individu dewasa yang mempunyai penyakit kronik seperti asma , ulser diabetis dan jantung
  • Wanita mengandung
  • Pesakit dengan najis berdarah
  • Pesakit yang mengadu sakit apabila perutnya disentuh
  • Pesakit dengan suhu badan yang sangat tinggi (demam kuat)
  • Pesakit dengan kekurangan air yang serius
  • Pesakit yang kehilangan berat badan yang serius

Pesakit yang mengalami cirit birit lebih tinggi dalam tempoh 5 hingga 7 hari.
Ok hati-hati ye … adooii lemah sikit hari ni

sekian
puanbee

Please follow and like us:
200

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini.

Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

2 Comments:

  1. kasino online - casinoonlinecasinos.dk

    I am not certain where you are getting your info, but
    great topic. I must spend some time finding out much more or understanding more.
    Thanks for great information I was looking for this info
    for my mission.

  2. market sizing

    Piece of writing writing is also a excitement,
    if you be acquainted with then you can write otherwise it is difficult to write.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *