Personal review Hotel Temerloh – Hotel Green Park

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Bismillah..

Sepanjang hidup 33 tahun ni, kerap jugalah tidur di hotel. Macam-macam gaya hotelnya. Ada yang sangat lama barang-barang dalam biliknya, ada yang selesa, ada yang kurang selesa. Saya lebih selesa menempah bilik hotel melalui Agoda.com. Walaupun iklan di televisyen selalu sebut trivagolah, travelokalah, dan lain-lain. Sebab ? Saya rasa Agoda.com lebih murah. Entahlah mungkin sebab saya dah lama jadi ahli Agoda.com. Percuma je daftarnya. Mohle daftar. Hehehe.

Okay, nak cerita tentang satu hotel ni di sebuah bandar terkenal di Pahang. Kami ada pengalaman yang best di sini. Harga sangat berbaloi dengan apa yang kami dapat. Bilik taklah grand sangat sebab tujuan kami pun nak lepaskan penat je. Dengan harga bawah RM90 semalam, bilik yang bersih dan selesa, kira okaylah. Tandas sangat bersih. Walaupun tak ada sabun atau shampoo, kami memang dah biasa standby sabun dan seangkatan dengannya setiap kali berjalan atau balik kampung. Kira gambar-gambar bilik hotel ni di Agoda.com boleh dikatakan sama lah dengan apa yang kami dapat. Kawasan parkir kereta pun sangat luas. Tempahan bilik kami tak ada sarapan pagi sebab memang plan nak makan di bandar je. Untuk yang Muslim, ada penunjuk arah Kiblat dan sejadah tau. Jadi jangan risau. Walaupun review di Agoda.com rated sebagai 2 bintang je, tapi setiap pengalaman orang mungkin berbeza kan?

Dan yang paling tersentuh tu, kami dapat suatu nota, dengan 3 biji buah. Sebagai ‘greetings‘ lah lebih kurang. Diletakkan atas meja dalam bilik. Pengalaman sebelum-sebelum ni, tak pernah pun dapat nota macam ni. Tersentuh sebab harga hotel ni sangat berbaloi, dan marketing dia bagus. Staff pun ramah. Tak lokek senyuman. Dia pandai beli jiwa pelanggan. Hehehehe.

Tentang harga pula, kami tak pasti kenapa harga yang kami dapat melalui Agoda.com lagi murah daripada walk-in. So, lebih baik tempah online jelah kan. Tak susah pun.

Jadi siapa-siapa turun Temerloh, Pahang dan nak tempat melepaskan penat, sebelum meneruskan perjalanan anda, bolehlah cuba hotel ni. Selesa dan berbaloi.

Hotel Green Park

No.1 Jalan Terkukur,
Off Jalan Merbah,
Pahang, Malaysia.

+609 296 3333/+609 296 3055

enquiry@greenpark.com.my

Coretan Oleh Penulis Jemputan :  Norayhunt

Facebook : https://www.facebook.com/norehan.hassim

Author: puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini. Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

One thought

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *