Percubaan Pertama Buat Tart Telur – Buruk!

Share

Tak malu saya tunjukkan percubaan pertama tart telur yang adik saya dan saya usahakan selama dua hari berturut-turut ni. Hahaha … biasa orang tunjuk gambar kuih dan resepi yang menjadi dan cantik-cantik sampai tertelan air liur kan ? Tetapi saya tunjukkan gambar Tart telur yang tak berapa nak menjadi ni.

resepi tart telur

Rasa boleh tahan , ada tetamu kata sedap .. gambar di atas adalah gambar percubaan di hari ke dua , percubaan di hari pertama tak sempat nak ambil gambar .  Cuma belum beli acuan tart yang betul-betul … nanti dah beli okay lah kot .. boleh jadi cantik macam tart kak yanmie sana.. hihi .. chaiyookk untuk diri sendiri.

Motif : Adalah untuk memberitahu pada kawan-kawan ..

Tak salah mencuba dan berusaha sehingga pandai … serupa dengan contest iPhone5 yang sedang berjalan sekarang .. kalau korang rajin korang mesti boleh menang .. dan saya … malas ya amat sekarang ni .. anak-anak ada di rumah lagi tak boleh fokos duduk depan laptop. iPhone5 korang …. siyok pakai iPhone percuma ni .. haa (saja perangat lagi )

Dilema seorang “ mom blogger ” .

Sekian ,

puanbee

Penafian : Ini adalah blog peribadi . Selain di nyatakan sumber image dan video adalah hak milik penulis. Penulis tidak akan bertanggngjawap jika terdapat kerosakan / kesan sampingan jika menggunakan info di dalam blog ini. Anda perlu berjumpa dengan pakar bertauliah terlebih dahulu. Admin juga tidak akan bertanggungjawap jika kesan pemakaian / penggunaan anda tidak sama seperti perkongsian review/pengalaman admin sendiri. Admin juga tidak akan bertanggungjawa atas semua komentar yang di tinggalkan di blog ini. Pembaca / komentar harus bertanggungjawap ke atas perbuatan atau penerimaan di atas pembacaan di blog ini.

Admin megucapkan ribuan terima kasih kerana singgah meluangkan masa membaca di sini. Semoga sihat dan ceria selalu :)

37 Comments:

  1. Tentu ada bahan terkurang atau terlebih. Cuba tanya-tanya orang yang pernah buat.

  2. Haha..barang free memang best puanbee..tai untuk mendapatkannya tu perlukan kesabaran dan usaha yang tinggi..adoii tak terdaya den raso..haha

  3. biar buruk rupa ttp yg pnting rasanya…..

  4. kena caranya..senang aje nak menang contest tu. pastu..leh beli tart telur banyak-banykk..

  5. rupa no.2. yg penting sodap. teringin pulak nak rasa

  6. takpe kak bee..tak cantik pun takpe..nanti masuk mulut hancur jugak..ayat nak sedapkan hati..boleh diterima tak? hehehe

  7. tu kenapa ye dia jadi gitu??
    bakar lama sangt ye??
    tak pernah buat tart ni..
    makan je tau..
    heheheh

    • 1 : sebab acuan tak betul
      2 : gopoh sangat bukak dr bekas dia ..

      hahaha … akk saja buat , selalu beli je .. bukan buleh makan banyak pun , cepat muak ..

  8. rupa tak penting…yg penting sadapppppp…. 😉

  9. tolong hantar sedozen ke putrajaya.. hehehee

  10. lain kali cuba lg. sy pun kalau baru cuba resipi baru, rupa tu tak perfect. Tp kalau utk ahli keluarga makan, diaorg tak kisah pun. bukan utk jual. hehe

  11. nampak mcm dh ok dari pjaz, crust dia semua hangus..hehhe

    janji blh mkan puan bee..hehehhe

    singgah..salam… Pjaz nak mintak tlg sikit boleh? tolong LIKE BUTTON G+1 diatas side bar sebelah kanan atau di bawah entri contest iphone5 gadjet impian…

  12. Rabiatul Adawiyah

    usaha tangga kejayaan wahai kakak. hehehe…

  13. takpa… tutup mata, bukak mulut luas2…. ngaaappp… nak tart telurrr…. dapnyeee….

  14. rupa tak berapa menjadi tak pe
    janji makan sodapppp

  15. Salam,

    Takpe yang penting rasanya sedap, licin habis dimakan tu dah buat puas hati sangat 😀

  16. hehe..janji sedap bee, lain kali boleh cuba lagi, practice make perfect!

  17. yang penting sedap kak

  18. bolehlaa ni akak ..dah jadi, saya memang tak reti langsung nak buat2 kuih ni semua 😀 mkn je reti haha

  19. Kak…
    Takpe rupa tak berapa nak menjadi..
    Asalkanrasa tu sedap…….

    Cuba lagi…lame-lama mesti menjadinya……

  20. 1st try x jadi x apa .. maybe 2nd try jadi lebih baik kot…. 🙂

  21. Buruk tapi sedap.. boleh dimaafkan 😀

  22. Mama3hero.com

    he3..xpe bee leh cuba lg..kak sun suka mam blueberry cheese tart..nak try buat nanti..tp oven lak xde..he3 skrg ni da byk jual tarts shell..x yah susah2 buat lg..

  23. lagi sedap kalo makan blueberry cheese tart…perhhh sedap kak bee…heheh 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *