Percubaan Pertama Buat Tart Telur – Buruk!

Tak malu saya tunjukkan percubaan pertama tart telur yang adik saya dan saya usahakan selama dua hari berturut-turut ni. Hahaha … biasa orang tunjuk gambar kuih dan resepi yang menjadi dan cantik-cantik sampai tertelan air liur kan ? Tetapi saya tunjukkan gambar Tart telur yang tak berapa nak menjadi ni.

resepi tart telur

Rasa boleh tahan , ada tetamu kata sedap .. gambar di atas adalah gambar percubaan di hari ke dua , percubaan di hari pertama tak sempat nak ambil gambar .  Cuma belum beli acuan tart yang betul-betul … nanti dah beli okay lah kot .. boleh jadi cantik macam tart kak yanmie sana.. hihi .. chaiyookk untuk diri sendiri.

Motif : Adalah untuk memberitahu pada kawan-kawan ..

Tak salah mencuba dan berusaha sehingga pandai … serupa dengan contest iPhone5 yang sedang berjalan sekarang .. kalau korang rajin korang mesti boleh menang .. dan saya … malas ya amat sekarang ni .. anak-anak ada di rumah lagi tak boleh fokos duduk depan laptop. iPhone5 korang …. siyok pakai iPhone percuma ni .. haa (saja perangat lagi )

Dilema seorang “ mom blogger ” .

Sekian ,

37 thoughts on “Percubaan Pertama Buat Tart Telur – Buruk!”

  1. Haha..barang free memang best puanbee..tai untuk mendapatkannya tu perlukan kesabaran dan usaha yang tinggi..adoii tak terdaya den raso..haha

    1. 1 : sebab acuan tak betul
      2 : gopoh sangat bukak dr bekas dia ..

      hahaha … akk saja buat , selalu beli je .. bukan buleh makan banyak pun , cepat muak ..

  2. nampak mcm dh ok dari pjaz, crust dia semua hangus..hehhe

    janji blh mkan puan bee..hehehhe

    singgah..salam… Pjaz nak mintak tlg sikit boleh? tolong LIKE BUTTON G+1 diatas side bar sebelah kanan atau di bawah entri contest iphone5 gadjet impian…

  3. Salam,

    Takpe yang penting rasanya sedap, licin habis dimakan tu dah buat puas hati sangat 😀

  4. Kak…
    Takpe rupa tak berapa nak menjadi..
    Asalkanrasa tu sedap…….

    Cuba lagi…lame-lama mesti menjadinya……

  5. Mama3hero.com

    he3..xpe bee leh cuba lg..kak sun suka mam blueberry cheese tart..nak try buat nanti..tp oven lak xde..he3 skrg ni da byk jual tarts shell..x yah susah2 buat lg..

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *