Peraduan ” Detik Bersama Sunlight “

Sticky post : Ya squad sunlight telah pun sampai ke depan pintu rumah saya , sengaja saya tangguhkan entri ini di sebabkan nak dulukan program seminar tersebut.Terima kasih kepada Squad Sunlight , bersusah payah hantarkan sunlight stok setahun ke rumah saya.

Fokos utama , sunlight ke rumah saya bagi menjayakan program untuk mengadakan contest di blog puanbee.com , peserta akan membawa pulang satu set pinggan mangkuk corningware.

Squad Sunlight ? Apa tu ?

 1. Bermula bulan Jun, Skuad Sunlight telah melawat hampir 1000 buah rumah di Selangor, Perak, Kedah, Perlis, Kelantan, Terengganu, Johor dan Melaka untuk menyebarkan lagi kegembiraan yang diperoleh melalui usaha minima untuk kerja-kerja mencuci pinggan dan mencapai prestasi maksima, tanpa tanda-tanda berminyak, kesan kotoran atau bekas bersabun.
 2. Dianggarkan lebih kurang 20,000 pinggan mangkuk telah dicuci oleh Skuad Sunlight seluruh negara.
 3. Sunlight melawat rumah-rumah tersebut dan menunaikan permintaan setiap suri rumah – iaitu membantu mereka memudahkan kerja-kerja mencuci pinggan mangkuk supaya mereka dapat meluangkan lebih masa bersama keluarga mereka.
 4. Selain itu, Skuad Sunlight juga berkongsi beberapa tip bagaimana mencuci pinggan mangkuk boleh dimudahkan dengan usaha minima, prestasi maksima, hasil daripada kuasa menghilangkan minyak lebih daripada 100 limau dalam setiap botol Sunlight.

CONTEST 1 : Penanda Sunlight

 • Squad sunlight akan terus singgah di rumah anda dan memberi bekalan sunlight selama setahun (seperti saya) jika adanya Penanda Sunlight

kempen penanda sunlight

 1. Kempen ‘Ribuan Senyuman dengan kuasa 100 limau Sunlight’ juga menyebarkan lagi kuasa 100 limaunya kepada rakyat Malaysia lain dengan peraduan yang berlangsung dari Mei 1 hingga Ogos 31, 2012 seluruh negara.
 2. Dengan sebarang pembelian botol atau pek isian semula Sunlight di kedai-kedai runcit yang terpilih, pelanggan akan menerima penanda Sunlight yang boleh digantung di pagar rumah.
 3. Rumah-rumah yang dilihat menggantung penanda Sunlight ini akan berpeluang memenangi bekalan setahun Sunlight.

CONTEST 2 : Peraduan “Detik Bersama Sunlight”

Sempena dengan Kempen ‘Ribuan Senyuman dengan kuasa 100 limau Sunlight’, Sunlight ingin lebih ramai para ibu mengalami ‘Detik bersama Sunlight’ melalui suatu peraduan untuk para pembaca.

 1. Peraduan “Detik bersama Sunlight”
 2. Tempoh peraduan: 30 Jun, 2012 – 29 Julai 2012

Hadiah berupa set CORNINGWARE bernilai RM429.00 bakal dimenangi oleh 1 pemenang terpilih.

Langkah penyertaan:

Langkah pertama:

 • Ambil gambar yang bererti ‘Detik bersama Sunlight’ kepada anda.

Contohnya: Gambar makan bersama keluarga, gambar membasuh pinggan bersama anak
anda, dan sebagainya. Gunakan kreativiti anda.

Langkah kedua:

 • Muat-naik gambar tersebut ke Facebook wall anda, dengan caption ‘Detik Saya bersama Sunlight’.

Langkah ketiga:

‘Tag’Puanbee.com (fanpage puanbee.com) sebagai cara memaklumkannya mengenai gambar tersebut selewat-lewatnya pada pukul 11.59 malam pada 29 Julai.

 • Pihak Sunlight akan menyenarai pendek lima (5) gambar yang terbaik bermula 30 Julai.
 • Puanbee.com akan memilih pemenang akhir dan akan mengumumkan pemenang di antara tarikh 6 – 12 Ogos, 2012.
 • Keputusan dari pihak Sunlight dan blogger adalah muktamad.

hadiah sunlightHadiah set corningware – Rujuk link di bawah http://www.worldkitchenasia.com/my/OurBrands/OurBrandInfo/tabid/1136/Default.aspx?brand=corningware

 • Pemenang peraduan ini tidak tertakluk kepada jaminan yang terdapat pada link di tersebut.
 • Corak pada produk mungkin berubah, bergantung pada stok

Terma & Syarat Peraduan Detik Bersama Sunlight

 1. Peraduan ini terbuka kepada semua warganegara Malaysia, penduduk tetap atau yang bermastautin di Malaysia.
 2. Peserta peraduan hanya boleh menyertakan SATU gambar sahaja.
 3. Privasi gambar tersebut hendaklah diletakkan pada ‘public’ supaya pihak Sunlight dapat melihatnya bagi penghakiman.
 4. Hadiah akan dihantar kepada pemenang sebulan selepas tarikh pengumuman pemenang.
 5. Sunlight berhak menukar hadiah yang ditawarkan sekiranya kehabisan stok. Walaubagaimanapun, nilai hadiah yang ditawarkan akan bernilai RM429.00 atau lebih.
 6. Keputusan dari pihak Sunlight dan blogger adalah muktamad.

Sekian , selamat maju jaya ..

Sebarkan entri ini ya dengan kawan2. bermakna sesiapa yang hendak masuk contest ini haruslah mempuanyai akaun facebook. Ada pertanyaan komen , tak pun cari saya di twitter sebab twitter lebih pantas.

puanbee

Untuk review produk wanita , barangan berkaitan anak-anak , makanan , homestay dan lain-lain boleh hubungi puanbee di whatsapp : 011-32095406.

44 thoughts to “Peraduan ” Detik Bersama Sunlight “”

 1. kesian kat saya, contest no 1 takleh join sebab rumah kampung tak ada pagar.. agak2 skuad dieorang datang tak ke kelantan, yang celah2 kg punyer.. hehe.. sbb kiteoranng pun guna sunlight. 🙂

 2. menraik nih.. kpd ibu2 diluar sana. . bg mereka yg suka main facebook pun boleh . . selamat mencuba. .:)

 3. pengguna tegar sunlight jgk ni…. encik suami basuh motor dia pun pakai sunlight..katanya lebih bersih.. hihihi…. ada masa nak join jgk nanti….

 4. Yaaaa akan ku join demi memartabatkan sabun pencuci pinggan mangkuk cawan gelas sunlight..yang penting kuali besar tempat kenduri senang dicuci..hahaha…

   1. ada…tapi cari semalam dah tak de..mungkin dalam telefon lama kot…telefon lama dijual dah..adusss baru nak buat gempak sikit..emm ni yang fed up ni..frust pun ada..tak apa la..hahaha..lambat lagi tarikh tamat tu..mungkin lepas ni ada org buat kenduri..boleh bwk sabun sunlight..hahaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *