Penyapu Lidi dan baby

Penyapu Lidi dan baby

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Suka tengok gambar ni , gambar di ambil di rumah jiran pada hari raya kurban yang pertama , disebab kan rumah tinggi , tak larat nak ulang alik naik tangga , bila penat potong-potong daging tu lepak lah depan rumah jiran di bawah , di rumah jiran tu ada penyapu lidi , baby pun mencuba .. bila tengok penyapu lidi ni terkenang kan pesan ustaz dedulu..

Penyapu Lidi dan baby

Kita ibarat segenggam penyapu lidi yang diikat erat. Jika di buka ikatan nya penyapu lidi tak de kekuatan lagi , segemgam penyapu lidi amatlah susah nak di patahkan , manakala sebatang penyapu lidi amat rapuh dan mudah untuk di patah kan hanya dengan sebelah tangan .

Gambar diambil guna henpon N79 aje, dan di edit dengan guna photoscape ..ok tak ? (kak yan bee pun teringin nih 🙂 )
p/s: header dah boleh masukkan lega …

Comments

  1. waaa…igtkan guna dslr heee…tp cantek gambar ni k.bee..awn pndai edit gambar guna photoscape je..sonang..hehee

  2. eyh… akak dah pakai header flash balik…baru perasan.. bagus la… baru la naik seri blog kan…hehe

  3. Serumpun lidi ini ibarat bermuafakatan dan mempunyai keputusan sebulat suara dengan sesuatu perkara.

    Teringat semasa kecil dahulu bantu emak melurut pelepah kelapa untuk dijadikan penyapu lidi.

  4. puan kutu :

    wow kata2 ustaz tu punya maksud mendalam…skang nie nak carik penyapu lidipun ssh.dulu2 waktu kecik selalu raut lidi dengan mak..best.keke..

  5. nanti besar ni rajin ni..hehehe..

  6. wah rajin yer…bagus – bagus…

  7. Fakarepain :

    eh… header lama muncul kmbali..

    baby tu sy nak cop boleh.. akak jadi mak mertua saya nak ??? hahaha

    • tak mo menantu tua hakhakhak .. adoiii ,,terus terang ni ..

      a’ah memang nak masukkan header tu , server pun dah stabil leh le masukkan , header tu bawak rezeki tau!

  8. ok je tengok gambar ni..wah, header lama sudah kembali!

  9. hamboi… rajinnya…
    bagus. ciri2 wanita sejati dah ada tuh!

  10. sekarang ni mak saya siap jual penyapu lidi dengan harga RM 2.untung tu sebab dah takde orang yang nak buat.siap tempah banyak2 lagi…

  11. budak comel nih, nak kidnap boleh.. 😉

  12. anak dara sapa la yg comel ni..ni boleh wat menantu ni…nnti kita brbesan ye…he.he.he…

Speak Your Mind

*