Penyapu Lidi dan baby

Suka tengok gambar ni , gambar di ambil di rumah jiran pada hari raya kurban yang pertama , disebab kan rumah tinggi , tak larat nak ulang alik naik tangga , bila penat potong-potong daging tu lepak lah depan rumah jiran di bawah , di rumah jiran tu ada penyapu lidi , baby pun mencuba .. bila tengok penyapu lidi ni terkenang kan pesan ustaz dedulu..

Penyapu Lidi dan baby

Kita ibarat segenggam penyapu lidi yang diikat erat. Jika di buka ikatan nya penyapu lidi tak de kekuatan lagi , segemgam penyapu lidi amatlah susah nak di patahkan , manakala sebatang penyapu lidi amat rapuh dan mudah untuk di patah kan hanya dengan sebelah tangan .

Gambar diambil guna henpon N79 aje, dan di edit dengan guna photoscape ..ok tak ? (kak yan bee pun teringin nih :) )
p/s: header dah boleh masukkan lega …

Comments

  1. waaa…igtkan guna dslr heee…tp cantek gambar ni k.bee..awn pndai edit gambar guna photoscape je..sonang..hehee
    aween recently posted..Mane ade orang tu la…My Profile

  2. eyh… akak dah pakai header flash balik…baru perasan.. bagus la… baru la naik seri blog kan…hehe

  3. Serumpun lidi ini ibarat bermuafakatan dan mempunyai keputusan sebulat suara dengan sesuatu perkara.

    Teringat semasa kecil dahulu bantu emak melurut pelepah kelapa untuk dijadikan penyapu lidi.

  4. puan kutu :

    wow kata2 ustaz tu punya maksud mendalam…skang nie nak carik penyapu lidipun ssh.dulu2 waktu kecik selalu raut lidi dengan mak..best.keke..
    puan kutu recently posted..Aiman Nasihat AbahMy Profile

  5. nanti besar ni rajin ni..hehehe..
    blackrosehunter recently posted..Blog Aku Kena Hacked!My Profile

  6. wah rajin yer…bagus – bagus…
    kimmie recently posted..Pelajar Hujung MingguMy Profile

  7. Fakarepain :

    eh… header lama muncul kmbali..

    baby tu sy nak cop boleh.. akak jadi mak mertua saya nak ??? hahaha
    Fakarepain recently posted..MALAYSIA JUARA HOKI PIALA SULTAN JOHOR 2011My Profile

    • tak mo menantu tua hakhakhak .. adoiii ,,terus terang ni ..

      a’ah memang nak masukkan header tu , server pun dah stabil leh le masukkan , header tu bawak rezeki tau!

  8. ok je tengok gambar ni..wah, header lama sudah kembali!
    bardboo recently posted..Google Page Rank Blog BardbooMy Profile

  9. hamboi… rajinnya…
    bagus. ciri2 wanita sejati dah ada tuh!
    kakngah recently posted..Maternity Photoshoot ; Penggambaran Artis TerlampauMy Profile

  10. sekarang ni mak saya siap jual penyapu lidi dengan harga RM 2.untung tu sebab dah takde orang yang nak buat.siap tempah banyak2 lagi…
    Pacifista recently posted..Backlinks Dofollow Dari Ariffshah.comMy Profile

  11. budak comel nih, nak kidnap boleh.. ;)
    kakyong recently posted..Meletakkan button Retweet, Facebook dan Google +1 ber’’counter’My Profile

  12. anak dara sapa la yg comel ni..ni boleh wat menantu ni…nnti kita brbesan ye…he.he.he…
    nza recently posted..Tiba-tiba Teringin..My Profile

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

Hakcipta Terpelihara · PuanBee.com · Diselia dan diselenggara oleh AI MEDIA NETWORK
%d bloggers like this: