Penyapu Lidi dan baby

Suka tengok gambar ni , gambar di ambil di rumah jiran pada hari raya kurban yang pertama , disebab kan rumah tinggi , tak larat nak ulang alik naik tangga , bila penat potong-potong daging tu lepak lah depan rumah jiran di bawah , di rumah jiran tu ada penyapu lidi , baby pun mencuba .. bila tengok penyapu lidi ni terkenang kan pesan ustaz dedulu..

Penyapu Lidi dan baby

Kita ibarat segenggam penyapu lidi yang diikat erat. Jika di buka ikatan nya penyapu lidi tak de kekuatan lagi , segemgam penyapu lidi amatlah susah nak di patahkan , manakala sebatang penyapu lidi amat rapuh dan mudah untuk di patah kan hanya dengan sebelah tangan .

Gambar diambil guna henpon N79 aje, dan di edit dengan guna photoscape ..ok tak ? (kak yan bee pun teringin nih :) )
p/s: header dah boleh masukkan lega …

(Visited 9 times, 1 visits today)

25 Comments

  1. Serumpun lidi ini ibarat bermuafakatan dan mempunyai keputusan sebulat suara dengan sesuatu perkara.

    Teringat semasa kecil dahulu bantu emak melurut pelepah kelapa untuk dijadikan penyapu lidi.

  2. wow kata2 ustaz tu punya maksud mendalam…skang nie nak carik penyapu lidipun ssh.dulu2 waktu kecik selalu raut lidi dengan mak..best.keke..

  3. eh… header lama muncul kmbali..

    baby tu sy nak cop boleh.. akak jadi mak mertua saya nak ??? hahaha

    • tak mo menantu tua hakhakhak .. adoiii ,,terus terang ni ..

      a’ah memang nak masukkan header tu , server pun dah stabil leh le masukkan , header tu bawak rezeki tau!

  4. sekarang ni mak saya siap jual penyapu lidi dengan harga RM 2.untung tu sebab dah takde orang yang nak buat.siap tempah banyak2 lagi…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>