Pentex – Kamera Laila

Ayah balik kerja bawak satu bekas bulat yang dalamnya tak tahu apa benda , si laila pun buka , di pijaknya dengan kaki benda tu , alah bekas bulat macam telur yang dalamnya ada mainan , kalau ikutkan selang 2-3 hari ayah akan beli ler mainan apa tuk anak dia.

pentex mainan

Sekali keluar kamera pentex tu , jenama pentex tau ..

yang best laila sebut.

“awan bu ade ni”

ayahnya pun oh .. awan ibu yang mana ?

“awan ibu yang g kl cici dengan ela tu”

ayahnya pandang saya .. siapa dan apa yang laila cakap ni, haha macam biasa ayah tak faham bahasa pelat budak-budak ni , sebenarnya laila merujuk kepada kakyanmie , kelmarin saya bawak laila ke program street smart KLCC dengan kakyanmie. Laila nampak kamera kakyanmie yang besar gedabak tu , tengok dah 3 bulan kot jumpa kakyan tu , masih lagi segar dalam ingatan laila.

aksi laila dengan pentex
aksi laila dengan pentex

Hahaha dalam gambar di atas nampak besar je kan , tapi sebenarnya kecik je pun , dah kemana-mana mesti bawak kamera tu , sampai ada yang tertipu dan ingat kamera betul pulak.

Comments

  1. Entri la entri pertama yang aku jumpa dan terdetik dihati untuk buat blog sendiri..hahaha..kuat tempias entri ni…
    Hafizul recently posted..Haha..Video BestMy Profile

  2. Jebeng Otai™ :

    uih..dslr pling kecik ker??..hehe
    Jebeng Otai™ recently posted..John Carter TS x264 CAMMy Profile

  3. alah comei lote nyer kamera ela… silap2 haribulan dek kerana kamera ni ela boleh jadi peminat kamera ;)
    Ummi Hanie recently posted..Gambar Lisa Surihani, Wardina dan Heliza Helmi sebagai duta produk GarnierMy Profile

  4. comelnya kamera una… ;)
    kakyong recently posted..Anda nak cheezy magik percumaMy Profile

  5. kecik chomel je..
    maya mustwany recently posted..WORDLESS WEDNESDAY ::19::My Profile

  6. Tengok dlm gambar tu mcm yg betul punya jer.. hehe
    Azyani recently posted..SPM Result 2011 – Release Date on March 21st, 2012My Profile

  7. ooo kamera palesu ghupenye hhe
    sabree hussin recently posted..Berhenti Kerja Untuk Jadi KayaMy Profile

  8. hehehe…tebal sangat ke lemak tu.
    hafizal recently posted..Cerita Dan Kisah Penulis BlogMy Profile

  9. kuat betul ingatannya, siap ingat tempat jumpa lagi.
    kimmie recently posted..Wordless Wednesday 20 – Cukup tak niMy Profile

  10. Manis betul si laila, semoga besarnya menjadi anak yang cerdas.
    Androidtan recently posted..Huawei IDEOS X3 | Handphone Android MurahMy Profile

  11. dah lama pun dia masih ingat lagi..hebat betul..
    bardboo recently posted..Bila Ammar DemamMy Profile

  12. peh, pentex tu. dgt bermutu hihi. semuai tuk mainan bdk2
    mama pipie recently posted..Majlis Makan Malam Amal Bersama Raja PopMy Profile

  13. Mmg comel maera th.ingt ke kamera betul tadi.hehe
    budakserius recently posted..Kondom Anti-Perogol DiciptaMy Profile

  14. haha, serius awal2 tu tgk gambar tu..igt beli DSLR baru. tpi lepas showoff gambar kemudian.. wah, mesti mahal kan DSLR pentex ni..hehe

  15. hehe.. ingatkan besar tadi… :)
    cmratu recently posted..Bengkel Kemahiran Hidup (KH)My Profile

  16. ingatkan besar tadi. rupanya kecil sahaja.
    ohcikgu recently posted..Chong Wei kalah kerana kecederaan serius bahu kanannya..My Profile

  17. alahai,bakal photographer laila ni
    ila recently posted..Anak vs Facebook?My Profile

  18. comelnyanya…baby laila ni…:)kecik2 pandai pakai DSLR dah…:)
    Norizwan recently posted..(9 gambar) Kisah benar lelaki berkelamin perempuan melahirkan anakMy Profile

  19. puan kutu :

    budak2 mmg memori mereka kuat.kagum dengan baby laila..

    aiman dulu pun sama camtu, bendalama2 pun dia igt,yg paing best baru2 nie dia tujukkan jalan ke taman burung dekat adik kutu..igt pulak jalannya tu..

    org laki mmg suka manjakan anak dengan mainan kan?sama seperti abah aiman..hehe..

    cinonet je kamera..anty pinjam boleh?hiks..
    puan kutu recently posted..Sokongan Korang Diperlukan!My Profile

  20. baby laila pun dah ada DSLR juga, boleh ambik gambar banyak2 kat penang nanti.
    Denaihati recently posted..Apa yang kita ingin dalam hidup iniMy Profile

  21. hehehe comel gak,untuk mainan kanak2 ok ler…
    azmanisma recently posted..Santai JerMy Profile

  22. dah agak dah..mesti mainan punya tadi..
    titan recently posted..15 Blogger kacak di Malaysia.My Profile

  23. saya pon ingat kamera tu betul
    Juan recently posted..Review Samsung Galaxy S vs Sony Ericsson Xperia ArcMy Profile

  24. Anak saya ada 2 kamera DSLR mini. Siap tanya babahnya sama tak jenamanya. :-)
    akubiomed recently posted..My Pinky Moments Contest – EyriqazzMy Profile

  25. comelnya laila dan kamera pentex tuh.
    eiela recently posted..Buat Cupcake Memang BestMy Profile

  26. hehe…comelnyaer…
    Adibah recently posted..Persiapan melancong ke VietnamMy Profile

  27. Salam Bee,

    Hehee comelnya dslr laila :D
    yanmie recently posted..Tanda Awal Kehamilan aka MengandungMy Profile

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

%d bloggers like this: