Pentex – Kamera Laila

Ayah balik kerja bawak satu bekas bulat yang dalamnya tak tahu apa benda , si laila pun buka , di pijaknya dengan kaki benda tu , alah bekas bulat macam telur yang dalamnya ada mainan , kalau ikutkan selang 2-3 hari ayah akan beli ler mainan apa tuk anak dia.

pentex mainan

Sekali keluar kamera pentex tu , jenama pentex tau ..

yang best laila sebut.

“awan bu ade ni”

ayahnya pun oh .. awan ibu yang mana ?

“awan ibu yang g kl cici dengan ela tu”

ayahnya pandang saya .. siapa dan apa yang laila cakap ni, haha macam biasa ayah tak faham bahasa pelat budak-budak ni , sebenarnya laila merujuk kepada kakyanmie , kelmarin saya bawak laila ke program street smart KLCC dengan kakyanmie. Laila nampak kamera kakyanmie yang besar gedabak tu , tengok dah 3 bulan kot jumpa kakyan tu , masih lagi segar dalam ingatan laila.

aksi laila dengan pentex
aksi laila dengan pentex

Hahaha dalam gambar di atas nampak besar je kan , tapi sebenarnya kecik je pun , dah kemana-mana mesti bawak kamera tu , sampai ada yang tertipu dan ingat kamera betul pulak.

find me on ...
Follow on FacebookFollow on Google+Tweet about this on TwitterFollow on LinkedIn

Related Post

Comments

  1. Entri la entri pertama yang aku jumpa dan terdetik dihati untuk buat blog sendiri..hahaha..kuat tempias entri ni…

  2. Jebeng Otai™ :

    uih..dslr pling kecik ker??..hehe

  3. alah comei lote nyer kamera ela… silap2 haribulan dek kerana kamera ni ela boleh jadi peminat kamera 😉

  4. comelnya kamera una… 😉

  5. kecik chomel je..

  6. Tengok dlm gambar tu mcm yg betul punya jer.. hehe

  7. ooo kamera palesu ghupenye hhe

  8. hehehe…tebal sangat ke lemak tu.

  9. kuat betul ingatannya, siap ingat tempat jumpa lagi.

  10. Manis betul si laila, semoga besarnya menjadi anak yang cerdas.

  11. dah lama pun dia masih ingat lagi..hebat betul..

  12. peh, pentex tu. dgt bermutu hihi. semuai tuk mainan bdk2

  13. Mmg comel maera th.ingt ke kamera betul tadi.hehe

  14. haha, serius awal2 tu tgk gambar tu..igt beli DSLR baru. tpi lepas showoff gambar kemudian.. wah, mesti mahal kan DSLR pentex ni..hehe

  15. hehe.. ingatkan besar tadi… :)

  16. ingatkan besar tadi. rupanya kecil sahaja.

  17. alahai,bakal photographer laila ni

  18. comelnyanya…baby laila ni…:)kecik2 pandai pakai DSLR dah…:)

  19. puan kutu :

    budak2 mmg memori mereka kuat.kagum dengan baby laila..

    aiman dulu pun sama camtu, bendalama2 pun dia igt,yg paing best baru2 nie dia tujukkan jalan ke taman burung dekat adik kutu..igt pulak jalannya tu..

    org laki mmg suka manjakan anak dengan mainan kan?sama seperti abah aiman..hehe..

    cinonet je kamera..anty pinjam boleh?hiks..

  20. baby laila pun dah ada DSLR juga, boleh ambik gambar banyak2 kat penang nanti.

  21. hehehe comel gak,untuk mainan kanak2 ok ler…

  22. dah agak dah..mesti mainan punya tadi..

  23. saya pon ingat kamera tu betul

  24. Anak saya ada 2 kamera DSLR mini. Siap tanya babahnya sama tak jenamanya. :-)

  25. comelnya laila dan kamera pentex tuh.

  26. hehe…comelnyaer…

  27. Salam Bee,

    Hehee comelnya dslr laila 😀

Speak Your Mind

*