Pengalaman Cari Gali Untuk Anak-Anak Di PETROSAINS

Masih lagi cerita jalan-jalan di KLCC dan seterusnya masuk ke Petrosains , ibu bapa patut bawa anak pergi tengok dan meneliti semua peralatan untuk pembelajaran anak-anak di Petrosains KLCC itu , walaupun saya telah pergi sekali dan berada lebih kurang 6 jam di dalamnya. Tetapi ada benda yang saya ketinggalan nak cuba dan fahami.

cari gali di petrosains klcc

Rasa kena pergi sekali lagi kot. 6 Jam di dalam memang lah sangat menduga , anak yang berumur 5 tahun ke atas suka sangat , tapi anak berumur 4 tahun ke bawah .. selepas 2 jam mula banyak kerenah.

cari gali di petrosains

Biasa lah.

Tapi bila sampai tempat yang budak-budak betul-betul suka , memang elok perangainya , bekerjasama , tak ade gaduh-gaduh ..senyum jek mak pak tengok ..

layan video laila , una , damia (anak adik) dan kakak buat kerja cari gali. Macam tak nak balik je diorang tu.

Buat kenangan bila tua-tua nanti boleh tengok balik hehehe …
Bayaran cuma RM30 untuk satu famili (2 dewasa , 2 kanak-kanak , budak bawah 4 tahun percuma )

Comments

  1. puan kutu :

    mmg best n byk benda yg boleh diteroka bila dtg sini.entah bila nak jalan2 sana bawak aiman masuk petrosains tu..:)

  2. dah nama pun budak-budakk..

  3. budak2 mmg seronok kalau ke sini…byk yg mrk boleh pelajari……sbb tu every year sk akak akn bwk anak2 didik ke petro sain…xjemu2 mrk menjelajah…..

  4. menarik tu bee..

    damia baru setahun lebih. bila bsr skit blh bwk ke sana jugak…

  5. bawak budak-budak best g sini kak.

  6. Salam,

    Ada juga ambil gambar anak dan video disini tapi ntahlah tengah malas nak up entry petrosains, upload kt fb je hehe punyelah malas kan 😀

  7. Bukan main beriya-iya menyelami pengalaman mengali minyak. 🙂

  8. Ooo. InsyaAllah. Apa2 pun TQ kerana sudi membantu.

  9. ada header dekat appearance tu. Tapi boleh masuk gambar ngn pilih text color jer. tak de pulak ruangan untuk masukkan kod tu. Kesian nye kat saya. Guna yang free sangat. Padan muka..Hukhukhuk

  10. bagus dedahkan ada pengalaman yg xde kat tempat lain mcm ni. yg hitam tu pasir ke?

  11. macam wordpress yang free ni, kat mana head dia???dalam add new post tak de.. ke kat mn???dah jumpa kod 2.. Kod dia macam ni ekk …UA-xxxxxxxx-x

    • bukan codenya panjang , ala-ala mcm code iklan ..

      code head tu biasa nya ada dlm theme , sy tk tahu wordpress free tu theme dia cam mana ..

      tengok dashboard blog , cari design > header > ada tak ?

      kalau ada guna ctr + f cari lah head tu

  12. seronoknya..chii sampai skrg x pegi2 lg..

  13. Puanbee. nak tanya. puanbee tahu dop macam mana cara nak sambungkan blog kita dengan google analytics? saya dah sign up, tapi macam x de perubahan jer saya tengok..Boleh tolong tak???

    • oh sambung ye ..

      hehe boleh , cuma letak tags jek .. cam ne ek nak gitau ni ..

      masuk akaun analiytics

      tengok sebelah atas , kanan klik > old versions

      tengok dashboard > klik edit

      Cari > Receiving Data klik > ( Check Status )

      tengok NO 2 : Paste this code on your site

      ambik code tu masukkan kat blog bahagian < / head >

    • dah masukkan tracking code tu baru ada data di dashboard google analytics

  14. Best nyer menengok bebudak ni main.

  15. waa seronoknya budak2 tu bee, dapat rasa buat sendiri lagi, dah macam engineer carigali lagi,hihi..

  16. hahhaa..kalau macam ni nik pun nak pergi kak.seronok sangat.ingat senang nak tengok orang cari gali!hihi.

  17. kanak2 memang suka kalo benda camni..
    tambah2 benda baru..
    eeheheh

  18. wahhh..petrosains..
    tringin btol Miss Amy nk ke sana..^^

  19. Sungguh bahagian tarik tali tuu…Hahaha

Speak Your Mind

*